Програма по желание (срещу допълнително заплащане)Дата02.06.2018
Размер83.95 Kb.
#70812
ТипПрограма

Хотел “Slovenska Plaza” 3*+, Будва

1-ви ден. Отпътуване от София в 06.30 ч. (от Пловдив в 04.30ч.) за Черна гора. Вечерта пристигане на Адриатическото крайбрежие и настаняване в хотел „Словенска Плажа” 3*+ в Будва. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден. Закуска. Туристическа програма в Будва с разглеждане на Стария град: църквите “Св.Иван” и “Св. Троица”, Цитаделата. След обяд туристическа програма по желание (срещу допълнително заплащане): фотопауза при прочутия остров-хотел “Св. Стефан” и отпътуване за гр.Котор, обявен от “ЮНЕСКО” за световно културно наследство. Разглеждане на старата част на града: катедралата “Св. Николай Чудотворец”, църквите “Св. Лука” и “Св. Мария”, катедралата “Св. Трифон” и др. Привечер връщане в Будва. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден. Закуска. Свободен ден в Будва – възможност за плаж и развлечения. Вечеря. Нощувка. По желание целодневна туристическа програма (срещу допълнително заплащане): екскурзия до Дубровник - Перлата на Адриатика. Пешеходна програма с екскурзовод в Стария град: главната улица “Страдун”, крепостта “Минчета”, църквите “Св. Спас” и “Св. Влах”, Францисканския и Доминиканския манастир и др. Привечер връщане в Будва.

4-ти ден. Закуска. Свободен ден в Будва – възможност за плаж и развлечения. Вечеря. Нощувка. По желание туристическа програма (срещу допълнително заплащане): посещение на манастира Острог. Манастирът е сред най-предпочитаните места за преклонение в Черна гора. Основан през 17 век от свети Василий Острожки, който е бил епископ на Херцеговина и чиито положени там мощи се смятат за чудотворни. Манастирът е „вкопан” във вертикална скала на 900 м надморско равнище. На връщане разглеждане на старата столица на Черна Гора – гр.Цетине и посещение на Цетинския манастир. Привечер връщане в Будва.

5-ти ден. Закуска. Свободен ден в Будва – възможност за плаж и развлечения. Вечеря. Нощувка. По желание туристическа програма (срещу допълнително заплащане): екскурзия с корабче до заливите Котор и Рисан или известни още като Бока Которска с посещение и разглеждане на гр.Херцег Нови, на гр.Котор и възможност за плаж. Привечер връщане в Будва.

6-ти ден. Закуска. Отпътуване за България и пристигане в София (Пловдив) късно вечерта.

Цени

Период

На човек в стандартна двойна стая

Единична стая

Трети възрастен в двойна стая

Дете 2-12г. в стая с двама възрастни

01.05-06.05.2013

470 лв

570 лв

420 лв

340 лв

20.05-25.05.2013

460 лв

560 лв

410 лв

330 лв

03.06-08.06.2013

470 лв

570 лв

420 лв

340 лв

02.09-07.09.2013

550 лв

670 лв

490 лв

375 лв

09.09-14.09.2013

540 лв

660 лв

480 лв

370 лв

Пакетната цена включва:

 • транспорт с лицензиран автобус, 5 нощувки, 5 закуски и 5 вечери в хотел „Словенска плажа” 3*+ www.hgbudvanskarivijera.com

 • транспорт с лицензиран автобус

 • туристическа програма в гр.Будва

 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут

 • медицинска застраховка

Пакетната цена не включва:

 • входни такси за посещаваните обекти

 • екскурзиите по желание, които се осъществяват при групи от минимум 20 туристи

 • разходи от личен характер

Необходими документи:

 • задграничен паспорт или лична карта

 • няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута места

 • минимален брой участници за осъществяване на програмата - 35 туристи

Начин на плащане:

 • депозит - 30% от пакетната цена, доплащане – 20 дни преди отпътуване

Забележка: Програмата се реализира при група от минимум 35 туристи. В програмата могат да участват всички желаещи, няма възрастови ограничения .Полудневна екскурзия – до гр. Котор
Екскурзията започва с кратка фотопауза при прочутия остров-хотел “Св. Стефан” – бивше рибарско селище, днес острова е Визитната картичка на Черна Гора. На острова има три църкви. Главната църква „Свети Стефан”, чието име носи острова, “Св. Лука” и „Св. Мария. Oтпътуване за гр.Котор, обявен от “ЮНЕСКО” за световно културно наследство. Разглеждане на старата част на града: катедралата “Св. Николай Чудотворец”, църквите “Св. Лука” и “Св. Мария”, катедралата “Св. Трифон”. Стария град с право се счита за един от най-добре запазените средновековни центрове на Адриатика. В периода 1420 до 1797 г Котор и неговите околности са под управлението на Венецианската република, чието влияние и до днес доминира в архитектурата на града. Свободно време в Котор.

Цена: 30 лв/възрастен; 15 лв/дете до 12г., валидна за група от минимум 20 туристи.


Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, водач-екскурзовод от агенцията, входна такса за Стария град на Котор, местен екскурзовод в Котор
Еднодневна Екскурзия до Хърватска с посещение на перлата на Адриатика – гр.Дубровник

„Ако искате да видите рая на земята, елате в Дубровник”, възкликва възхитен Джордж Бърнард Шоу, след като през 1929 г. слиза на брега пред впечатляващите средновековни крепостни стени на града, разположен в най-южната точка на хърватската част от Адриатическото крайбрежие. Мнозина след славния ирландец остават също толкова възхитени от красотата на Града, както самите дубровничани просто наричат този уникален архитектурен комплекс.

И наистина Дубровник (Рагуза) винаги е бил Градът, самобитният и свободен град-република по време, когато никой в тази част на Европа не е могъл да бъде такъв. “О, красива, о, мила, o, сладка свобода...” - повтарят се и до днес известните стихове от одата на поета Иван Гундулич, почти като втори неофициален хърватски химн, който звучи с особен възторг всеки 10 юли по време на тържественото откриване на Дубровнишките летни игри. От най-високите официални лица, до участниците във фестивала, туристите и жителите на Дубровник, всички искат да присъстват на тази уникална церемония, с която “ключът на Града се предава на артистите” и която всяка година се поставя от най-добрите хърватски театрални режисьори. През тази неповторима нощ главната улица “Страдун” сияе от факлите, а всяка уличка и площад буквално кипят до сутринта. През тези летни дни Дубровник почти не спи, защото всеки площад, градинка, кула, атриум в ренесансовите дворци, дори и малките градски пристани се превръщат в театрални или музикални сцени. След края на представленията и концертите, някъде след полунощ, по улиците, най-често спонтанно, тихо напяват дубровнишките трубадури в съпровод на китара или мандолина, сътворявайки ренесансовата звукова картина на този град-скулптура.


Цена: 60 лв/възрастен; 30 лв/дете до 12г., валидна за група от минимум 20 туристи.
Цената включва: транспорт с лицензиран автобус, водач-екскурзовод от агенцията, пешеходна туристическа обиколка на Стария град с екскурзовод

Екскурзия до манастира Острог и старата столица Цетине с фотопауза на остров Свети Стефан – визитната картичка на Черна ГораОстрожкият манастир e света обител в Черна гора. Манастирът е сред най-предпочитаните места за преклонение в Черна гора. Основан през 17 век от свети Василий Острожки, който е бил епископ на Херцеговина и чиито положени там мощи се смятат за чудотворни. Манастирът е построен на 1700 м. надморска височина, но преди това каменните пещери в Острог са служили за убежище на монаси от далечни времена. Почти отвесните скали, на които се е облегнал, впечатляват допълнително. Днешният му вид е от 1923-1926 г., когато след пожар главната част от комплекса е унищожена. Запазват се обаче двете скални църкви. Иконостастите са от края на 17 век. Другата църква е посветена на светия кръст и се намира на горния край на манистира. Тя е изографисана от зограф Радул. Посещава се от православни християни, католици и мюсюлмани, заради вярата в чудотворните мощи на св. Василлий Острожки.

Манастирът се намира на около 30 км западно от столицата Подгорица в подножието на скалата Острожка Греда, на 8 км от пътя съединяващ Подгорица с НикшичЕднодневна екскурзия – пикник с корабче


Заливът Бока Которска е един от най-красиви заливи в света. Той е заобиколен от всички страни, от почти отвесни хълмове. Херцег Нови - последният голям черногорски град непосредтвено преди границата с Хърватска, плажа на Žanjic и Синята пещера, острова с църквата "Госпа од Шкрепела” (Богородица от скалата ) и гр.Котор са местата, които ще посетите в тази екскурзия.

Първа спирка - Херцег Нови. Градът е добре известен със своята специфична архитектура, големи и дълги улици, които свързват старите градски площади. Ще посетите старата част на града, който е пълен с древни сгради и паметници на културата. Часовниковата кула от 1667, Kanli кула от 1483, Форт Spanjola от 1538 и още други интересни места.От Херцег Нови ще се отправим до плажа на Žanjic. Той е голям плаж, заобиколен от масслинови дървета. Плажът на Žanjice е едно от най чистите места с много прозрачно и синьо море. От плажа Žanjice имате възможност да вземете малка гумена лодка и да посетите синята пещера – местна туристическа атракция. В тази пещера морето е с дълбочина от 3 до 5 м. Така се нарича, защото слънцето се отразява във водата и вътре цвета на пещерата е син. Лодката влиза вътре и вие ще може да се къпете.

Следващата спирка на път за гр. Котор е изкуствения остров с църквата "Госпа од Шкрепела”, който е бил създаден от местното население на близкото градче Пераст. Според легендата, двама братя от Пераст откриват икона на една малка скала която била в морето на това място. Братята се заклеват да построят църква, с години са носени камъни, за да се направи остров и през 1630 година се появява църквата, в чийто олтар е иконата. След което се отправяме към Котор - град включен в списъка на световното културно и историческо наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на старата част на града: катедралата “Св. Николай Чудотворец”, църквите “Св. Лука” и “Св. Мария”, катедралата “Св. Трифон” и др. Привечер връщане в хотела
Каталог: img -> PROGRAMI POC
PROGRAMI POC -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI POC -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч
PROGRAMI POC -> Програма за тази непозната част на испания! „ Там, където пред теб е само океанът почивка като на слънчевите Кариби кадис и курортите на Коста де ла Лус
PROGRAMI POC -> Програма за тази непозната част на испания! „ Там, където пред теб е само океанът почивка като на слънчевите Кариби кадис и курортите на Коста де ла Лус
PROGRAMI POC -> Възрастен 35 €, деца 4 до 12 год. – 17. 50 €, на място: възрастен 40 €, деца 4 до 12 г. – 20. 00 €. Минимален брой: 18 туристи „Там, където пред теб е само океанът!”
PROGRAMI POC -> Сицилия – за малки, големи и 55+ самолетна почивка
PROGRAMI POC -> Програма 10. 00 23. 00 Хранене ресторант
PROGRAMI POC -> Почивка в турция – Атлантис Хотел 5
PROGRAMI POC -> Ресторанти и барове


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница