Програма: Ден 1- 26. 10. 18 София ИстанбулДата26.09.2018
Размер0.58 Mb.
#82924
ТипПрограмаИРАН - РАЗКАЗ ЗА ИСТОРИЯТА НА ДРЕВНА ПЕРСИЯ

26.10 - 04.11.2018 г.

7 ½ нощувки / 10 дни
Програма:
Ден 1- 26.10.18 София - Истанбул

Среща на летище София, Терминал 2, в 19.40 ч. и отпътуване за Истанбул в 21:40ч. Кацане в Истанбул в 23:05ч., кратък престой на летището.


Ден 2 – 27.10.18 Истанбул – Техеран

Полет в 01:30ч от Истанбул за Техеран. Пристигане на международното летище „Имам Хомейни” в Техеран в 05:00ч, посрещане от представител на местния партньор.Закуска. Панорамна обиколка на Техеран с разглеждане на Вратата на Иран „Азади” – кула изградена от 8000 блока бял мрамор, Националния музей на Иран и Музея за скъпоценни камъни. По време на обиколката ще имаме свободно време за обяд (невключен в цената), след което ще се настаним в хотела. Вечеря и нощувка.
Ден 3 - 28.10.18 Техеран

Закуска. Днес ще имаме цял ден на разположение за разглеждане на Техеран - политическата и икономическа столица на Иран. Градът е разположен на 1150м. надморска височина и неговото население наброява почти 15 милиона жители.

Ще посетим Площада на революцията, ще преминем по широките улици и булеварди, след което ще се отправим към „Голестан Палас” (ЮНЕСКО) или Мраморния дворец – строен и използван като резиденция от представители на иранските династии Сафавид и Занд.

Свободно време. Вечеря и нощувка.


Ден 4 - 29.10.18 Техеран – Кашан – Исфахан

Закуска в хотела. Отправяме се към Свещения град Исфахан, един от най-разкошните градове в Иран. По пътя ще посетим Кашан – малък град намиращ се в профинция Исфахан. Градът е популярен с това, че тук се изработват известните персийски килими. Продължаваме обиколката на градчето с „Fin Garden”- най-голямата градина в Иран датираща от края на 15 век. Следва посещение на къщата „Borujerdis House”, построена през 18 век от известния търговец Сайед Боруйерди в знак на любовта към съпругата му.

Свободно време за обяд (невключен в цената).

Следобяд ще пристигнем в Исфахан или както иранците го наричат „Несф-е Джахан”, в превод - „Исфахан е половината свят”. Разположен в средата на Иранското плато, той още през IX век става център на търговията с коприна и памук. Исфахан е и най-богатия град в Иран на произведения на изкуството. През XVII век Абас Велики, при чието управление Персийската империя преживява културен разцвет, построява многобройни джамии, дворци и градини, които са и част от днешния чар на града.

Ще посетим площада на Имам Хомейни – един от най-големите градски площади в света. Ще разгледаме джамията на „Шаь Лот Аллах” и парка „Али Капу”. Обиколката ще завърши с двореца „Али Капу“, построен в началото на 17в и служил на монарха Шах Абас I за място за посрещане на чуждестранни гости и местни благородници.

Площадът е заобиколен от многобройни магазини, където може да изберем типични за региона сувенири и ръчно изработени изделия.

Вечеря, след което настаняване в хотел 4*. Нощувка.
Ден 5 – 30.10.18 Исфахан

Закуска. Екскурзията ще започне с посещение на Арменския квартал или наричан още „Джулфа” с Катедралата Ванк. Арменците населяват региона от 18 век, когато религиозната свобода в Иран е вече разрешена. Ще видим съвсем различна архитектура, начин на поведение и облекло от жителите на този район. Продължаваме с посещение на двореца Чехел Сотун (Юнеско).

Свободно време за обяд (невключен в цената), след което ще се разходим из града, където ще се запознаем с историята на прекрасните мостове с аркади, и ще видим отблизо най-забележителния от тях „Си-о-Се” ( Мостът на 33-те арки), построен през 17 век.

Вечеря и нощувка.


Ден 6 – 31.10.18 Исфахан – Язд

Закуска. Отпътуване за Язд – градът на вятърните кули и зороастрийските храмове. По пътя спирка в Мейбод, където се посещава древната крепост Нарин, както и т.нар. Ледени къщи – гениално изобретение на местните за съхраняване на лед по време на горещото лято. Продължаване към Наин и посещение на Главната джамия на Наин, една от най-старите в Иран, датираща от IX век. Пристигане в Язд и панорамна обиколка на града с разглеждане на две свещени за зороарийците места – Кулата на мълчанието и Храма на огъня, където се поддържа постоянно запален огън от 470 г. до днес. Настаняване, вечеря и нощувка в хотел 4*.


Ден 7 – 01.11.18 Язд – Zein o din Caravanseray

Закуска. Обиколката ни продължава с посещение на Главната джамия, музея на водата, религиозния комплекс Емир Чакмак и градините Долат Абад (ЮНЕСКО). Свободно време за обяд. Продължаваме към Мехриз, а от там за пустинята и настаняване в Zein o din Caravanseray. Вечеря и нощувка.


Ден 8 – 02.11.18 Zein o din Caravanseray – Пасаргад - Шираз

Закуска. Отпътуване за Абаку Сити, където ще видим 4000 годишни кипариси. По пътя ще посетите Пасаргад, древната столица на ахемедийската империя на Кир Велики, основател на древната персийска империя. Археологическият обект съдържа мавзолея на Кир II и руините на неговия кралски дворец. Пристигане в Шираз, настаняване в 4*, вечеря и нощувка.


Ден 9 – 03.11.18 Шираз – Персеполис - Шираз

Закуска. След закуска отпътуваме за древния град Персеполис, основан от персийския цар Дарий като церемониален град на Персийската империя, разрушен от войските на Александър Велики, а днес обект на Юнеско. Тук ще видим и най-големия дворец в Персеполис (залата със 100-те колонади) и реконструирания харем на цар Ксеркс.

Продължаваме тура с посещение на Накш-и Рустам или „Скалният град”. Тук се намират Кралските гробници на четиримата Ахеменидски владетели Дарий Велики, Ксеркс, Артаксеркс и Дарий Втори. Гробниците са издълбани в самата скала и по тях може да се видят различни барелефи и надписи с имената на владетелите.

Връщаме се в Шираз и свободно време за обяд. Продължаваме обиколката с посещение на джамията „Насир ол-Молк”, популярна с декорациите и възхитителната си архитектура. Ще влезем в Мавзолея на известния персийки поет Хафез (живял през 14в), чиито части от литературни творби се цитират и днес от местните хора в пословици и поговорки.

Ще завършим тура с градския пазар, който е най-големия в Иран. Търговците тук казват, че пазара е отворил врати в началото на 18 век и досега не е затварял врати, нито за ден. На входа на пазара ще видим и едноименната джамия „Вакил”, построена по същото време.

Вечеря. Освобождаване на хотела около 22:00 ч. и трансфер до летището на Шираз.


Ден 10 – 04.11.18 Шираз – Истанбул - София

Полет от международното летище на Шираз в 03:05 ч. до Истанбул. Пристигане в Истанбул в 06:55 ч., престой 1,40 мин., след което полет за София в 08:35 ч. Кацане на летище София в 08:50 ч.Край на програмата!
Пакетна цена за ранни записвания до 30.06.2018:

Дата

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен в двойна стая

26.10 – 04.11.2018

1711 евро / 3347 лв

1931 / 3778 лв

1501 евро / 2937 лв


Стандартни цени, за записвания след 01.07.2018:

Дата

На човек в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен в двойна стая

26.10 – 04.11.2018

1788 евро / 3497 лв

2008 / 3928 лв

1578 евро / 3087 лвЦената е в евро/лева, на човек в двойна стая и включва:

 • Самолетни билети София – Истанбул – Техеран – Шираз – София с включени летищни такси

 • 7 ½ нощувки със закуски в 4* хотели по маршрута – 2 нощувки в Техеран, 2 нощувки в Исфахан, 1 нощувка в Язд, 1 нощувка в пустинята и 1 ½ нощувки в Шираз;

 • 8 вечери в хотелите / местни ресторанти;

 • Трансфери летище – хотел – летище;

 • Всички екскурзии и посещения описани в програмата:

 • Входни такси за всички обекти по програмата;

 • Климатизиран транспорт по време на целия маршрут в Иран;

 • Бутилка минерална вода за всеки ден по време на преходите;

 • Представител от туроператора, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език;

 • Медицинска застраховка на ЗАД „Армеец“ за целия престой с покритие 10 000 евро;


Цената не включва:


Полетно разписание:

26.10 София 21:40 Истанбул 23:05

27.10 Истанбул 01:30 Техеран 05:00

04.11 Шираз 03:05 Истанбул 06:55

04.11 Истанбул 08:35 София 08:50
Примерни хотели по програмата:

Техеран: хотел Parsian Evin Hotel 4*, Parsian Cowsar Hotel 4*, Tehran Grand Hotel 4*, Parsian Enghelab Hotel 4*, Simorg Hotel 4*, Raamtin Residence Hotel 4*, Eram Grand Hotel 4*, Ferdowsi Hotel 4*, Aramis Hotel 4* или подобен;

Язд: хотел Dad hotel 4*,  Arg Jadid Yazd Hotel 4*, Moshir al-Mamalek Garden Hotel 4*, Yazd Laleh hotel 4*, Fahadan Museum Hotel 4*; Zein o din Caravanseray; или подобен;

Шираз: хотел Elysee Hotel Shiraz 4*, Aryobarzan Hotel 4*, Setaregan Hotel 4*, Royal Shiraz Hotel 4*, Shiraz Parsian Hotel 4* или подобен;

Исфахан: хотел Safir Hotel 4*, Ali-Qapo Parsian hotel 4*Aseman Hotel 4* или подобен;
Условия:


 • При записване се внася 50% депозит, доплащане до 26.09.2018г.

 • Офертата важи при минимум записани 15 туристи.

 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 45 дни преди датата на тръгване;

 • Няма медицински изисквания за пътуването;

 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;

 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.


Необходими документи:

 • международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;

 • за издаване на визата за Иран е важно в паспорта на пътуващия да няма израелски печати;

 • за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!


Срокове за анулации и неустойки:

 • До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка

 • От 59 работни дни до 21 дни – в размера на депозита

 • От 20 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуванетоТуроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 1755013150000573705 на ЗАД „Армеец”9000 Varna, 54 Osmi Primorski polk Blvd., Tel: +359 52 600 225, tourism@vectratravel.com

1612 Sofia, 99 Vitosha Blvd., Tel: +359 2 408 30 30, tourism.sofia@vectratravel.comКаталог: uploads -> excursions
excursions -> Екскурзия до йордания и израел с полет от варна 16. 10. 2016 – 23. 10. 2016 8 дни / 7 нощи Програма: Първи ден 16. 10. 2016
excursions -> Гърция – великден на Йонийското крайбрежие
excursions -> Бутиковият 5 звезден кораб, aqua amazon, има 16 дизайнерски апартамента за 32 гости
excursions -> Почивка в Сардиния Пролет – Есен 2016 Castelsardo Resort Village 4
excursions -> Harmony of the seas най-големия круизен кораб в света със специална цена за дата 03 юли от Барселона
excursions -> 1-ви ден 17. 10 /18. 10 Отпътуване от Русе -19. 30 ч. – паркинга на Централна жп гара -велико Търново –хотел «Етър» в 21. 00 ч. Габрово -23. 00-Бензиностанция Лук Ойл-01. 00-Стара Загора –Омв до автогара –Пловдив -02
excursions -> Програма: Ден 1: пристигане на летище Entebbe/ Kampala
excursions -> Програма: Ден 1: пристигане на летище Entebbe/ Kampala
excursions -> Програма: 8 дневен тур queen elizabeth горили и шимпанзета


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница