Програма "Предприемачество и иновации" към Факултет "Бизнес и мениджмънт"Дата30.06.2017
Размер16.1 Kb.
ТипПрограма
Обучение по предприемачество

в Русенски университет “Ангел Кънчев”
Магистърската програма “Предприемачество и иновации към Факултет “Бизнес и мениджмънт” при РУ “А.Кънчев” e разработена основно от академичния състав на катедра “Мениджмънт и бизнес развитие в партньорство с проф.Висема. Срокът на обучение е 4 семестъра, с изключение на завършилите специалности от професионалните направления “Администрация и управление” и “Икономика”, за които срокът на обучение е 2 семестъра.

Дисциплини в учебните планове за бакалаври: Управление на малкия бизнес, Предприемачество.

Обучението по предприемачество се актуализира чрез участие на академични състав в специализирани обучения, сред които и колоквиума по Европейско предприемачество (European Entrepreneurship Colloquium – EEC - http://www.efer.eu/pro/index.htm . Посочената инициатива се организира от EFER (Европейски форум за изследване на предприемачеството, като лекторите са основно от Harvard Business School, Stanford University и водещи университети от ЕС. Тенденциозно в колоквиума участват и преподаватели от ФБМ. Посочените от тях ползи за ФБМ са в следните направления:  • Срещите със световните центрове по предприемачество дават възможност да се принесат добри методики в обучението на студентите във ФБМ и да се актуализират учебни материали, предимно в магистърската програма Предприемачество и иновации към ФБМ;

  • Мултинационалната среда на колоквиума се явява средище за изграждане на международни академични партньорства, както за разработване на съвместни проекти, така и за привличане на рецензенти по научни трудове на изследователи от ФБМ.

  • Дава се възможност за своевременно ориентиране в световните новости (предимно в САЩ и ЕС) в подобряването на връзката „бизнес-университет” и за ФБМ.

Като цяло колоквиумът дава възможност да се инициират подобрения във ФБМ в отговор не само на променящата се среда в България, но и съобразно тенденциите, определени от световните университети.

Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница