Програма: 1 ден София Париж АнтананаривоДата07.04.2017
Размер65.82 Kb.
#18669
ТипПрограма

Мадагаскар – слънце, баобаби, пясък и лемури
По маршрут: София – Париж – Антананариво – Андасибе – Анцирабе - Амбоситра – Финаранцоа – Амбалавао - Ранохира – Национален парк Исало – Ифати – Тулеар – Антанариво – Париж - София
11 дни/ 9 нощувки/ 9 закуски/ 4 вечери
Дати: от 30 март до 09 април 2017 г.

от 24 септември до 04 октомври 2017 г.
Програма:

1 ден София – Париж – Антананариво

Излитане в 07.20 ч. от летище София с полет на авиокомпания AIR FRANCE за Париж. Кацане в Париж в 09.20 ч. Излитане в 11.35 ч. за Антанариво.


2 ден Антанариво

Кацане в 23.05 ч. Трансфер от летището и настаняване в хотел. Нощувка.


3 ден Антананариво - Андасибе

Закуска. Панорамна обиколка на Антананариво, основан 1629 г.. Днес това е най – големият и най - развит град на този толкова красив, тайнствен и благоуханен остров. Обиколката започва с езерото Аноси под формата на сърце, булеварда на Независимостта, Двореца на кралицата, сградата на Кметството и др. Продължаване за Андасибе. Пътят минава през красиви и живописни места. Вечно зелени хълмове и високопланински терасирани оризища обгръщат пътя към природния резерват. Настаняване в хотел в района на Андасибе. Нощувка.
4 ден Андасибе

Закуска. Ранно начало на разходката в Национален парк Андасибе, един от най – големите и красиви паркове в Мадагаскар. Сутрин рано, обитателите на тропическите гори са най – активни и за това тогава шансовете групата да се срещне с редки видове са най – големи. Тук могат да се видят 11 вида полумаймуни, десетки видове птици, редки насекоми, огромни гекони, както и десетки видове орхидеи (на острова има над 1000 вида от това красиво растение). Особено интересна за туристите е срещата с най - големия представител от семейството на лемурите – Индри. Тези симпатични създания имат черно бял цвят на козината, а дължината им достига до 80 см. За съжаление това симпатично животинче, чието поведение в някои отношения наподобява това на хората, е сред изчезващите видове на острова. Връщане в хотела. Нощувка.
5 ден – Андасибе - Пейриера - Анцирабе

Закуска. Отпътуване от Андасибе за Тана с попътна спирка в частния резерват Пейриера, където ще продължим изследването на богатата фауна на острова. Сред обитателите на парка са различни видове гекони, хамелеони, игуани, пеперуди и крокодили. В заобикалящите парка гори често се срещат и представители на вида обикновен кафяв лемур. Пътят продължава през красивите и внушителни гори на Андасибе. Кратка спирка в околностите на Тана. Продължаване за Анцирабе, следвайки живописния път №7, който отвежда групата през красиви планински райони, превзети от оризища. Пристигане в Анцирабе – град, създаден от норвежки заселници и известен с рикшите, които са предпочитано средство за транспорт. Настаняване в хотел. Нощувка.


6 ден – Анцирабе – Амбоситра – Финаранцоа

Закуска. Отпътуваме за Амбостира – един от най – старите и известни дърворезбарски центрове в Мадагаскар. Жителите на града от племето Зафиманири са известни със своите резбарски умения, а гледките на техните живописни селища са награда за всеки турист който се е отправил на дълъг преход през джунглата. След кратка пауза в Амбоситра продължаване за Финаранцоа. Настаняване в хотел. Нощувка.
7 ден - Финаранцоа – Амбалавао – Природен резерват Анджа – Ранохира

Закуска. Отпътуване за Амбалавао, където групата ще спре за посещение на фабрика за хартия. Техниката за изготвяне на хартия от корите на черничеви дървета е донесена от арабите през ХV в., които по това време правят първи опити за разпространение на исляма на острова. Продължаване за природния резерват Анджа, който е дом на най - известния представител от вида на лемурите – пръстеноопашатият лемур. След срещата с това мило животинче, пътят продължава за Ранохира, селище в района на парка Исало. Вечеря. Нощувка.
8 ден – Ранохира – Национален парк Исало

Закуска. Денят ще бъде посветен на най – красивия Национален парк Исало. Започваме с преход по известната пътека Намаза, която отвежда до красиви вирове, в които желащите могат да поплуват. След разхлаждащата пауза, преходът продължава и включва преминаване през живописни каньони, кристално чисти езера и красиви водопади. Посещението на парка е свързано и с още по- задълбочено изследване на флората и фауната на острова, тъй като на огромната площ на парка могат да се видят 77 вида птици, 14 вида лемури и много други интересни животински и растителни видове. Това е единственото място в света, където се среща растението „Стъпката на слона“. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
9 ден – Исало – Ифати

Закуска. Отпътуване за Ифати. Минаваме покрай Националния парк Зомбице, като не дълго след него покрай пътя ще се появят величествените баобаби. След задоволителна фотопауза, пътят ни ще продължи в посока Ифати, а най – голям интерес ще представляват любопитните гробници на племето Махафали, които представят елементи от ежедневието на починалия. Продължаване за Ифати. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
10 ден – Ифати

Закуска. Ден за плаж. Ифати е един от най – красивите и известни курорти на острова. По желание и срещу допълнително заплащане посещение на острова на костенурките, разходки с кану или шнорхелинг. Вечеря. Нощувка.
11 ден Ифати – Тулеар - Париж

Закуска. Трансфер до Тулеар. Полет за Антананариво. Късен полет от Антананариво за Париж в 01.45 ч.
12 ден Париж - София

Кацане в 11.30 ч. Продължаване за София в 12.35 ч. Кацане на аерогара София в 16.15 ч.


КРАЙНИ ЦЕНИ НА ТУРИСТ с включени летищни такси:

4885 лв. за дата на тръгване 30.03.2017г.

4935 лв. за дата на тръгване 24.09.2017г.

Ранни записвания: отстъпка 160 лв. от пакетната цена за дата на тръгване 30.03. за записвания до 31.01.2017 г., за дата на тръгване 24.09. до 09.03.2017 г.
Пакетната цена включва:

самолетен билет на AIR FRANCE за международен полет София – Париж – Антананариво – Париж – София с включени летищни такси,

самолетен билет с летищни такси за вътрешен полет Тулеар – Антананариво на Air Madagascar или Madagasikara Airways,

9 нощувки със закуски, от които 1 – в Антанариво в хотел 4*, 2 – в Андасибе в хотел 4*, 1 - в Анцирабе в хотел 3*, 1 - в Финаранцоа в семеен тип хотел, 2 - в Ранохира в хотел 4*, 2 - в Ифати в хотел 3*,

4 вечери,

трансфери с климатизиран автобус,

местни екскурзоводи на английски език,

туристическа програма с превод на български език,

водач – превод от агенцията.
Пакетната цена не включва:


  • единична стая – 975 лв.

  • медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR на ЗД „Евроинс“ – 26 лв., за лица над 65 г. – 39 лв., над 70 г. – 52 лв.

  • при недостигнат мин.брой от 14 туристи и при записани не по – малко от 12 тур. – 75 EUR

  • бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 40 ЕUR /заплащат се с основния пакет/

  • виза – 25 EUR /полага се и се заплаща на летището/.

Примерни хотели, предвидени по програмата:hotel Carlton Antananarivo – 4* (http://www.carlton-madagascar.com/) или подобен в Антананариво,

hotel Vakona Forest Lodge Andasibe – 4* (http://www.hotelvakona.com/) или подобен в района на Андасибе, Plumeria Hotel Antsirabe – 3* (www.plumeriahotelantsirabe.com) или подобен в Антсирабе,

Tsara Guest House Fianarantsoa (http://www.tsaraguest.com/) или подобен във Финаранцоа,

hotel Isalo Rock Lodge Ranohira - 4* (www.isalorocklodge.com) или подобен в Изало,

hotel Dunes d'Ifaty – 3* (http://www.lesdunesdifaty.com/) или подобен в Ифати.
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 14 туристи

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 20 дни преди началната дата.
Начин на плащане:

депозит – 1-ва вноска 1000 лв при записване,

2-ра вноска – 1500 лв. до 70 дни преди датата,

доплащане – до 30 дни преди отпътуване.


Застраховка „Отмяна на пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.
Туроператора е застрахована по смисъла на чл. 97, ал.1 от Закона за туризма в застрахователна компания АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ със застрахователна полица № 13160163000000036/ 31.07.2016 г.


9000 Varna, 54 Osmi Primorski polk Blvd., Tel: +359 52 600 225, tourism@vectratravel.com

1612 Sofia, 99 Vitosha Blvd., Tel: +359 2 408 30 30, tourism.sofia@vectratravel.com7000 Rousse, 2 Tzar Ferdinand Blvd., Tel. +359 82 54 90 90, tourism.rousse@vectratravel.comКаталог: uploads -> excursions
excursions -> Екскурзия до йордания и израел с полет от варна 16. 10. 2016 – 23. 10. 2016 8 дни / 7 нощи Програма: Първи ден 16. 10. 2016
excursions -> Гърция – великден на Йонийското крайбрежие
excursions -> Бутиковият 5 звезден кораб, aqua amazon, има 16 дизайнерски апартамента за 32 гости
excursions -> Почивка в Сардиния Пролет – Есен 2016 Castelsardo Resort Village 4
excursions -> Harmony of the seas най-големия круизен кораб в света със специална цена за дата 03 юли от Барселона
excursions -> 1-ви ден 17. 10 /18. 10 Отпътуване от Русе -19. 30 ч. – паркинга на Централна жп гара -велико Търново –хотел «Етър» в 21. 00 ч. Габрово -23. 00-Бензиностанция Лук Ойл-01. 00-Стара Загора –Омв до автогара –Пловдив -02
excursions -> Програма: Ден 1: пристигане на летище Entebbe/ Kampala
excursions -> Програма: Ден 1: пристигане на летище Entebbe/ Kampala
excursions -> Програма: 8 дневен тур queen elizabeth горили и шимпанзета


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница