Презентиране и усвояване на граматика от малки ученици и тинейджъриДата24.02.2017
Размер28.45 Kb.
#15620
През месец март Регионалният инспекторат по образованието Благоевград със съдействието на Британски съвет България организира методически семинар на тема: „Teaching grammar can be fun” /„Преподаването на граматика може да бъде забавно”/ за учителите по английски език. Целта на обучението е теоретично и практически задълбочаване на методическите умения на учителите по английски език в начален и прогимназиален етап. Обучителният семинар се проведе на четири места в региона– в Трето ОУ „Христо Ботев”, Сандански /17 март/ за училищата от общините Сандански, Кресна и Струмяни, в Професионална гимназия по механоелектротехника „Юрий Гагарин”, Петрич /21 март/- за община Петрич, в Трето ОУ „Братя Миладинови”, Гоце Делчев / 24 март/- за общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча, в СОУ „Братя Каназиреви”, Разлог /4 април/- за училищата от общините Банско, Разлог, Белица и Якоруда. Лекторът гл. асистент Зарина Маркова, методик по английски език в ЮЗУ „Н. Рилски”, Благоевград проведе обучението. Програмата включва:

  • Подходи при преподаването на граматика и характеристика на различните възрастови особености.

  • Презентиране и усвояване на граматика от малки ученици и тинейджъри.

  • Разиграване на практически дейности при преподаването на граматика.

Ето какво споделят някои от присъствалите учители.

Учителите от Второ ОУ „Христо Смирненски”, град Сандански: „Семинарът на тема: „Teaching grammar can be fun” се оказа изключително полезен, защото чрез него получихме информация за съвременните методи на преподаване на граматическия материал съобразно възрастовите особености на учениците. Лекцията на Зарина Маркова бе с точни дидактически обяснения. Успяхме да обменим и педагогически идеи.”   

Таня Иванова, учител по английски език в І ОУ "Кочо Мавродиев", Петрич: „ Присъствах на семинара, проведен в гр.Петрич на 21 март. Впечатленията ми от семинара са отлични. Хареса ми именно това, че се наблегна на практическите занимания на граматичните методични единици, как под различни форми на игри и занимания граматиката може да бъде приятна, забавна и лесно усвоима от учениците. Информацията, която ни се поднесе беше интересна и полезна. Поставих се от другата страна в класната стая (на мястото на ученика) и видях как интересът се подбужда като се постави задача, нестандартна и различна от тези в учебника за упражнения по съответната граматична единица. Ще чакам с интерес следващата ни сбирка.”

Пенка Георгиева, учител по английски език в ОУ „Екзарх Йосиф”, село Михнево, общ. Петрич: „Изключително  впечатляващ и полезен семинар с поучителни и интересни упражнения. По време на дискусията бяха обменени съвети, идеи и предложения за организиране и на други такива.


Аз имах желание  и възможност съвсем скоро (ден- два след семинара) да приложа някои  упражнения  в работата ми с учениците. Аз постигнах желания ефект, а именно да усетят и разберат, че английската граматика може да е по-лесна  и забавна. Те бяха удовлетворени от новите полезни и интересни упражнения.
Искам да изкажа благодарност към Вас за организирането на семинара и на Г-жа Маркова за интересното поднасяне на материала.”

Зайнеп Ходжа, учител по английски език в ОУ „Христо Ботев”, село Долно Дряново, общ. Гърмен: „Семинарът беше полезен и интересен. Дадоха ни нови идеи за преподаване на граматическия материал. Не по-малка полезен беше и контакта с колегите от другите училища за допълнителна обмяна на опит и информация относно обучението по английски език. Искрено се надявам, че ще има и други подобни мероприятия.”Учителите от ПГ по МСС „П. К. Яворов ”, гр. Гоце Делчев: „Въпреки че семинара бе адресиран основно до преподавателите по английски език в начална и прогимназиална степен на обучение, за нас бе изключително полезен, тъй като бяха набелязани и разиграни разнообразни практически упражнения, имащи за цел привличането и задържането на вниманието на учениците в учебния час; начини и методи за по- лесно и трайно запомняне на отделни граматически категории. Практическите упражнения бяха добре онагледени с необходимите материали. По отношение на организацията на семинара- отлично организиран и проведен, много добре подготвен лектор и спазена продължителността и обявените теми в програмата.”


На снимката: Работен момент от семинара, проведен в СОУ „Братя Каназиреви”, град Разлог.
Каталог: pavlov
pavlov -> Програма "Регионално развитие"
pavlov -> Конкурс за доцент по профeсионално направление Биологически науки, специалност 01. 06. 12. Микробиология, обявен от Института по микробиология при бан в дв, бр. 21 от 01. 03. 2013 г
pavlov -> Цифровизация и цифрови библиотеки – образователни аспекти Радослав Павлов, Десислава Панева-Маринова
pavlov -> Олимпиада по английски език 2012
pavlov -> Презентация за условията на кандидатстване и предлаганите от университета специалности Красимир Папучаров- директор на дирекция «Образователни дейности към юзу- н. Рилски»
pavlov -> Списък на българските неделни училища в чужбина, финансирани по пмс №334/2011 г
pavlov -> Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница