Програма за развитие на нови таланти с ангажименти в областта на пистовите надпревари и рали-спортаДата25.07.2016
Размер46.94 Kb.
#6456
ТипПрограма

Пресинформация

21 нoeмври, 2012 годинаOpel се завръща в света на моторните спортове


  • Поддръжка на клиентски отбори и програма за развитие на нови таланти с ангажименти в областта на пистовите надпревари и рали-спорта

  • Новият шампионат Opel ADAM Cup стартира рали програма в международен мащаб

  • Новият шампионат Astra OPC Cup стартира програма от пистови състезания в Германия

Рюселсхайм. Opel се завръща в света на моторните спортове със своя международно ориентиран рали шампионат Opel ADAM Cup и пистовия шампионат Astra OPC Cup със състезания на територията на Германия. "Tези нови ангажименти в сферата на моторните спортове играят важна роля в промяната на стратегическите насоки на развитие на компанията; те са и основен елемент от нашия фирмен профил," сподели д-р Томас Седран, заместник изпълнителен директор на Opel. В областта на масовите, популярни сред широк кръг почитатели моторни спортове, автомобилният производител от Рюселсхайм може да се похвали с изключително дълги и успешни традиции. Целта на компанията е да създаде нови състезателни серии, които да привлекат интереса на потребителите със своето високо технологично равнище и достъпност за широката публика, като едновременно с това осигуряват платформа, на която млади, талантливи и амбициозни пилоти да развиват своите умения и кариери.


Рали спорт – професионално развитие на млади таланти в сътрудничество с Обединения германски автомобилен клуб ADAC
Със своя ангажимент в сферата на моторните спортове, Opel отправя поглед към европейската сцена. Наред с ключовия за марката пазар в Германия, силен интерес на публиката към рали спорта има и във всички останали важни за Опел страни на Стария континент. Освен това Международната автомобилна федерация FIA има ясни правила, които осигуряват достъп и възможности за развитие на младите пилоти. Rally cup-версията на новия Opel ADAM, чиито спецификации отговарят точно на стандартите за хомологация R2 на FIA, ще започне да се използва в състезания през сезон 2013. Като част от серията "ADAC Rally Masters”, автомобилите на клиентските отбори ще се състезават в марковия шампионат ("ADAC Opel Rally Cup"). Привлекателността на този шампионат за зрителите се засилва и от факта, че най-успешните пилоти ще могат да получават и парични премии в брой. Освен това съществува и специална точкова система "junior rally" за пилоти на възраст до 27 години, при която крайният победител в серията финални изпитания ще получи за награда специално обучение през следващия сезон.
В качеството си на силен партньор, Opel успя да привлече за съюзник Обединения германски автомобилен клуб ADAC, който споделя почти идентично виждане за развитието на младите таланти в областта на моторните спортове. В съвместния проект ADAC ще използва целия си организационен потенциал и инфраструктура в областта на моторните спортове. Стратегията на марката Opel цели на първо време новите програми да продължат до 2016 година. След това се предвижда програма за развитие на модулен принцип, при която талантливите рали пилоти могат да използват “ADAC Opel Rally Cup” като стъпало за развитието си на международно равнище. При първите два от общо четирите етапа ще участва моделът ADAM, а в третия и четвъртия етап мястото му ще бъде заето от рали версия на основата на следващото поколение Opel Corsa.
Пистови надпревари - шампионатът “Astra OPC Cup” ще бъде част от серията състезания за издръжливост VLN Endurance Championship
Автомобилната основа на ангажимента на марката Opel в състезанията на писта се осигурява от новата Astra OPC. Моделът ще се предлага на клиентски отбори в специално подготвена състезателна версия от сезон 2013 нататък. Болидите от серията Cup отговарят на критериите в техническия регламент на серията "VLN Endurance Championship", която е най-популярната аматьорска серия от този род в Европа. Автомобилите ще се състезават помежду си и в отделен клас за марковия шампионат "Astra OPC Cup". Най-значимото състезание за сезона се очаква да бъде 24-часовата надпревара за издръжливост на пистата Нюрбургринг.
Частните състезатели могат да се възползват от изключителните предимства, които серията предлага със своето високо конкурентно ниво, достъпни състезателни технологии от последно поколение и система от привлекателни бонуси. Както и при рали-проекта, съществува и паричен награден фонд със значителни премии в брой. В допълнение към това, клиентите ще получат достъп до резервни части на конкурентни цени, както и техническа и организационна подкрепа на и извън състезателните трасета.
Традиции в моторните спортове – Opel има зад гърба си знаменателни събития
Най-успешният период в рали историята на компанията Opel започва в средата на 70-те години на миналия век. Възходът е буквално “пилотиран” от амбицията на германския автомобилен състезател Валтер Рьол – един от най-великите пилоти в историята на рали спорта. По време на своята кариера в Opel той и неговата състезателна Ascona A спечелиха европейската шампионска титла през 1974 година, а през 1979 година същият успех бе повторен с Ascona B. Триумфалното постижение на пилота от Регенсбург бе спечелването на световната титла в рали шампионата през 1982 година зад волана на легендарната Ascona 400. Opel се чувства също толкова комфортно и у дома си и на асфалтовите писти. Марката със светкавица на емблемата има в актива си безброй победи в популярни пистови надпревари на всякакви нива и преди всичко на своята домашна писта – прочутата Северна отсечка на Нюрбургринг. След 1993 година Мануел Ройтер се превърна в истински идол за феновете благодарение на своя професионален състезателен болид Calibra V6. Първите му участия с него бяха в серията DTM, а титлата на шампион бе спечелена в серията ICS, която наследи DTM. Сред останалите акценти в историята на моторните спортове на компанията от Рюселсхайм са шампионската титла при конструкторите в серията DTM/ITC през 1998 и в серията STW с помощта на състезателната Vectra. Първото място в общото генерално класиране в 24-те часа на Нюрбургринг през 2003 година бе завоювано от Astra V8 Сoupe.


За връзка:
Люба Ганчева

PR мениджър

тел +359 ( 0) 2 969 3051

Mobile: +359 (0) 88 831 8090

ljuba.gancheva@opel.com

Допълнителна информация и снимки можете да намерите в интернет на адрес media.opel.com


Opel Southeast Europe media.opel.com

Търговско представителство за БългарияКаталог: content -> Pages -> news
news -> Класическа Grand Prix звездите на 111-годишната история на Opel в света на моторните спортове
news -> Chevrolet ще покаже творението на младите дизайнери на изложението в Женева
news -> Пресинформация 29 септември, 2011 година Opel Ampera спечели международната награда ecobest
news -> Пресинформация 26 октомври, 2015 година Перфектен рали сезон за Opel
news -> Отборът adac opel Rallye Junior Team запазва водачеството си в шампионата erc
news -> Пресинформация 29 юни, 2015 година Тройна победа за Opel на рали Ypres
news -> Пресинформация 30 март, 2015 г
news -> Компактна звезда в областта на свързаността: Новата Astra с Opel OnStar и IntelliLink


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница