Програма 13 дни/10 нощувки 19. 03 31. 03. 2012 / 15. 10 27. 10. 2012



Дата31.05.2017
Размер87.45 Kb.
#22404




Мексико
Самолетна програма 13 дни/10 нощувки
19.03 – 31.03.2012 / 15.10 – 27.10.2012

Цена: 2543 евро
1 ДЕН Отпътуване от летище София . Пристигане в Мексико Сити - Един от най-големите градове в света, Мексико Сити е най-старият градски център в Западното полукълбо, поради това го наричат Теночтитлан. Испанският завоевател Ернан Кортес и хората му се възхитили от гледката на внушителните храмове на ацтеките.

При разказите си пред Карлос V Кинг, Кортес се опитал да предаде величието на това, което видял. Представете си изненада на краля, когато е научил, че "един от площадите е два пъти по-голям от този на Саламанка," и че "главната пирамида е по-висока от кулата на катедралата в Севиля", или че изработката на камъка и дървото, с които са украсени паметниците "не може да бъде намерена другаде“. Никъде експолозивното минало на Мексико не е по-добре изобразено, както на централния площад Зокало. Заобиколен от някои от най-красивите сгради от колониалната епоха, лежат останките на един от основните паметници на ацтеките, Темпло Майор. Мистериозните му форми изпъкват като очевадна почит към праиспанска цивилизация, която процъфтявала по тези земи. Трансфер до хотела. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.



2 ДЕН Закуска. Целодневна обиколкна на Мексико Сити и пирамидите в Теотиуакан с включен обяд - Ще проучим прекрасният Мексико Сити, построен на върха на руините от столицата на ацтеките Теночтитлан. Първата ни спирка е Зокало (централния площад), един от най-големите обществени площади в света. Ще посетим катедралата Метрополитана - най-голямата църква в Латинска Америка, и Палацио Национал - чиито стенописи изографисани от съдържателя Диего Ривера, изобразяват историята на Мексико.След това продължаваме по известния булевард Пасео де ла Реформа, построен по време на краткотрайно царуването на император Максимилиан, за да преминем към централния площад и замъка в Чапултепек. Продължаваме обиколката с археологически обект Теотихуакан, който се намира на 50 км. североизточно от Мексико Сити. Теотиуакан, който е бил свещен за ацтеките, е един от най-впечатляващите градове в древния свят. Ще имаме възможност да разгледаме храмове, дворци и пирамиди, включително дворцовия комплекс Quetzalpapalotl, Храма на пернатата раковина, Пирамидата на Луната, и огромната пирамида на Слънцето, представяна като една от най-големите в света. Преди отпътуване за Мексико Сити възможност за обяд (не е включена в цената). Връщане в хотела.Вечеря. Нощувка.
3 ДЕН Закуска. Отпътуване за Оаксака (обяд по пътя) - Разположен в долина, заобиколена от планината Сиера Мадре дел Сур, Оаксака някога е бил център на цивилизациите на микстеките и запотеките. Днес градът е комбинация от празавоевания, колониални и модерни влияния. Първите запотеки изградили велика цивилизация в близост до Монте Албан векове преди Христа. Двама от най-известните мексикански президенти, Бенито Хуарес и Порфирио Диас, са с корени от тази цивилизация. След испанската ексанзия през 1533 г. Oaксака бързо придобива испански облик, с богато украсени сгради, църкви, елегантни арки, балкони, декоративни работилници и очарователни площади. Но въпреки колониалното си наследство, градът остава основно индийски, в което се крие чар му. Полудневна обиколка на 'колониална Пуебла' - Ще изследваме Пуебла - град в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство – по улиците му има множество църкви и колониални имения, много от тях са украсени с ръчно рисувани красиви плочки Талавера, с които градът е известен. Това е и мястото, от където произхожда националнто ястие на Мексико - "mole poblano". Ще посетим Катедралата - втората по големина в Мексико; Casa del Alfeñique – с деликатни бели декоративни мазилки подобно на бяло сладко, със захар и бадемово паста; Меркадо ел Париан - занаятчийска чаршия в "квартала на артистите"; Темпло де Сан Франциско – мястото, където лежи тялото на Сан Себастиан де Апричио, испанец, дошъл в Мексико през 1533 г. и изградил голяма част от пътищата в страната, преди да стане монах; Керро де Гуадалупе – парк, разположен на хълм, със исторически укрепления на Лорето и Гуадалупе; и Кале 6 Ориенте - известен с типичните магазини за бонбони. Настаняване в хотела. Вечеря с шоу програма. Нощувка.
4 ДЕН Закуска. Отпътуване за Техуантепек (малък и приветлив град с безкрайни фиести). Настаняване в хотела. Обяд. Посещение на археологическия обект Митла и дървото Тула (Ще посетим Митла, която се намира на 46 км от Оаксака. Някога един от най-важните градове за Запотеките, голяма част от храмовете в Митла са унижощени от Испанците, а взетите от тях камъни са използвани за построяването на католическата църква Иглесия де Сан Пабло, която доминира кръгозора. Ще разгледаме красивите сгради с техните уникални геометрични каченни мозайки, и самата църква. На връщане към хотела ще спрем до Арбол до Туле, едно от най-големите дървета в света, за което се счита, че е на повече от 2000 години. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ДЕН Закуска. Отпътуване за Сан Кристобал де Лас Касас (Сан Кристобал де Лас Казас е типично местно градче Чиапанеца, сгушено в сърцето на джунглесто плато. Единственият начин да достигнем до Сан Кристобал, е с кола за два часа от Тустла Гутиерес. По пътя, ще изживеем тропическа жега и ще видим типичната растителност, разпространена в Тустла Гутиерес, която постепенно ще отстъпи на свеж планински въздух и борови гори, които заобикалят Сан Кристобал, където дните са слънчеви и топли, а нощите - хладни. Полупрозраченият камък амбър, получен от вкаменена иглолистна смола, е разпорстранен в изобилие в региона, включително и в атрактивни магазини в града предлагащи оргинални бижута, изработени от сребро и древни скали). Настаняване в хотела. Полудневна екскурзия до каньона Сумидеро, с включена разходка с лодка и обяд - Ще отпътуваме към Чипа де Горзо, намиращ се на 70 км западно от Сан Кристобал, на реката Грийалва. От тук моторница ще ни отведе до великолепния каньон Сумидеро, почти километър дълбок и 14 км дълъг, издълбан от реката Грийалва в продължение на милиони години. Тъй като се придвижваме между извисяващите се отвесни скали, красиви пещери и водопади, можем да видим различни необичайни растения, както и много животни и птици, включително маймуни, крокодили, игуани, чапли, и рибарчета. След което се връщаме обратно в Чипа де Горзо, където ще имаме време за разходка из приятния колониален град, основан от конквистадор Диего де Мазаригос през 1528 г. около гигантско дърво Ceiba, което е свещено за индианците. Също така ще имаме време да се насладим на фонтана Ла Пила, строен в мавритански стил. Трансфер до хотела. Приблиз. продължителност 4 часа (2 часа на лодка). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
6 ДЕН Закуска. Полудневна обиколка на града и индийски села с включен обяд (Сан Хуан Чамула & Зинкантан) - Ще се разходим пеша по колониалния център на Сан Кристобал де лас Касас. Ще посетим катедралата, намираща се от северната страна на централния площад, която се отличава с пищния си интериор и амвона, инкрустиран със злато. След това разходкате ще продължи към впечатляващата доминиканската църква Темпло де Санто Доминго, от 16-ти век, със розова фасада и позлатен бароков интериор. Време е за разглеждане на занаятчийския пазар в близост до църквата, където индианците от околните хълмове идват да продават стоката си. След това се придвижваме 10 км в планините на Чиапас, към индийските села Сан Хуан Чамула и Зинакантан. Индианците цоцилис произхождат от древните маи и имат някои уникални обичаи, носии и вярвания. Ще посетим красивата бяла църква в Сан Хуан Чамула. Свещите, тамяна и песента на поклонници правят силно впечатление. След това с кола продължаме до близкото село Зинкатан, интересно с хубавата си църква и занаятчийския пазар. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
7 ДЕН Закуска. Отпътуване за Паленке (В подножието на планината Тумбала, е разположен древният град на маите Паленке, с изглед към заблатени равнини, които се простират на север чак до крайбрежието на залива. Паленке е бил в разцвета на развитието си между 500 и 700 г. пр. Хр. когато владенията му се разпростирали от двете страни на река Усуманцита. Елегантността и майсторството на сградите, както и лекотата на изваяните релефи с елементи от митологиата на маите, свидетелстват за творческия гений на тази цивилизация. Това са територии заляти на реката Усуманцита, които най-вероятно са привклекли жителите на Паленке, с ресурсите си, за да изградят своя изключителен град. Изглежда, че боговете са били омагьосани от Паленке както и посетителите днес). Настаняване в хотела. Обяд. След кратка почивка ще посетим водопада Аква Азул, където заобиколени от джунгла над 500 каскади нахлуват в тюркоазени басейни. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
8 ДЕН Закуска. Отпътуване за Кампече (Разположен в Мексиканския залив, градът е бил главен пристанищен център на полуостров Юкатанот 16 до 18в. Стратегическтото му разположение го прави честа цел на бандитски набези от известните пирати Лорензило, Диега „Мулатът“ и Уилям Паркър. За да защити пристанището от набезите, Испания нарежда да се изгради крепостна стена. В днешни дни още могат да се видят останки от нея, включително укрепленията и портите, придаващи на града романтичен отенък). Крепостната стена често се използва за декора на постановки, пресъздаващи страховитите пиратски нападения). Настаняване в хотела. Обяд.Полудневна обиколка на Паленке (Ще посетим археологическият град Паленке, който е част от световното наследство, и се намира на 7км. извън съвременния град Паленке. Паленке процъфтява между 600 г. пр.Хр и 800 г. пр.Хр., когато влиянието му обхваща целия басейн на река Усманица. Археологическият град е заобиколен от тропически гори, където живеят тукани и редки маймуни. Паленке се е състоял от около 500 сгради, разположени на над 15 кв. км, от които само няколко са разучени. Ще изследваме интересни руини, включително и Храма с надписите - най-високата и най-величествената сграда на Паленке, Храма на Слънцето - завършваща с изпъкнал покрив, Дворецът – с множеството си коридори и стаи, и много други красиви сгради). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
9 ДЕН Закуска. Отпътуване за Мерида (Създаден преди повече от 450 години на мястото на T'ho, древеният град на маите, Мерида е социален и икономически център, както и столица на щата Юкатан. Централната част на Мерида разполага с голям, сенчест централен площад. Главния булевард на града, Пасео Монтейо, е с впечатляващи имения в европейски стил, с пастелните си оттенъци и сложни декоративни елементи напомнящи на сватбени торти. Макар и оживен град с население над 700 000 жители, Мерида запазва колониалните си чар и има безгрижно темпо, което допада на посетителите. Това дава добра база, за проучване на археологическите обекти Чичен-Ица и Уксамл на маите. Розовото фламинго и плуващия кристално-чисто ценот са някои от природните забележителности на полуостров Юкатан, до които са лесно може да се стигне от Мерида.) Настаняване в хотела. Обяд. Полудневна екскурзия до Уксмал – този археологически обект е разположен само на 80 км южно от града. Ще се разходим из малките уличики и ще разгледаме невероятните сгради, включително и Къщата на Магьосника, Женския марастир и Къщата на костенурките. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

10 ДЕН Закуска. Отпътуване за Канкун (Преди повече от 40 години Канкун е бил просто един плаж, принадлежащ към мексиканското крайбрежие на Карибите. Едва през 70-те години правителството вижда призива на блестящите тюркоазни води и ситния бял пясък на обласста, останали почти недокоснати след мистериозеното изчезване на империята на маите около 13-ти век. Днес, Канкун е една вълнуваща дестинация за летни почивки на море и врата към Mundo Maya или света на маите. Може да се насладите на прекрасни плажове, кристално чиста вода и елегантни хотели, както екзотични диви животни, колониални градове и спиращи дъха руини от маите, намиращи се в непосредствена близост. Тук могат да бъдат намерени и някои от най-добрите места за гмуркане!). По пъту ще посетим археологическия град Чичен-Ица с вкл. Обяд (Ще придвижим до археологически град Чичен Ица, разположен на 120 км източно от Мерида. Чичен Ица - едно от Новите 7 чудеса на света - е най-добре възстановеният град на маи, намиращ се на Юкатан. Ще проучим интересните развалини,намиращи се сред гъста джунгла, сред тях Пирамидата на Кукулкан - височината й и поразителният геометричен дизайн изпъкват силно, Великият Съд Топка - най-големият и най-впечатляващият в Средна Америка, Sacred Cenote – природен кладенец, използван за човешки жертвоприношения, както и много други красиви храмове). Продължаваме към Канкун. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
11 ДЕН All Inclusive. Свободно време за разходки из града.
12 ДЕН Закуска. Трансфер до летището и отпътуване за София.
13 ДЕН Пристигане на летище София



Възрастен в двойна стая

Единична стая

Възрастен в тройна стая

2543 евро

2797 евро

2466 евро



Цената включва:

  • самолетен билет София – Париж – Мексико/Канкун – Париж - София

  • 8 нощувки на база полупансион хотели 4* и 5*

  • 2 нощувки на база All Inclusive

  • Обеди според програмата

  • Всички необходими трансфери

  • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

  • транспорт по описания маршрут

  • описаната туристическа програма с местен екскурзовод;

  • придружител от Емералд Травел;

Цената не включва:

  • летищни такси от порядъка на 337 евро.

  • Бакшиши.

  • лични разходи.


Условия на записване:

  • депозит от 30% евро при направа на резервациите.

  • пълно плащане до 24.02.2012.

  • екскурзията ще се осъществи при миниммум 10 записани туристи.

Каталог: img -> PROGRAMI
PROGRAMI -> Мароко нова година екзотика от „1001 нощи”
PROGRAMI -> Имперски тур кръстопът на цивилизации, на границата между два свята. Тук свършва Европа и започва Африка. Една многоцветна мозайка от древна култура, ориенталски пейзажи и прекрасна природа
PROGRAMI -> 1 ден: Казабланка
PROGRAMI -> Концерт на Guns 'N' Roses 22 23 септември 2010 в Белград
PROGRAMI -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI -> Дата на провеждане: 15. 12. 2011 програма
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък, ст. Загора!!!
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък и стара загора
PROGRAMI -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч


Сподели с приятели:




©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница