Програма за родителски контрол с интернет филтър, създадена с една цел: защита на децата от опасностите в интернетДата09.09.2016
Размер157.14 Kb.
#8647
ТипПрограма

Програма за родителски контрол


Child Defender е програма за родителски контрол с интернет филтър, създадена с една цел: защита на децата от опасностите в интернет. Тя е за всеки съвестен родител, напълно БЕЗПЛАТНА е, използва се лесно. Просто я свалете от линка вляво. След инсталация, програмата ще блокира порно сайтове и други неподходящи за децата уеб страници. Ефектът на закрила се осъществява чрез няколкото основни механизми - поддържа се списък на забранени сайтове (текущият черен списък е с близо 2 милиона сайта); филтрира се съдържанието на сайтовете и се отказва достъп до тях ако съдържат неподходящо съдържание; блокира се достъп до избрани от родителя програми; настройват се часови периоди, в които интернет е недостъпен и/или компютърът се изключва автоматично и т.н.. Child Defender осигурява и механизъм за запис на дейностите на детето чрез следене на посетените сайтове, чрез логване на информация за стартираните програми и чрез заснемане на Десктопа на всеки 15 минути.

Child Defender притежава и други полезни опции. Филтриращата система може да бъде прецизно нагласена за Вашите конкретни нужди, програмата притежава вградена защитна стена. Работи под Windows 2000, Windows Server 2003, Windows XP, Windows Vista, Windows Server 2008, Windows 7. Child Defender е пригодена и тествана за повечето популярни браузъри.

В момента Child Defender се използва от бъларските родители най-вече за блокиране на порно сайтове и за забрана за игра на компютърни игри в определени часове. Child Defender е напълно безплатна. Дисковете също се разпространяват безплатно. Моля, сигнализирайте ни ако някой иска пари за програмата или за CD.

Моля, обърнете внимание,

че програмата НЯМА да блокира всеки Уеб сайт, който смятате, че съдържа неподходящо съдържание. Най-добрата защита за Вашето дете е да говорите с него, да му демонстрирате заплахите в онлайн комуникациите, да го научите как да реагира на сексуални предложения от непознати, да не дава лична информация и т.н. За повече информация, разгледайте нашата секция за родители, вижте материалите в секцията за деца и/или посетете http://www.safenet.bg

Правната рамка на програмата и защитата на авторските права са консултирани с адвокат Коруджиева.

Свали програмата Child Defender

Описание на пакета:

Име на файла

childdefender

Версия

3.0.0

Размер

13.34 MB

Работи под

Windows 2000 Professional, Windows 2000 Server, Windows XP, Windows 2003 Server, Windows Vista, Windows 2008 Server, Windows 7

Минимални изисквания

100 MB дисково пространство, 512 MB RAM, 1 GHz процесор
СВАЛИ

Този инсталационен пакет предлага два варианта на програмата: пълния, който поддържа опции за запис на дейностите на детето и съкратения, който не поддържа тези опции. Пълният вариант се препоръчва за инсталиране от родители на персоналните си компютри у дома. Съкратеният вариант на програмата се препоръчва за инсталиране на обществени компютри. След като свалите инсталационния пакет на вашия компютър, натиснете с мишката два пъти върху файла и инсталацията ще се стартира.

Снимки на работния прозорец на Child Defender

1. Общи настройки и статистика на Уеб сайт филтъра2. Потребителски списъци - за сайтове за забрана и за сайтове за директен достъп3. Черни списъци - вградените в програмата списъци, съдържащи над 2 милиона сайта4. URL проверка - на базата на шаблони се забранява достъп до Уеб сайтове5. Съдържание - при липса на данни за сайта, неговото съдържание се проверява за неподходящи думи6. Защитна стена - можете от програмата да забраните достъпа до определени портове и услуги7. Контрол на програмите - забранете детето да играе игри или използва чат програми в определени часове8. Общи настройки - на видимостта на програмата, на работата на Windows и т.н.9. Подай сигнал - ако сте попаднали на сайт, съдържащ вредно или незаконно съдържание, подайте сигнал10. Лог информация - проверете кои сайтове детето ви е посещавало и кои програми е използвалоCopyright © 2007-2010 Delfin Foundation. All rights reserved.Уеб сайт изработка и дизайн от Алфа Сорс

Адвокатски услуги и правна помощ

Labeled with ICRA


Документация

1. Описание на програмата Child Defender

2. Инсталиране на програмата

3. Първоначални настройки

4. Работа с програмата

5. Деинсталиране на програмата

6. Описание на ChildDef tool1. Описание на програмата Child Defender


Програмата Child Defender е създадена с цел защита на потребителите – деца при употребата на интернет. Тя е филтриращ софтуер - филтрира се съдържанието на сайтовете и се отказва достъп до тях ако съдържат нецензурни думи. Има възможности за ограничаване на достъпа до самия компютър, до Интернет или до отделни програми. Child Defender също позволява запис на информация за посещаваните сайтове, стартираните програми и т.н. Ефектът на закрила се осъществява чрез няколкото основни механизми, чрез които функционира защитата Child Defender.

1. Основна задача на програмата е ограничаването на достъпа на потребителите до определени сайтове. Това ограничаване на достъпа става чрез вкарването на даден сайт в своеобразен негативен списък на забранени сайтове или чрез филтриране на конкретното съдържание на сайта. За осъществяването на тази задача Child Defender поддържа 3 списъка:

- Списък на разрешените сайтове – ако даден сайт фигурира в този списък, неговото съдържание няма да бъде проверявано, ще се дава директно достъп до него. Повечето сайтове в този списък са с доказана репутация и са често посещавани. Така няма да се губи време за излишни проверки всеки път. Примери: abv.bg, gmail.com. Могат в този списък да се добавят и сайтове, които биха били забранени за наличие на лоши думи, но родителят смята, че те не са вредни за детето. Например електронното издание на в. Сега в някоя статия може да съдържа дума като ‘секс’, но тя се използва не с лоши цели и сайтът като цяло не трябва да бъде забраняван.

- Списък на забранените сайтове – ако определен сайт фигурира в този негативен списък достъпът на потребителя до него бива директно отказан. Програмата притежава свой списък от над 400 000 сайта с порнографско и нецензурно съдържание. Този списък бива инсталиран заедно с програмата, като разбира се може да бъде контролиран и редактиран от потребителите. Ние правим всичко възможно в този списък да фигурират най-популярните порно сайтове. Примери: porn.bg, sex.com.

- Списък на забранените думи – в този списък фигурират думи, които са забранени от администриращият програмата. Става въпрос за думи с нецензурно съдържание, порнографски и други подобни. Списъкът е съобразен и с техническите хитрости използвани от спам рекламата на порнографските сайтове в Интернет – а именно замяната на буква с цифра, за да бъде избегнат евентуален филтър. За да бъде разрешен достъпът до сайт, то той не трябва да съдържа думи от този списък.

При опит за посещение на сайт, Child Defender първо проверява дали е той е в списъка на разрешените сайтове. Ако е, достъп до него веднага се дава. Ако не е, Child Defender проверява дали сайтът фигурира в списъка на забранените сайтове. Ако да, то достъп до него директно се отказва и се извежда страница, показваща, че сайтът е недостъпен. Ако пък сайтът не е и в този списък, Child Defender го извлича, но преди да го покаже на потребителя, проверява неговото съдържание. Ако в съдържанието на сайта има дума или думи от списъка на забранените думи, сайтът не се показва. Извежда се информация за неговата забрана. Ако сайтът не притежава думи от списъка, то достъп до него се разрешава.

2. Друга основна задача на програмата е да блокира достъп до избрани от родителя програми. Child Defender позволява да бъдат избрани неограничена бройка от инсталираните програми на потребителския компютър, за да бъде забранен достъпът до тях. Най-често родителите блокират игри и чат програми. След като добавите програма за блокиране, пробвайте дали тя се стартира. Ако все пак тръгне, добавете всички exe файлове от папката на програмата към списъка на забранените програми. Имайте в предвид, че ако Child Defender не работи, детето ще има достъп до програмите.

3. Child Defender дава възможност да се въведе период от време, когато Интернет ще е недостъпен. Родителят може да избере часове от денонощието, през които компютърът ще откаже връзка с Интернет (поне на повечето програми ще бъде отказан достъп до Интернет, например Уеб браузърите). Така детето няма да може да сърфира, проверява пощата си и т.н.

4. Друга полезна функционалност на програмата е възможността за въвеждане на часове от денонощието, през които ще бъде отказан достъп до компютъра. Ако детето се опита да стартира компютъра по време на такъв период, ще се изведе съобщение и компютърът ще се самоизключи след 1 минута. Пример: Child Defender е настроен да спира компютъра между 22:00 и 9:00. Детето е на компютъра и става точно 22:00. Извежда се съобщение, че компютърът ще бъде изключен след 5 минути. Това става в 22:05. Ако детето се опита да стартира компютъра в периода до 9:00, изписва се съобщение и след 1 минута компютърът се изключва.

5. Пълната версия на Child Defender (не Compact версията) предоставя възможност да се запазва информация за дейностите на детето:

– кои програми е стартирало, колко време е работило с тях, записва се заглавието на работния прозорец (ако има такова);

- кои сайтове се е опитало да посети, техния Интернет адрес, разрешен ли е бил достъпът до тя, ако не – каква е причината да бъдат блокирани;

- заснема се Работния плот (Desktop) на всеки 15 минути, което дава ясна представа с какво се е занимавало детето.

2. Инсталиране на програмата Child Defender


Ако сте свалили програмата Child Defender от посочения адрес кликнете два пъти с мишката на сваления инсталационен файл и инсталацията на програмата на вашия компютър ще се стартира. Във всеки един момент може да се откажете от инсталиране на програмата, натискайки бутона ‘Отказ’.

1. Изберете опция за език по време на инсталацията – български или английски.

2. Следващият екран ви дава информация, коя програма инсталирате. Натиснете бутона ‘Напред’.

3. Прочетете внимателно написаното на следващия екран – трябва да сте изключили всички антивирусни програми, работещи на вашия компютър преди да продължите с инсталацията. Ако има друг инсталиран филтриращ софтуер трябва първо да го махнете. След като сте прочели всичко, натиснете бутона ‘Напред’.

4. Моля, прочетете внимателно договорът за ползване на Child Defender. След като се съгласите с условията, натиснете ‘Напред’.

5. Въведете вашето име и организацията ви (ако компютърът е служебен). Данните се използват само да бъдете идентифицирани в нашите бази данни. Никой друг няма да има достъп до вашата информация. Натиснете ‘Напред’.

6. Следващият екран ви приканва да въведете парола (най-малко 4 символа) и ваш активен имейл адрес. Паролата ще използвате при стартиране на програмата, при затварянето й, както и когато пожелаете да я деинсталирате. Имейлът ни е нужен да ви пратим на него паролата, в случай че я забравите. Просто посетете сайтът на програмата http://www.childdef.com и попълнете формуляр. Когато сте готови, натиснете ‘Напред’.

7. Въведете клавишна комбинация – чрез нея може да направите програмата видима. Това е особено полезно, когато Child Defender работи в скрит режим. Клавишната комбинация ще бъде единствения ви начин да покажете прозореца на програмата. Натиснете ‘Напред’.

8. Изберете къде програмата да бъде инсталирана. Препоръчваме ви да оставите директорията по подразбиране. Натиснете ‘Напред’.

9. Този екран ви дава възможност да изберете име на папката на програмата в ‘Старт’ менюто. Отново ви препоръчваме да оставите избора по подразбиране. Натиснете ‘Напред’.

10. Тук може да изберете допълнителни настройки. Препоръчваме ви да добавите програмата за автоматично стартиране с Windows. Ако не отметнете тази опция, детето може просто да рестартира компютъра и ще избегне защитите настроени чрез Child Defender. Добавете, ако желаете, икони на програмата на Десктопа и в Quick Launch менюто. Натиснете, ‘Напред’.

11. Прегледайте внимателно следващия екран. Тук са описани всички избрани от вас настройки. Запишете си паролата и клавишната комбинация. Запомнете къде инсталирате програмата, ако ви се налага ръчно да я изтриете. След като сте готови. Натиснете бутона ‘Инсталиране’. ВНИМАНИЕ: След като натиснете този бутон, няма да можете да прекъснете инсталацията.

12. След успешна инсталация ще се появи екран, приканващ ви да рестартирате компютъра. Направете го. Това е всичко.

Ако има вече инсталация на Child Defender на вашия компютър, при повторно стартиране на инсталационната програма много от горните стъпки ще бъдат прескочени. Няма да може да изберете нова парола.3. Първоначални настройки


След инсталация програмата е конфигурирана по начин, подходящ за повечето потребители.

Програмата Child Defender e настроена така, че съдържанието на сайтовете да бъде проверявано през цялото денонощие.

Списъкът на забранените сайтове след инсталация съдържа над 450 000 сайта, списъкът на разрешените сайтове съдържа около 10 000 сайта и списъкът на забранените думи съдържа около 500 думи.

Важна особеност е, че е активна опцията да не се проверяват хипер връзките. А именно: ако в даден сайт се съдържа думата „sex”, то той ще бъде забранен. Но ако тази дума е част от текста на хипер връзка, например „Go to sex page”, сайтът няма да бъде забранен. Ще бъде забранен достъпа в случай на опит да се последва линка „Go to sex page”. Целта е да бъдат забранявани сайтове, които наистина съдържат порнографско съдържание.

Думата „ХХХ” не е включена в списъка от забранени думи. Причината е, че това съчетание може да бъде срещнато в много страници, особено български сайтове. Ако все пак смятате, че трябва сайтовете, съдържащи тази дума да бъдат блокирани, прибавете я към списъка на забранените думи.

Двата големи български торент сайтове zamunda.net и arenabg.com са включени в списъка на разрешените, въпреки възможността в тяхното съдържание да бъдат засечени нецензурни думи. Наши проучвания показват, че много деца ползват тези сайтове, без да се интересуват от порнографското съдържание (от там биват сваляни всякакъв тип безплатни програми, анимация, TV предавания и т.н.). Ако все пак искате да бъде спрян достъпът до тях, изтрийте ги от списъка на разрешените сайтове.

Четири други български страници са в списъка на разрешените, въпреки възможността в тяхното съдържание да бъдат засечени нецензурни думи, порно филми, порно снимки или линкове към порнографски сайтове. Това са bol.bg, dir.bg, data.bg и gbg.com. Причната е, че съдържат и много друга актуална информация, която е необходимо да бъде достъпна. Отново има възможност да бъде спрян достъпът до тях – като ги изтриете от списъка на разрешените сайтове.

Не е въведен период, през който компютърът да се изключва, както и период за блокиране на интернет връзката. С една дума тези опции не са активни. Те могат обаче лесно да бъдат настроени през бутона „Настройки”.

След инсталация на Child Defender няма програми, добавени за блокиране.

Ако сте инсталирали пълната версия на програмата, трите опции за мониторинг НЕ СА активни. След включването им Child Defender ще записва всеки посетен сайт, ще следи и записва кои програми детето използва и ще прави снимка през 15 минути на Десктопа. Лог информацията за посетените сайтове и за използваните програми се пази 10 дни. Съхраняват се последните 100 снимки. Това изисква около 500 MB дисково пространство.

След инсталацията програмата работи в стандартен, не скрит стил – показва се икона в долния десен ъгъл на Десктопа при часовника.

4. Работа с програмата Child Defender


При всяко стартиране на програмата трябва да въвеждате паролата, която сте избрали при инсталацията. Стартирането на програмата може да бъде съпроводено с известно забавяне заради стартирането на базите от данни, съдържащи списъците със забранени и разрешени сайтове. След това се извежда началната страница, където има информация за текущите настройки, както и за базите данни.

Има няколко бутона водещи към следните прозорци:

- Статистика – дава се информация кога програмата е стартирана, колко сайтове са посетени, на колко е отказан достъп и по каква причина. Извежда се информация за броя на сайтовете в списъка на разрешените и в списъка на забранените сайтове, отново колко сайтове са забранени този път от инсталацията на програмата. Този прозорец показва също кои от настройките са активни и кои не.

- Забранени програми – тук може да добавяте програми за забрана и да изтривате вече добавени програми. Има две опции да изберете програма за блокиране: ние сме предоставили лист с програми, които служат за Интернет дейности като популярни браузъри, чат програми, програми за сваляне на файлове – не всички те са инсталирани на вашия компютър, но все пак може да ги добавите за блокиране и ако детето ги инсталира, то те ще бъдат забранени; другият начин за добавяне е да търсите във файловата система на вашия компютър за exe файловете на програмата, която искате да забраните – за да бъдете максимално сигурни, че програмата ще бъде забранена, въведете в списъка всички налични exe файлове от нейната папка.

- Редакция на списъците – от тук може да стигнете до трите отделни страници на списъците на забранените сайтове, на разрешените сайтове, на забранените думи. В темата „Описание на програмата Child Defender” е дадено разяснение за какво служи всеки от списъците. Има някои правила, които трябва да следвате при добавянето на сайт: Въвеждайте в списъците само основните домейни. Не включвайте www. Например ако разрешавате dir.bg следва да бъде изписано само dir.bg, а не www.dir.bg или mail.dir.bg, така целият домейн dir.bg ще бъде разрешен; ако сайт фигурира в списъка на забранените сайтове и го добавите в списъка на разрешените, то достъп до него ще бъде автоматично даван – все едно го няма в забранените. Това е така, защото първо се проверява дали сайтът е от списъка на разрешените.

- Настройки – дава се възможност за включване/изключване на следните опции:

1. Автоматично стартиране – дали Child Defender да се стартира с Windows

2. Проверка на сайтовете – дали филтриращата система да проверява посещаваните сайтове и при нужда да ги блокира. Може да се настроят до три часови периода от денонощието, когато тази опция да е активна.

3. Без съдържанието на линковете – ако нецензурни думи се съдържат само в препратки към други сайтове, то до сайта няма да се отказва достъп. Тази опция се взема под внимание само когато филтриращата система е включена.

4. Блокиране на Интернет – значението е ясно. Може да се настроят до три часови периода от денонощието, когато тази опция да е активна.

5. Спиране на компютъра - значението е ясно. Може да се настроят до три часови периода от денонощието, когато тази опция да е активна.

6. Промяна на парола – ще трябва да въведете старата си парола и да изберете нова.

7. Изберете интерфейс език – Child Defender в момента поддържа два езика – български и английски, за визуалните елементи на програмата. При промяна на езика, програмата трябва да се рестартира, за да влязат в сила.

8. Промяна на текущата клавишна комбинация – при опит за промяна, новата комбинация може да е заета от друга програма. Трябва да изберете свободна комбинация, съдържаща най-малко един от специалните ключове.

9. Дава се възможност за поставяне на шорткът към програмата на Десктопа, в Старт папката и в Quick Launch менюто. Ако искате да прикриете, че Child Defender работи на вашия компютър, може да деселектирате (така ще ги изтриете) шорткътовете.

10. Невидим стил – ако тази опция е включена няма да се показва икона на програмата в Taskbar, долу дясно при часовника. Имайте в предвид, че програмата ще работи, дори да не виждате индикации за това. Ако е нужно да я отворите, трябва да натиснете клавишната комбинация (ако има шорткът, разбира се, може чрез него).

11. Спиране на Task Manager – ако тази опция е активна и детето натисне Ctrl+Alt+Del Task Manager няма да се стартира, а ще се изведе съобщение, че е забранен достъпът до него от администратора на компютъра. Child Defender предоставя тази възможност, защото е твърде лесно да се спре работата на програмата от Task Manager.

12. Скриване от Task Manager – тази опция позволява детето да има достъп до Task Manager, но да не вижда exe файла на Child Defender и така да не може да спре програмата. Не под всяка версия и всяка езикова настройка тази опция ще работи. Проверете първо дали когато е включена ще видите под таба ‘Processes’ Child Defender.exe

- Log инфо – ще е налична само ако сте инсталирали пълната версия на програмата. Дава възможност да включите/изключите трите опции за логване на информация за дейностите на детето. От тази страница може да отидете на отделните екрани, където да прегледате събраните данни. Имайте в предвид, че при включена опция за заснемане на Десктопа ще са необходими около 500 МВ дисково пространство.

5. Деинсталиране на програмата


ВАЖНО: Не използвайте програми за деинсталиране, защото Child Defender е променил winsock каталога по време на инсталацията и трябва да възстанови съдържанието му.

Изберете от Старт менюто All Programs/Child Defender/Uninstall или отидете с Windows explorer до папката, където е инсталирана програмата и натиснете два пъти с мишката върху uninst000.exe.

Деинсталацията на програмата се стартира. Първо се пита дали наистина искате да деинсталирате Child Defender. След потвърждение се извежда прозорец, където трябва да въведете паролата за Child Defender. След това деинсталацията извършва необходимите стъпки и иска да рестартира компютъра. След рестарт деинсталацията е приключила успешно.

Ако възникне грешка и прочетете съобщение от типа: „Програмата не беше деинсталирана в момента, моля, пробвайте по-късно пак.”: Стартирайте childdef tool. Първо прочетете информация за ChilDdef tool от темата ‘Описание на ChildDef tool’. Натиснете „Изтрий всички” в 32 битовия каталог. Ако сте с 64 битов Windows, изберете 64 битовия каталог и пак натиснете „изтрий всичко”. После пробвайте да деинсталирате програмата отново.6. Описание на ChildDef tool


Това е помощна програма, която дава възможност да прегледате Winsock каталога на вашия компютър. Winsock е механизмът, чрез който Windows и повечето програми се свързват с Интернет. Филтриращите програми пресичат и проверяват данните като инсталират свой слой в каталога. Child Defender също филтрира по този начин. Програмата инсталира слой с име ChDefLsp или ChDefCLsp в зависимост дали сте инсталирали пълната или кратката версия. Ако има други слоеве, това означава, то други програми, с ваше или без ваше знание, имат достъп до данните, които пращате през Интернет. ChildDef tool ви позволява да изтриете слой или да изтриете всички накуп. Второто понякога е единственият ви вариант – ако нещата са много оплетени и нямате достъп до Интернет. Ако имате 64 битовият вариант на Windows проверете състоянието и на двата каталога.

Договор за ползване

Тези Правила за Употреба се отнасят до Child Defender софтуер (включващ всички програми от инсталационния пакет) и до Уеб сайтът на програмата, които за краткост тук са наречени „Услуги” или „Child Defender Услуги”. Използвайки която и да е от Услугите, Вие се съгласявате с правилата и условията посочени по-долу. Услугите са НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНИ. Услугите не могат да бъдат продавани по каквато и да е причина.

Трябва да сте най-малко 18 годишен, за да се съгласите с условията по този Договор и да инсталирате Услугите.
АКО СТЕ МЕЖДУ 14 И 18 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ, РОДИТЕЛ ИЛИ НАСТОЙНИК ТРЯБВА ДА СВАЛИ И/ИЛИ ИНСТАЛИРА CHILD DEFENDER ЗА ВАС. ИЗПОЛЗВАНЕ НА УСЛУГИТЕ ОТ ДЕЦА ПОД 14 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ Е НАПЪЛНО ЗАБРАНЕНО.

CHILD DEFENDER УСЛУГИТЕ СЕ ПРЕДОСТАВЯТ САМО НА „КАКТО СА” БАЗА. НЯМА НИКАКВИ ГАРАНЦИИ, ИЗРАЗЕНИ, ПИСМЕНИ ИЛИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ, ЧЕ CHILD DEFENDER УСЛУГИТЕ ЩЕ БЛОКИРАТ ВСИЧКОТО НЕЖЕЛАНО СЪДЪРЖАНИЕ ИЛИ С ДРУГИ ДУМИ ФУНКЦИОНИРАТ КАКТО ВИЕ БИХТЕ ЖЕЛАЛИ. ФОНДАЦИЯ ДЕЛФИН НЕ Е ОТГОВОРНА ЗА КАКВИТО И ДА Е ПОСЛЕДИЦИ, ПРОИЗТИЧАЩИ ДИРЕКТНО ИЛИ ИНДИРЕКТНО ОТ ИЗПОЛЗВАНЕТО ИЛИ НЕИЗПОЛЗВАНЕТО НА CHILD DEFENDER УСЛУГИТЕ. ИЗПОЛЗВАНЕТО НА CHILD DEFENDER УСЛУГИТЕ Е ИЗЦЯЛО НА ВАША ОТГОВОРНОСТ. CHILD DEFENDER УСЛУГИТЕ СЕ ПРЕДОСТАВЯТ САМО НА „КАКТО Е” И „КОГАТО ДОСТЪПНА” БАЗА. ФОНДАЦИЯ ДЕЛФИН ПИСМЕНО ОТХВЪРЛЯ ВСИЧКИ ГАРАНЦИИ ОТ КАКЪВТО И ДА Е ВИД, ПИСМЕНИ ИЛИ ПОДРАЗБИРАЩИ СЕ, ВКЛЮЧВАЩИ, НО НЕ ОГРАНИЧАВАЩИ СЕ ДО, ПОДРАЗБИРАЩИТЕ СЕ ГАРАНЦИИ НА ЗАГЛАВИЕ, ТЪРГОВСКО ИМЕ, ГОДНОСТ ЗА КОНКРЕТНА ЦЕЛ. ФОНДАЦИЯ ДЕЛФИН НЕ ПРЕДСТАВЯ И НЕ ГАРАНТИРА, ЧЕ CHILD DEFENDER УСЛУГИТЕ ЩЕ ЗАДОВОЛЯТ ВАШИТЕ НУЖДИ, ЧЕ CHILD DEFENDER УСЛУГИТЕ ЩЕ БЪДАТ НЕ ПОДЛЕЖАЩИ НА ПРЕКЪСВАНЕ, СИГУРНИ, АКТУАЛИЗИРАНИ ИЛИ БЕЗ НАЛИЧИЕ НА ГРЕШКИ (BUGS), ЧЕ РЕЗУЛТАТИТЕ, КОИТО МОЖЕ ДА БЪДАТ ПОЛУЧЕНИ ОТ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА CHILD DEFENDER УСЛУГИТЕ ЩЕ БЪДАТ ТОЧНИ, НАВРЕМЕННИ, ПОЛЕЗНИ ИЛИ МОЖЕ ДА СЕ РАЗЧИТА НА ТЯХ, ИЛИ ЧЕ КАЧЕСТВОТО НА КАКВИТО И ДА Е ПРОДУКТИ, УСЛУГИ, ИНФОРМАЦИЯ ИЛИ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПОЛУЧЕНИ ОТ ВАС ЧРЕЗ ИЗПОЛЗВАНЕТО НА CHILD DEFENDER УСЛУГИТЕ ЩЕ ЗАДОВОЛЯТ ВАШИТЕ НУЖДИ.Информация за дейностите на конкретен човек, получена чрез използването на Child Defender Услугите не може да бъде използвана за цели, носещи вреда на човека. Тази информация не може да бъде споделяна с други.

Предмет на правилата на този Договор, Фондация Делфин предоставя лично, не изключително, не прехвърлящо се право на ползване на Child Defender Услугите на всеки компютър, на който Вие сте основен потребител. Не може да се договарят или прехвърлят тези права или Услугите. Всеки опит да се договарят или прехвърлят правата, задълженията и отговорностите по този Договор са невалидни. Фондация Делфин запазва правото да прекрати и/или промени този Договор по всяко време по каквато и да е причина без предварително да се задължава да оповести потребителите. Отговорност на потребителя е да проверява от време на време за поправки по този Договор от Уеб страницата на продукта.

Разпространение на продукта е разрешено като се спазват следните условия:
1. Пълният пакет трябва да бъде разпространяван;
2. Уеб страницата на продукта, където може да бъде намерена последната му версия, трябва да бъде спомената;
3. Продуктът не може да бъде продаван, той е напълно безплатен.

Последна поправка:


12.10.2007 г.
Каталог: Book
Book -> Тайнствената сила на пирамидите Богомил Герасимов Страхът на времето
Book -> В обятията на шамбала
Book -> Книга се посвещава с благодарност на децата ми. Майка ми и жена ми ме научиха да бъда мъж
Book -> Николай Слатински “Надеждата като лабиринт” София, Издателство “виденов & син”, 1993 год
Book -> София, Издателство “Българска книжница”, 2004 год. Рецензенти доц д. ик н. Димитър Йончев, проф д-р Нина Дюлгерова Научен редактор проф д-р Петър Иванов
Book -> Николай Слатински “Измерения на сигурността” София, Издателство “Парадигма”, 2000 год
Book -> Книга 2 щастие и успех предисловие
Book -> Превръщане на числа от една бройна система в друга
Book -> Тантриското преобразяване


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница