Програма за Европейската година на борбата с бедността и социалното изключване, е Министерството на труда и социалната политикаДата25.01.2018
Размер18.41 Kb.
#51742
ТипПрограма

Сам, но не самотен - един от вас”-

концерт по повод Международния ден за хората с Аутизъм
Графа, Тома, Нора, Маги Джанаварова и други български изпълнители

ще пеят в подкрепа на хората с Аутизъм
На 11.04.2010 г. по инициатива на Фондация „Стъпка за невидимите деца на България”, с подкрепата на Сдружение „Асоциация Аутизъм” и Алианс „Усмихни се с мен” ще се състои концерт в зала 11 на НДК от 16 часа. Повод за събитието е 02 април - Международен ден на хората с Аутизъм, обявен през 2008 г. от ООН за световен ден за повишаване на информираността по въпросите на аутизма.

Концертът ще премине под мотото „Сам, но не самотен-един от вас” по едноименната песен на група Аркс написана специално за хората с аутизъм. Благотворително ще участват изпълнители от „Вирджиния Рекърдс” и „Монте мюзик” като Графа, Тома, Нора, Маги Джанаварова, Боряна Бонева и др. Специално видео обръщение ще направят музикантите от Д_2.


Събитието се подкрепя и от 2010 – Европейска година на борбата с бедността и социалното изключване. Водещият принцип на европейската година е да се даде глас на тревогите на хората, принудени да живеят в бедност и социално изключване, както и да се вдъхновят европейските граждани и всички заинтересовани страни да се ангажират с тези важни въпроси. Отговорната институция за реализацията на националната програма за Европейската година на борбата с бедността и социалното изключване, е Министерството на труда и социалната политика.

Следвайки принципите на ЕС за солидарност и партньорство, Министерството на труда и социалната политика подкрепи инициативата на неправителствените организации като средство за повишаване на обществената осведоменост по тези проблеми.

В рамките на събитието ще бъде показан и късометражният филм на Милена Калева „Аз, ти, никой друг”, в който се разказва за приятелството между дете-аутист и кон и необходимостта от хиппотерапията. Ролята на детето аутист се изпълнява от Иво Атанасов, 17 годишен аутист, национален посланик на Европейската година на борбата с бедността и социалното изключване, член на ДС към ДАЗД.

Проекта се реализира с подкрепата на „Вирджиния Рекърдс”, „Монте Мюзик”, любезното съдействие на НДК и пицария “Торонто”.

За повече информация, моля, свържете се с Фондация „Стъпка за невидимите деца на България” на тел.:

0896 699 274-Владислава Цолова, председател на фондацията

0894 775 703-Милена Кънчева, технически секретар на фондацията
Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница