Програма на Peugeot има значителен напредък през 2012, който ще бъдеДата26.05.2017
Размер130.44 Kb.
#22076
ТипПрограма

ПРЕС ИНФОРМАЦИЯ

Септември 2012

СОФИЯ ФРАНС АУТО - Официален вносител на PEUGEOT - Тел : +359 2 8921 100 - Факс : +359 2 8921 102

Адрес : бул. "Ботевградско шосе" 459, 1839 София - Интернет адрес : http://www.peugeot.bg

7 премиери представя Peugeot на Автомобилен салон Пловдив
София Франс Ауто традиционно посреща посетителите на Автомобилен салон Пловдив пред палата номер 7.
Тази година Peugeot увеличава площта на щанда си, за да посрещне цели 7 премиери: E-Vivacity, 208, 3008 Hybrid4, 508 HYbrid4, 508 RXH, 4008 и Partner Tepee. Общо 11 леки автомобила, 6 лекотоварни, 4 скутера и 3 велосипеда ще представят марката Peugeot на Автомобилен салон Пловдив 2012.
По време на Пловдивския панаир, изгодните предложения за автомобили Peugeot продължават и ще бъдат валидни за всички представители на Марката в страната. Най-атрактивните оферти могат да бъдат разгледани на sale.peugeot.bg.
За всички посетители на щанда, Peugeot организира томбола с награда скутер Peugeot SPEEDFIGHT Ultimate Edition. Условието е да се попълни анкета, в която да се назоват 7-те премиери на марката и да се пусне в специалната урна. След панаира, на случаен принцип, ще бъде изтеглен един печеливш. На Пловдивския панаир, Peugeot ще проведе финална разпродажба на последни бройки скутери на изключително ниски цени. Най-новите модели мотопеди и велосипеди пък ще се предлагат с 10% отстъпка.

Peugeot: екологичен лидер

Екологичната програма на Peugeot има значителен напредък през 2012, който ще бъде представен на салона: • В края на 2011, средната стойност на емисиите на CO2 на гамата на Peugeot е 128.6 г/км и 125.2 г/км в края на май 2012 срещу 131.6 г/км през 2010. По този начин, още през 2011 Марката слиза под границата от 130 г/км, установена от Европейската Комисия и трябва да бъде постигната до 2015.
 • 3008 Hybrid4, първият в света хибриден дизел

Хибридизацията на дизеловия двигател 2,0 л Hdi FAP 163 к.с. с електрически с капацитет 37 к.с. предлага удобно управление, 4 задвижващи колела, максимална мощност от 200 к.с., режим „нула емисии“ и среден разход от 3,8 л/100 км (99 г/км) или с 35% по-малко спрямо ДВГ със същата мощност.


 • е-HDi, микрохибридната технология

508 и 308 представиха новаторската технология е-HDi, Stop&Start от ново поколение, която позволява намаляване на разхода с близо 15% в градски условия. Тя вече е внедрена и в гамата 3008, 5008 и Partner. Технологията съчетава дизеловия двигател 1,6 л Евро 5 със стартер-алтернатор, изпълняващ функцията Stop&Start и допълнен от система за възстановяване на енергията при намаляване на скоростта и хибридна батерия, която доставя допълнителна енергия за потеглянето.


 • Електрическото превозно средство : на 2 или 4 колела...

iOn е градски 100% електричеки автомобил от ново поколение, адресиран към фирми и частни клиенти. Литиево-йонните батерии захранващи електрическия двигател 64 к.с. позволяват скорост от 130 км/ч и автономия от 150 км.

Скутерът e-Vivacity е още един отговор на Марката на новите очаквания в областта на градската мобилност „нула емисии“ : 100 % електрически, практичен и модерен, интуитивен и ефикасен, той се характеризира с автономия до 60 км, благодарение на компактните литиево-йонни батерии от ново поколение, и средна стойност на изразходваната енергия 0.50 лв./100 км.


Технология HYbrid4 : сериозна преднина за Peugeot

Технологичната преднина на Peugeot, която е основна цел в контекста на значително повишаване на дела на дизеловите двигатели на европейския пазарa, се нарича HYbrid4. С тази дизелова хибридна система за задвижване, Peugeot предлага изключително предимство по отношение на вредните емисии и управлението. Хибридизацията на дизелов двигател 2.0 HDi FAP 163 к.с., който задвижва предните колела, с електрически с мощност 37 к.с. в задния мост, позволява да се постигне отличен компромис между удоволствие от управлението – задвижване 4х4, максимална мощност 200 к.с., режим „нула емисии“ - и намаляване на разхода с 35% спрямо автомобил с ДВГ със сравнима мощност.

В Пловдив ще бъдат показани 3 модела, които доказват разширяването на прилагането на системата HYbrid4 в гамата.


 • 3008 HYbrid4, първият в света автомобил, оборудван с новата технология.

 • 508 RXH, който ще излезе на пазара няколко седмици по-късно и който представлява дизелов хибрид all road с изключителен дизайн, предлагащ неповторимо удоволствие от управлението.

 • Седанът 508 HYbrid47 ПРЕМИЕРИ
E-vivacity

E-vivacity е 100% електрически скутер. Показателите му са равностойни на тези на ДВГ с обем 50 см³. Mощността на литиево-йонните батерии достига максимално разрешените за категорията 3000 вата, а автономията е до 60 км. Освен заден ход скутерът има още три режима на работа - нормален - до 45км/ч, икономичен - до 25км/ч /при изтощаване на батерията/ и помощен пешеходен - до 7км/ч.


E-Vivacity използва литиево-йонна батерия с кобалт, поставена под багажника, което освобождава цялото пространство в него за заключващото устройство и каската! Нещо повече от подвиг, истинска революция при толкова компактен скутер е наличието на обем за багаж от 35 л. E-Vivacity разполага с вградено зарядно устройство и кабел под седалката. Включва се към домашен контакт 220 V – 16 А. Пълното зареждане (празна батерия) изисква 8 часа. Освен че доставя невероятно удоволствие от управлението, E-Vivacity се характеризира с голяма скромност : 0,50 лв за едно пълно зареждане.
Peugeot 208

След историческия успех на своите предшественици – над 15 милиона автомобила от « серия 200 », произведени за 30 години – 208 пренаписва кодовете в сегмента с една единствена цел: да стане отново лидер в категорията си в Европа. За да създаде автомобил, който да привлече клиенти с много разнообразни очаквания, проектът « A9 » на бъдещия 208 започва с най-амбициозната в историята на Марката програма, чийто резултат е истински скок на поколенията: • нова архитектура, съчетаваща компактност (дължина : 3,96 м), по-малка маса (– 110 кг средно в сравнение с 207) и по-голямо вътрешно пространство,

 • нов стил, с нови естетични кодове и динамика на двата силуета, които се различават значително,

 • ергономичност от нов тип, постигната чрез напълно нова архитектура на мястото на водача, голям сензорен дисплей и безупречен интериор,

 • нови постижения в областта на екологията, благодарение на гамата от 10 ефикасни и икономични двигателя, внедряването на технологията e-HDi в цялата гама и първите представители на ново поколение 3-цилиндрови бензинови двигатели

 • управление от нов тип, постигнато чрез нов синтез между ефикасно пътно поведение, активна и пасивна безопасност на най-високо ниво и новаторско оборудване като функцията Park Assist.

Заедно с премиерния 208, в Пловдив Peugeot представя първата лимитирана серия на модела – Ice Velvet. Уникалната версия 3 врати, произведена в едва 650 екземпляра, 2 от които за България, ще се продава в 18 европейски страни.

Създаденият специално за серията цвят й дава името си - Ice Velvet. Тя е с богато и уникално за сегмента оборудване. Цветът се съчетава отлично с хромираните детайли на каросерията (контур на решетката, светлините за мъгла, панорамния покрив и външни огледала Dark Chrome; полиран хром на ауспуха и лайстните на стъклата), с джантите 17" Technical Grey, както и с модерните предни светлини, които са нова интерпретация на „котешките“ очи Peugeot. Oбoрудването на 208 Ice Velvet включва сензорен дисплей, навигация, функция за статично осветяване в завой, LED фарове с функция дневни светлини, климатроник, панорамен покрив, ергономични седалки. За интериора е избрана тапицерията Peugeot Тechno TEP и текстил 3D, както и кожен волан. 208 е оборудван с бензинов двигател 1.6 VТi 120 к.с. с механична 5-степенна кутия.

Снимки: http://www.peugeot.bg/pr/208


Peugeot 3008 HYbrid4

Лансирайки първия в света дизелов автомобил „Full HYbrid” 3008 HYbrid4, Peugeot предлага свобода и незабравими емоции. Името HYbrid4 показва, че става дума за съчетаването на двигател с вътрешно горене, а именно 2.0 л HDi FAP 120 kW (163 к.с.), с електрически двигател с максимална мощност от 27 kW (37 к.с.). В кросовъра 3008, успешното съчетание между дизела и електричеството позволява: 4 задвижващи колела, мощност от 200 к.с., режим ZEV (Zero Emission Vehicule), 3,8 л/100 км и 99 г/км СО2. Предимството за клиента е сигурно – високо ниво на ефективност и ниски разходи на гориво, -35%, за автомобил с такива размери и такива характеристики.

Противно на общоприетото мнение, хибридната технология предлага на водача по-голяма свобода при управлението и неповторими емоции:


 • динамика на много високо ниво, съчетана с отлично поведение на пътя

 • лесно управление с възможност за избор на 4 режима : ZEV, 4WD (4х4), Sport и Auto

 • липса на шум и възможност за управление в изцяло електрически режим

 • чувство за сигурност, което се дължи на системата 4х4

 • удовлетворение от грижата за околната среда - емисии на СО2 от 99 г/км

Моделът вече беше признат в редица държави, спечелвайки различни ЕКО-награди:  • Зелена кола на годината в Англия от списание "What car"

  • ÖKO GLOBE в Германия

  • Най-зелената кола на Швейцария от престижният швейцарски седмичник „Schweitzer illustrierte”

  • Goldenes Lenkrad в Германия

  • ARBÖ в Австрия

  • Paul-Pietsch в Германия

  • „Най-екологична кола на годината” в Португалия

Снимки: http://www.peugeot.bg/pr/3008Hybrid4


Peugeot 508 RXH

Хибридната технология и престижният дизайн са се обединили в един оригинален all road модел - модерният и различен 508 RXH. Специфичният външен вид и дизайн поставят 508 RXH в класа на луксозните офроуд автомобили. Оригинален, изискан, по-висок и по-широк, той се отличава със забележителни LED-светлини. Трите им вертикални следи от двете страни на стилната изпъкнала решетка, са идентификацията на 508 RXH през деня и нощта. За да подчертае изключителния характер, интериорът на 508 RXH получава специфични цветове и благородни материали, оригинални декори и кожа alcantara.

Нивото на изпълнение и оборудване е достойно за класата на автомобила и технологичното му съдържание. Благодарение на богатото си серийно оборудване (безконтактно запалване, електрически регулируеми предни седалки, индикация на нивото на очите, джанти 18’’, стъклен панорамен покрив, многопластови свръхтонирани странични стъкла, радионавигация WIP Nav Plus и др.), той предлага високо ниво на комфорт.

508 RXH е оборудван с двигателя 2.0 l HDi FAP HYbrid4, първият в света хибриден дизел, гарантиращ удоволствие от управлението и безгранична свобода на движението. С максимална мощност 147 kW (200 к.с.), 4 задвижващи колела и максимален въртящ момент от 450 Nm, 508 RXH e създаден, за да бъде ефикасен във всяка ситуация и при всякакви условия. Той обогатява сегмента с нови възможности, предлагайки 100% електрически режим, идеален за града. Разходът на гориво и емисиите CO2 в смесен цикъл достигат забележителни за сегмента стойности : под 4 л/100 км и 109 г/км.

Снимки: http://www.peugeot.bg/pr/508RXH
Peugeot 508 HYbrid4

След кросовъра и комбито all road е ред на седана да се възползва от уникалните възможности, които предлага Full Hybrid Diesel. 508 Hybrid4 се отличава с емисии на СО2, намалени до 95 г/км, и високи технически показатели, изключително за сегмента постижение. В действителност, резултатите на новаторската задвижваща верига, които се основават на умело съчетаване на дизелов двигател 2.0 л HDi 120 kW (163 к.с.) и електрически с мощност 27 kW (37 к.с.), позволяват на 508 Hybrid4 да спечели нови пазарни дялове, по-специално в сферата BtoB или в страните с високи данъци върху вредните емисии.

Всички фактори, които обуславят успеха на гамата 508 са налице в този нов модел. Разпознаваема по дискретния бадж върху радиаторната решетка, версията Hybrid4 запазва своя изчистен, престижен и динамичен стил. Бутонът за избор на режимите на управление (Auto, ZEV, Sport, 4WD), изключително добре интегриран в централната конзола, подчертава високото качество, което отличава цялата гама 508.

Багажникът с обем 355 литра вода (VDA 210) е запазил практичната си правоъгълна форма. Благодарение на модулността на купето, дължаща се на делимата задна седалка (2/3 – 1/3), товарният капацитет достига 1 400 л, когато се използва пространството на ред 2. И накрая, вече признатите динамични качества на 508 са на още по-високо ниво благодарение на технологията Hybrid4, която предлага 4 различни стила на управление и използва максимално опита на Марката в областта на ходовата част (псевдо Макферсон отпред и многораменен заден мост).

Всичко това позволява на 508 Hybrid4 да предложи удоволствие от управлението в най-чист вид, съчетано с ниски емисии на вредни газове.
Peugeot 4008

4008 е символ на повишаването на нивото на гамата, както и на международното развитие на Марката. 4008 се отличава с изключителен дизайн и качества SUV 4x4. Той е отговор на очакванията на клиентите на силно развиващия се сегмент на компактния SUV. Създаден от PSA и Mitsubishi, 4008 носи всички белези на стила Peugeot : новите естетични кодове са спазени точно, „авантюристичният“ характер е подчертан от вертикалната решетка, защитните елементи на каросерията и големите подкалници.

Изборът на материалите и богатото оборудване, както и панорамният покрив създават изискан интериор и изключителна атмосфера.

Компактността (дължина : 4м34), залог за отлична маневреност, и вътрешното пространство превръщат 4008 в един поливалентен автомобил, подходящ както в ежедневието, така и за свободното време. В Европа, четирите двигателя на 4008 (2 дизел и 2 бензин) ще бъдат комбинирани с трансмисия 4х4 с електронно управление.

Благодарение на рекордните за сегмента емисии на CO2, 4008 заслужава статута си на модерен SUV и достойно място в съвременния град.

Снимки: http://www.peugeot.bg/pr/4008


Peugeot Partner Tepee

Новият Peugeot Partner Tepee се представя с нов стил и последните технологии в областта на двигателите и оборудването, за да затвърди търговския си успех. Новият Peugeot Partner Tepee се отличава с ярка индивидуалност и модерен външен вид, e-HDi двигатели (Stop & Start последно поколение), рекордни за сегмента емисии на CO2: 125 г/км, изключително за сегмента технологично оборудване, вътрешно пространство, модулност и поливалентност, еталон на пазара.

Новият Partner Tepee утвърждава индивидуалността си и повишава качеството си, залагайки на нов дизайн, интерпретация на съвременната стилистика на Марката Peugeot: нова предна част, нови фарове, ново лого. Модернизмът се изразява и с дневните светлини със светодиоди, премиера в сегмента. Светлините за мъгла с функция статично осветяване в завой (‘Cornering’), както и многобройните хромирани елементи на каросерията и новите задните светлини с черна вътрешна маска са част от новата привлекателна сила на модела.

Интериорът също е плод на истинско вдъхновение, предлагайки нови хармонии и нови нива на изпълнение. Обновеният стил и технологичните новости идват заедно с познатите предимства, на които Partner Tepee дължи успеха си: вътрешно пространство, модулност, динамично поведение.По време на Пловдивския панаир, Peugeot представя версията OUTDOOR, която предлага не само специална ходова част за движение извън утъпканите пътища, но и неподражаем стил. Елементите на каросерията като алуминиевия ролбар, страничните защитни лайстни или някои части на предната броня в черно, подчертават авантюристичния характер на Outdoor. Версията е с хромирани лайстни на предната решетка и контур на светлините за мъгла, без да забравяме серийните дневни LED светлини. Окачването е повдигнато с 10 мм, за да се увеличи просветът, а гумите са със специален размер (205/65 R15). Накрая, защитният екран под двигателя предпазва основата от удари при движение по пресечен терен.

Снимки: http://www.peugeot.bg/pr/PartnerTepee/ЕКСПОНАТИ
Peugeot iOn

iOn е първият в света сериен, изцяло електрически градски автомобил от ново поколение. Литиево-йонните батерии захранват електрическия двигател с мощност 47 kW (64 к.с.) и позволяват максимална скорост от 130 км/ч при автономия от 150 км. 4 врати, 4 места, безшумен, пъргав и практичен: iOn съчетава отлично съотношение вътрешно пространство/обем с маневреност и ниски експлоатационни разходи.Първите продажби на iOn в България са вече факт, а получените няколко награди в Европа обясняват изчерпването на производствения обем за първото тримесечие на 2011. iOn вече се гордее с три награди:

 • Grand Prix Auto Environnement 2010 на шестото връчване на наградата на MAAF Assurances*. Отличието на журито, съставено от журналисти, се дава на автомобилите и технологиите, които допринасят за опазване на околната среда.

 • Провинция Бавария учредява еСarTec Awards и Peugeot iOn печели в категория „Електрически автомобили“ в рамките на второто издание на международния салон еСarTec в Мюнхен. Журито е съставено от представители на TÜV, орган за контрол и нормализация, на ADAC, най-големият автомобилен клуб в Германия, и на германската асоциация Solare Mobilität.

 • "Златен волан", връчен от Аутобилд, за първия европейски сериен електрически модел на френския производител.


Peugeot 308

Новият 308 представя новата естетика на Марката: трите силуета, Хечбек, SW и СС, се отличават с по-технологична елегантност и по-забележима динамика на новите ксенонови фарове с черна маска титан.

Новият 308 потвърждава отличните динамични качества, с които моделът се наложи още с лансирането си, но вече възнамерява да се превърне и в еталон за екологична ефективност. За това допринасят както намалената с 25 кг маса, така и гумите със свръх ниско съпротивление при търкаляне и безупречната аеродинамика (Сх от 0,28 : рекорд в сегмента), оптимизираните двигатели (4 бензин от 98 до 200 к.с. и 4 HDi от 92 до 163 к.с.).

Двигателят 1.6 л HDi FAP 112 к.с. Евро 5, с модерната технология STOP & START e-HDi, отделя едва 98 г/км СО2 – още един рекорд в категорията.


Peugeot 5008

5008 е невероятна интерпретация на Peugeot на компактния ван. Новият модел, който не изменя на ценностите на Марката, оптимизира всички предимства на сегмента, предлагайки изключително поведение на пътя и високотехнологично оборудване за комфорт и сигурност. През 2010, 5008 печели 1во място в категорията Ван на конкурса What Car? Car of the Year 2010.


Лекотоварна гама

На щанда ще бъдат представени и представителите на лекотоварната гама: 206+ Affaire, Partner, Bipper и Boxer. Тук акцент ще поставят два модела от гамата на Boxer – термоизолиран и пътнически.


Двуколесна гама

Освен 100% електрическият скутер E-Vivacity, Peugeot ще представи V-Clic, Speedfight и Satelis. Електрическият велосипед CE21, градският AF01 и планинският CM22 ще допълнят двуколесната гама.За контакт:
Мартина Йорданова

Връзки с обществеността
Тел : +359 2 8921 144

Мобилен: + 359 889 304 220E-mail : m.yordanova@peugeot.bg
www.peugeot.bgPeugeot

В 160 страни и 10 000 центъра, Peugeot предлага на своите клиенти високо качество и приятни емоции. През 2010, когато отпразнува своя 200-годишен юбилей, Peugeot затвърди мястото си на първа френска автомобилна марка в света, изкачи се с една позиция в класацията на марките (9-а) и продаде 2 142 000 автомобила. Peugeot е единствената марка, която предлага цялостна гама мобилност, включваща леки и товарни автомобили, скутери, велосипеди и разнообразни услуги, сред които програмата Mu by Peugeot.
Каталог: pi files -> 2012
2012 -> Определиха кандидатите за отличието Най-добър автомобил на сащ
2012 -> Какво ни готви градът на Ангелите
2012 -> Новина General Motors е недоволен от рекламата си във Facebook
2012 -> Вокалът на Aerosmith си купи Hennessey Venom gt spyder
2012 -> Успешно стартира производството на Amarok в Хановер
2012 -> Тест Amarok здравеняк на осма степен
2012 -> Новина Трета голяма награда за новото Clio – 2013 L’argus Trophy
2012 -> Новина Audi ще произвежда дизелово-хибриден суперавтомобил R10 ще бъде позициониран над R8 и ще се конкурира с McLaren P1, Porsche 918 Spyder и заместника на Ferrari Enzo
2012 -> Много за Audi в новия брой на auto bild салонът в Париж и конкурсът „Зелен волан 2012 са на фокус
2012 -> Тунинг Audi R8 получи „грандиозен” бодикит Тунерите от Regula Tuining преобразиха спортния суперавтомобил и повишиха мощността му


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница