Проектът genesis е най-скъпият в историята на корабостроенето!Дата23.02.2017
Размер40.6 Kb.
#15539
Морски личности
Адам Голдстейн, президент на Royal Caribbean International:
Проектът GENESIS е най-скъпият в историята на корабостроенето!


  • Г-н Голдстейн, какви са предимствата на вашите кораби пред останалите?

  • Мисля, че на първо място това е цената за един турист, която ние предлагаме. Ако вие резервирате 3 месеца по-рано 7 дневна почивка на наш кораб, то това ще ви излезе само 600 евро! А в цената ви е включена закуската, обяда и вечерята, както и представленията, които даваме.

От друга страна круизните ни съдове са най-луксозните в света, а са достъпни за всички. Те включват изключителни удобства. Виждали ли сте кораб с ледена пързалка, театър, магазини, огромен булевард, писта за сърф, алпинистка стена за катерене и още, и още?! Ние предлагаме голям лукс и всеки, който иска може да си го позволи!

  • Разкажете ни повече за кораба, на които имаме честта да сме в момента?

  • Името му говори само по себе си – Independence of the Seas. Независимост за всички, които сте тук. Чувствайте се свободни, слейте се с големия океан, забавлявайте се, отпуснете си и поне за няколко дни забравете за натоварения ви работен ден.

Конкретно корабът е 18-палубен и според водоизместимостта му е най-големият круизен съд в света. Той е нашата гордост и заедно с Freedom of the Seas и Liberty of the Seas са визитната картичка на компанията ни.

Independence of the Seas е кораб-мечта за всеки корабособственик. В неговото строителство участваха много дизайнери и проектанти. Събрахме ги на едно място и всеки си каза мнението. След това обобщихме идеите и започнахме. Мисля, че се получи нещо великолепно. Излезте на 5-а палуба и вижте най-голямото ни предизвикателство – булевардът “Променаде”. Когато казвам “чувствайте се свободни” ето това имам напредвид. Там наистина човек усеща, че се намира в друг, по-красив свят. Веднъж разказах на едни далечни приятели за идеята и те възкликнаха – “Булевард с магазини на кораб, невъзможно е!” Е, напротив, вече е възможно!

Осъществихме и проекта на един от дизайнерите за круизен кораб с най-много барове и ресторанти на борда. Сигурен съм, че за 2 дни откакто вие сте тук, не сте успели да обиколите всички заведения на борда. И съм убеден, че в края на престоя си ще откривате още и още. Отидете на 14-а палуба, потренирайте голф и след това влезте в ресторанта за най-вкусните и диетични сандвичи на света, след това отворете следващата врата и седнете да изпиете по един коктейл, а после поиграйте в електронната зала. Забавлявайте се до зори!


  • А вие как успявате да се забавлявате на кораба? Остава ли ви свободно време?

- О, разбира се. Всъщност, когато съм на борда на някои от нашите кораби аз почивам наистина пълноценно. Но преди това, когато един кораб трябва да се построи за 2-3 години е трудно. Целият екип работи денонощно. След това обаче сам разбирам, че усилията си заслужават. Е, наистина, и тук имам няколко бизнес срещи през деня, но успявам да почивам. Ето, преди срещата ми с вас, изпих по един коктейл в Schooner bar, а преди това релаксирах и в джакузито. Може да ме видите и по ежедневни дрехи да играя на електронните игри. Довечера пък ви каня всички да се забавляваме в дискотеката. Там ще ме видите във вихъра ми. Обожавам да танцувам!

- Кажете няколко думи и за следващия ваш проект. Кога се очаква да бъде спуснат на вода?

- Проектът се нарича GENESIS и е най-скъпата инвестиция в историята на корабостроенето. По предварителни изчисления ще ни струва над 1 млн. и 200 хиляди долара! Корабът ще има над 220 хиляди тона водоизместимост, а Independence of the Seas, този на който сте в момента е със 160 хиляди тона водоизместимост. Така, че очаквайте през ноември 2009 г. Всички заедно да бъдем на борда на най-най-най-големият кораб в света. Ще бъде просто огромен и несравним! Проектиран е така, че ако се качите от хеликоптер и го заснемете, ще установите, че има кръгообразна форма. Ще кажете, че това е невъзможно, но сами ще се уверите в това! Дължината му ще е 360 м, широчитага – 47 м, вичосината му ще е 70 м, а палубите ще са 20. Ще развива средна скорост от 22 възла и ще побира в себе си само за един курс 5400 пътници. Един малък град!- Как ще се казва? Разкрийте още подробности от това скъпо начинание?

Ще бъде вписан в Genesis Class и може би ще носи името Genesis of the Seas. Имаме и още една изненада за вас – от този проект ще бъдат построени 2 съда, като вторият ще е малко по-голям от първия!

В момента корпусът на първия вече е заложен в корабостроителницата “Акер” във финландкия град Турку. Искам да изкажа големи благодарности на екипа на корабостроителницата, която вече толкова много години строи кораби за нас. И всички те са здрави и стабилни!

Ще издам и някой от изненадите на борда. Булевардът ще ке казва Central Park и ще бъде разположен на 5 палуби! Той ще има и открита алея за разходки. А защо сме го кръстили така ли? Защото ще има огромна тропическа градина в него! Ще останете впечатлени и от първия в света подвижен бар. Той ще се намира на 7-а палуба, но ще видите как както си пиете коктейли тук с приятели, изведнъж ще се озовете на 5-а палуба! (В този момент залата за пресконференции избухва в бурни няколкоминутни ръкопляскания).Очаквайте да гостувате на първия кораб в края на 2008 г., а на вторият – през есента на 2010 г. Мисля, че за всички нас ще бъде изключително преживяване – за 3 години ще се качим на 3-те най-големи кораба в света!

  • Трудно ли е да бъдете номер 1 в круизния бранш в света? Колко усилия ви коства това? Каква е рецептата за успеха?

  • За да бъдем на върха вече толкова години, работим денонощно. Но и се забавляваваме! Да, работата ни е забавление! Ако не я приемаме по този начин, ако не я харесваме, и я приемаме за даденост или за тежест, то няма как да успеем. А в средите на морския бизнес да успееш е много, много трудно!

Всички сме един сплотен колектив и работим по една единствена цел. Имало е и несполуки, имало е и падения, но всичко се постига бавно и трудно. Накрая обаче идва успехът и удовлетворението. Лично за мен е голяма радост да видя усмивките по лицата на пътниците, на техните деца, по този начин знам, че те са доволни от престоя си. Така разбирам, че идеите ми са реализирани и че съм постигнал много, наистина много – направил съм щастлив един човек. И ако имам мото в живота то това е – човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. За това – не спирайте да мечтаете, следвайте целите си и винаги ще бъдете на върха!

Преслав РОСЕНОВ,

Използвани са въпроси и на други медии
Каталог: gallery -> albums -> userpics -> 12122
12122 -> Близнаков припомня ангажимента на България за участие с осем процента от Сухопътните войски 1600 души в задгранични операции
12122 -> Унищожаването на 2011 Българската Армия
12122 -> Радиоводещият в българия
12122 -> Инициативен комитет за написване на книгата
12122 -> Осло. Полетите над Северна Норвегия в сряда вечерта бяха забранени поради опасения, че облаците пепел от възможното изригване на вулкан в Исландия могат да намалят видимостта, предаде афп
12122 -> За „коментари и анализи” Форсаж и после изведнъж падна Желязко Тенчев, в. Дума
12122 -> Българин на борда на най-големия круизен кораб в света


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница