Privileg lt-x5 (gsm с 2 sim карти)Дата25.06.2017
Размер122.51 Kb.
#24261

PRIVILEG LT-X5 (GSM с 2 SIM карти)

Познатите ми отдавна питат и търсят GSM телефон с две или повече карти. Имаше информация, че в Китай вече се произвеждат такива телефони и се чудех кой и кога ще почне да ги продава и в България. Щастието ми се усмихна с предостaвянето на 2 модела PRIVILEG. Получих информация, че това са регулярни модели, вече налични в голямо количество при дистрибутора. Те ще бъдат разпространявани през всички възможни търговски канали: магазинни вериги, дилъри, интернет шопове и други. Но да се върна към телефоните. Избрах първо да разцъкам модела PRIVILEG LT-X5, който ме привлече с малките размери и много стилен дизайн. Първото ми учудване и недоверие беше, че това е модел на неизвестна марка в света на мобилните телефони: PRIVILEG. И защо такъв стилен телефон с 2 SIM карти не се произведе първо от NOKIA например, а оставят на друг производител да превземе този толкова важен сегмент в света на мобилната комуникация? Но определено дизайнерският отдел на PRIVILEG (или който и да е) е постигнал чудеса при оформянето на екстериора на телефона. А той е повече от зашеметяващ, съчетаващ класически и модерни елементи с отлично изпълнение и внимание към детайла, така че да остави едно крайно усещане за перфекционизъм. Разбира се, първото впечатление не трябва да се подценява, но все пак да разгледаме това, което се намира под сребристочерния корпус на PRIVILEG LT-X5.

Съдържание на кутията

Апаратът идва в луксозна кожена кутия, която като я отвориш, се оглеждаш в едно огледало! Освен апарата в кутията има стерео MP3 слушалки, 2 литиево-йонни батерии с капацитет по 1000 mAh, зареждащо устройство, USB кабел, упътване, силиконово калъвче, инфо, че 256MB карта се намира вече вкарана в телефона. От вносителя ме увериха, че това е стандартното съдържание на всеки телефон от този модел. Като начало много добре!


Апарат и управление

Апаратът е с компактни размери 112*50*15 mm и по тази си характеристика е почти еднакъв с NOKIA 6120 или SONY W950i! При тези размери и тегло от 112 грама, телефонът стои удобно в ръка, а сглобката е достатъчно здрава, за да остави общото усещане за солидност. С лек натиск и приплъзване отворих задния капак на телефона и видях два слота за SIM карти: SIM1 и SIM2. Вкарах двете предварително приготвени карти на MTEL и GLOBUL, сложих батерията и затворих капака. С помощта на USB кабела съединих телефона (конекторът е в горната част на корпуса) към свободния USB порт на моя ноутбук и оставих телефона да се зарежда (3 часа, препоръчва се 12 часа). При това екранът на телефона светна и се изписа: USB charging….! Ноутбукът ми даде съобщение, че е открито ново устройство: removable disk (G:). Указах му да отвори папка и проверих PROPERTIES (с десния клавиш на мишката върху иконката на устройството). Наистина имаше 256 MB карта в телефона. Прореза за T-FLASH/MICRO SD картата го открих в лявата горна странична повърхност на апарата, покрит с много стабилно черно пластмасово капаче.

Точно под него се намират бутоните за управление на силата на звука. Интересно е, че дизайнерите са предвидили място за закачване на връзка за носене - в горния заден ъгъл на апарата. В задната част се намира VGA камерата. В долната дясна част на телефона открих писалка и с това разбрах, че телефонът е с touch screen, тоест екранът е сензорен и реагира на допир. Е, това е супер и вече си служих с писалката. На десния страничен бар се намираше и бутон за бърз достъп до камерата и моментална снимка (snap shot button). На задната страна беше и отворът на самата камера, където беше изписано 1.3 MPixels.


256MB Micro SD слот за памет карти порт за захранване
Клавиатурата е изработена от черна пластмаса, като самите буквено-цифрови означения са прозрачни и осветени (много важно при тъмнина). За мене, който имам леко дебели пръсти, клавишите се оказаха доста малки, и си служих с нокъта на десния палец. След малко обаче установих, че спокойно мога да си набирам желания телефонен номер и с една ръка, като със същия този палец дирeктно набирах номера от екрана (нали е touch screen) и нямам нужда от писалка за тази операция. Колко добре, нали! Навигацията е поверена на допълнителни бутони, а изборът на SIM картата става чрез бутоните с римски цифри I и II.


Touch Pen (стайлус, писалка за дисплея) и Snap Shot (Бутон за моментални снимки).
Дисплей и интерфейс

Дисплеят е сензорен TFT (touch screen), с диагонал 2.4" (6.1cm), 262 000 цвята и с резолюция 240 х 320 пиксела (QVGA). Истинските достойнства на дисплея са големината му и функцията touch screen. А също и че изображенията изглеждат много добре и информацията върху екрана е ясно видима. Ъгълът на видимост е доста впечатляващ и се доближава до 180 градуса. Самата организация на менюто е достатъчно интуитивна, за да не предизвика проблеми. При стартиране на телефона може да се избере в какъв режим да бъде пуснат - в нормален или в режим flight (полет) с изключени комуникационни възможности, но с действащ аудио- и видеоплеър. Това меню може и да се изключи от настройките.
Телефонна книга и органайзер

Телефонната книга поддържа 300 записа, като за всеки може да се въведат 11 данни: име+фамилия, номер, домашен номер, служебен номер, факс, фирма, e-mail, рожден ден, снимка, мелодия, група. Снимката е асоциирана с телефонния номер и се показва, когато ни се обажда лицето. На разположение са ни и контактите от двете SIM карти: по 250 контакта всяка. И така общо разполагаме с 800 контакта. Прехвърлянето на контактите между трите медии е направено изключително лесно и удобно! Когато търся дадено лице, започващо например с буквата S, ми се показват всички контакти от всички медии (двете SIM карти и телефонната книга), като е указано кой запис в коя медия е! Не видях възможност за ползване на славянските букви, но имената от едната SIM карта, които бяха написани на кирилица, бяха представени правилно (а не с маймунки)!? Има няколко възможности за вкарване на текста: чрез клавиатурата, чрез избор на буквите от виртуалната клавиатура на touch screen-а, или чрез ръкописно писане върху екрана. Последното не ми допадна, защото ми е значително по-лесно и по-бързо да набирам текста чрез цъкане по екрана на виртуалната клавиатура. Има подробна история на обажданията-входящи и изходящи, на SMS-те. Може да се сложи цена на единица импулс и да се сложи лимит на разходите! Органайзерът съдържа календар, който дава възможност за планиране на дните и аларма за подсещане. Същата работи и при изключен телефон. Нещо важно да спомена. Телефонът поддържа функцията DTMF. Тя служи за директно набиране на вътрешни номера (например номер 210 по-долу), след фирмената централа. За тази цел изписвате: +359-2-9712386P210. “W” и “P” са различни, “P” изпраща DTMF след пауза за три секунди, докато “W” активира прозорец с въпрос дали потребителят желае да изпрати DTMF.Tелефонен бележник Календар Световно време
Камера

Камерата не е силната страна на този телефон. Поддържаните резолюции са 1280x1024 (1.3 MPixels), 640x480, 320x240, 160x120. Тук в пълна сила важи правилото: по възможност да се снима на открито и при ярка слънчева светлина. Налични са 5 варианта на резолюцията с няколко степени на компресия, баланс на бялото, автоснимачка, компенсация на експозицията и допълнителни ефекти. Плюс е възможността за запис на видео във формат 3gp и с резолюция 240x320 пиксела при 15 кадъра в секунда. Има 3x цифрово увеличение.


Аудио и видео плеъри

Има вграден MP3 плеър и можете да сте спокойни за колекцията си от MP3-ки. Разбира се отпада нуждата от отделна MP3-ка. Телефонът има вградени мощни високоговорители и от тях можете да озвучите достатъчно добре стаята си. Качеството на звука е значително над очакваното за такъв вид устройство.

Аудио плеър Видео плеър

Мултимедия, игри и приложения

Има вграден ImageViewer за разглеждане на снимки. Photo Artist е редактор на изображения и за прибавяне на ефекти към снимките. Диктофон за запис във форматите wav или amr. Наличните игри са две на брой. Поддържат се полифонични MIDI файлове - 40-тонални. Сред другите характеристики се забелязват e-mail клиент (POP3, IMAP4, SMTP), GPRS клас 10, WAP 2.0, Java MIDP 2.0, таймер, калкулатор, конвертор, световно време, файлов мениджър и др.ImageViewer File Manager Games

Батерия и Мрежа

Ползваната батерия е литиево-йонна (Li-Ion) с капацитет 1000 mAh, която според спецификацията би трябвало да осигури работа до 10 дни в режим на изчакване или 5 часа за разговори. Трябва да се има предвид, че активното снимане и прослушването на MP3-и намалява значително това време. Според упътването първоначалното зареждане на батерията трябва да е 12 часа. В окомплектовката има 2 броя батерии (значителен плюс). Няма никакви проблеми с приемания сигнал - разговорите са с отлично качество. Поддържаните мрежи са GSM 900/1800.Функции

Най-после да разгледам функциите на взаимодействие на двете SIM карти. Всъшност май трябваше да почна с тях. Все пак това ще е главният мотив за смяна на сегашните ви 2 телефона. Взаимодействието е перфектно. Наистина това са два пълноценни телефона, събрани в един. Докато говоря по MTEL картата, мога да приема обаждане през GLOBUL-ата карта, като сложа MTEL на HOLD. После мога да се върна отново към разговора през MTEL картата. И така до безкрайност.


Обзор

И така каква е ползата от DUAL SIM телефона PRIVILEG LT-X5? Ставате нормален човек с един телефон в джоба. Продължавате да ползвате най-изгодните тарифи и промоции на операторите, без да ставате смешен с 2 телефона в джобовете. За онези бизнесмени, които са се чудели как да разделят служебните от личните сметки на подчинените си, това също е перфектно решение. Купувате им служебен DUAL SIM телефон със служебна SIM карта с лимит на разходите, а сътрудникът си слага и личната в телефона. Освен тази основна полза телефонът предлага и куп други модерни екстри, част от които бяха изброени по-горе.


Моят съвет за покупка: задължителна за потребители с 2 и повече телефони! Също и за тези, които имат намерение да оптимизират телефонните си разходи. Бих препоръчал и на третия GSM оператор VIVATEL да обърне внимание на тези телефони, защото по този начин бързо биха разширили пазарния си дял.

За (налично):
- слотове за 2 SIM карти от различни оператори (или един и същ), които работят едновременно

- камера
- MP3 аудиоплеър


- MP4 видеоплеър
- сензорен дисплей (touch screen)
- слот за памет (+ памет 256MB)

Против (липсва):
- Bluetooth
- FM радио

- кирилица
Техническа характеристика

Mодел

PRIVILEG LT-X5

Обща характеристика

MT6226+MT6205

GSM 900/1800

Dual GSM Sim card

MP3 Player

MP4 Player/Recorder

Voice Recorder

Master: GPRS Class 12; Slave: GSM

MMS (Master)

WAP 2.0 (Master)

USB1.2.1

Поддържа T-Flash/Мicro SD картиРазмер

112*50*15mm

LCD дисплей

2.4" 262k TFT,QVGA, сензорен

Камера (поддържани резолюции)

1280x1024, 640x480, 320x240, 160x120

Антена

Вградена

Говорители

Стерео, 2 говорителя

Памет

256MB (външна памет)

Светкавица

Опция

Външна памет

T-Flash/Мicro SD

Телефонен бележник

 

Брой възможни записи

300 (+500 от 2-те SIM карти)

Разпределяне по групи

да

Режим търсене

По име/Разпознаване

Разглеждане

по страници

Съобщения

 

SMS памет

100 съобщения

SMS образец

10

SMS изпращане на групи

SMS групово изпращане (50)

MMS

да

Тонове

 

Тип

64 полифонични

Мелодии

20

Възможност за изтегляне от Интернет

Да (Аудио/Видео)

Редакция на тоновете

да

Включване/Изключване

да

Бизнес/Развлекателни функции

 

Избор на профил

да

Смяна на скинове

да

Смяна фонов тапет

да

Аларма

да

Каталог

да

Световно време

да

Калкулатор

да

Календар

да

Конвертор на мерни единици

да

Конвертор на валути

да

Бележник

да

Рекордер

да

Автоматично вкл./изкл.

да

Защита на информация

да

Игри

да

Управление на обажданията

 

Таймер по време на разговор

да

Статистика на проведените разговори

да

Запис на пропуснатите обаждания

да

Функция Handsfree

да

Батерия

 

Режим готовност (Stand-by)

около 220 часа

Време за разговор

около 220 минути

Батерия

Li-ion батерия>1000mAh

Окомплектовка

 

Телефон

1

T-Flash/Micro SD

1x256MB

Батерия

2

Зарядно устройство

1

Калъвка (силиконова)

1

Стерео MP3 слушалка

1

USB Кабел

1

Упътване на български (66 страници)

1


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница