Програма за моето бъдеще. Един нов проект на еспа, една нова уникална програма един нов поглед към светаДата25.10.2018
Размер60.31 Kb.
#98588
ТипПрограма
ЧАСТНО СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ ЕСПА

София, кв. Бояна, в.з. Киноцентър ІІІ, ул. „Градина” 53КАЛЕНДАР НА ЧУЖДОЕЗИКОВИТЕ ИНИЦИАТИВИ ЗА 2013-2014 год.
Уважаеми родители,

Бихме искали да Ви запознаем с предстоящите чуждоезикови инициативи в училище ЕСПА за учебната 2013-2014 година.Период


Събитие

Детайли

ОКТОМВРИ- юни
Да добавим още един ден към седмицата”

FUNDAY


 • Един забавен и хармоничен ден, посветен на английския език.

 • Един иновативен метод как да напредваме по английски забавлявайки се.

 • Едно необикновено приключение в света на науката, изкуствата и спорта.

 • Една уникална програма за моето бъдеще.
Един нов проект на ЕСПА, една нова уникална програма един нов поглед към света. Посветен на английския език, проектът ще осигури на учениците една естествена чуждоезикова среда. Чрез интерактивна методика, виртуални пътешествия, множество предизвикателства към децата и срещи със знаменитости, инициативата предоставя един нов поглед в обучението на английски език- без учебни системи, само основавайки се на естествената любознателност, инициативност и въображение на децата. Като се стремим да обогатим енциклопедичните знания на учениците във всички сфери на човешкото познание, ние ще стимулираме комуникативните им умения и свободно общуване по английски език, както и изграждането на умения за работа в екип.

Като част от цялостната авторска образователна концепция на ЕСПА проектът има за цел да обогати енциклопедичните знания на децата, чрез забавление, интересни практически опити и общуване изцяло на английски език, в различни области- география, биология, математика, история, физика и химия, екология:Целите на проекта са:

 • Да обогатим енциклопедичните знания на децата в различни области на науката

 • Децата да добият увереност в използването на английския език в неформална обстановка

 • Да запалим любопитството им към света

 • Да стимулираме тяхната креативност

 • Да развием тяхната фантазия

 • Да ги подпомогнем в избора им на професияМЕЖДУНАРОДЕН ПРОЕКТ

WATER- EVERY DROP MATTERS

Двугодишен международен проект, насочен към екологията и значението на водата. Партниращи страни по проекта са Полша, Португалия, Румъния, Турция, Кипър, Португалия. Проектът ще се осъществява само на английски език и цели да запознае децата от рязлични страни за значението на природните богатства и конкретно водата. Пътувайки и посрещайки гости и делегации децата на ЕСПА ще създадат приятелства със свои връсници от цял свят, ще обогатят своите енциклопедични знания и ще общуват само на английски език.

ДЕКЕМВРИ

9-13.12

УСТНИ ИЗПИТИ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

В края на първия срок децата на ЕСПА са готови да покажат пред вас знанията си по английски език- умението да говорят по нови теми, да демонстрират нова лексика.
ФЕВРУАРИ

03-28.02.2023

МЕСЕЦ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК

Месецът на английския език е една от образователните инициативи на ЕСПА, посветена на напредъка на английския език. Като част от цялостната авторска образователна концепция на ЕСПА месецът на английския език има за цел да обогати енциклопедичните знания на децата.

 • Развиване на четирите базови умения: четене, писане, говорене и разбиране на английски език.

 • Развиване на креативността и любознателността на учениците и изграждане на работни навици.

 • Развиване на личностните качества на всеки ученик чрез работата в екип.

АПРИЛ

30.03-04.04


ПРОЛЕТЕН ЧУЖДОЕЗИКОВ ЛАГЕР С ПРЕПОДАВАТЕЛИ ОТ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
Извън ЕСПА

Една инициатива на ЕСПА, по времето на която децата се потапят в истинска англоезична среда и напредват по английски език, забавлявайки се. ЕСПА работи в сътрудничество с една от най-престижните образователни институции в Англия - Cambridge Education Group. Всяка година провеждаме двуседмичен езиков курс по програмата на CEG. 30-те часа седмично с преподаватели от Англия подпомагат децата при покриване на високите нива на изпит Pitman. Курсът включва интензивна езикова програма, интегрираща най-важните и трудни елементи от изпит Pitman- писане на текст по зададена тема и формат и упражнения за четене и разбиране.

7-11.04

ПРОЛЕТЕН ЧУЖДОЕЗИКОВ ЛАГЕР С ПРЕПОДАВАТЕЛИ ОТ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

в ЕСПА

30 учебни часа с преподавател-англичанин от понеделник до петък от 8.30 до 14.30 часа.

14.30-17.00 ч. – разтоварващ блок по изкуствата и спорта.Закриване на чуждоезиковия лагер в ЕСПА
Представяне на групите на езиковия лагер

Връчване на сертификати от Cambridge Education GroupВ края на чуждоезиковия курс в ЕСПА организираме един вълнуващ празник на английския език, на който децата от всяка група представят пред родителите си наученото с преподавателите от Cambridge Education Group.

МАЙ- ЮНИ

12-16.05 – ПК

2-5.06 – 1-6 клас

УСТНИ ИЗПИТИ ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК


Пред вас, родителите, децата ще демонстрират комуникативните си умения на английски език, умелото съчетание на граматика и лексика в интересни ситуации, диалози и ролеви игри. Годишният устен изпит по английски език е венецът на целогодишното обучение по английски език, който показва напредъка след всяка една изминала година и самочувствието, с което децата владеят английски език.
ЮЛИ

30.06-11.07.2014

ЛЕТЕН ЧУЖДОЕЗИКОВ ЛАГЕР В ЕСПА

За децата от ПК и 1 клас ЕСПA предлага още две незабравими седмици с преподавателите от English in Action.

За децата от 2-6 клас има организирана чуждоезикова подготовка в рамките на 30 учебни часа за успешното представяне на децата. Чуждоезиковият лагер е финален етап от подготовката на децата за изпит Pitman. През първата седмица работата включва обстоен преговор на граматическите параметри на всяко от нивата. Втората седмица е насочена към автоматизиране на всички компоненти от изпита и поставяне на децата в реална изпитна ситуация, работа върху адекватната им нагласа с цел те да превъзмогнат психологическия дискомфорт преди изпита. Тези две седмици са етапът, с който се затваря целият цикъл на подготовка през годината. От стратегическо значение е заради обстойния преговор на лексикален и граматичен материал и множеството изпитни бланки, които се отработват. От психологическо значение е заради изграждането на правилна и адекватна нагласа на децата за изпитния ден.

11.07

Изпит ПИТМАН
15.07-15.08.2013

ЕЗИКОВА ВАКАНЦИЯ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

Две незабравими седмици в Англия, с любимите преподаватели от English in Action. Една уникална образователна инициатива за децата от 2- 7 клас, която дава възможността в рамките на две седмици децата да се потопят в типична английска атмосфера, да обогатят своите знания на английски език, да овладеят умението на изразяването на английски език.

ЕСПА предлага на децата едно униканлно преживяване в антично, английско градче, а за спокойствието на вас, родителите, децата ще бъдат придружени от преподавател на ЕСПА.
С поздрав: Божана Янчева /Ръководител екип “Чужди езици”/
Каталог: upl -> files
files -> X II олимпийски игри в еспа класиране в дисциплината “ Спринт” 07. 05. 2015г
files -> X II олимпийски игри в еспа класиране в дисциплината “ Планински маратон ”
files -> От ираклион Екскурзиите се заявяват и заплащат на място по време на инфо срещата с представител на фирмата-партньор
files -> X II олимпийски игри в еспа класиране в дисциплината “ Стрелба с лък ” 05. 06. 2015г
files -> X II олимпийски игри в еспа класиране в дисциплината “ Плуване” 29. 05. 2015г
files -> Моята детска мечта
files -> X II олимпийски игри в еспа класиране в дисциплината “ Хвърляне на малка плътна топка”
files -> Анатравел 888 ” оод bulgaria, 4000 Plovdiv


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница