Програма в ирландия ден 1 Добре дошли в ИрландияДата11.01.2018
Размер108.51 Kb.
#44447

8 ДНЕВНА ПРОГРАМА В ИРЛАНДИЯ


ДЕН 1 – Добре дошли в Ирландия
Излитане от летище София в 21:40 ч. Кацане в Дъблин в 23:40 ч. Трансфер до хотела. Настаняване, вечеря и нощувка.
ДЕН 2 – Долината Бойне - Белфаст
След закуска, отпътуване на север към долината Бойне.

Посещение на Хълма Тара.

Тара е била резиденция на кралете на Ирландия. Над 142-ма крале са управлявали тук от антични времена. През ранно християнският период, Тара е политически и религиозен център на Ирландия. Самият Свети Патрик е посещавал Тара. Там има над 30 паметника напомнящи тези времена. Първото селище по тези места е неолитно. В началото на 20-ти век, група израелски

учени идват в Тара с убеждението, че Ковчега на завета (Кивота) е заровен на този известен хълм. За съжаление обаче, това което откриват са няколко римски монети. Тара има отличен презентационен център, където посредством много добра аудио-визуална техника се представя богата история на местността.

Посещение на Монастербойс


Това е един от най-известните религиозни центрове в страната. Построен е през 5-ти век на няколко километра северно от град Дрогеда, в усамотена местност. Твърди се, че манастира е основан от последовател на Св. Патрик. Състои се от две църкви, кула и два огромни кръста. Съкровището на града е високият Кръст на Мюредах. Мюредах е бил абат на Монастербойс до 922 година и молитвата изписана в основата на кръста се превежда като «молитва на Мюредах, от когото е направен този кръст». Това е най-внушителният кръст в страната, целият е осеян с библейски сцени и надписи, които се четат и до днес.


Пристигане в Белфаст.

Обиколка на Белфаст. Той е столицата на северна Ирландия. С население от около 300 000 души той е 2-рият по големина град в Ирландия след Дъблин.

Белфаст е заобиколен от зелени хълмове и е разположен близо до устието на река Лаган. Белфаст е и административен център на Северна Ирландия, важно пристанище и индустриален град.Това е един много интересен град за посещения и има също така интересни сгради като Кметството – огромна ренесансова сграда, датираща от началото на 20 век. Обстановката в Белфаст е в значителна степен повлияна от конфликта на между католиците и протестантите. След дългите години на борби за влияние, северноирландците създават уникално изкуство – графитите на Белфаст или т.нар. «мюрали» (от анг. «mural»). Най-осезаемият сблъсък с това изкуство може да стане на Шанкил Роуд – район населен предимно с протестанти, прочул се през 70-те и 80-те години на 20 век с бруталност и жестокост. Белези от времето на тези сблъсъци могат да се видят и в центъра на града, който обаче в по-голяма част предлага на посетителите си магазини, кафенета, ресторанти и барове.

Настаняване в хотел, вечеря и нощувка.ДЕН 3 – Антримският бряг и Дери
През този ден ще пътувате по красивото крайбрежие Антрим.
Пътят на Гигантите

Този път се е формирал преди 60 милиона години, когато лавата е покривала лицето на земята. Тя бързо е изстудена от морето и се е превърнала в 40 000 базалтови стълбове с неправилна форма, които днес оформят Пътят на гигантите. Пътят е в световното наследство на ЮНЕСКО и често се определя като «8-то чудо на Земята». В центърът за посетители ще Ви бъде обяснено зараждането и геологията на пътя, а така също и няколко легенди за създаването му.Продължаване към Дери.

Град Дери е последният град в Ирландия построен с крепостни стени. 400 работници са построили тези великолепни стени между 1613 и 1618 година.

С размери 8 метра височина и 6 метра ширина, стените никога не са разрушавани. Четирите оригинални железни порти са реконструирани и три нови са добавени. Днес те са отворени и е възможно да се обиколят стените. Разходката по крепостните стени е един вид връщане назад във времето, тъй като те запазени такива каквито са били когато са играли съществена роля за историята на града.

Отпътуване за Летеркени.

Настаняване в хотел, вечеря и нощувка.
ДЕН 4 – Графство Донегал
Графство Донегал се намира в северозападна Ирландия. Ирландците го смятат за най-красивото графство в страната заради огромното разнообразие от пейзажи. Донегал има крайбрежие, планини, езера и тресавища покриващи равнината – комбинацията на всичко това му придава уникален чар. Пътищата му са приказни и ще Ви отведат до спокойни и дълбоки заливи, дълги пустинни плажове населявани само от птици, стръмни скали и множество малки островчета около брега. Можете да се насладите на една наистина дива и непокътната природа.
Посещение на Националният парк «Glenveagh»

Намира се в северозападната част на Донегал и се простира на територия от 9 500 хектара. Днес в Националният парк са включени още територии и големината му вече е 16 500 хектара, правейки го най-големият в Ирландия. Слави се с красиви езера разположени сред внушителни планински пейзажи (паркът включва двата най-високи върхове в Донегал). В северозападната част на парка са покритите с лед скали на Poisoned Glen и Bingorm, докато на североизток се простират редица от хълмове, дълбоки торфени находища и блатистите равнини на река Оуенкарол.

Връщане в Летеркени. Вечеря и нощувка.

ДЕН 5 – от Слиго до Галуей
Тази сутрин ще предприемете пътешествие от Галуей през Слиго и Роскомън.

Тръгване на юг – преминаване през графство Слиго. Първа спирка – Драмклиф.


Посещение на гробницата на Уилям Бътлар Йейтс.

Известният ирландски поет Уилям Йейтс е погребан в Драмклиф. Гробът му може да бъде открит в костницата на малка църква там. Църквата, на която дядо му е бил енорийски настоятел, е построена върху основите на манастир от 6 век. Нищо друго не е останало от манастира освен великолепният кръст и руините на кръглата кула. Надгробната плоча на най-великият поет в Ирландия е обикновена и има само един надпис, излязъл приживе из под перото на писателя.


Отпътуване към Роскомън.

Посещение на парка и градините на Строукстаун.

Строукстаун парк е построен от Томас Махоун (1701 – 1782 г.) на дадената на неговият дядо Николас земя, в края на 17-ти век, заради помощта в Британската колониална кампания. Това бил домът на семейство Махоун до 1979 година. Много от стаите, включително класната стая и детската спалня са с огледала и играчки типични за 19-ти век. Градината с площ 6 акра е възстановена напълно до своя оригинален блясък. На туристите се дава възможността да се запознаят от близо с градинарските техники от 1740 година до наши дни. В градината има също така крикет и тенис игрища, лятна вила и великолепно орнаментирано с водни лилии, изкуствено езеро. Цветната леха е записана в книгата на Гинес като най-дългата цветна леха в Англия и Ирландия. Цветната леха е невероятно красива, защото имитира цветовете на дъгата. Други места с подобна красота в градината са Розовата градина, прекрасната Пергола и градината с анемонии.
Отпътуване за Галуей.

Настаняване в хотел, вечеря и нощувка.


ДЕН 6 – Конемара
Този ден ще изследвате Конемара и заобикалящите я територии.
Конемара е земя на езера и реки, блата и планини. Земя на малки селища, където келтският е все още говорим език и където малко неща са се променили от древни времена. Това без съмнение най-дивата и романтична част на Ирландия. Конемара е голям полуостров, граничещ с безводната и скалиста брегова линия на залива Галуей, характерни за нея са каменните стени и сламени покриви на къщурките. Северният бряг е най-дивата и най-тайна част на Конемара, с панорамни гледки на океана и фиорд Килари Харбър, със стръмните хребети гледащи към безбройните езера и огромните заблатени местности. Конемара е истински рай за любителите на дивата природа и на търсачите на силни усещания.
Посещение на абатство Килеймор.

Мичъл Хенри построил сградата през 1868 година, след като прекарал меденият си месец по тези места. Архитектурата е най-добре описана като нео-готика. Едно от най-известните неща в абатството е миниатюрната катедрала построена през 1870 година и позната сред местните хора като Готическата църква. Днес абатството принадлежи на сестрите от Бенедиктинският орден. Те купили сградата през 1920 година след като техният манастир в Белгия е унищожен през войната в 1914 г. Те създали частно училище за млади момичета, което днес е модернизираното Международно девическо училище Абатство Килеймор. В абатството има център за посетители и видео център, който отвежда посетителите назад в историята на абатството и неговите обитатели.


Посещение на фабриката Келтски кристал в Конемара

Фабриката е чудесна възможност за посетителите да станат свидетели на процеса на изработването на произведенията. По време на тура ще Ви бъдат показани и обяснени всички стъпки в процеса на изработка на кристал, като в завършек ще видите изработка на чаша. До фабриката има голям шоурум и магазин.


Връщане в Галуей. Вечеря и нощувка.


ДЕН 7 – Бюрен и Скалите на Мохер.
Отпътуване за графство Клеър.
Бюрен – част от района образува 100 кв. километра едноименен национален парк. Варовиков карст – около 300 кв. км., който се намира в северозападната част на графство Клеър. Състои се от варовикови скали, еродирали по особено характерен начин. Скалите са пресечени от пукнатини, в които растат многобройни видове диви растения и под които има огромни пещери и реки, които изненадващо прииждат при дъжд. В Бюрен има дузини от мегалитни гробници и келтски кръстове, а също и руини от цистерианско абатство датиращо от 12 век. Тук ще откриете изоставени малки селища и зелени пътища, по които можете да вървите с километри без дори да видите кола. Флората на Бюрен е смесица от арктически и средиземноморски видове и за това можете да видите редки цветя като тинтявата, орхидеята и кървавочервеният здравец (те са типични за средиземноморието). Бюрен е една изключителна част от Ирландия.
Скалите на Мохер


Намират се на Атлантическият океан, граничат с района на Бюрен и са една от най-грандиозните забележителности в Ирландия. Издигащи се на 230 метра над морското ниво в най-високата си част и дълги 8 километра, скалите представляват една от най-удивителните гледки в Ирландия. В ясен ден островите Аран се виждат в залива Галуей, а също така и долините и хълмовете на Конемара. Скалите достигат най-високата си точка северно от Кулата на О' Брайън, потомък на Брайън Бору (победил в битка викингите), построил кула на скалите, за да пие чай с приятелките си.

Посещение на замъка Бурнати.

Замъка е един от най-запазените и автентични средновековни замъци в Ирландия. Построен е през 1425 година и ограбван при всеки удобен случай, той е реставриран през 1954 година, мебелите и украсите по стените са типични за стила на времето, в което е строен. Замъкът е домакин на импровизирани средновековни празненства и отвежда посетителите си назад във времето, когато гостите му са се забавлявали с деликатесна храна, вино и песни. В подножието на замъка се намира Бунарти Фолк Парк. Фолк Парка демонстрира всекидневният живот в провинцията на Ирландия през 19 век. Състои се от реконструирани стопански къщи, колиби и магазини, като са положени огромни усилия, за да се пресъздадат сградите такива каквито са били. Това е един жив музей.


Средновековна гощавка в замъка Бунарти.

Замъка е построен през 15 век от графа на Томонд и се намира на брега на река Райт в графство Клеър. От тук графа управлявал своите владения и бил популярен със своите щедрост и разточителни забавления и банкети. Тази вечер за забвлението ще се погрижат певците от Бунарти, подобаващи ястия и разбира се хубаво вино. Гостите са поканени да се насладят на неповторима вечер във величественият замък.

Настаняване в хотел в Клер. Нощувка.
ДЕН 8 – Сбогуване
Закуска в хотела, трансфер до летището в Шанон за полет към България. Излитане за Дъблин в 11:40 ч. Междинно кацане в Дъблин в 12:30 ч. Излитане за България в 15:00 ч. Кацане на летище София в 20:40 ч.


ДАТИ НА ЗАМИНАВАНЕ:


 • 18 април 2009

 • 16 май 2009

 • 13 юни 2009

 • 27 юни 2009

 • 11 юли 2009

 • 8 август 2009

 • 5 септември 2009

 • 12 септември 2009

 • 10 октомври 2009ЦЕНИ НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ, В ЕВРО ЗА 7 НОЩУВКИ / 8 ДНИ


ПЕРИОД

ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ

ЕДИНИЧНА СТАЯ

М. АПРИЛ И ОКТОМВРИ

1207

1417

М. МАЙ

1243

1453

ОТ ЮНИ ДО СЕПТЕМВРИ

1267

1477

* Цени за деца – при запитване!
Цените включват :


 • Самолетен билет София – Дъблин – Шанон – Дъблин - София

 • 7 нощувки в хотели 3* или 4*

 • Ирландска закуска – всеки ден от ден 2 до ден 8 включително

 • Вечеря в хотелите по програмата от ден 1 до ден 6 включително

 • Средновековен банкет в замъка «Бунарти» на 7-мият ден

 • Екскурзовод с групата на английски език

 • Трансфери летище-хотел-летище

 • Туристическа застраховка

 • Пътуване с луксозен автобус през целият тур


В цените влиза и посещение на следните места:


 • Хълма Тара

 • Монастербойс

 • Пътят на гигантите

 • Национален парк «Glenveagh»

 • Драмклиф

 • Парка и градините на «Строукстаун»

 • Абатството «Клеймор»

 • Замъка Бурнати и Фолк Парк

 • Фабрика за кристал в Конемара

 • Скалите на Мохер

 • Сити тур на Белфаст

 • Сити тур на Дери


Цените не включват :


 • ЛЕТИЩНИ ТАКСИ – 97 EUR (ПОДЛЕЖАТ НА ПРОМЯНА) НА ЧОВЕК.

 • лични разходи


ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:


ХОТЕЛ

ГРАД

САЙТ

«Maldron Hotel» 4*

«Cardiff Lane», Dublin

www.maldronhotels.com

«Jurys Inn Hotel» 3*

Belfast

www.jurysinns.com

«Ramada Hotel» 3*

Letterkenny

www.encoreletterkenny.com

«Clayton Hotel» 4*

Galway

www.claytonhotelgalway.ie

«Bunratty Shannon Shamrock Hotel» 3*

Bunratty

www.theshannonshamrockhotel.comИнформация:
Плащането се извършва в лева, по курс 1, 95583 BGN за 1 EUR.

Данни за паспортен и визов режим: От 1 януари 2007 г. гражданите на Република България са граждани на Европейския съюз и в качеството си на такива са в правото си да пребивават на територията на друга държава-членка, в т.ч. на Ирландия, за срок до 90 дни без никакви условия или формалности, освен изискването да притежават валидна лична карта за самоличност или паспорт

Информация за превозвача: полетите се извършват с авиокомпания «Air Lingus»

Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е Застрахователна компания "Армеец" и номерът на застрахователната полица е № 0000048977/07.01.09

Офертата е изготвена на 09 декември 2008 година.
Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница