Програма „Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството" и Магистърска програма „Управление на луксозното хотелиерство"Дата17.10.2018
Размер58.5 Kb.
ТипПрограма

Бакалавърска програма „Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството” и Магистърска програма „Управление на луксозното хотелиерство”

Представяме Ви един успешен европейски проект за висше професионално образование в сферата на хотелиерството и ресторантьорството в две степени:  • професионален бакалавър

  • магистърБакалавърската програма

„Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството” е разработена съвместно с френски партньори и Министерството на образованието на Република Франция и в нея се обучават студенти от 2000 г. Тя е с продължителност 6 семестъра или 3 години и подготвя среден мениджърски персонал за сектор „Хотели и Ресторанти” в страната и чужбина.Магистърската програма

„Управление на луксозното хотелиерство” е с продължителност 4 семестъра или 2 години и е естествено продължение в подготовката на мениджъри за високо категорийни хотели и ресторанти. Тя е единствената по рода си такава програма, за момента в България. Засиленото изучаване на минимум 2 чужди езика и присъствието на множество практики и стажове в България и Франция, подготвят високо квалифицирани кадри с придобит, по време на обучението, професионален опит –добър старт за една успешна бъдеща реализация.


Множеството платени стажове във Франция, дават възможност на студентите да самофинан-сират образованието си.

Ако нашето обучение представлява интерес за Вас – бъдещи кандидатстуденти, оставяме на Ваше разположение следните координати за контакти:


- 0579/6 20 23 – г-жа Славянка Стамова, директор на програмата;

- 0579/6 20 23 - г-жа Десислава Илиева, началник Учебен отдел в учебна база – к.к. Албена - dilieva@nbu.bg

- 052/607 946 – г-жа Нериман Емин – Хасанова, началник Учебен отдел в учебна база – гр.Варна -nemin@nbu.bg

Представяме Ви в детайли двете степени на обучение в програмата, която е част от структурите на Нов Български Университет и чието седалище е в к.к. Албена, с прилежаща учебна база и в гр. Варна:Бакалавърска програма „Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството”
Обучението в програмата е тригодишно. През първите две години то обхваща:

- общо образование;

- аудиторни лекционни курсове в областта на хотелиерството и ресторантьорството, оборудването на хотели и ресторанти, информационните системи за резервации и настаняване, управлението на човешките ресурси, професионалната етика, особенностите на видовете клиентела, интензивно изучаване на два чужди езика – един основен (френски или немски) и един втори чужд език;

- извънаудиторни учебни форми – самостоятелни работи, практики и стажове в страната и чужбина.

През третата година се акцентира на специализирани аудиторни и извънаудиторни курсове, изграждащи управленски умения както и професионална терминология и бизнес комуникации на чужд език.

Обучението е практически ориентирано и включва множество учебни практики по хотелиерство, ресторантьорство и чужди езици както и практики и стажове в реална професионална среда в страната и чужбина.


Професия и възможни заемани длъжности:

Завършилите програмата могат да се реализират на длъжности като: мениджър в хотелиерството и ресторантьорството; мениджъри в представителства на чужди туропе-ратори, международни хотелски и ресторантьорски вериги.

Обучението се провежда в учебни бази в курортен комплекс Албена и в гр. Варна.

Към бакалавърската степен има Магистърска програма „Управление на луксозното хотелиерство” в НБУ, в която завършилите студенти могат да продължат с предимство обучението си за степен „магистър”.


ПРИЕМ в Бакалавърската програма

В програмата могат да кандидатстват: - завършилите средно образование - с полагане на кандидатстудентски изпит под формата на тест за общoобразова - телна подготовка (ТОП) и представяне на диплома за завършено средно образование; - завършилите друго висше образование, с диплома за съответната образователна степен и акредитиране на полученото обучение по регламентираната процедура на НБУ. Тези кандидати не се явяват на ТОП.


Състезателният бал за класиране на кандидат-студентите се изчислява в точки, като максималният е 1000 точки. При формиране на бала участват следните компоненти:

-70%-ТОП; -30 % - средна аритметична оценка от матурите или средна аритметична оценка от зрелостните изпити в дипломата за средно образование.
Магистърска програма „Управление на луксозното хотелиерство”
Магистърската програма "Управление на луксозното хотелиерство" е създадена по модел на магистърски програми от Франция, Швейцария и Канада. За момента тя няма аналог в друго висше учебно заведение в България. Програмата има за цел да подготви специалисти в сектора на луксозното хотелиерство (високо-категорийни хотели от типа: палас, апарт- хотели, бутикови хотели, резиденции и гастрономически ресторанти) и да отговори на очакванията и особеностите на една нова вътрешна и външна V.I.P. клиентела. Луксозното хотелиерство се изразява в силно персонализирани услуги и продукти.Тези услуги се предоставят в хотелски структури, включващи луксозен дизайн, спа и аксесоари, и в човешко, културно и търговско обкръжение, отговарящо на изискванията на лукса (интериор, висша мода, декорация и произведения на изкуството). Програмата е интер-дисциплинарна и има силно изразена практическа насоченост. Тя е резултат от едно ново търсене на високо-квалифицирани специалисти, отгова-рящи на европейските изисквания за управление на високо-категорийни хотели и ресторанти. Програмата е в отговор и на нарастващото търсене на мениджъри в луксозното хотелиерство в света - над 20%, в Европа - 60% и на приоритетите в развитието на България.

Специалност и професионална квалификация: Специалност: Управление на луксозното хотелиерство Квалификация: магистър по управление на луксозното хотелиерство
Професия и възможни заемани длъжности:

Завършилите специалността се реализират на ключови позиции и заемат ръководни постове във високо-категорийни хотели и ресторанти в страната и чужбина, в централи на световни хотелиерски вериги, както и в сходни по дейности други сектори в туристическата индустрия на лукса. Възможни заемани професии: търговски директор; управител продажби и маркетинг; маркетинг мениджър / директор маркетинг; управляващи и изпълнителни директори; ръководители в хотелиерството, ресторантьорството, търговията и други услуги.


ПРИЕМ в Магистърската програма В програмата се приемат:

- студенти, завършили Бакалавърската програма „Мениджмънт на хотелиер-ството и ресторантьорството” на НБУ - за тях обучението в Магистърската програма "Управление на луксозното хотелиерство" е 4 семестъра.

- бакалаври или магистри от про-фесионално направление 3.9. Туризъм - за тях обучението в Магистърската програма "Управление на луксозното хотелиерство" е 3 семестъра.

– бакалаври или магистри от други професионални направления - за тях обучението в Магистърската програма "Управление на луксозното хотели-ерство" е 4 семестъра. Изключение правят кандидати от друго про-фесионално направление, които имат минимум 3 години стаж в областта на туризма. При представяне на препоръка от работодател и професионална автобиография, техният период на обучение може да бъде намален на 3 семестъра. – професионални бакалаври от направление 3.9. Туризъм – за тях обучението в Магистърската програма "Управление на луксозното хоте-лиерство" е 4 семестъра.


Приемът включва интервю или мотивационно есе и професионална автобиография.


Каталог: wp-content -> uploads -> 2016
2016 -> Цдг №3 „Пролет Списък на приетите деца
2016 -> Българска федерация по тенис на маса „В”-1” рг мъже – Югоизточна България мъже временно класиране
2016 -> Национален кръг на олимпиадата по физика 05. 04. 2016 г., гр. Ловеч Възрастова група клас
2016 -> Българска федерация по тенис на маса „А” рг мъже – Южна България мъже временно класиране
2016 -> Конкурс за изписване на великденски яйце по традиционната техника съвместно с одк велинград 27 април
2016 -> Министерство на образованието и науката регионален инспекторат по образованието – софия-град


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница