Пролет, пътуване и първа помощ с хомеопатияДата23.08.2016
Размер21.28 Kb.
#7125
ПРОЛЕТ, ПЪТУВАНЕ И ПЪРВА ПОМОЩ С ХОМЕОПАТИЯ

С наближаването на пролетта и събуждането на природата все по-често мислим за пътуване, почивка, разходки сред поля от цъфнали цветя и дъх на свежа трева. По време на всяко пътуване, обаче, могат да се случат непредвидени събития, за които е добре да се подготвим. Първата помощ с хомеопатия в голяма част от случаите ще бъде достатъчна за бързото стабилизиране на състоянието. Освен това успешно може да повлияе различните неразположения по време на пътуване.

Често използвани медикаменти за това са:
Ipeca 9 СН Подходящ за кучета, които отделят обилно количество слюнка по време на пътуване. Това състояние се дължи на гадене и често се съпровожда с повръщане на слузесто съдържание, липсва жажда. Препоръчва се първата доза Ipeca да се даде няколко часа преди пътуването, последвана от доза при самото потегляне. Обикновено това е достатъчно, за да направи пътуването наистина вълнуващо.
Sedatif PC е комбиниран лекарствен продукт, съставен от няколко активни вещества. Подходящ за прилагане при тревожна напрегнатост, раздразнителност, стрес. Добре повлиява животни, които пътуват със самолет или друг вид транспорт, който е нов за тях и ги стресира. Може да бъде полезен още при явяване на изложба или всяка ситуация, свързана с неспокойствие. Приемите трябва да започнат 2-3 дни преди събитието, по 1-2 таблетки два пъти дневно. Голямото предимство на Sedatif PC е, че не предизвиква сънливост и не влияе на способността за концентриране.
Arnica 9 СН – Най-големият медикамент за травми в хомеопатията. С него успешно се повлияват всеки вид травми, ухапвания, наранявания. Когато приемите започнат веднага след нараняването, оздравяване настъпва бързо. Имайте предвид, че прилагането на Arnica не изключва необходимостта от преглед при специалист.
Aconitum 15 СН – Прилага се при остро начало на възпалителен процес, вследствие излагане на студ, невралгия, ринофарингит, но също при топлинен или слънчев удар, по една доза през 2-3 часа. При липса на подобрение до 24 часа, да се потърси помощ от специалист.
Apis Mellifica 15 СН Препоръчва се при ужилване от насекоми, ухапване от бълхи, които са силно сърбящи, съпроводени с оток и се облекчават от прилагането на студени компреси. Прилага се по една доза през един час. Много ефикасен е и при алергична реация, която протича с оток и сърбеж.
Oscillococcinum – Това е лекарствен продукт, традиционно използван при профилактика и лечение на грипни състояния в начален стадий, като температура, втрисане, общо неразположение. Прилага се по една доза през 2 -3 часа при поява на първите симптоми. С него ще се забави развитието на грипното състояние. Подходящо е да се комбинира с други медикаменти за конкретното оплакване и не изключва посещение при специалист.
Това е комбинацията за първа помощ, която препоръчвам на всички стопани на куче или коте. С нея с минимални усилилия ще направите деня и пътуването си по-приятни.

Всички изброени лекарства се разпространяват в аптеките без медицинска рецепта и не изискват специални условия на съхранение.


С пожелание за безброй незабравими моменти през настъпващата пролет!
Каталог: wp-content -> uploads -> 2014
2014 -> Роля на клъстерите за подобряване използването на човешките ресурси в малките и средни предприятия от сектора на информационните технологии
2014 -> Докладна записка от Петър Андреев Киров Кмет на община Елхово
2014 -> Биография: Цироза е траш група от град Монтана. Началото й дават Валери Геров (вокал/китара), Бойко Йорданов и Петър Светлинов (барабани) през 2002година
2014 -> Албум на Първични Счетоводни Документи 01. Фактура
2014 -> Гр. Казанлък Утвърдил
2014 -> 1. Do you live in Madrid? A
2014 -> Брашно – тип „500” седмична справка: средни цени за периода 3 10 септември 2014 Г
2014 -> Права на родителите: Да изискват и получават информация за развитието, възпитанието и здравословното състояние на детето, както и информация за програмите, по които се извършва възпитателно-образователната работа в одз№116


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница