Project funded by the euДата25.10.2018
Размер2.77 Mb.

Project funded by the EU

"Raising Public Awareness on Solid Municipal Waste Management in the North-West of the BS Region” – project, funded by EU trough JOP “Black Sea Basin 2007-2013”, implemented by REC Moldova, “Europe and We” Association, Bulgaria, ECC Galati, Romania,

ECC Cahul, Moldova, “Cutezatorul” Association, Moldova and Centre for Regional Studies, Ukraine
Common borders. Common Solutions.


ПРЕС-СЪОБЩЕНИЕ
Сдружение „Европа и Ние” Ви информира, че на 03.06.2013 г. в Областна администрация Бургас се проведе прес-конференция, на която бяха представени резултатите от изпълнените в Бургаска област дейности по проект «Повишаване на обществената информираност за управление на твърдите отпадъци в северозападната част на Черноморския регион – По-малко отпадъци на Северозапад», финансиран с помощта на ЕС чрез съвместната оперативна програма «Черноморски басейн 2007 - 2013».

По време на мероприятието беше представено постигнатото в Бургаска област при изпълнението на проекта, обявиха се резултатите от конкурса за най-интересна идея за изработване на „контейнери” за разделно събиране на отпадъци в битови условия, връчиха се награди на победителите. Най-интересните идеи от конкурса бяха представени, а победителите – ученици от СОУ „Христо Ботев” гр. Айтос изнесоха авторско танцово-музикално шоу.

Проект „По-малко отпадъци на Северозапад” се изпълнява от Регионален екологичен център, Молдова в партньорство със Сдружение „Европа и ние”, Център за екологични съвети Галац, Румъния, Център за екологични съвети Кахул, Молдова, Асоциация „Cutezatorul”, Молдова и Център за регионални изследвания, Украйна в периода 03.02.2012 – 02.08.2013 г. Проектът е насочен към намаляване количествата на твърдите отпадъци и подобряване състоянието на околната среда в целевите региони.

Основните дейности, реализирани на територията на Бургаска област бяха: провеждане на няколко тематични обучения за повишаване капацитета на местната публична администрация и неправителствен сектор в сферата на управлението на твърдите отпадъци, проучване на информираността на обществеността относно управлението на твърдите отпадъци, разработване на карта на нерегламентираните сметища, провеждане на училищна кампания и поредица от информационни дни с фокус върху разделното събиране на отпадъци в цялата област. В ОУ „Братя Миладинови” Бургас се изгради платформа за компостиране на органични отпадъци и се проведоха няколко семинара за презентирането й и за представяне на ползите от компостирането. По случай Международния ден на Черно море се проведе организирано почистване на бреговата ивица. През октомври 2012 г. се проведе учебна визита с практически посещения на съоръжения за депониране на отпадъци в окръг Галац, Румъния.
Тази публикация е разработена със съдействието на Европейския съюз. Съдържанието й е единствена отговорност на Сдружение „Европа и Ние” и по никакъв начин не отразява възгледите на Европейския съюз.

Каталог: old
old -> Румен петров владимиров академична длъжност: професор Научно степен: доктор Образование
old -> Изграждане на мостове и преодоляване на различията
old -> Закон за изменение и допълнение на Закона за общинската собственост. От рождения си ден 1 юни 1996 г., Закона за общинската собственост претърпя множество промени, основните от които бяха през 1999 г и 2004 г
old -> Кое от написаните числа е шестстотин и три милиона тринайсет хиляди и две ?
old -> Кръстьо малчев маринов (Възпитаник на Морското Училище)
old -> Наредба №1 от 11 януари 2007 Г. За условията и реда за провеждане на медицинските дейности, свързани с лечението на лицата с психични разстройства
old -> Факти какво представлява натриевият цианид?
old -> Секция “Изток” – смб коледно математическо състезание – 13. 12. 2008 г. 6 клас


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница