Прокуратура на република българияДата24.07.2016
Размер300.86 Kb.

ПРОКУРАТУРА НА

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ГЛАВЕН ПРОКУРОР

Изх. № _____________

(Моля, цитирайте при отговор)

ДО


40-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

И С К А Н Е
от

Борис Велчев

Главен прокурор на Република България


за даване на разрешение

за възбуждане на наказателно преследване


срещу

Волен Николов Сидеров

народен представител в 40-то Народно събрание

Уважаеми дами и господа народни представители,
Господин Волен Николов Сидеров е роден на 19.04.1956 г. в гр.Ямбол. При избора на 40-то Обикновено народно събрание, с решение № 326/28.06.2005 г. на Централната избирателна комисия, публикувано в Държавен вестник брой 54 от 01.07.2005 година, е обявен за народен представител, избран с партийната листа на коалиция „Атака” в 25-ти многомандатен избирателен район София-3. На 11.07.2005 година същият е положил предвидената в чл.76 ал.2 от Конституцията на Република България клетва и е встъпил в изпълнение на правомощията си на народен представител от 40-то ОНС и е член на Народното събрание до момента. Председател е на парламентарната група Коалиция „Атака” от 13.07.2005 година.
І. ПРОЦЕСУАЛНО- ПРАВНИ ВЪПРОСИ
1.Прокурорска преписка № 2455/2006г. на Софийска градска прокуратура е образувана по сигнал № 1264/2006г. на Районния прокурор на Районна прокуратура- гр. Пазарджик, с данни за извършено лъжесвидетелстване от народните представители от 40-то ОНС Волен Николов Сидеров и Павел Михайлов Чернев, разпитани в качеството на свидетели по полицейско производство -дознание ЗМ № 465/2006г. по описа на РПУ-МВР - гр.Пазарджик.

След запознаване с приложените към сигнала материали, представляващи копия от протоколите от извършените по полицейското производство-дознание ЗМ № 465/2006г. по описа на РПУ-МВР - гр. Пазарджик следствени действия, Софийският градски прокурор е намерил, че са налице законен повод и достатъчно данни за извършени от Волен Николов Сидеров престъпления от общ характер по чл.290 ал.1, чл.290 ал.1 във връзка с чл.20 ал.3 и чл.294 ал.1 НК. Същият се ползва с имунитет срещу наказателно преследване, като съгласно чл.70 ал.1 от Конституцията на Република България срещу него не може да бъде възбуждано наказателно преследване, освен за престъпления от общ характер и то с разрешение на Народното събрание.

По изложените съображения прокурорът е изготвил предложение до Главния прокурор на Република България за внасяне в 40-тото ОНС на мотивирано искане за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народния представител Волен Николов Сидеров, като снеме имунитета му и разреши образуването на наказателно производство по прокурорска преписка № 2455/2006г. по описа на Софийска градска прокуратура, за извършените от него престъпления от общ характер по чл.290 ал.1, чл.290 ал.1 във връзка с чл.20 ал.3 и чл.294 ал.1 НК.

2.На основание предложението на Софийския градски прокурор е образувана прокурорска преписка № 4047/2006г. по описа на Върховна касационна прокуратура.
ІІ. МАТЕРИАЛНО-ПРАВНИ ВЪПРОСИ
1.По полицейско производство-дознание ЗМ №465/2006г. по описа на Районно полицейско управление - гр. Пазарджик е установена следната фактическа обстановка:

1.1.Народният представител в 40-тото ОНС, Волен Николов Сидеров, на 07.04.2006 г. след обяд присъствал на митинг на партия „Атака” в гр. Ст.Загора. Към 21, 20 часа той предприел пътуване за гр. София с лек автомобил „Ситроен С 5” с Д К № С 01 82 ХХ, собственост на „Автомотор Корпорация” АД-София и управляван от Любомир Петров Бакърджиев от гр. София. Около 22,40 часа автомобилът се движел по магистрала „Тракия”, посока гр. София на участък 73-ти км., със скорост от 150-160 км/час, предимно в крайна лява лента. Застигнал попътно движещи се последователно в средната лента неустановен товарен автомобил и лек автомобил „ Мерцедес ML 270” с ДК№ С 0003 НА. Последният е собственост и бил управляван от Ромео Димитров Доков от гр. София. След като ги изпреварил видял, че л.а. „Мерцедес” се изнесъл в крайна лява лента и водачът превключил на дълги светлини, с което заслепил Бакърджиев. След като продължил известно време движението в крайна лява лента, последният бил принуден да се престрои в средната лента и да намали рязко скоростта си на движение, при което позволил на л.а. „Мерцедес” да го изпревари. В този момент бил застигнат от лек автомобил „ Форд Торнео” с ДК№ С 4090 МХ, собственост на „Мото Пфое” ЕООД-София и управляван от Явор Ромео Доков, син на Ромео Доков. В л.а. ”Форд” на задната седалка лежал дядото на Явор Доков, Димитър Рангелов Доков от с.Ръжево Конаре, Пловдивска област, 75-годишен, който се нуждаел от спешна медицинска помощ и хемодиализа, поради което двата автомобила се движели много бързо. Явор Доков се опитал да изпревари л.а.”Ситроен”, следвайки автомобила на баща си. Поради по-малката мощност и високата скорост на л.а. „Ситроен”, Я.Доков не успял да извърши плавно изпреварването, а изравнил двете коли и продължил да се движи успоредно с колата, управлявана от Бакърджиев. Това ядосало последният, вече подразнен от действията на предходния водач, а освен това бил нарушен ритъма му на движение.

Бакърджиев решил да не позволи на л.а.”Форд” да го изпревари и предприел навлизане в лявата лента за движение, принуждавайки Я.Доков да намали скоростта и изостане. Доков, следвайки автомобила на баща си, не отстъпил. Бакърджиев върнал управлявания от него автомобил в своята лента за движение, което позволило на Я.Доков да завърши маневрата. Веднага след това Бакърджиев предприел изпреварване, като отново навлязъл в другата лента и с резки движения в дясно се опитал да изтласка л.а. „Форд” в аварийната лента. Като не постигнал целта си, Бакърджиев намалил скоростта и леко изостанал, след което застигнал автомобила на Я.Доков и с предната дясна част на л.а. „Ситроен” ударил л.а.„Форд” в задната лява част, а изпреварвайки го- с предна дясна гума започнал да изблъсква автомобила на Я.Доков към мантинелата от дясно по посока на движението, за да го принуди да спре. В резултат на няколко последователни удари двата автомобили загубили от скоростта си, завъртели се на платното и спрели. В този момент Явор Доков, силно изплашен, позвънил по мобилния телефон на баща си, който с управлявания от него автомобил ”Мерцедес” се бил отдалечил.

Слизайки от автомобила Бакърджиев се насочил към предната лява врата на л.а. „Форд” и крещейки заканителни и обидни думи се опитал да отвори вратата на водача.

Народният представител В.Сидеров също слязъл от автомобила „Ситроен”. Извадил законно притежавания си пистолет „Глок” и минавайки от дясно на автомобила на Я.Доков, го насочил към евентуално слизащите пътници, с цел да ги респектира. Същевременно извикал към пътуващите в същия автомобил да си сложат ръцете на гърба.

Като не успял да отвори вратата на л.а. „Форд”, Бакърджиев започнал да нанася силни удари по стъклото на вратата с юмрук, при което успял да го счупи. През отвора хванал Явор Доков и се опитал да го измъкне през получилия се отвор на предната лява врата, но поради поставения предпазен колан на водача, не успял. Тогава нанесъл няколко силни удари с ръка в главата и тялото на Доков през отвора, с което причинил хематоми, с размер 2-3 см. в лявата теменнослепоочна област, кръвонасядания на горния и долния клепач на лявото око, разкъсно-контузна рана с размер 10/5 мм. на горния клепач на лявото око, отчупил част от коронката на първи горен ляв резец, кръвонасядане с размери 6/4 см. в областта на лявото рамо. Явор Доков, макар и силно изплашен, успял да приведе автомобила си в движение и с маневри плавно да започне да заобикаля автомобила на Бакърджиев. Последният, виждайки това, извадил джобен нож и промушил последователно предна лява гума, задна лява гума и задна дясна гума на автомобила „Форд Торнео”. Народният представител Волен Сидеров произвел предупредителен изстрел с пистолета си. Въпреки това Явор Доков успял да напусне местото и след около километър бил пресрещнат от автомобила на баща си. Ромео Доков успял да чуе по мобилния си телефон виковете за помощ и се върнал. Бакърджиев също видял фаровете на връщащият се автомобил и потеглил, като минал покрай двата вече спрели автомобила ” Мерцедес” и „Форд”, но продължил движението си към София. Сидеров видял контролните номера на автомобилите „Мерцедес” и „Форд Торнео” и ги записал.

2.Силно притеснен от случилото се, Бакърджиев започнал да набира на мобилния си телефон номер 166, за да съобщи за инцидента. Сидеров му забранил. Не разрешил на Бакърджиев да спре при патрулните коли на МВР на КПП-МВР на Траянови врата, както и на КПП-МВР в края на магистралата преди гр. София. Решил да представи друга версия на пътния инцидент, чрез която да оневини личния си шофьор, бодигард и доверен човек, Любомир Бакърджиев, както и да придаде политическа окраска на събитието- т.е. че е направен опит за атентат срещу него, в качеството му на народен представител и лидер на парламентарно-представена партия. Разпоредил на Бакърджиев да го откара в ресторант „Грозд” в гр. София, където го чакали народния представител Димитър Стоянов и Капка Георгиева. По молба на Сидеров, Стоянов се свързал по мобилния телефон с народния представител Павел Михайлов Чернев, който също пътувал след митинга от гр. Стара Загора към София, но с лек автомобил „BMV-520” с ДК№ СА 9520 АА, собственост на Любомир Илиянов Цветанов и управляван от Пело Стоев Стоев от гр. София, заедно с репортера на телевизия „СКАТ” Милена Каменова Калева. Помолил го да дойде при тях с ресторанта, като споменал, че с Волен Сидеров по пътя от Ст. Загора до София се е случил инцидент. След като оставили Калева в ж.к. ”Дружба, Чернев и Стоев пристигнали около полунощ в ресторант „Грозд”.

Междувременно Сидеров в 23,40 часа позвънил на мобилния телефон на министъра на вътрешните работи, г-н Румен Петков, на който, в съответствие с взетото решение за прикриване на хулиганските действия на Бакърджиев, обяснил, че същата вечер на автомагистрала „Тракия” в участъка преди Траянови врата е извършен атентат срещу него и народния представител Павел Чернев. Действията на извършителите се състояли в опит с друг автомобил да бъде притиснат автомобила, с който пътували двамата, с цел да бъде изхвърлен от платното. Предложил на министър Петков да се срещнат на следващия ден и да обсъдят случилото се и мерките, които да се вземат за сигурността на народните представители. Сидеров уточнил, че не е информирал за атентата други органи, а с оглед важността на случилото се е запознал първо министъра.

3.След влизане в ресторант „Грозд” Чернев бил поканел да седне на масата на Сидеров, където били също Димитър Стоянов и Капка Георгиева. Сидеров обяснил подробно случилото се на магистралата, действията на Бакърджиев, както и реакцията на пътуващите в лекия автомобил „Форд Торнео”, а именно, че водачът не е проявил агресия, а пътникът, лежащ на задната седалка, се държал неадекватно, т.е. не взел никакво участие в инцидента. В заключение споделил, че личното му мнение е, че е извършен опит за атентат срещу него и за това е уведомил министър Румен Петков. На сутринта, т.е., на 08.04.2006 г. това щяло да е новината на деня и ако излезе наяве, че Бакърджиев е управлявал л.а. „Ситроен” тази новина ще бъде изместена от обстоятелството, че той е криминално проявен, а освен това има наложено наказание „лишаване от свобода”, чието изтърпяване е отложено с изпитателен срок, който още не бил изтекъл. Бакърджиев, в качеството си на доверен човек, бил много навътре в нещата, поради което не следвало да бъде разпитван от съответните органи много подробно. Сидеров попитал Чернев, кой външно прилича на Бакърджиев и след неговия отговор, че той самият има същите характеристики като телосложение, телесно тегло, цвят на косата, овал на лицето, му предложил да обявят, че той, а не Бакърджиев, е управлявал л.а. „Ситроен” по време на инцидента. Чернев дал своето съгласие.

По сигнал на пострадалите Явор и Ромео Докови на 08.04.2006 г. е образувано полицейско производство-дознание ЗМ № 465/2006година по описа на РПУ-МВР – гр. Пазарджик срещу неизвестен извършител, с оглед престъпление по чл.216 ал.1 НК, с извършването на първото неотложно следствено действие в 00,35ч. - оглед на местопроизшествието от полицейския дознател старши лейтенант Радослав Шомов от РПУ-МВР - гр. Пазарджик. След уведомяване по административен ред, след подадения сигнал от В. Сидеров, Шомов изготвил веднага постановление за възлагане извършването на действия по разследването в друг район, с което възложил на дознател, определен от Директора на СДВР, да извърши на територията на гр. София оглед на лекия автомобил” Ситроен”, както и да разпита в качеството на свидетели Волен Николов Сидеров и Павел Михайлов Чернев.

4.Народният представител Павел Чернев бил призован в изпълнение на постановлението от инспектора в дежурната оперативна група в СДВР-МВР, Димитър Тодоров Меленков, определен за дознател с Приложение № 5.2 към Заповед № І-227 от 29.12.1999 година на министъра на вътрешните работи и Допълнителния списък към същата заповед, утвърден от същия министър на 25.05.2000година, за разпит в качеството си на свидетел. Разпитът започнал в 11,28 ч. на 08.04.2006 г. в сградата на СДВР, като преди началото му дознателят изрично предупредил Чернев за задължението му да изложи добросъвестно и точно всичко, което му е известно по делото, както и за отговорността му по чл.290 ал.1 НК, в случай че съзнателно потвърди неистина или затаи истина. За направеното уведомяване П.Чернев се подписал саморъчно на предвиденото за това място в протокола.

Въпреки изричното напомняне от страна на дознателя Меленков, народният представител Павел Михайлов Чернев съзнателно, съгласно дадените му от предходната вечер указания от народният представител Волен Сидеров, в качеството на свидетел по полицейско производство-дознание ЗМ № 465/2006г. по описа на РПУ-МВР - гр. Пазарджик, потвърдил неистина, като саморъчно вписал в протокола за разпит, че около 22 часа на 07.04.2006 година в участъка от автомагистрала „Тракия” Пазарджик-Траянови врата, на около 10-15 км. преди тунела бил застигнат от сребрист джип „Мерцедес”, с евентуален ДН№ С .003.. или С 0003 НА/ не бил сигурен/, който му подал дълги светлини. Шофирал л.а. „Ситроен Х 5” ДК№ 0182 ХХ, заедно с Волен Сидеров. Тъй като карал с около 125 км/ч. в крайно лява лента решил, че джипът желае да го изпревари и отишъл в дясно. След около 2-3 минути били изпреварени отдясно от червеникав на цвят Форд-пикап / тип баничарка/ с ДН№ С 4090. Фордът застанал точно пред него и започнал да прави движения, с които да му попречи изпреварването, като същевременно биел спирачки и му убивал скоростта. Забелязал, че джипът ML бил все още след тях, не бил все още ги изпреварил. Подал газ и с ляв волан почти успял да излъже Форда, като докато го изпреварвал, той нарочно се блъснал в тяхната кола отдясно. Докато го изпреварвал видял и предусетил, че ще бъдат ударени изотзад в десния заден калник, ударил спирачка и били задържани странично от Форда. След удара, веднага с много газ, потеглил с голяма скорост към София. В края на разпита Чернев е коригирал времето на инцидента към 00,00 до 00,45 часа на 7-8.04.2006г.

Поради някои противоречия между показанията на народните представители Сидеров и Чернев, по молба на Павел Чернев, на 10.04.2006 г. от 11,40 ч в гр. София, му бил проведен повторен разпит от дознателя Р.Шомов. Преди началото на разпита дознателят изрично предупредил Чернев за задължението му да изложи добросъвестно и точно всичко, което му е известно по делото, както и за отговорността му по чл.290 ал.1 НК, в случай че съзнателно потвърди неистина или затаи истина. За заправеното уведомяване П.Чернев се подписал саморъчно на предвиденото в протокола място за това.

Въпреки изричното напомняне от страна на дознателя Шомов, народният представител Павел Чернев съзнателно, съгласно дадените му указания от народния представител Волен Сидеров, в качеството на свидетел по полицейско производство- дознание ЗМ № 465/2006г. по описа на РПУ-МВР - гр. Пазарджик, потвърдил неистина, като заявил, че в л.а.”Ситроен” ДК№ С 0182 ХХ, в гр. Ст. Загора се качили четирима-той, В.Сидеров и други двама непознати за него мъже. Автомобилът се управлявал от непознат за него мъж. Той пътувал на задната седалка и му било много лошо. По време на пътуването бил задрямал. Не си спомням да е имало инцидент на пътя, но и да е имало той нямал лично участие нито в ПТП, нито в някакви взаимодействия с трети лица.

5.Народният представител Волен Сидеров бил призован в изпълнение на постановлението на дознателя Р.Шомов от оперативния работник в сектор 07 на направление „Криминална полиция” в СДВР-МВР, Ангел Тодоров Василев, определен за дознател с Приложение № 5 към Заповед № І-227 от 29.12.1999 година на министъра на вътрешните работи, за разпит в качеството си на свидетел. Разпитът започнал в 11,30 ч. на 08.04.2006 г. в сградата на СДВР, като преди началото му дознателят изрично предупредил Сидеров за задължението му да изложи добросъвестно и точно всичко, което му е известно по делото, както и за отговорността му по чл.290 ал.1 НК, в случай че съзнателно потвърди неистина или затаи истина. За заправеното уведомяване В.Сидеров се подписал саморъчно на предвиденото в бланката място.

Въпреки изричното напомняне от страна на дознателя Василев, народният представител Волен Сидеров, в качеството на свидетел по полицейско производство- дознание ЗМ № 465/2006г. по описа на РПУ-МВР - гр. Пазарджик, съзнателно потвърдил неистина, като саморъчно вписал в протокола за разпит, че около 23 часа на 07.04.2006 година в отсечката Пазарджик-Траянови врата, на около 10-15 км. преди тунела, ги е засякъл червен Форд-микробус с № 40-90 и известно време не позволявал да го изпреварят, танцувайки пред тях. След като все пак тръгнали да го изпреварват, Фордът ги притиснал отдясно и започнал да ги изтласква към мантинелата. Шофиращият Павел Чернев овладял колата и успял да излезе напред и да продължи без спиране до София.
2. Тези фактически обстоятелства се установяват от следните доказателства:

1.Копие от писмо № ЗМ -465/2006г. на РПУ - гр. Пазарджик от 08.04.2006г.;

2.Копие от докладна записка от гл.с-т Димчо Георгиев Консулов до Началника на РПУ - гр. Пазарджик от 08.04.2006 г.;

3. Копие от докладна записка от к-н Димитър Тодоров Меленков до Директора на СДВР от 08.04.2006 г;

4.Копие от докладна записка от гл.с-т Гриша Георгиев Григоров до Началника на ПСО-НОП-СДВР от 08.04.2006 г;

5.Копия-2 бр. от докладни записки от м-р Марин Рангелов Тодоров до Директора на РДВР - гр. Пазарджик от 11.04.2006 г и 12.04.2006г.;

6.Копие от докладна записка от к-н Запрян Георгиев Манчев до Началника на сектор „ПП” при РДВР - гр. Пловдив от 11.04.2006 г.;

7.Копие от протокол за оглед на местопроизшествие на автомагистрала „Тракия” на 08.04.2006 г.;

8.Копие от фотоалбум-приложение към предходния протокол за оглед;

9.Копие от саморъчни обяснения от Явор Ромео Доков от 08.04.2006 г.;

10.Копие от протокол за допълнителен оглед на лек автомобил „Форд Торнео” ДК№ С 40-90 МХ от 08.04.2006 г.;

11.Копие от фотоалбум-приложение към предходния протокол за оглед;

12.Копие от постановление за възлагане от дознател Р.Шомов извършването на действия по разследването в друг район от 08.04.2006 г.;

13.Копие от Приложение №5.2 към Заповед № І-227 от 29.12.1999 г. на министъра на вътрешните работи;

14.Копие от протокол за разпит на свидетеля Павел Михайлов Чернев от дознателя Д.Меленков от СДВР от 08.04.2006 г.;

15.Копие от протокол за оглед на местопроизшествие от 08.04.2006г. от дознателя Д.Меленков от СДВР- лек автомобил „Ситроен-С 5” с ДК№ С 0182 ХХ;

16.Копие от фотоалбум-приложение към предходния протокол за оглед;

17.Копие от Приложение №5 към Заповед № І-227 от 29.12.1999 г. на министъра на вътрешните работи;

18.Копие от протокол за разпит на свидетеля Волен Николов Сидеров от дознателя Ангел Василев от СДВР от 08.04.2006 г.;

19.Копие от протокол за разпит на свидетеля Явор Ромео Доков от дознателя Р.Шомов от РПУ - гр. Пазарджик от 08.04.2006 г.;

20.Копие от протокол за разпознаване на лица от свидетеля Явор Ромео Доков от дознателя Р.Шомов от РПУ - гр. Пазарджик от 08.04.2006 г.и фотоамбум към него;

21.Копие от протокол за разпит на свидетеля Ромео Димитров Доков от дознателя Р.Шомов от РПУ - гр. Пазарджик от 08.04.2006 г.;

22.Копие от постановление на дознателя Р.Шомов от 09.04.2006 г. за назначаване на химическа експертиза;

23. Копие от постановление на дознателя Р.Шомов от 09.04.2006г. за назначаване на съдебно-автотехническа експертиза;

24.Копие от писмо до Директора на НИКК-МВР-София от 10.04.2006г.;

25.Копие от протокол № 35/109/2006г. за извършена експертиза от 10.04.2006 г.;

26.Копие от писмо до „Мото Пфое” ЕООД - гр.София от 10.04.2006 г.;

27.Копие от съдебномедицинско удостоверение № 11/ 10.04.2006 г. за Павел Михайлов Чернев;

28.Копие от протокол за разпит на свидетеля Павел Михайлов Чернев от дознателя Р.Шомов от РПУ - гр. Пазарджик от 10.04.2006 г.;

29.Копие от постановление на дознател Р.Шомов за възлагане извършването на действия по разследването в друг район от 10.04.2006 г.;

30.Копие от искане на основание чл.210а ал.1 НПК за разпит на свидетеля Ромео Димитров Доков пред съдия от Пазарджишкия районен съд от 10.04.2006 г.;

31.Копие от протокол за разпит на свидетеля Ромео Димитров Доков от дознателя Радослав Воруков от РПУ - гр. Пазарджик от 10.04.2006г. пред съдия в от Пазарджишкия районен съд ;

32.Копие от искане на основание чл.210а ал.1 НПК за разпит на свидетеля Явор Ромео Доков пред съдия в Пазарджишкия районен съд от 10.04.2006 г.;

33. Копие от протокол за разпит на свидетеля Явор Ромео Доков от дознателя Радослав Воруков от РПУ - гр. Пазарджик от 10.04.2006г. пред съдия в Пазарджишкия районен съд;

34.Копие от постановление за възлагане от дознател Р.Шомов извършването на действия по разследването в друг район от 10.04.2006 г.;

35.Копие от постановление на дознателя Р.Шомов от 10.04.2006 г. за назначаване на съдебномедицинска експертиза;

36.Копие от съдебномедицинска експертиза на Явор Ромео Доков от 10.04.2006 г.;

37.Копие от експертна справка за иззети дактилоскопни следи от автомобил „Форд Торнео” с ДК№ С 4090 МХ от 11.04.2006 г.;

38.Копие от протокол за доброволно предаване на 3 бр. автомобилни гуми на автомобил „Форд Торнео” с ДК№ С 4090 МХ от 11.04.2006 г.;

39.Копие от писмо № 7637/11.04.2006 г. на РПУ - гр. Ст. Загора;

40.Копие от протокол за разпит на свидетеля Михаил Петров Михайлов от дознателя Нейчо Рахнев от РПУ - гр. Ст. Загора от 10.04.2006 г.;

41.Копие от докладна записка на на лейт. П.Розанов до Началника на НКП-СДВР от 11.04.2006 г. ;

42.Копие от призовка до Волен Николов Сидеров от 11.04.2006 г.;

43.Копие от постановление на дознател Р.Шомов за възлагане извършването на действия по разследването в друг район от 11.04.2006 г.;

44.Копие от протокол за претърсване и изземване от 11.04.2006 г. от търговски комплекс „Шел” - гр. Ст. Загора;

45. Копие от писмо до Директора на НИКК-София от 11.04.2006 г.;

46.Копие от постановление на дознателя Р.Шомов за назначаване на балистическа експертиза от 11.04.2006 г.;

47.Копие от авто-техническа експертиза от 12.04.2006 г. за механизма на ПТП на 7.04.2006 г. на автомагистрала „Тракия” между автомобил „Форд Торнео” с ДК№ С 4090 МХ и лек автомобил „Ситроен-С 5” с ДК№ С 0182 ХХ;

48.Копие от постановление за назначаване на съдебномедицинска експертиза по писмени данни за Явор Ромео Доков от 12.04.2006 г.;

49.Копие от искане на основание чл.135 ал.2 НПК за одобрение от съдия на извършено претърсване и изземване от 12.04.2006 г.;

50.Копие от определение от 12.04.2006 г. на съдия в Старозагорския районен съд за одобрение на претърсване и изземване от 11.04.2006 г. от търговски комплекс „Шел” - гр. Ст. Загора;

51.Копие от постановление на Районния прокурор на РП - гр. Пазарджик за даване на задължителни указания по разследването от 12.04.2006 г. по дознание № 465/2006г. на РПУ - гр. Пазарджик;

52.Копие от протокол за разпит на свидетеля Пламен Стефанов Райков от дознателя Радослав Воруков от РПУ - гр. Пазарджик от 12.04.2006 г.;

53. Копие от протокол за разпит на свидетеля Пело Стоев Стоев от дознателя Р.Шомов от РПУ - гр. Пазарджик от 17.04.2006 г.;

54.Копие от писмо до Директора на НИКК – МВР - София от 12.04.2006 г.;

55.Копие от съдебномедицинска експертиза по писмени данни за Явор Ромео Доков от 13.04.2006 г.;

56.Копие от постановление на дознателя Р.Шомов за назначаване на видео експертиза от 12.04.2006 г.;

57.Копие от видео експертиза-от 13.04.2006 г.;

58.Копие от покана за доброволно освидетелстване на Павел Михайлов Чернев от 13.04.2006 г.;

59.Копие от постановление на дознателя Р.Шомов за назначаване на съдебномедицинска експертиза от 13.04.2006 г. за Павел Михайлов Чернев;

60. Копие от съдебномедицинска експертиза от 13.04.2006 г. за Павел Михайлов Чернев;

61.Копие от писмо до Директора на НИКК-МВР-София от 13.04.2006 г.;

62.Копие от постановление на дознателя Р.Шомов за назначаване на компютърна експертиза от 13.04.2006 г.;

63.Копие от писмо до Началника на сервиз „Ситроен”-София от 13.04.2006 г.;

64.Копия от досиета за извършени 3 бр. ремонти на л.а. „Ситроен” с ДК№ С 0182 ХХ;

65.Копие от протокол за допълнителен оглед от 13.04.2006 г. от дознателя Р.Шомов- лек автомобил „Ситроен-С 5” с ДК№ С 0182 ХХ;

66.Копие от протокол за допълнителен оглед от 13.04.2006 г. от дознателя Р.Шомов- лек автомобил „Форд Торнео” ДК№ С 40-90 МХ;

67.Копие от протокол за разпит на свидетеля Илия Сотиров Сотиров от дознателя Р.Шомов от РПУ - гр. Пазарджик от 13.04.2006 г.;

68. Копие от протокол за разпит на свидетеля Костадин Василев Русев от дознателя Р.Шомов от РПУ - гр. Пазарджик от 13.04.2006 г.;

69. Копие от протокол за разпит на свидетеля Румен Йорданов Петков от дознателя Р.Шомов от РПУ - гр. Пазарджик от 14.04.2006 г.;

70. Копие от протокол за разпит на свидетеля Камен Пенков Пенков от дознателя Р.Шомов от РПУ - гр. Пазарджик от 14.04.2006 г.;

71.Копие от трасологическа експертиза от 14.04.2006 г.;

72.Копие от писмо №2560/2006г. от „Космо България Мобайл” ЕАД от 14.04.2006 г. до РПУ - гр. Пазарджик и приложение справка от проверени разговори от мобилен телефон;

73.Копие от постановление на дознателя Р.Шомов за назначаване на видео-техническа експертиза от 15.04.2006 г.;

74.Копие от компютърна експертиза от 15.04.2006 г.;

75. Копие от постановление за назначаване на съдебно-оценъчна експертиза от 16.04.2006 г.;

76.Копие от писмо № 3611/17.04.2006 г. за обявяване за национално издирване на Любомир Петров Бакърджиев;

77.Копие от писмо № Я 13 837/17.04.2006 г. на СДВР;

78.Копие от докладна записка на Н.Прасков до Началник сектор „Издирване”-СДВР от 17.04.2006 г.;

79.Копие от писмо до Директора на НИКК-МВР - София от 17.04.2006 г.;

80.Копие от техническа експертиза на DVD от 17.04.2006г.;

81.Копие от уведомление от „Автомотор Корпорация” АД-София до РДВР - гр. Пазарджик от 17.04.2006 г.;

82.Копие от протокол за разпит на свидетеля Пело Стоев Стоев от дознателя Р.Шомов от РПУ - гр. Пазарджик от 17.04.2006 г.;

83. Копие от искане на основание чл.210а ал.1 НПК за разпит на свидетеля Павел Михайлов Чернев пред съдия от Пазарджишкия районен съд от 17.04.2006 г.;

84. Копие от протокол за разпит на свидетеля Павел Михайлов Чернев от дознателя Радослав Воруков от РПУ - гр. Пазарджик от 17.04.2006 г. пред съдия в ПзРС;

85. Копие от искане на основание чл.210а ал.1 НПК за разпит на свидетеля Пело Стоев Стоев пред съдия в Пазарджишкия районен съд от 17.04.2006 г.;

86. Копие от протокол за разпит на свидетеля Пело Стоев Стоев от дознателя Р.Шомов от РПУ - гр. Пазарджик от 17.04.2006г. пред съдия в Пазарджишкия районен съд;

87. Копие от писмо от „Мобилтел” ЕАД от 17.04.2006 г. с приложение, справка за проведени разговори;

88.Копие от съдебно-оценителна експертиза от 18.04.2006 г.;

89. Копие от протокол за зазпит в качеството на уличен на Любомир Петров Бакърджиев от дознателя Р.Шомов от 18.04.2006 г.;

90. Копие от протокол за разпит на уличения Любомир Петров Бакърджиев от дознателя Радослав Воруков от РПУ - гр. Пазарджик от 18.04.2006 г. пред съдия в ПзРС;

91. Копие от протокол за разпит в качеството на уличен на Любомир Петров Бакърджиев от дознателя Р.Шомов от 19.04.2006 г.;

92.Копие от писмо от „Космо България Мобайл” ЕАД от 18.04.2006 г. с приложение, справка за проведени разговори;

93.Копие от протокол за разпит на свидетеля Явор Ромео Доков от дознателя Р.Шомов от РПУ - гр. Пазарджик от 19.04.2006 г.;

94.Копие от постановление за назначаване на съдебномедицинска експертиза за Любомир Петров Бакърджиев от 19.04.2006 г.;

95.Копие от съдебномедицинска експертиза на живо лице от 19.04.2006 г. за Любомир Петров Бакърджиев;

96.Копие от протокол за разпит на свидетеля Милена Каменова Калева от гр. София от дознателя Р.Шомов на 20.04.2006 г.;

97.Екземпляр от обвинителното заключение по дознание № 465/2006г. на РПУ - гр.Пазарджик

98.Екземпляр от обвинителен акт по дознание № 465/2006г. на РПУ-МВР - гр. Пазарджик от 21.04.2006 г.
3.Правната оценка на изложените обстоятелства сочи:

1.Наличието на достатъчно данни за извършено от народния представител в 40-тото ОНС, Волен Николов Сидеров, престъпление по чл.290 ал.1 от НК, предвид това, че на 08.04.2006г. в гр. София пред надлежен орган на властта - оперативния работник в сектор 07 на направление „Криминална полиция” в СДВР-МВР, Ангел Тодоров Василев, определен за дознател с Приложение № 5 към Заповед № І-227 от 29.12.1999 година на министъра на вътрешните работи, като свидетел по полицейско производство – дознание ЗМ № 465/2006г. по описа на РПУ-МВР - гр. Пазарджик, писмено съзнателно потвърдил неистина, че: „ около 23 часа на 07.04.2006 година в отсечката Пазарджик - Траянови врата, на около 10-15 км. преди тунела, ги е засякъл червен Форд-микробус с № 40-90 и известно време не позволявал да го изпреварят, танцувайки пред тях.След като все пак тръгнали да го изпреварват Фордът ги притиснал отдясно и започнал да ги изтласква към мантинелата. Шофиращият Павел Чернев овладял колата и успял да излезе напред и да продължи без спиране до София. ”- престъпление по чл.290 ал.1 от НК.

Престъплението е наказуемо с наказание до пет години лишаване от свобода и е от общ характер.


2. Наличието на достатъчно данни за извършено от народния представител в 40-тото ОНС, Волен Николов Сидеров, престъпление по чл.290 ал.1 във връзка с чл.20 ал.3 НК, предвид това, че на 08.04.2006 г. в гр. София умишлено подбудил народния представител Павел Михайлов Чернев при условията на продължавано престъпление:

- на 08.04.2006г. пред надлежен орган на властта- инспектора в дежурната оперативна група в СДВР-МВР, Димитър Тодоров Меленков, определен за дознател с Приложение № 5.2 към Заповед № І-227 от 29.12.1999 година на министъра на вътрешните работи и Допълнителния списък към същата заповед, утвърден от същият министър на 25.05.2000година, в качеството на свидетел по полицейско производство –дознание ЗМ № 465/2006г. по описа на РПУ-МВР - гр. Пазарджик, писмено съзнателно потвърдил неистина, като саморъчно вписал в протокола за разпит, че: „ около 22 часа на 07.04.2006 година в отсечката Пазарджик-Траянови врата, на около 10-15 км. преди тунела бил застигнат от сребрист джип „Мерцедес”, с евентуален ДН№ С 003. или С 0003 НА/ не бил сигурен/, който му подал дълги светлини. Шофирал л.а. „Ситроен Х 5” ДК№ 0182 ХХ, заедно с Волен Сидеров. Тъй като карал с около 125 км/ч. в крайно лява лента решил, че джипът желае да го изпревари и отишъл в дясно.След около 2-3 минути били изпреварени отдясно от червеникав на цвят Форд-пикап /тип баничарка/ с ДН№ С 4090. Фордът застанал точно пред него и започнал да прави движения, с които да му попречи изпреварването, като същевременно биел спирачки и му убивал скоростта. Забелязал, че джипът ML бил все още след тях, не бил все още ги изпреварил. Подал газ и с ляв волан почти успял да излъже Форда, като докато го изпреварвал, той нарочно се блъснал в тяхната кола отдясно. Докато го изпреварвал видял и предусетил, че ще бъдат ударени изотзад в десния заден калник, ударил спирачка и били задържани странично от Форда. След удара, веднага с много газ, потеглил с голяма скорост към София. В края на разпита Чернев е коригирал времето на инцидента към 00,00 до 00,45 часа на 7-8.04.2006 г.” и

- на 10.04.2006 г. от 11,40 ч в гр. София, пред надлежен орган на властта- дознателя Радослав Шомов от РПУ-МВР - гр. Пазарджик, в качеството на свидетел по полицейско производство ЗМ № 465/2006г. по описа на РПУ-МВР - гр. Пазарджик, съзнателно устно потвърдил неистина, като заявил: „ че в л.а.”Ситроен” ДК№ С 0182 ХХ, в гр. Ст. Загора се качили четирима-той, В.Сидеров и други двама непознати за него мъже. Автомобилът се управлявал от непознат за него мъж. Той пътувал на задната седалка и му било много лошо. По време на пътуването бил задрямал. Не си спомням да е имало инцидент на пътя, но и да е имало той нямал лично участие нито в ПТП, нито в някакви взаимодействия с трети лица.” – престъпление по чл. 290 ал.1 във връзка с чл.20 ал.3 НК.

Престъплението е наказуемо с наказание до пет години лишаване от свобода и е от общ характер.

За народния представител Павел Михайлов Чернев наказуемостта за извършеното от него престъпление по чл.290 ал.1 във вр. с чл.20 ал.2 и чл.26 ал.1 НК отпада на основание чл.292 ал.1 т.2 НК, тъй като на 17.04.2006 г. в гр. Пазарджик, пред надлежния орган, дознателя Радослав Шомов и съдията в Пазарджишкия районен съд, г-жа Иванка Илинова по чнд № 843/2006г., образувано по искане на на основание чл.210а ал.1 НПК от дознателят Р.Шомов, в качеството му на разследващ орган по дознание ЗМ № 465/2006г. по описа на РПУ-МВР-гр.Пазарджик, се отрекъл от своето лъжливо свидетелствуване до влизане на присъдата по същото наказателно производство в сила и преди да е възбудено срещу него наказателно преследване за това.
3.Наличието на достатъчно данни за извършено от народният представител в 40-тото ОНС, Волен Николов Сидеров, престъпление по чл.294 ал.1 НК, предвид това, че на 08.04.2006 г. в гр. София спомогнал на Любомир Павлов Бакърджиев от гр. София, извършил престъпления по чл.325 ал.3 във връзка с ал.1, чл.216 ал.1 и чл.131 ал.1 т.12 във връзка с чл.130 ал.1 НК, да избегне или да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване или да остане ненаказан, без да се е споразумял с него преди да е извършил самото престъпление, като осуетил съобщаването от Бакърджиев на органите на МВР за инцидента, направил недостоверно оплакване пред министъра на вътрешните работи на Република България, при което укрил престъпните деяния на Бакърджиев и подбудил народния представител Павел Михайлов Чернев да лъжесвидетелства, като прикрие деянията на Бакърджиев, който е извършил престъпленията в изпитателния срок на влязла в сила осъдителна присъда, по която му е наложено наказание „лишаване от свобода” – престъпление по чл. 294 ал.1 НК.

Престъплението е наказуемо с наказание до пет години лишаване от свобода, но не с по-тежко наказание от предвиденото за укривания и е от общ характер.

Законова пречка за наказателното преследване на Волен Николов Сидеров е обстоятелството, че същият е народен представител в 40-тото ОНС и в това си качество се ползва с депутатски имунитет.

Съгласно чл.70 ал.1 от Конституцията на Република България/ изм.- ДВ бр.27 от 31.03.2006 година/, в тези случаи Народното събрание може да даде разрешение за възбуждане и провеждане на наказателно преследване.

В разглежданите случаи е налице основанието, посочено в чл.70 ал.1 от Конституцията на Република България, за снемане на депутатския имунитет на Волен Николов Сидеров и даване разрешение за възбуждане на наказателно производство по прокурорска преписка № 2455/2006г. по описа на Софийска градска прокуратура, тъй като в получените материали се съдържат достатъчно данни за извършени престъпления от общ характер от Волен Николов Сидеров.

Поради това и на основание чл.107 ал.3 и ал.8 от Правилника за организацията и дейността на 40-тото Обикновено народно събрание, /обнародван в ДВ бр.69/2005г./


П Р Е Д Л А Г А М :
Народното събрание на Република България да даде разрешение за възбуждането на наказателно преследване срещу народния представител Волен Николов Сидеров, като снеме имунитета му и разреши образуването на наказателно производство по прокурорска преписка № 2455/2006г. по описа на Софийска градска прокуратура, за това че:
1.На 08.04.2006 г. в гр. София пред надлежен орган на властта - оперативния работник в сектор 07 на направление „Криминална полиция” в СДВР-МВР, Ангел Тодоров Василев, определен за дознател с Приложение № 5 към Заповед № І-227 от 29.12.1999 година на министъра на вътрешните работи, като свидетел по полицейско производство – дознание ЗМ № 465/2006г. по описа на РПУ-МВР - гр. Пазарджик, съзнателно писмено потвърдил неистина, че: „ около 23 часа на 07.04.2006 година в отсечката Пазарджик-Траянови врата, на около 10-15 км. преди тунела, ги е засякъл червен Форд-микробус с № 40-90 и известно време не позволявал да го изпреварят, танцувайки пред тях. След като все пак тръгнали да го изпреварват Фордът ги притиснал отдясно и започнал да ги изтласква към мантинелата. Шофиращият Павел Чернев овладял колата и успял да излезе напред и да продължи без спиране до София. ” - престъпление по чл.290 ал.1 от НК.
2.На 08.04.2006 г. в гр. София умишлено подбудил народния представител Павел Михайлов Чернев, при условията на продължавано престъпление, съзнателно устно и писмено да потвърди неистина, което същият извършил, както следва:

- на 08.04.2006 г. пред надлежен орган на властта- инспектора в дежурната оперативна група в СДВР-МВР, Димитър Тодоров Меленков, определен за дознател с Приложение № 5.2 към Заповед № І-227 от 29.12.1999 година на министъра на вътрешните работи и Допълнителния списък към същата заповед, утвърден от същият министър на 25.05.2000 година, в качеството на свидетел по полицейско производство –дознание ЗМ № 465/2006г. по описа на РПУ-МВР - гр. Пазарджик, писмено съзнателно потвърдил неистина, като саморъчно вписал в протокола за разпит, че: „ около 22 часа на 07.04.2006 година в отсечката Пазарджик-Траянови врата, на около 10-15 км. преди тунела бил застигнат от сребрист джип „Мерцедес”, с евентуален ДН№ С 003 или С 0003 НА/ не бил сигурен/, който му подал дълги светлини. Шофирал л.а. „Ситроен Х 5” ДК№ 0182 ХХ, заедно с Волен Сидеров. Тъй като карал с около 125 км/ч. в крайно лява лента решил, че джипът желае да го изпревари и отишъл в дясно. След около 2-3 минути били изпреварени отдясно от червеникав на цвят Форд-пикап / тип баничарка/ с ДН№ С 4090. Фордът застанал точно пред него и започнал да прави движения, с които да му попречи изпреварването, като същевременно биел спирачки и му убивал скоростта. Забелязал, че джипът ML бил все още след тях, не бил все още ги изпреварил. Подал газ и с ляв волан почти успял да излъже Форда, като докато го изпреварвал, той нарочно се блъснал в тяхната кола отдясно. Докато го изпреварвал видял и предусетил, че ще бъдат ударени изотзад в десния заден калник, ударил спирачка и били задържани странично от Форда. След удара, веднага с много газ, потеглил с голяма скорост към София. В края на разпита Чернев е коригирал времето на инцидента към 00,00 до 00,45 часа на 7-8.04.2006г.”и- на 10.04.2006 г. от 11,40 ч в гр. София, пред надлежен орган на властта- дознателя Радослав Шомов от РПУ-МВР - гр. Пазарджик, в качеството на свидетел по полицейско производство ЗМ № 465/2006г. по описа на РПУ-МВР - гр. Пазарджик, съзнателно устно потвърдил неистина, като заявил: „ че в л.а.”Ситроен” ДК№ С 0182 ХХ, в гр. Ст. Загора се качили четирима-той, В.Сидеров и други двама непознати за него мъже. Автомобилът се управлявал от непознат за него мъж. Той пътувал на задната седалка и му било много лошо. По време на пътуването бил задрямал. Не си спомням да е имало инцидент на пътя, но и да е имало той нямал лично участие нито в ПТП, нито в някакви взаимодействия с трети лица.” – престъпление по чл. 290 ал.1 във връзка с чл.20 ал.3 НК.
3.На 08.04.2006 г. в гр. София спомогнал на Любомир Павлов Бакърджиев от гр.София, извършил престъпления по чл.325 ал.3 във връзка с ал.1, чл.216 ал.1 и чл.131 ал.1 т.12 във връзка с чл.130 ал.1 НК, да избегне или да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване или да остане ненаказан, без да се е споразумял с него преди да е извършил самото престъпление, като осуетил съобщаването от Бакърджиев на органите на МВР за инцидента, направил недостоверно оплакване пред министъра на вътрешните работи на Република България, като укрил престъпните деяния на Бакърджиев и подбудил народния представител Павел Михайлов Чернев да лъжесвидетелства, за да прикрие деянията на Бакърджиев, който е извършил престъпленията в изпитателния срок на влязла в сила осъдителна присъда, по която му е наложено наказание „лишаване от свобода” – престъпление по чл. 294 ал.1 НК.
Прилагам заверени копия от материалите по преписка №4047/2006г. по описа на Върховна касационна прокуратура, както следва: копие от писмо № ЗМ -465/2006г. на РПУ - гр. Пазарджик от 08.04.2006 г.; копие от докладна записка от гл.с-т Димчо Георгиев Консулов до Началника на РПУ - гр. Пазарджик от 08.04.2006 г.; копие от докладна записка от к-н Димитър Тодоров Меленков до Директора на СДВР от 08.04.2006 г.; копие от докладна записка от гл.с-т Гриша Георгиев Григоров до Началника на ПСО-НОП-СДВР от 08.04.2006 г.; копия-2 бр. от докладна записка от м-р Марин Рангелов Тодоров до Директора на РДВР - гр. Пазарджик от 11.04.2006 г. и от 12.04.2006 г.; копие от докладна записка от к-н Запрян Георгиев Манчев до Началника на сектор „ПП” при РДВР - гр. Пловдив от 11.04.2006 г.; копие от протокол за оглед на местопроизшествието на автомагистрала „Тракия” на 08.04.2006 г.; копие от фотоалбум-приложение към предходния протокол за оглед; копие от саморъчни обяснения от Явор Ромео Доков от 08.04.2006 г.; копие от протокол за допълнителен оглед на лек автомобил „Форд Торнео” ДК№ С 40-90 МХ от 08.04.2006 г.; копие от фотоалбум-приложение към предходния протокол за оглед; копие от постановление за възлагане от дознател Р.Шомов извършването на действия по разследването в друг район от 08.04.2006 г.; копие от Приложение №5.2 към Заповед № І-227 от 29.12.1999 г. на министъра на вътрешните работи; копие от протокол за разпит на свидетеля Павел Михайлов Чернев от дознателя Д.Меленков от СДВР от 08.04.2006 г.; копие от протокол за оглед на местопроизшествие от 08.04.2006 г. от дознателя Д.Меленков от СДВР- лек автомобил „Ситроен-С 5” с ДК№ С 0182 ХХ; копие от фотоалбум-приложение към предходния протокол за оглед; копие от Приложение №5 към Заповед № І-227 от 29.12.1999 г. на министъра на вътрешните работи; копие от протокол за разпит на свидетеля Волен Николов Сидеров от дознателя Ангел Василев от СДВР от 08.04.2006 г.; копие от протокол за разпит на свидетеля Явор Ромео Доков от дознателя Р.Шомов от РПУ - гр. Пазарджик от 08.04.2006 г.; копие от протокол за разпознаване на лица от свидетеля Явор Ромео Доков от дознателя Р.Шомов от РПУ - гр. Пазарджик от 08.04.2006 г. и фотоалбум към него; копие от протокол за разпит на свидетеля Ромео Димитров Доков от дознателя Р.Шомов от РПУ - гр. Пазарджик от 08.04.2006 г.; копие от постановление на дознателя Р.Шомов от 09.04.2006 г. за назначаване на химическа екзпертиза; копие от постановление на дознателя Р.Шомов от 09.04.2006 г. за назначаване на съдебно-автотехническа експертиза; копие от писмо до Директора на НИКК-МВР - София от 10.04.2006т.; копие от протокол № 35/109/2006г. за извършена експертиза от 10.04.2006 г.; копие от писмо до „Мото Пфое” ЕООД - гр. София от 10.04.2006 г.; копие от съдебномедицинско удостоверение № 11/ 10.04.2006 г. за Павел Михайлов Чернев; копие от протокол за разпит на свидетеля Павел Михайлов Чернев от дознателя Р.Шомов от РПУ - гр.Пазарджик от 10.04.2006 г.; копие от постановление на дознател Р.Шомов за възлагане извършването на действия по разследването в друг район от 10.04.2006 г.; копие от искане на основание чл.210а ал.1 НПК за разпит на свидетеля Ромео Димитров Доков пред съдия от Пазарджишкия районен съд от 10.04.2006 г.; копие от протокол за разпит на свидетеля Ромео Димитров Доков от дознателя Радослав Воруков от РПУ - гр.Пазарджик от 10.04.2006 г. пред съдия в ПзРС; копие от искане на основание чл.210а ал.1 НПК за разпит на свидетеля Явор Ромео Доков пред съдия от Пазарджишкия районен съд от 10.04.2006 г.; копие от протокол за разпит на свидетеля Явор Ромео Доков от дознателя Радослав Воруков от РПУ - гр. Пазарджик от 10.04.2006 г. пред съдия в ПзРС; копие от постановление за възлагане от дознател Р.Шомов извършването на действия по разследването в друг район от 10.04.2006 г.; копие от постановление на дознателя Р.Шомов от 10.04.2006 г. за назначаване на съдебномедицинска експертиза; копие от съдебномедицинска експертиза на Явор Ромео Доков от 10.04.2006 г.; копие от експертна справка за иззети дактилоскопни следи от автомобил „Форд Торнео” с ДК№ С 4090 МХ от 11.04.2006 г.; копие от протокол за доброволно предаване на 3 бр. автомобилни гуми на автомобил „Форд Торнео” с ДК№ С 4090 МХ от 11.04.2006 г.; копие от писмо № 7637/11.04.2006 г. на РПУ - гр. Ст. Загора; копие от протокол за разпит на свидетеля Михаил Петров Михайлов от дознателя Нейчо Рахнев от РПУ - гр. Ст. Загора от 10.04.2006 г.; копие от докладна записка на лейт. П.Розанов до Началника на НКП-СДВР от 11.04.2006 г.; копие от призовка до Волен Николов Сидеров от 11.04.2006 г.; копие от постановление на дознател Р.Шомов за възлагане извършването на действия по разследването в друг район от 11.04.2006 г.; копие от протокол за претърсване и изземване от 11.04.2006 г. от търговски комплекс „Шел” - гр. Ст. Загора; копие от писмо до Директора на НИКК-София от 11.04.2006 г.; копие от постановление на дознателя Р.Шомов за назначаване на балистическа експертиза от 11.04.2006 г.; копие от автотехническа експертиза от 12.04.2006 г. за механизма на ПТП на 7.04.2006 г. на автомагистрала „Тракия” между автомобил „Форд Торнео” с ДК№ С 4090 МХ и лек автомобил „Ситроен-С 5” с ДК№ С 0182 ХХ; копие от постановление за назначаване на съдебномедицинска експертиза по писмени данни за Явор Ромео Доков от 12.04.2006 г.; копие от искане на основание чл.135 ал.2 НПК за одобрение от съдия на извършено претърсване и изземване от 12.04.2006 г.; копие от определение от 12.04.2006 г. на съдия в Ст.З.РС за одобрение на претърсване и изземване от 11.04.2006 г. от търговски комплекс „Шел” - гр. Ст.Загора; копие от постановление на Районния прокурор на РП - гр. Пазарджик за даване на задължителни указания по разследването от 12.04.2006 г. по дознание № 465/2006г. на РПУ - гр. Пазарджик; копие от протокол за разпит на свидетеля Пламен Стефанов Райков от дознателя Радослав Воруков от РПУ - гр. Пазарджик от 12.04.2006 г.; копие от протокол за разпит на свидетеля Пело Стоев Стоев от дознателя Р.Шомов от РПУ-гр. Пазарджик от 17.04.2006 г.; копие от писмо до Директора на НИКК-МВР - София от 12.04.2006 г.; копие от съдебномедицинска експертиза по писмени данни за Явор Ромео Доков от 13.04.2006 г.; копие от постановление на дознателя Р.Шомов за назначаване на видео експертиза от 12.04.2006 г.; копие от видео експертиза-от 13.04.2006 г.; копие от покана за доброволно освидетелстване на Павел Михайлов Чернев от 13.04.2006 г.; копие от постановление на дознателя Р.Шомов за назначаване на съдебномедицинска експертиза от 13.04.2006 г. за Павел Михайлов Чернев; копие от съдебномедицинска експертиза от 13.04.2006 г. за Павел Михайлов Чернев; копие от писмо до Директора на НИКК-МВР-София от 13.04.2006 г.;копие от постановление на дознателя Р.Шомов за назначаване на компютърна експертиза от 13.04.2006 г.; копие от писмо до Началника на сервиз „Ситроен”-София от 13.04.2006 г.; копия от досиета за извършени 3 бр. ремонти; копие от протокол за допълнителен оглед от 13.04.2006 г. от дознателя Р.Шомов- лек автомобил „Ситроен-С 5” с ДК№ С 0182 ХХ; копие от протокол за допълнителен оглед от 13.04.2006 г. от дознателя Р.Шомов- лек автомобил „Форд Торнео” ДК№ С 40-90 МХ; копие от протокол за разпит на свидетеля Илия Сотиров Сотиров от дознателя Р.Шомов от РПУ - гр. Пазарджик от 13.04.2006 г.; копие от протокол за разпит на свидетеля Костадин Василев Русев от дознателя Р.Шомов от РПУ - гр. Пазарджик от 13.04.2006 г.; копие от протокол за разпит на свидетеля Румен Йорданов Петков от дознателя Р.Шомов от РПУ - гр. Пазарджик от 14.04.2006 г.; копие от протокол за разпит на свидетеля Камен Пенков Пенков от дознателя Р.Шомов от РПУ - гр. Пазарджик от 14.04.2006 г.; копие от трасологическа експертиза от 14.04.2006 г.; копие от писмо №2560/2006г. от „Космо България Мобайл” ЕАД от 14.04.2006 г. до РПУ - гр. Пазарджик и приложение справка от проверени разговори от мобилен телефон; копие от постановление на дознателя Р.Шомов за назначаване на видеотехническа експертиза от 15.04.2006 г.; копие от компютърна експертиза от 15.04.2006 г.; копие от постановление за назначаване на съдебно-оценъчна експертиза от 16.04.2006 г.; копие от писмо № 3611/17.04.2006 г. за обявяване за национално издирване на Любомир Петров Бакърджиев; копие от писмо № Я 13 837/17.04.2006 г. на СДВР; копие от докладна записка на Н.Прасков со Началник сектор „Издирване”-СДВР от 17.04.2006 г.; копие от писмо до Директора на НИКК-МВР-София от 17.04.2006 г.; копие от техническа експертиза на DVD от 17.04.2006г.; копие от уведомление от „Автомотор Корпорация” АД-София до РДВР - гр. Пазарджик от 17.04.2006 г.; копие от протокол за разпит на свидетеля Пело Стоев Стоев от дознателя Р.Шомов от РПУ - гр. Пазарджик от 17.04.2006 г.; копие от искане на основание чл.210а ал.1 НПК за разпит на свидетеля Павел Михайлов Чернев пред съдия от Пазарджишкия районен съд от 17.04.2006 г.; копие от протокол за разпит на свидетеля Павел Михайлов Чернев от дознателя Радослав Воруков от РПУ - гр. Пазарджик от 17.04.2006 г. пред съдия в ПзРС; копие от искане на основание чл.210а ал.1 НПК за разпит на свидетеля Пело Стоев Стоев пред съдия от Пазарджишкия районен съд от 17.04.2006 г.; копие от протокол за разпит на свидетеля Пело Стоев Стоев от дознателя Р.Шомов от РПУ - гр. Пазарджик от 17.04.2006 г. пред съдия в ПзРС; копие от писмо от „Мобилтел” ЕАД от 17.04.2006 г. с приложение, справка за проведени разговори; копие от съдебно-оценителна експертиза от 18.04.2006 г.; копие от протокол за разпит в качеството на уличен на Любомир Петров Бакърджиев от дознателя Р.Шомов от 18.04.2006 г.; копие от протокол за разпит на уличения Любомир Петров Бакърджиев от дознателя Радослав Воруков от РПУ-гр.Пазарджик от 18.04.2006 г. пред съдия в ПзРС; копие от протокол за зазпит в качеството на уличен на Любомир Петров Бакърджиев от дознателя Р.Шомов от 19.04.2006 г.; копие от писмо от „Космо България Мобайл” ЕАД от 18.04.2006 г. с приложение -справка за проведени разговори; копие от протокол за разпит на свидетеля Явор Ромео Доков от дознателя Р.Шомов от РПУ-гр.Пазарджик от 19.04.2006 г.; копие от постановление за назначаване на съдебномедицинска експертиза за Любомир Петров Бакърджиев от 19.04.2006 г.; копие от съдебномедицинска експертиза на живо лице от 19.04.2006 г. за Любомир Петров Бакърджиев; копие от протокол за разпит на свидетеля Милена Каменова Калева от гр.София от дознателя Р.Шомов на 20.04.2006 г.; екземпляр от обвинителното заключение по дознание № 465/2006г. на РПУ - гр. Пазарджик и екземпляр от обвинителен акт по дознание № 465/2006г. на РПУ-МВР - гр. Пазарджик от 21.04.2006 г.

Прилагам: Копия от материалите, посочени в искането /270 л./.


С уважение:

Борис Велчев

Главен прокурор на РБ


28.04.2006 година

гр.СофияКаталог: uploads -> documents
documents -> Прокуратура на република българия
documents -> Наредба №6 от 18 септември 2009 Г. За определяне на прилежащата площ към сгради в режим на етажна собственост в квартали с комплексно застрояване
documents -> Доклад за прилагането на закона и за дейността на Прокуратурата и разследващите органи през 2007г
documents -> И-57/24. 04. 2001 г. Искане от главния прокурор на република българия
documents -> И-145/2002 г. София, 25. 10. 2002 г. До Конституционния съд на Република България
documents -> Наредба №3 от 24 октомври 2014 г за условията и реда за водене на регистрите при международно осиновяване и даване на съгласие от министъра на правосъдието
documents -> За да изпълнява задълженията си, прокуратурата трябва да има съответните правомощия изказване на Главния прокурор на Република България никола филчев пред Асоциацията на прокурорите в България
documents -> Обяснителна записка относно: Изпълнението на бюджета на цдг „Таня Савичева” към 30. 06. 2016г
documents -> Формуляр за кандидатстване


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница