Програма 1 ден софия / ИстанбулДата18.01.2018
Размер108.59 Kb.
#48043
ТипПрограма

Екскурзия до Мадагаскар - Осмият континент
София – Истанбул – Антананариво – Анцирабе – Амбохидрано - Фиаданана – ез. Андраикиба – Амбоситра – Фианаранцоа – Амбалавао - парка Анджа - Ранохира – национален парк Исало – националн парк Зомбице - Тулеар – Ифати – Антананариво – парк Мадагаскар екзотик –парка Вакона - национален парк Андасибе-Мантадиа – Антананариво – Истанбул – София

Остров Мадагаскар е девствено място, пълно с обещания, място, където слънцето е щедро, бреговете – великолепни, а океанът - благосклонен. Определено той предлага несравними преживявания заради необикновената си и разнообразна природа, а тя е ярка, богата на цветове и живот. Фауната му е наистина уникална – хамелеони, гекони, птици, гигантски пеперуди, но все пак най-известен представител остава лемурът – всички 75 вида от тези пухкави създания са изцяло ендемични. Не по-малко вълнуваща е и флората на острова. Освен като най-големия производител и износител на ванилия в света, Мадгаскар е познат и с добива на растителния екстракт от цветовете на тропическото дърво иланг-иланг („цвете на цветята”). Особено поразително за чужденците е и дървото на пътешественика, в чиито листа се събира течност, с която пътникът може да утоли жаждата си. Огромни и елегантни, сякаш стоят на пост, насред равния и пуст пейзаж се извисяват стволовете на баобаба - националното дърво на Мадагаскар.


Дата: 09.10.2017

Цена: 5086 лв


ПРОГРАМА
1 ДЕН София / Истанбул

Излитане в 21.40 часа от летище София с редовен полет на Турските авиолинии. Кацане в Истанбул в 23.05 часа.


2 ДЕН Истанбул / Антананариво

Излитане за Антананариво в 01.25 часа. Кацане на летище Ивато в столицата на Мадагаскар в 14.00 часа. Визови формалности на летището. Посрещане от местен представител и асистиране за обмяна на местна валута. Трансфер и настаняване в хотел в центъра на Антананариво. Столицата на Мадагаскар е основана през 1625 година и днес тя е най-големият и динамичен град на острова. Разположена е в централните планински части, което е причина тук климатът да е по-прохладен. Вечеря. Нощувка.


3 ДЕН туристическа обиколка Антананариво / Анцирабе / Амбохидрано / Фиаданана / езерото Андраикиба

Закуска. Следва кратка панорамна обиколка на старата част на Антананариво, където се намират типични старинни къщи, кралския дворец РОВА, езерото Аноси с квартала на министерствата и булевард Независимост с кметството. Отправяме се на юг към Анцирабе (3,5 часа). Пътуваме по национален път № 7, класифициран като един от най-живописните в света – пред погледа се редуват планински области, плата, гористи хълмове, високопланински оризови тераси, просторна савана и земя, обагрена в червено. Отклоняваме се малко на запад към селището Амбохидрано, откъдето след лек едночасов преход достигаме селището Фиаданана. Тук ще имаме възможност наред с обяда, който ни очаква, да се запознаем със селския местен бит. След обяда ще посетим вулканичното езеро Андраикиба и ще се върнем в хотела. Пристигане в Анцирабе – третият по големина град в Мадагаскар, известен с рикшите, наричани още pousse pousse, както и с полускъпоценните камъни и горещи извори (често го наричат „града на водата”). Настаняване в хотел. Остатъка от деня може да прекарате в опознаване на малкото градче (няколко красиви запазени сгради, строени в началото на 20 век, вкл. Термалния център, хотел Des Thermes, централната гара, Катедралата и Колоната на независимостта, издигната на едноименното авеню) или да си направите разходка с рикша. Вечеря. Нощувка.


4 ДЕН Анцирабе / Амбоситра / Фиарананцоа (около 5,5 часа пътуване)

Закуска. Отпътуване за Амбоситра – център на дърворезбарската индустрия. Тук ще имаме кратък престой и ще се запознаем с произведенията на местните дърворезбари, най-често представители на племето Зафиманири, чиято е заслугата този занаят да бъде включен в списъка на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство през 2008 г. Следва специален обяд с малагашки танци и песни на открито. Нашето пътешествие продължава на юг към Фианаранцоа. Настаняване в хотел. Фианаранцоа е чаровен малък град, който както и столицата е построен на няколко хълма. Той е известен със своя университет и неслучайно неговото име в превод означава „добро образование”, но също така и като регион за отглеждане на лозови насаждения и производство на вино, както и с чаените си плантации. В този град по-любознателните могат да открият интересно място с творбите на известния малагашки фотограф Пиеро Мен. Вечеря. Нощувка.


5 ДЕНФианаранцоа / Амбалавао / парка Анджа / Ранохира (около 5,5 часа пътуване)

Закуска. Отпътуване за Амбалавао, където ще станем свидетели на процеса на специфичното ръчно производство на прочутата хартия Антеморо. Тук ще посетим парка Анджа, в който убежище е намерил известния лемур ката. Той е уникално място за защита на околната и културна среда. Като природен резерват и разрастващ се малагашки град, Анджа е пример за това как хората и природата могат да съжителстват и процъфтяват заедно. Гората в Анджа е обявена за защитена зона от правителството на Мадагаскар през 1999 г. и се простира на повече от 30 хектара. Анджа се е превърнал в съществен пример на това, как управлението на природните ресурси може еднакво ефективно, както да защитава района, така и да бъде от полза за обществото. Тук ще бъде организиран и нашият обяд, след който продължаваме пътуването си на юг към Ранохира. Пътуването отнема около 4,5 часа през красивите променящи се пейзажи покрай национален път No7 преди да стигнем до Ранохира, селището, известно като „вратата към националния парк Исало”. Настаняване в хотел. Този парк се простира на 80,000 хектара и се състои от множество дълги скални образувания. Животните, които можем да срещнем тук са пръстеноопашатия лемур, рядко срещания лемур сифака и кафявия лемур. В този красив парк могат да се видят и разнообразни ендемични видове птици (вкл. редкия дрозд на Бенсън) и хамелеони. Вечеря. Нощувка.


6 ДЕН Ранохира / целодневна екскурзия в Национален парк Исало

Закуска. Исало е най-посещаваният национален парк в Мадагаскар. В пределите му се простират скални природни феномени с причудливи форми, ерозирали във времето живописни каньони, плата и долини, прорязани от 17 реки. Пейзажът се допълва от различни видове палми и разнообразен животински свят – съществуват 77 вида птици, ще срещнем закачливите лемури ката с големината на едра котка, с двуцветна пръстеновидна украса на дългата почти метър опашка, които с огромните си любопитни очи и невероятна подвижност бързо стават и наши любимци. По време на похода между скалите на резервата се озоваваме в един малък оазис с природно издълбана в скалите вана със синьозелени води под сянката на непознати палми. Паркът е чудесен пешеходен район, изпълнен с множество горски пътеки, по които ще мине част от нашия преход, като пред погледа ни ще изникват често представителите на растението с необичайните форми Pachypodium rosulatum, наричан още „слонска стъпка“. Ще имаме организиран пикник обяд в пределите на парка. Вечеря. Нощувка.7 ДЕН Ранохира / национален парк Зомбице / Тулеар / Ифати (около 6,5 часа пътуване)

Закуска. Днес се отправяме към курорта Ифати през Тулеар - крайбрежен град и главно пристанище в югозападната част на острова. Пътуването отнема около 5 часа, а по пътя пред погледа ни се извисяват и първите баобаби (от осемте вида баобаб, растящи на планетата, шест се срещат на острова, останалите два са – единият в Африка, другият в Австралия), както и известните гробници Махафали (предназаначени само за първенци и крале, представляващи големи каменни насипи с квадратна форма, обградени от изрисувани цветни стени, украсени със скулптури и рога от зебу). Преди да стигнем в Тулеар, ще посетим национален парк Зомбице, който служи като транзитна зона между сухите и влажните гори на Мадагаскар. Това е причината флората да е особено богата в рамките на защитения район. Забележителен е и броят на видовете животни, които обитават парка – 15 вида малки бозайници, 2 вида хищници и 8 вида лемури, 85 вида птици, 33 вида влечуги, 8 земноводни, повечето от които са ендемити, а някои от тях обитават единствено този парк. Обиколката, която ще направим с помощта на служителите на парка, ще ни позволи да открием богатството и разнообразието на един свят, застрашен от изчезване. Продължаваме към Тулеар, от където след кратко свободно време, се насочваме към Ифати (около 1,5 часа пътуване) – един от най-известните крайбрежни курорти. Настаняване в хотел на брега на Мозамбикския проток. Вечеря. Нощувка.


8 ДЕН курорта Ифати / свободно време за плаж или *екскурзия до Парка Рениала и Селището на костенурките

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителна *полудневна екскурзия до частния резерват Рениала (на местен език това е думата за баобаб или буквален превод „майката на гората“), който е защитена зона от 60 хектара, част от мадагаскарската бодлива гора. Един от по-забавните начини за придвижване от хотела до парка, който би допълнил палитрата от преживявания е да сме качени на каруци, теглени от зебу (възможно е придвижването да стане с джип). Резерватът се управлява от асоциация по околната среда, развиваща еко-туризъм в района. Той е убежище на удивителна и уникална екосистема, която се среща единствено в югозападната част на Мадагаскар - Бодливата гора. Стърчащите бодливи храсти са дом на повече от 2000 растителни вида, някои впечатляващи и много стари баобаби (тук има гигантски баобаб с диаметър на ствола 12,5 м) и изцяло ендемично растително семейство. Впечатляващи по форма и размери, баобабите (Adansonia) могат да достигнат височина до 30 метра. Стволовете на тези дървета функционират като водни резервоари – едно растение може да побере няколко хиляди литра вода. Резерватът Рениала е и рай за любителите на птици, където лесно могат да се наблюдават някои много редки видове. Други обитатели на парка са сивомишия лемур (един от най-малките примати), разноцветни хамелеони, гущери, застрашените от изчезване костенурки с паяковидна окраска и неотровни змии. Всички те ендемични за района. Близо до парка Рениала през 2007 г. е основан проекта „Miamby Fano“ (пазителят на костенурките), за да контролира ловът на костенурките. Miamby Fano има за цел да подобри научното разбиране и икономическите последици от лова на костенурки чрез събиране на данни за тяхното разпространение, размножаване и заплаха от изчезване, която ги съпътства. Проектът също включва и участие на местната общност в образователни програми и стратегии за развитие. Вечеря. Нощувка.


9 ДЕН курорта Ифати / шнорхелинг и посещение на рибарско селище

Закуска. Част от деня ще посветим на красотите на подводния свят, който Ифати може да предложи. Шнорхелингът включва разходка с лодка с издълбано дъно „vezo“ сред лагуната, в която ще откриете впечатляващо количество морски видове, като октопод, змиорки, лъвска риба (обитава предимно зоните на кораловите рифове, където е по-сигурно за тях, защото се сливат с коралите по цвят) и много други. В зависимост от вашето любопитство тази релаксираща екскурзия може да отнеме до около 1 час. След около още 30-минутно пътуване с лодка „vezo” пристигаме в рибарското селище. По време на 1-часовото посещение опитните водачи ще ви запознаят с бита на рибарите, техните традиции, предавани от поколения на поколения, тяхното майсторство в риболовните умения, техните жени, покриващи лицата си с естествен домашно приготвен слънцезащитен крем и красиви прически, но най-важното – тяхното приятелско отношение и топлота, и незабравимите детски усмивки. Вечеря. Нощувка.10 ДЕН курорта Ифати / свободно време за плаж или възможност за *екскурзия с ATV

Закуска. Свободно време за плаж или допълнителна *екскурзия с ATV, което е забавен начин да посетите околностите в района, карайки през дюните и различни вълнуващи трасета. Вечеря. Нощувка.


11 ДЕН Курорта Ифати / Тулеар / Антананариво (около 2 часа пътуване и 1 час полет)

Закуска. Отпътуване от хотела към Тулеар, където ни очаква специален обяд в Ботаническата градина Arboretum d’Antsokay. След обяда може да посетите тази красива градина (срещу заплащане на входна такса), в която са представени всички типични растения на сухия юг. Трансфер до летището в Тулеар за полет в 17.10 часа до Антананариво с Ер Мадагаскар. Кацане на летището в столицата в 18.15 часа. Трансфер и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.


12 ДЕН Антананариво / парк Мадагаскар Екзотик / национален парк Андасибе – Мантадиа (около 3,5 часа пътуване)

Закуска. След закуска рано сутринта отпътуване на изток към Андасибе. По пътя ще посетим парк с различни видове пеперуди и влечуги (Мадагаскар Екзотик) и ще имаме възможност да обядваме в Мораманга – исторически град, свързан с началото на въстанието през 1947 г. срещу френските колонизатори (обядът не е включен в цената). В Андасибе има национален парк от 810 хектара. Тук ще намерите 11 вида полумаймуни, много видове птици, огромни хамелеони, парк с орхидеи (на остров Мадагаскар растат над 1000 вида орхидеи, сред които някои изключително редки), лиани, палисандър, чиято сърцевина е с розово-червеникав цвят и други. В тази гора се намира най-големият представител на лемурите – индри. Тялото му е дълго около 80 см, покрито с бяло-черна козина и се поддава лесно на опитомяване. Ще отседнем в хотел близо до парка. Преди това ще посетим един изключително интересен частен парк – Вакона, който е наречен „острова на лемурите”. След настаняване в хотела в парка Андасибе неуморните природолюбители ще имат възможност да обогатят своите впечатления от нощния живот на обитателите като се разходят в частния парк на хотела. Вечеря. Нощувка.


13 ДЕН Андасибе / Антананариво

Закуска. Следва трансфер до летището за обратния полет до България. Излитане в 16.00 часа с полет на Турските авиолинии.


14 ДЕН Истанбул / София

Кацане на летище Истанбул в 04.45 часа. Излитане в 07.50 часа. Кацане на летище София в 09.05 часа.

ЦЕНИТЕ в ЧЕРВЕНО са ВАЛИДНИ  при РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 31.03.2017 г.  с ВНЕСЕН ДЕПОЗИТ в РАЗМЕР  НА 1000 €
 

Цена на човек

в двойна стая

Доплащане за единична стая

Цена за 3-ти възрастен

Намаление за дете

до 11 г. с 2-ма възрастни

в тройна стая

Намаление за 2-ро

дете до 11 г. с 2-ма

възрастни във фамилна стая


2695 € 2595 €

470 €2695 € 2595 €
на запитване

175 €

165 €


 

Пакетната цена включва:

• Самолетен билет София – Истанбул – Антананариво - Истанбул – София;


• Самолетен билет Тулеар – Антананариво с вкл. летищни такси;
• Трансфери летище Антананариво – хотел;
• Трансфер хотел – летище Тулеар;
• Трансфер хотел – летище Антананариво;
• 11 нощувки със закуски и вечери, както следва:
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Антананариво в хотел Le Louvre hotel & Spa 4**** http://www.hotel-du-louvre.com/
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Анцирабе в хотел Plumeria 4****  http://www.plumeriahotelantsirabe.com/
- 1 нощувка със закуска и вечеря във Фианаранцоа в хотел Zomatel 3*** http://zomatel-madagascar.com/
- 2 нощувки със закуски и вечери в Ранохира в Isalo Rock Lodge 4**** http://www.isalorocklodge.com/
- 4 нощувки със закуски и вечери в Ифати в хотел La Mira de Madio Rano 4****  http://www.hotel-lamira.com/home.html
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Антананариво в хотел Ibis Ankorondrano  3***  http://www.ibis.com/gb/hotel-6857-ibis-antananarivo-ankorondrano/index.shtml  
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Андасибе в хотел Eulophiella Lodge  http://www.eulophiella.com/
• 4 обяда – по един във Фиаданана, в парка Анджа, в парка Исало, в ботаническата градина Arboretum d’Antsokay;
• 1 специален обяд в района на Амбоситра, с малагашки песни и танци на открито;
• Транспорт с климатизиран микробус/малък автобус;
• Турситическа обиколка на Антананариво;
• Посещение на селището Фиаданана и вулканичното езеро Андраикиба;
• Посещение на градовете Анцирабе, Амбоситра (занаятчийска работилница за дърворезба), Фианаранцоа, Амбалавао (работилница за производство на хартия Antemoro), ботаническата градина Arboretum d’Antsokay (входът не е включен), Мораманга;
• Шнорхелинг в Индийския океан;
• Посещение на рибарско селище;
• Входни такси за посещаваните национални и частни паркове, вкл. местни екскурзоводи:
- Частен парк Анджа
- Национален парк Исало
- Национален парк Зомбице
- Частен парк Мадагаскар Екзотик
- Частен парк Вакона
- Вечерна разходка в Национален парк Андасибе - Мантадия
• Екскурзовод на английски език по време на цялото пътуване;
• Водач – преводач от България по време на пътуването;
• Медицинска застраховка с покритие 20 000 евро
Пакетната цена не включва:

• Летищни такси – 418 € (към 23/12/2016,  подлежат на препотвърждение);


• Виза за Мадагаскар – 35 € (изисква се международен паспорт с валидност минимум 6 месеца
от датата на връщане, полага се на летището при пристигане, цената подлежи на препотвърждение);
• Бакшиши (препоръчително и желателно) – 45 € на човек общо за екскурзовод и шофьор за целия престой9000 Varna, 54 Osmi Primorski polk Blvd., Tel: +359 52 600 225, tourism@vectratravel.com

1612 Sofia, 99 Vitosha Blvd., Tel: +359 2 408 30 30, tourism.sofia@vectratravel.com7000 Rousse, 2 Tzar Ferdinand Blvd., Tel. +359 82 54 90 90, tourism.rousse@vectratravel.comКаталог: uploads -> excursions
excursions -> Екскурзия до йордания и израел с полет от варна 16. 10. 2016 – 23. 10. 2016 8 дни / 7 нощи Програма: Първи ден 16. 10. 2016
excursions -> Гърция – великден на Йонийското крайбрежие
excursions -> Бутиковият 5 звезден кораб, aqua amazon, има 16 дизайнерски апартамента за 32 гости
excursions -> Почивка в Сардиния Пролет – Есен 2016 Castelsardo Resort Village 4
excursions -> Harmony of the seas най-големия круизен кораб в света със специална цена за дата 03 юли от Барселона
excursions -> 1-ви ден 17. 10 /18. 10 Отпътуване от Русе -19. 30 ч. – паркинга на Централна жп гара -велико Търново –хотел «Етър» в 21. 00 ч. Габрово -23. 00-Бензиностанция Лук Ойл-01. 00-Стара Загора –Омв до автогара –Пловдив -02
excursions -> Програма: Ден 1: пристигане на летище Entebbe/ Kampala
excursions -> Програма: Ден 1: пристигане на летище Entebbe/ Kampala
excursions -> Програма: 8 дневен тур queen elizabeth горили и шимпанзета


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница