Проф д-р Георги Ончев, дмнДата22.07.2016
Размер9.77 Kb.
Проф. д-р Георги Ончев, дмн

Проф. д-р Георги Ончев е роден през 1960 г. в София. Завършва 114 Английска езикова гимназия през 1979 г., отбива редовна военна служба от 1979 г. до 1981 г. и се дипломира като лекар през 1987 г. във ВМИ София. От 1987 до 1989 работи в Държавна Психиатрична Болница гр. Ловеч, а от 1989 г. е клиницист и преподавател в УМБАЛ „Александровска” и Медицински Университет София. От 1996 г. до 1998 г. е консултант по психиатрия в Танзания. Притежава специалност по психиатрия и допълнителни квалификации в Танзания, Унгария, Дания и др., както и магистърски степени по научна информатика и по здравни политики и мениджмънт в здравеопазването.Защитава дисертация през 1995 г., а от 2013 г. е професор по психиатрия. Неговият изследователски опит е свързан с клиничната психиатрия, предимно в областите на личностовата патология, зависимости, шизофрения, транс-културална психиатрия, подходи за лечение и обслужване и клинични инструменти. Бил е експерт в Програмата за развитие на ООН и в международни консорциуми по психично-здравни проблеми и главен изследовател на проучвания в психично-здравната област по Рамковите Програми на ЕС.

Автор е на 90 научни публикации в български и международни издания, с над 400 цитирания, сред които и монографиите: „Принуда в психиатрията: емпирични данни и добра практика”, 2010, и „Личностова абнормност в клиничната практика”, 2. изд, 2012. От 2008 г. е началник на отделение с остър и рехабилитационен сектор в Клиниката по психиатрия в УМБАЛ „Александровска”.   
Каталог: bg version -> pages
pages -> Автобиография Лична информация
pages -> Дружество за колективно управление в частна полза правата на продуцентите на звукозаписи и музикални видеозаписи и на артистите-изпълнители “профон”
pages -> Кои са най-честите възпалителни заболявания на клепачите? Външен ечемик
pages -> Доц д-р Иван Веселинов Танев, дм Началник на ІІІ очно отделение
pages -> Д-р Снежина Михаилова
pages -> Многопрофилна болница за активно лечение "александровска" еад
pages -> Дата на раждане
pages -> Университетска многопрофилна болница за активно лечение “александровска” еад
pages -> Информация за уртикария и ангиоедем За заболяването


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница