Програма за енергийна ефективност, оборудвани са два съвременни компютърни кабинета, мултимедиен кабинет, две игротеки за целодневно обучение в начален и в прогимназиален етап, еколаборатория. Предстои основно обновление на двораДата26.10.2018
Размер17.07 Kb.
ТипПрограма
50 ГОДИНИ ТРАДИЦИЯ И НОВАТОРСТВО

Основно училище „Георги Бенковски” – Бургас отваря за пръв път врати през 1967 год. и посреща гостоприемно своите първи ученици и учители, своя пръв директор Васил Ташев. Модерната учебна база включва три корпуса със светли учебни стаи, кабинети по физика, химия, биология, история и география, учебни работилници, физкултурен салон, столова, библиотека, лекарски и стоматологичен кабинет. Просторният и озеленен двор осигурява на учениците място за отдих и спорт. През следващите пет десетилетия под ръководството на директорите Асен Колаксъзов, Златка Атанасова и Любомир Игнатов училището се превръща в еталон за качествено образование. Училищният живот е наситен с разнообразни дейности: работа по проекти; ежегодни състезания по различни учебни предмети; вокална група; клубове по волейбол, баскетбол, айкидо, народни танци, религия; мажоретен състав, много училищни празници. Възпитаниците на училището достойно се представят и заемат призови места в различни регионалн, национални и международни олимпиади, състезания и конкурси, а в НВО в четвърти и в седми клас училището е сред най-добре представилите се в региона – резултат от съвместната упорита работа на ученици и учители.Следвайки традициите и опита на своите предшественици, днес учителите в ОУ „Г.Бенковски” под ръководството на директора Петко Георгиев работят упорито, за да подготвят своите ученици за предизвикателствата на новото време, като усвояват и прилагат нови методи и педагогически практики. Модернизира се материалната база – сградата е ремонтирана по програма за енергийна ефективност, оборудвани са два съвременни компютърни кабинета , мултимедиен кабинет, две игротеки за целодневно обучение в начален и в прогимназиален етап, еколаборатория. Предстои основно обновление на двора.

Всичко това създава заслужено самочувствие у всички, които с труда и таланта си са били или са част от живота на училището. Затова днес, 50 години след откриването си, ОУ „Г.Бенковски” отбелязва своя половинвековен юбилей с достойнство, с гордост и с богата празнична програма: Дни на отворените врати, тържествен час на класа, юбилеен вестник, състезания по български език и математика, спортен празник, конкурс за лично творчество, викторини, среща на настоящи и бивши учители, екскурзия до Копривщица - родния град на патрона. Празничните тържества ще завършат на 21 април – деня на патронния празник, с тържествено шествие на ученици и учители по ул. „Александровска” от 16 ч. и тържествен концерт с участието на настоящи и бивши ученици от училището и на специалните гости Тони Димитрова, Красимир Гюлмезов, Георги Дюлгеров и Жечка Сланинкова от 16:30 ч. в Културен дом на Нефтохимика.


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница