Програма 06. 10. 2008 понеделник зала 7 ндк компания/Лектор тема 12. 00-13. 00 Проф д-р Христо КафтанджиевДата17.08.2018
Размер398.5 Kb.
#79770
ТипПрограма

РЕКЛАМА ЕКСПО’2008 ПРОГРАМА06.10.2008

понеделник

ЗАЛА 7 – НДК Компания/Лектор

ТЕМА

12.00-13.00

Проф.д-р Христо Кафтанджиев

B2B маркетинговите комуникации – как да общуваме с бизнес партньорите си и с потребителите на стоки и услуги

13.00-14.30

Проф.д-р Христо Кафтанджиев

Стефан СерезлиевШрифтовете в рекламата

Анализ на различните шрифтове като начертание, цвят, съчетаване с останалите елементи от рекламите, комуникативни подходи с помощта, на които постигаме по-ударно въздействие.15.00-16.00

Полиграфия инфо Prepressbg.com

От материалите до машините и софтуера за печатарската индустрия: Изводите и посланията на Druppa 2008

16.00-17.00

Доц.д-р Иванка Мавродиева

Успешната фирмена презентация

Да наемем ли външна фирма или да рачитаме само на собствените специалисти; Значението на модерните технологии във фирмената презентация – всяко преиграване може да ни направи лоша шега; Точните послания

07.10.2008

вторник

ЗАЛА 7 – НДК Компания/Лектор

ТЕМА

11.00-12.00

Проф.д-р Христо Кафтанджиев

Корпоративната идентичност

Семинарът е продължение от миналогодишната програма.

Акцентът е върху базисните рекламни апели на компаниите и как ги изразяваме чрез елементите на корпоративната идентичност.


12.00-13.00

Проф.д-р Христо Кафтанджиев

Стефан СерезлиевТърговските марки и техните маркетингови комуникации

Календарите като маркетингова комуникация

Визитните картички като маркетингова комуникация


13.00-14.00

Стефан Серезлиев

Брендингът – предизвикателствата между корпоративната идентичност и имиджа.

14.00-16.00

Министерство на културата

Водещ:

доц. д-р Соня Алексиева,

PR експерт, преподавател в Нов български университет


Реклама и култура” – има ли място културата в рекламата и как въздейства рекламата като култура; какъв е езикът на рекламата и могат ли думите да изстрелят в класациите една добра реклама или да я съсипят; кой определя професионалния или непрофесионалния дизайн в рекламата; колко дълго се помни добрата реклама и колко рекламисти признават, че правят лоши, но добре платени реклами.

Дискусия с участието на представители на творческите гилдии, водещи експерти от Министерство на културата, колеги от рекламни агенции и др.

16.00-17.00

GMUND Bulgaria

презентацияGMUND - Изкуството да правиш хартия от 1828-ма година.

Уникални дизайнерски колекции, качествено изпълнение, екологични стандарти - в момента GMUND е име, което покорява пазари в над 70 държави от цял свят със своята елитарност, история, красота и неоспоримо качество.1/3

07.10.2008

вторник

ЗАЛА 7 – НДК Компания/Лектор

ТЕМА

17.00-18.00

Проф.д-р Христо Кафтанджиев

Стефан СерезлиевРебрендингът - да запазим своята корпоративна идентичност или да я променим

Различните промени в корпоративните идентичности, чрез които те стават по-адекватни и съответно по-ефективни по отношение на изменящата се маркетингова среда; Към кого да се обърнем; Какво да изискваме; Какво да очакваме; Как влияе новата ни корпоративна идентичност на нашите партньори и клиенти;

08.10.2008

сряда

ЗАЛА 7 – НДК Компания/Лектор

ТЕМА

11.00-13.00

Полиграфия инфо Prepressbg.com


Test Guide Laboratory

Представяне на единствената по рода си услуга в печатния бранш - тестове на продукти и услуги. Какво се случи по време на тестовете на машини на Xerox и Konica Minolta; Как се прави печат върху оптични медии; Какви бяха резултатите при дигиталния печат върху 16 различни медии; Добра алтернатива ли е безплатната програма Scribus за предпечатни решения?13.00-14.00

Проф.д-р Христо Кафтанджиев

Корпоративната архитектура

Архитектурните екстериори и интериори като маркетингова комуникация14.00-15.00

Проф.д-р Христо Кафтанджиев


Търговските изложения като маркетингова комуникация

Интеграцията на маркетинговите комуникативни константи на компаниите - търговски марки, цветове, рекламни персонажи и т.н. с щандовете, павилионите и останалите експо елементи.15.00-16.00

Мариета Колева

Главен редактор,

Сп. Exhibit - Bulgaria


Професионалните изложения по света

От къде да намерим необходимата информация; Начини и възможности за участия; Ангажиментите на държавата; Реални резултати от участие на международни изложения; Кои са слабите места, които често остават Зад кадър; Как да ги избегнем, за да спестим време и пари;Ролята на специализираните издания в изложбената индустрия

16.00-17.00

МАКСОФТ НЕТ

Представяне на каталог РекламаТа’2009

17.00-18.00

Проф.д-р Христо Кафтанджиев

Стефан СерезлиевЦветовете и музиката в рекламата

Семинарът е посветен на две от най-важните знакови системи в рекламата. Анализирани са някои от креативните и атрактивни в това отношение комуникативни стратегии.

09.10.2008

четвъртък19.00

Зала 3, етаж 7, НДК

Годишни награди на РЕКЛАМА ЕКСПО

Коктейл-парти


2/3


РЕКЛАМА ЕКСПО’2008 ЛЕКТОРИ
Доц. д-р Иванка Мавродиева

Преподавател е в СУ “Св. Климент Охридски” по реторика, връзки с обществеността и бизнескомуникация. Завършила е магистратура по връзки с обществеността във ФЖМК и българска филология в СУ “Св. Климент Охридски”. Защитила е дисертация за парламентарното красноречие в България. Работила е като парламентарен репортер и редактор. Автор на над 40 статии, доклади и студии в области като връзки с обществеността, политическа реторика, бизнескомуникация и на монографии, сред които: “Ораторското изкуство на Александър Стамболийски” (1992), “Парламентарното красноречие в България в ХVІІІ, ХХ и ХХІ ОНС” (2001), “Интервю за работа” (2002), “Европейската и атлантическата интеграция на България. Реторически аспекти” (2004), “Академично писане” (2005), „Как да презентираме успешно?” (2007).


Доц. д-р Соня Алексиева

PR консултант и преподавател в НБУ. Води първите у нас курсове по „Управление и организация на PR агенции”, „Връзки с обществеността и туристическа реклама”, „PR на културния туризъм” и „Световна PR общност”. Автор е на няколко книги по проблемите на частния туризъм, пъблик рилейшънс, културния туризъм, бизнес комуникациите. Член е на Международната асоциация по пъблик рилейшънс (IPRA); на международната асоциация на писателите и журналистите по туризъм (FIJET); на Българското дружеството за връзки с обществеността (БДВО); на Българската асоциация по маркетинг (БАМ); член е на УС на Асоциацията на имиджмейкърите и специалистите по връзки с обществеността „ИМАГИНЕС”, член е на УС на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).


Мариета Колева

Журналист от кариерата. Работила е в редица престижни издания. Във в.Пари е била редактор на специализираното приложение Маркетинг&Мениджмънт. В момента е главен редактор на списание Еxhibit България.

Носител е на Златен лъв на Съюз Произведено в България за журналистическо отразяване. Носител е на приз Златна писалка на Офис 2000 за журналистическо отразяване. Награждавана е от Българската асоциация на частните училища и от Интер Експо Център за журналистическо отразяване на техните събития.
Проф. д-р Христо Кафтанджиев

Професор, д-р по визуални комуникации във Факултета по журналистика и масови комуникации към Софийския университет. Лекциите му са в областта на: творчество и реклама, комуникативни стратегии в рекламата, визуални комуникации и реклама, интегрирани маркетингови комуникации. Гост – лектор в редица университети по света – Финландия, Холандия, Германия, Швеция, US, Словения, Русия, Босна. От 1997г. е почетен професор и е награден с Международна Академична звезда от Интернационалната Академия по Оторизирано образование на Америка и Русия. Член на журито на един от най-престижните рекламни фестивали – The New York Festivals.


Стефан Серезлиев

Графичен дизайнер, изследовател и преподавател. Работи в областта на професионалната практика и висшето образование по графичен дизайн, визуални комуникации и реклама. Последните години фокусира своя научен и професионален интерес върху интеркултурния дизайн и визуални комуникации (cross-cultural design and visual communications). Творчески директор на Euro RSCG Sofia.


Полиграфия инфо

През последните три години създава и управлява следните проекти:  • www.polygraphy.info – единственият специализиран Интернет каталог на българската полиграфия. В момента той включва над 2150 фирми, в над 80 града, разделени в 34 категории. Базата данни се актуализира 365 дни в годината.

  • www.prepressbg.com – първото електронно издание за полиграфия на български език. Български и международни новини, тестове на продукти, полезни статии, обяви за работа. Форум с над 3500 работещи специалисти в бранша.

  • www.bgoferta.com – електронна система за запитвания за оферти.

  • Test Guide - тестове на продукти и услуги. Онлайн представяне с богат снимков и видео материал. Печатно издание, с тираж 500бр., формат А5, разпращано персонализирано до база данни реципиенти, по избор на клиента.

3/3Каталог: resources
resources -> Списък на издадените сертификати за продукти
resources -> Bg европейски икономически и социален комитет
resources -> Старогръцки легенди и митове
resources -> Bg европейски икономически и социален комитет
resources -> Търг на 17. 09. 2008 г. – Акценти кирил Шиваров 1887-1938 г
resources -> Книгата на Лудвиг Ерхард „Благоденствие за всички", Университетско издателство „стопанство"
resources -> Информация за номинираните фирми и личности Фирма “Лидер 96”
resources -> Георги Андреев българия или мафията ? II
resources -> Програма по европейска интеграция към Центъра за европейски изследвания и информация в София и в програма по публична администрация в американските университети „Джорджтаун" и „Джордж Вашингтон"


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница