Проект почистване, облагородяване района на училищен двор с. Горни Лом и поставяне на изкуствена настилка на спортна площадкаДата14.11.2018
Размер432 Kb.
#104783
ПРОЕКТ
Почистване, облагородяване района на училищен двор с.Горни Лом и поставяне на изкуствена настилка на спортна площадка

Финансиран от ПУДООС по

НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ „ЗА ЧИСТА ОКОЛНА СРЕДА-2013 г.”
ОБИЧАМ ПРИРОДАТА – И АЗ УЧАСТВАМ”


Настоящият проект има за цел да повиши екологичната култура на населението в община Чупрене, по конкретно в с.Горни Лом. Реализирането на проекта ще създаде прекрасни условия за отдих и спорт в най-голямото населено място на община Чупрене – село Горни Лом.

Проекта включва почистване терена на училищния двор – 11 дка, почистване на мястото за спортна площадка, откопаване, подравняване, дренаж на спортна площадка за волейбол, валиране, поставяне на изкуствена трева, доставка и монтаж на пейки и кошчета за смет.

Откопаването и подравняването на терена, ще се извърши със строителна техника и хора от кметството.

Закупуването на дренажния материал, превоза и валирането, както доставката и монтажа на изкуствената трева, доставката и монтажа на пейки и кошчета за отпадъци се предвижда със средства по проекта от ПУДООС.

Разположението на спортната площадка в училищния двор е предпоставка за ежедневното и използване от учениците и включването им в почистването ще има възпитателен ефект за опазване на природата чиста.

Волейболната спортна площадка ще се използва и за провеждане на спортни състезания. Активно ще се използва от учениците и през периодите на ваканция и от по-големи младежи през летния сезон.

През 2011 година общината с подобен проект, финансиран от ПУДООС обнови изцяло волейболната площадка в с.Чупрене и ефекта е много голям. Освен през учебния период, през двете лета на площадката имаше много деца, както големи за игра на волейбол, така и малки, които харесваха новата изкуствена настилка и си играеха различни видове игри. Всички жители одобриха реализираната идея и за сега площадката се съхранява и пази добре.

С почистването на училищния двор, изграждането на спортната площадка и създаването на зони за отдих /закупуването на нови пейки/ ще се създадат отлични условия за спортуване и отдих на всички живеещи в с.Горни Лом. В спортните състезания се включват и всички населени места, което прави проекта обществено значим за цялата община.

Във момента проектът се изпълнява и крайният му срок е: 30.09.2013г.Стойността на проекта, финансиран от ПУДООС е 9990,00 лв.
Каталог: wp-content -> uploads -> 2013
2013 -> Временно класиране „В”-1” рг мъже – Югоизточна България
2013 -> Конкурс за заемане на академичната длъжност „Доцент в професионално направление Растителна защита; научна специалност Растителна защита
2013 -> 1. Нужда от антитерористични мерки Тероризъм и световната икономика
2013 -> Днес университетът е мястото, в което паметта се предава
2013 -> Програма за развитие на туризма в община елхово за 2013 г
2013 -> Йордан колев ангел узунов
2013 -> 163 оу „ Ч. Храбър в топ 30 на столичните училища според резултатите от националното външно оценяване
2013 -> Гр. Казанлък Сугласувал: Утвърдил
2013 -> Подаване на справка-декларация по чл. 116 От закона за туризма за броя на реализираните нощувки в местата за настаняване


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница