Проста формула на здраветоДата04.01.2018
Размер257.57 Kb.
#41309
ПРОСТА ФОРМУЛА НА ЗДРАВЕТО

Тази книга е за тези, които са уморени от скъпо, престижно и неефективно лечение и изследвания в руски и задгранични медицински центрове, инстиути и клиники.

Авг.2011

1

“ Тайната на дълголетието се крие в пет условия на живот:закалено тяло, здрави нерви, првилно хранене, климат и ежедневен труд”Махмуд Ейвазов,

азербайджански жител,живял 152 години (1808 – 1960)

Всеки човек иска да живее дълго, пълноценно, здрав живот. Защо тогава има толкова много болни хора, при това независимо от пола, възрастта, социалния статус? Защо с увеличението на количеството лекари и болници, количеството на болните не се намалява, а по-скоро – обратно? Защо даже сред лекарите, които трябва да ни помагат, да бъдат здрави, има толкова много хронично болни? Кой е виновен за това, че 40-50-те години,а и по-рано, нашето здраве стремително се резрушава? Защо в страните СНГ човек живее средно околко 60 години, а в същото време учените са доказали, че човешките органи трябва да живеят 120-140 години?

Сложната ситуация е свързана с липса на култура на запазване и възстановяване равнището на здравето, което води до такива пчеални последствия.

Уви, нито едно живо същество на земята не се разправя така жесктоко, както човека! В резултат удивителният дар на природата се прахосва с поразителна лекота.

Но ако за нас е важно вашето здраве и вие сте готови да се погрижите за себе си не за 3 дни до смъртта, а за 3 години до появяването на болестта – това е информация за Вас!

Човек вярва, че здравето е длъжен да му даде някои от страна на – доктор, лечител, надявайки се на чудотворни препарати.Той смята, че от него зависи малко, разчитайки на съвременната медицина и специалисти, които са длъжни да му върнат здравето: “Аз съм дошъл на преглед при лекаря, и той е длъжен да ме излекува!”

Именно такова е отношението на повечето хора, които не се замислят за своето здраве, а си спомнят само когато се разболеят! И тогава ние пъшкаме и свикваме, превръщайки болестта в навик, или започваме да се лекуваме. Отравяйки своя организъм с химически медикаменти, ние отстраняваме острите форми, премахваме симптомите на болестта без да засягаме причините за тяхното появяване. В резултат на което здравето ни започва да се влошава, предизвиквайки нови заболявания. Истината на съвремения живот е в това, че самите лекари не знаят как да живеят без да боледуват. Тях ги учат как правилно да лекуват, а не да бъдат здрави. За съжеление, ние нямаме навици как да бъдем здрави, много поколения преди нас ни обясняваха, как правилно да боледуваме и да се лекуваме.

Ако вие имате намерение да бъдете здрави, красиви, млади, то ви предстой да усвоите науката.

Наука как да запазим и възстановим здравето

Англичаните казват: “Здравето – това е нашият капитал. Едни го пазят и преумножават, други – безумно го разрушават, и скоро време остават без нищо …”

Какво трябва да се прави?

Ние предлагаме да бъдете отговорни за своето здраве, основавайки се на логиката, знанията, опита, законите на природата, с помощта на КОНЦЕПЦИЯТА НА ЗДРАВЕТО. Нашата главна задача е да помогнем на организма да активизира собствените си запаси, за да се справи с своите външни и вътрешни проблеми.Вие искате да бъдете винаги здрави?

Задайте си този въпрос и ако отговорите положително, то тогава има смисъл да четете по нататък. Има само два варианта: или да се занимавате със своето здраве постоянно, или да гледате как здравето ви постепенно си отива. Трети вариант няма, така че ако временно се занимавате със своето здраве, то ще бъде временно.

Всичко което се иска – това е да отделяме време за своето здраве само 5 – 10 минути всеки ден. Единственото условие за това е постоянното прилагане “концепцията на здравето”.

“Концепцията на здравето” – това е проста методика, която позволява да се запази и възстанови здравето с минимални загуби на време и сили.

“Концепцията на здравето се основава на два принципа:


 1. Комплексен подход. 2

 2. Възстановяване на клетките.

1.КОМПЛЕКСЕН ПОДХОД

“Здраве – състояние на пълно физическо, психологическо и социално благополучие, а не само отсъствие на болести или физически дефекти”

Устав на Световната здравна организация.

Психология Въздух

Вода Хранене

Физическа активност

ПСИХОЛОГИЯ.Психологическото състояние оказва голямо влияние на здравето. В случея хроническа обида, злоба, завист и т.н да не обичаш близките и сами себе си, човек постоянно изпитва разрушаващи го чувства и емоции. В състояние на стрес, който организмът възприема като заплаха за живота, храносмилането временно се изключва. Затова за добро здраве е необходимо да се стремим към хармония с околния свят и самите себе си, да имаме положително отношение към живота и желание да бъдем здрави, да се занимаваме с духовно развитие и да избягваме негативните емоции.

ФИЗИЧЕСКА АКТИВНОСТ.За поддържане работоспособност на всички системи на организма, за обмяна на вътрешните процеси е необходимо движение (упражнения, сутрешна гимнастика, ходене пеша, занимания със спорт, йога, масаж и други).

ВЪЗДУХ.В днещно време във въздуха, особено в градовете и промишлените зони, силно е намален процента на съдаржание на кислород, но ние можем да увеличим усвояването на кислород от въздуха и да направим ефективна неговата доставка в клетките на организма, благодарение на използването на съвременните антиоксиданти.Знаете ли Вие?

Може колкото си искаме да дишаме дълбоко чист въздух, но клетките да страдат от кислороден глад, ако имаме кисела среда в организма. На свой ред, липсата на кислород още повече

закислява организма, така че се получава порочен кръг, който неизбежно води към болести.

Антиоксидантите (антиокислители) – това са вещества, които могат да забавят или да предотвратят закисляването на организма. Те неотрализират и обезвреждат негативното действие на свободните радикали, способстват за изчистването, оздравяването и обновявнето на клетките, забавят процесите на стареене, понижават риска от възникване на рак, сърдечно – съдови заболявания, мускулни дистрофии и други. Антиоксидантите ускоряват процесите на въстановяване и съживяване на увредените клетки и тъкани. По този начин можем да кажем, че при условие достатъчно на всички необходими хранителни вещества, антиоксидантите стимулират процесите на възстановяването на организма, способствайки лечението на много болести в това число и на хронически.

Най-мощният и безопасен антиоксидант от известните в сегашно време – е МИКРОХИДРИН. 1 капсула съдържа антиоксидантна активност както 10 литра пресен портокалов сок.

Вода.Организмът на човека се състои примерно от 70% вода, и той едва ли ще издържи повече от 72 часа без вода. В повечето случай недостатъчното количество и лошото качество на водата е основна причина за влошаване на здравето.Човек се състои 70% от вода, а краставицата от 90%.С помощта на прости математически изчисления можем да направим извода, че човек е 80% краставица.Четейки състава на близалките от типа “Чупа Чупс” разбираш, че за здравето е по-полезно да изядеш пръчката на която е поставена близалката.

ХРАНЕНЕ. Съществува мъдра поговорка “Ние сме това, което ядем”. В последно време все повече нерушаваме законите на природата, касаещи натуралните продукти за нашето хранене.

Нашата храна все повече се състои от

рафинирани, консервирани, ароматизирани,

Модифицирани с голям срок на годност и

лишена в процеса на обработката от своята живителна сила. Организмът на човека се нуждае от натурално, екологически чисто, балансирано хранене. Пълноценното хранене се определя от наличието на достатъчно количество жизнено важни вещества (аминокиселини, минерали, витамини, ферменти, полиненаситени мастни киселини), необходими за оптималното действие на клетките на човешкия организъм.

И така, несъмнено всеки фактор е много важен за здравето на човека, но отделно тези направления само забавят развитието на заболяването. За възстановяването на здравето е необходимо да се използва КОМПЛЕКСНИЯТ ПОДХОД.

Например за здравето не е достатъчно да се занимаваш с дихателна гимнастика или йога, на организма са нужни още: въздух, качествена вода и пълноценно хранене.Скоростта за възстановяване на здравето зависи от количеството и качеството на задействаните фактори на чистия човешки организъм, което се обеснява с принципа на възобновяване на клетките.

2.ПРИНЦИП ЗА ВЪЗОБНОВЯВАНЕ НА КЛЕТКИТЕ


КЛЕТКА ТЪКАНИ ОРГАНИ СИСТЕМИ ОТ ЧОВЕК

ОРГАНИ

Човешкият организъм се състои от 12 системи. Системите се състоят от органи. Органите от тъкани, а тъканите от клетки.Клетката е най-малката единица лежаща в основата на строежа и развитие на организма. Тя представлява елементарна жива система,способна към самообновяване, саморегулация и самовъзпроизвеждане. Тя се храни, движи се в търсенето на храна, избира, къде да отиде и с какво да се храни, защитава се и не пуска вътре от околната среда неподходящи вещества и същества.

Клетките се явяват основните “тухли” на живота, и ако те са здрави значи и тъканите ще бъдат здрави, органите, нашите системи ще функционират без отклонение и човек ще бъде здрав.

Всяка клетка изпълнява своя функция и има свой срок на живот, старите клетки се разрушават и на тяхномясто се образуват нови. По този начин се обновяват тъканите, органите, а след време и целия организъм. Възниква въпроса защо ние боледуваме, стареем? Основната причина се сътои в отсъствието на условие за развитие и размножаване на здравите клетки (което е доказано от експерименталната работа на Алексис Карел). Закисляването на организма и липсата на клетъчно хранене (гледай “какво е нужно на клетката?”) довежда до недостиг на строителен матерял. В резултат клетката се видоизменя, става недодялана, не изпълнява своите функции, и следователно става нарушение в работата на органите и целия органзъм.
Знаете ли вие?

Черният дроб се обновява за 1-1.5 години. Кожата за 2 седмици. Червата – 16 години, ако изключим клетките на покривната тъкан на червата, които се менят на всеки 5 дни. Костите – 10г. Кръвта – 150 дни.

Стомахът за 5 дни.
Процесите, произтичащи в нашия организъм всеки ден, приличат на обикновен строеж. Представете си,че клетките на организма са здание или къща, а после се замислете, какви къщи се получават при отсъствието макар и на един работен материал, например цимент: къща без стени или без основи?!Същото нещо се случва в нашия организъм.Значи, ако даже на болната клетка осигурим всички необходими строителни материали и благоприятна среда, то ще можем да построим здраво поколение клетки, които ще могат да изпълняват своите функции. Френският учен доктор Алексис Карел, лаореат на Нобелова награда, в условие на лаборатория провел експеримент.
Карел казва, че самата клетка е безсмъртна. Работата е просто във водна среда в която тя се намира и се възражда. Средата трябва да бъде алкална. Ако тази среда се обновява периодически, дава се на клетката всичко необходимо за нейното хранене, животът й ще продължава вечно.
И така ако ние създадем оптимални условия за живот, и възстановяване на клетките, то всяко ново поколение клетки ще бъде по -здраво от предишното. Поддържайки тези условия за всички поколения клетки, ние след известно време ще имаме по-здрави органи и следователно оздравяване на целия организъм.
КАКВО Е НУЖНО НА КЛЕТКАТА?

Всеки ден клетката се нуждае от храна (строителен материал), вода (среда в която протичат биохимически процеси) и кислород.

КЛЕТЪЧНО ХРАНЕНЕ

Храната за клетките не е кокошка, картофи, масло, лук, а строителни материали.

Аминокиселини 28

Минерали 15 (най-важните)

Витамини 12

Ферменти 7 (основните)

Незаменими мастни киселини 3

Аминокиселини – това е строителен атериал за всяко живо същество: хора, животни, растения. Нашите клетки се състоят от човешки белтъчини, но ние не се храним със себеподобни. Ние употребяваме растителна и животинска храна, аминокиселините които нашият организъм натрупва и при помощта на минерали ги преостройва в човешки. Иначе ние бихме изглеждали така, както каквото ядем.

Съществуват 28 аминокиселини, много от тях се образуват в организма на човека. Някои аминокиселини не могат да се синтезират в организма, затова човекът е длъжен да ги получи с храна. Те се наричат незаменими. В случаи, когато макар и една незаменима аминокиселина отсъства, образуването на белтъчини се преостановява (причината е заболяване). Към липса на аминокиселини довеждат много фактори, даже ако човек употребява голямо количество белтъчини: инфекция, травми, стрес, приемане на лекарствени препарати, процес на стареене и нарушаване на храносмилането. Затова биологически активните добавки, съдържащи незаменими аминокиселини, могат да окажат голяма помощ в запазването и възстановяването на здравето.Противити и Биошейп – това е балансиран комплекс от 8 незаменими аминокиселини.

Минералите преустройват аминокиселините в нужния на организма ред. В човешкия организъм трябва да присъстват само органични минерали (неорганичните лошо се усвояват и се отлагат в организма).

ЗНАЕТЕ ЛИ ВИЕ?

В природата органичните минерали, които се усвояват от човешкия организъм, се намират в аминохелатна форма. Те се образуват по пътя на преработката на растенията от неорганични минерали, които се получават от почвата.Важно! Изтощаването на почвата води до недостиг на минерали в организма!

Витамините започват процес на подмяна на минералите в аминокиселини, дават енергия на минералите за преструктуриране на аминокиселините. Витамините се усвояват само в натурална форма.

Ферментите изпълняват ролята на управляващи всички процеси в нашия организъм. “Те подреждат “ всичко сложно до простото. Вземат участие в преработването на храната, само в присъствието на ферменти от храната се извлича енергия за живота.

На организма са необходими растителни ферменти, също така и животински ферменти (например, “Мезим Форте”) предизвиква привикване към препарата.Незаменими мастни киселини или полиненаситени мастни кислени съставляват основата на клетъчните мембрани (обвивката повече от 50%), обезпечава необходимата проницаемост.

Без здрави мембрани, клетките губят своята способност да задържат водата, аминокиселините и другите хранителни вещества. Губи се способността за предаване на гинетичната информоция. Също така незаменимите мастни киселини са много важни за работата на нервната система и мозъка.Всичко това е една верига, необходима на клетката всеки ден Ферментите привеждат в действие витамините, витамините участват в химическата реакция по промяна на аминокиселините с помощта на минералите. Замяната в матрицата на аминокиселини и минерали, довежда до изменение на самата молекула на аминокиселините.

Ако няма ферменти, то витамините и минералите практически са неефективни.

Всички хранителни вещества ние трябва да получаваме от хранителните продукти, но същестуват ред условия. При температура 60 градуса по Целзий се разрушават аминокиселините, витамините, мастните киселини и ферменти. Съответно повече от 50% от храната трябва да бъде необработена.
 • Скъпа ! Колко вкусна торта !

 • Купих я от магазина.

 • Не можеш ли ти да я направиш?

 • От какво ??? Нямам нито глутамат натрий , нито Е 517 , нито Е 1452 …

При употребата на консерванти (природни консерванти – сол, захар, оцет, лимонена киселина, а изкуствените – подобрители на вкуса, аромата и цвета, емулгатори. Е – добавки) се разрушават витамините и ферментите, даже тези които имаме вече в организма. Също убийствената за тях слънчева светлина, кислород и време (в сладкото няма витамини и ферменти).

Единствения изход е да се балансира и оптимизира храненето в полза на натуралните, безопасни активни добавки.

Биологически активните добавки / БАД / са природни продукти, които осигуряват на организма жизнено важни елементи,благодарение на което той става способен самостоятелно да се справи с болестите.С цел да запазим здравето си ние не можем да се откажем от приемането на биологически активни добавки към храната!!!

Редовното приемане на БАД дава възможност веднага да се попълни дефицитът на хранителни вещества и да се понижи рискът от много заболявания.

За хора с малки възможности БАД може да се окаже главен

способ за поддържане минимално”равнище на здравето “

Приемането на БАД е обосновано от научна и практическа гледна точка.Според мнението на специалисти, БАД ще заемат важно място в структурата на хранене през XXI век.

В успешно развиващите се стррани, БАД постоянно употребяват 70-90 % от населението (Европа, САЩ, Япония, а в Росия само 7 %)

Например, Япония благодарение на държавна програма за възстановяване здравето на нацията, основана на приемането на БАД, продъжила повече от 50 години днес заема второ място в света по продължителност на живот.

При избора на БАД трябва да бъдем внимателни.Пазете се от фалшиви! Съществуват много недобросъвестни производители и продавачи,които широко рекламират и продават БАД като универсални за всички болести.

Най-добрата компания – това е Международният Коралов Клуб. Работи на пазара много години, има сертифицирана и качествена продукция, проверена от Руският потребителски надзор и съответстващ на световния стандарт GMP.

И така, даже ако дадем на клетката всичкия добър строителен материал, то в клетката ще поподне малко, ако няма вода с определени свойства,доколкото обменните клетъчни процеси са свързани с водна среда.


Полезно е да се знае !!!

Една таблетка цинк садаржа толкова полезни вещества колкото 13 кг. круши, 25 кг.праскови или 12 кг. малини

Една таблетка желязо – 1.5 кг. пресни сочни ябълки или 3 кг.малини.

Една таблетка витамин “В” комплекс заменя 80 кг.сладки круши.А ако вашето дете не иска да яде по 5 кг. сливи на ден,то му дайте 1 таблетка детски вкусни витамини и това ще попълни дневната норма от йод!В О Д А
Вода! Това е най-важното вещество на Земята.Без нея не може да има живот.

Ако говорим за водата, то отделяме 2 главни характеристики:Количество (необходимо 30мл. на 1кг. тегло (1,5 – 2 литра) когато сме болнни и 2-3 пъти повече.)

Качество. Организмът се нуждае от вода всеки ден.Вместо нея ние пием много различни напитки,такива като кола,газирани, сокове, кафе, чай, бира, които водят до обезводнявание.

Организмът на човека се състои примерно 70 % от вода, а мозъкът му 82 %. При обезводняване на организма с 1 % се появява жажда. С 2 %- чувство на безпокойство, намаляване на апетита и работоспособността. С 4 % -чувство на гадене.Виене на свят и умора. С 6%- губи се координацията и свързаната реч.Вече с 10% - нарушава се терморегулацията и започват да умират клетки; с 11% - организмът търпи сериозни изменения и е необходима медицинска помощ, а при 20%- може да настъпи смърт.

Хроничното обезводнняване на клетъчна основа е главната причина за развитие на дегенеративни заболявания”

За да се усвои водата и попадне в клетките, тя трябва да има определени качества.
КАКВА ВОДА НИ Е НУЖНА ?

По данни на Световната Здравна Организация питейната вода удовлетворява около 120 параметри.Ще разгледаме най-важните от тях: 1. Водата трябва да бъде чиста. Не трябва да съдържа хлор и неговите органически съединения, соли на тежки метали, нитрати, нитрити, пестициди, бактерии вируси, гъбички и едноклетъчни животни.

 2. Структура. На нас ни е необходима вода с правилна структура, която носи информация за здравето и дълголетието.

ЗНАЕТЕ ЛИ ВИЕ?

Масару Емото, японски изследовател казва, че структурата на водата зависи от оказваното й влиание (човешки мисли, емоции, музика). Ученият фотографира кристали на замръзнала вода, доказвайки, че водата е способна да приема, запазва и предава всякаква информация.

Витализацията (съживяването) на водата е метод, позволяващ да се очисти водата от предишни вредни негативни въздействия, и да върне нейната природна, изворна структура, информация, свойства и живителна сила.

Цялата течно в организма е структурирана. Само в такова състояние тя е способна да проникне в клетката. 1. Минерализация. Водата носи със себе си разтворими часици на различни минерали и микроелементи. Вода след остатъчна минерализация, “е празна” измива минералите и микроелементите от нашия организъм. В същото време минералната вода с висока концентрация на соли при постоянно приемане може да доведе до бъбречно каменна болест. Водата, която е необходима на клетката трябва да бъде слабоминерализирна.

 2. Повърхностно напрежение. (ПН) – това е проникване и разтваряща способност на водата. Водата, която вие пиете от чешмата или бутилирана има степен на повърхностно напрежение до 73 дин/см и силно се отличава от тази вода, която заобикаля клетките и тъканите на вашият организъм.

Водата трябва да бъде достатъчно “рядка”, лесно усвояемо да има ПН съпоставимо с ПН на вътрешноклетъчната и междуклетъчна течност (43 дин/см). Това облекчава постъпването на хранителните вещества в клетките и способства за извеждането от организма на токсините. Само вода с ниско повърхностно напрежение (43 дин/см) има възможност да проникне в клетката, да донесе всички хранителни вещества и да изкара от нея всичко преработено.

 1. pH. – показател за киселинно – алкален баланс, които показва енергията на водорода и равнището на неговата активност, във водна среда. Сега организмът на много хора се намира в закислено състояние (pH е по-малко 7.0) в следствие неправилното хранене, стрес и замърсена околна среда. Основните течности и продукти, които ние употребяваме, са кисели. Например захар, брашно, газирани напитки, имат pH = 3.

Смята се, че киселата среда е една от основните причини за разрушаване на клетките и повреждането на тъканите, развиване на болести и стареене, и завишаване на болестотворните организми. В кисела среда до клетката не достига храниелен материал, разрушава се мембраната.

Немският биохимик и физиолог Ото Варбург, удостоен през 1931г. с Нобелова награда по физиология и медицина за откритие на природата и мехаизма на действие на дихателните ферменти, доказал, че недостига на кислород (кисела среда – pH <7.0) в тъканите настъпва изменение на нормалните клетки към злокачествени.

Ученият е открил, че раковите клетки губят способност за развитие в среда, наситена със свободен кислород, с показатели pH = 7.5 и повече. Това значи, че когато течностите в организма са кисели се стимулира развитие на рак. Негови последователи през 60 – те години на миналото столетие доказали, че всяка патогенна флора губи способност да се размножава при pH = 7.5 и повече, и нашата имунна система лесно се справя каквито и да са агресори!

Затова за запазването и поддържането на здравето на нас ни е необходима алкална вода (pН = 7.5 и повече). Това позволява по-добре да запазим кисело – алкалното равновесие на течностите в организма, тъй като основните жизнени среди имат слабоалкална реакция ( pH на кръвта = 7.43 при понижаване до 7.1 настъпва смърт).

Вече при неутрална биологическа среда организмът може да има удивителна способност към самоизлекуване. 1. Окислително възстановителен потенциал (ОВП). Основните процеси, обезпечаващи жизнеспособност на всеки организъм, се явяват окислително – възстановителните реакции, т.е реакции, свързани с предаването или присъединяване на електрони.

Неговото положително значение означава протичане процес на окисляване и отсъствие на електрони. Отрицателните значения на(ОВП) свидетелствуват за протичане процес на възстановяване и наличие на електрони. Следователно, положително заредената вода – това е мъртва вода, която ни отнема енергията за възстановяване. Отрицателно заредената вода – това е жива вода, и тя ни дава енергия! ОВП във вътрешната среда на организма е отрицателна.

ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!

Показатели – измерени параметри на някои течности: Прясно размразена вода: ОВП = +95, pH = 7.0

Преварена вода: ОВП = + 218, pH = 4.5

вода от чешмата: ОВП = + 160 ( обикновенно е по-лоша, до + 600), pH = 4.0

Зелен чай: ОВП = + 55, pH = 4.5

Черен чай: ОВП = + 83, pH = 3.5

Кафе: ОВП = + 70, pH = 5.00

Минерална вода: ОВП = + 250, pH = 4.6

Сварена вода, след 3 часа: ОВП = + 465, pH = 3.7

Кола: ОВП = + 320, pH = 2.7

Вода КОРАЛ МАЙН: ОВП = - 150/ - 200 (зависи от време на активност), pH = 7.5 / 8.0

Микрохидрин: ОВП = - 200/-300, pH = 7.5/8.5

Как хранителните вещества попадат в клетката?

Хранителните вещества и кисородът постъпват от кръвта 1-во в междуклетъчната течност, а после могат да бъдат използвани от клетката. Продуктите за жизнеспособноста на клетките и СО2 също постъпват в междуклетъчната течност, а после токсичните вещества се събират в лимфната система, където се изчистват. И само тогава се отправят във венозния поток.
Лимфа

83% от всички отпадъци се намират в междуклетъчната течност. Когато има много токсини, междуклетъчната течност напомня “киселини”, има закисляване. При това хранителни вещества не могат да попаднат в клетката отделянето на шлаките се забавя, създава се благоприятна среда за развитие на паразити. Клетките не могат да ги изхвърлят, всички обменни процеси произтичат благодарение на разликата в потенциала между и вътрешноклетъчната течност.

Закислено състояние.


pH = 7.5


Обмяната на веществата – забавени; клетката - обезводнена,сбръчкана; в междуклетъчната

течност – паразити.Идеално състояние.

Обмяната на веществата – добри; клетката е

пълна с вода – здрава.

Но, даже ако даваме на клетката правилна

храна и вода, това ще бъде безполезно, ако

не се занимаваме с изчистване на организма.

Изчистване на организма

Изчистване от паразити

“ В действителност, паразитите са убили много повече хора, отколкото войните през цялата история”, - утвърждава

National Geografic”

Епидемия от паразитно заразяване е достигнала заплашителнни размери. По данни на Световната Здравна Организация , 3 от всички смъртни случай в света са от бактерий, вируси, гъбички (всички паразити само малки) и паразитни червй. Практически от 80% от всички съществуващи заболявания или направо са предизвикани от паразити или се явяват в следствие от животът напаразитите в нашия организъм!

А
При лекаря:


 • Докторе, ние пристигнахме.

 • Кои вие?

 • Аз и моите глисти.
какво е това паразит? Паразит – това е организъм, живеещ за сметка на своя стопанин. Той живее вътре в нашия организъм, храни се от нашата енергия, нашите клетки, или с клетъчна храна. Те с радос убпотребяват всички най-хранителни вещества от менюто на своя стопанин оставяйки му токсини, млечна киселина и отрови. В човека може да има повече от 100 вида паразити, от микроорганизми до глисти, с дължина доняколко метра.

Въпреки мнението, че паразитите

Живечт само в нашите черва, тях

можем да ги намерим в най-

различни части от нашия организъм:

в белите дробове, мускулите, ставите

черния дроб, хранопровода, мозъка

кръвта, кожата и даже в очите! Така както паразитът може да сществува в вашия организъм, и Вие даже да не подозирате за това? Тези “умни” същества са толкова хитри, че могат да замаскират своето присъствие със симптоми на най-разпространените заболявания. Ето защо добрите специалисти съветват изчистване от паразити всички, които страдат от “популярни” заболявания.

Общи симптоми на присъствие на паразити в организма:

З


По улицата пълзи глист, на гърдите му значка, а на нея е написано:

“ Искаш ли да отслабнеш, попитай ме как?”


апек, разстройство, газове и подуване, синдром на нервния стомах, болки в ставите и мускулите, анемия, алергия, лоша кожа, нервност, нарушение на съня, скърцане със зъби, хроническа умора, имунни нарушения. А също така увеличаване на теглото, непрекъснато усещане за глад, отслабване, лош дъх в устата, астма, диабет, епилепсия, мигрена и такива също заболявания, които най-често се явяват причини за смърт, като сърдечните заболявания и смърт.


Паразитите отделят токсини, закисляват нашия организъм, разрушават тялото ни, ограничават възможностите ни за жизнена активност, манипулират ни.

Установено е влиянието на паразитите върху човешкия ген: продължителноста на живота на всяко следващо поколение се съкращава с 10 – 15 години.

Винаги има риск да се заразим с паразити. Те попадат в нашият организъм чрез хранителни продукти: месо, риба, хайвер, плодове, зеленчуци, орехи, салати и даже вода.

Паразитите винаги имат шанс да продължат своето развитие в нашият организъм: техните яйца са много лепкави и здраво се залепват за повъхността на плодовете и предметите от бита.

Невъзможно е да се измият яйцата под водната струя.

Съществува още един път за заразяване с паразити – от домашни животни. В организма на повечето животни живеят няколко вида паразити, и техните яйца често попадат на козината им.. И човек може да се зарази когато гали, прегръща и целува своя любимец.

Отчитайки много високата степен на заразяване, е необходимо 2 пъти в годината да се провежда курс за изчитване.

При това е много важно, да се придържаме към библейският принцип “не убивай”. Унищожаването на всички паразити изведнъж може да доведе до силна интоксикация на организма, а информацията за опасността може да се обърка и те да се скрият. (Паразитите живеят повече от нас на тази планета, и имат висока степен на издръжливост). Защо трябва да създадем такива условия, при които паразитите не могат да се развиват, да се движат, да се размножават и да умрат от естествена смърт, без вреда за нашето здраве. Също така употребата на голямо количество качествена вода (без вода, всички трупове и отрови ще останат в организма ни). За милиарди години от своето съществуване едноклетъчните микроорганизми са изработили надеждни механизми за оживяване. За много паразити по този начин, за защита и разпространение е станал самият човек и контролът над неговото поведение. Установено е, че паразитите са способни да влиаят на нашето съзнание, а следователно да ни управляват. Хора заразени с паразите стават агресивни, неуправляеми, озлобени, нервни, безпокойни, имат безпричинен страх, безпокоен сън “синдром на хроническата умора”, депресия. Изследвания, проведени от специалисти от Карловският университет в Прага, показали хора с паразити в мозъка едва ли не 3 пъти повече попадат в пътно-транспортни аварий, превишават скорост и преминават на червен светофар.

В природата често се наблдават случаи, когато паразити карат своя стопанин, да извърши опасни и несвойствени за него постъпки.

Например, микроорганизми, които се намират в речна риба, ги карат да изскачат от водата, което позволява на хищните птици да хванат рибата. А паразити живеещи в скакалците, ги карат да скачат във водата където паразита може да излезе от стопанина и да продължи своя жизнен цикъл.

Скоро учените от Оксфордският университет, доказали, че паразитът токсоплазма също може да влиае на поведението на своя стопанин. Токсоплазмата – е един от най-разпространените човешки паразити. С тях са инфектирани повече от 60% от населението на земята. Това са вътрешно клетъчни паразити, които основно разрушават клетките на главният мозък, а също така и вътрешните органи, мускулите и лимфните възли. Заразяването става от птици, котки, кучета, от мляко от животни. Учените потвърждават, че съществува връзка между заразяването с токсоплазма и развитието на шизофрения …

Най-добрият способ за изчистване от паразити – това е приемането на безопасни растителни средства, оказващи целенасочено – антипаразитарно въздействие, алкална среда, висок имунитет, и чист организъм.

Изчистване на лимфната система

Лимфа – това е най-важната система, жизнено обезпечена, която отговаря за имунитета, изхвърлянето на токсините и др. вредни вещества.

Налепите на езика сутрин, лош дъх от устата отоци, често възпаление на сливиците, хреми, кашлица – това са признаци за пренатовареване организма с отровни вещества, с които лимфната система трудно се справя , и в някои случай, престава самостоятелното очистване. Това довежда до, скапването на токсичните съединения и започват да оравят организма понижавайки имунитета. Затова е необходимо периодично изчистване на лимфната система, особено след приемането на антипаразитарни програми.

Комплексно изчистване на организма

Правили ли сте някога в къщи генерално чистене? Мили ли сте пода? Изхвърляли ли сте обклук? Навярно, да та нали всички ние се стремим, в нашия дом да цари чистота и ред, а чистили ли сте вие своя организъм, които се нуждае от очистване на 1-во място? Хората не съзнават, колко е “замърсен” техния организъм. Неправилното хранене, лоша екология, стрес водят към натрупване на отровни вещества токсини, шлаки, екскременти (към 40-тата годишнина от 2 – 15 кг. в дебеото черво), което трябва да се изчисти.

Ораганизмът вместо здрава витаминизирана храна, всмуква чрез дебелото черво, отровени от фекални отложения, отрови при това токсините блокират работата на ферментите.

В резултат настъпва самоотравяне, което води до ред сериозни заболявания, ранно стареене.Затова е нужно да се извършва комплексно изчистване (генерално изчистване) не по-малко от 1 път в годината. Изчистването трябва да бъде поетапно: подготовка на организма, изчистване и възстановяване микрофлората след изчистването, иначе изчистването ще има негативен характер. Никога не прибягвайте за изчистване със диета. Диета означава прекъсване приемането на хранителни вещества, което води до образуването на болни клетки, тъй като те не получават строителните материали, а в следствие на това се образуват болни органи, а после и системи. Изчистването трябва да бъде насочено за изхвърляне на шлаките и токсините.

Един от най-достъпните надежни, безопасни и комфортни методи за изчистване на организма – това е програмата Коло – Вада Плюс.

Триетапната комплексна система включва натурални, противопаразитарни средства, ферменти, полезни бактерии, хранителни вещества и сорбент каолин (бяла глина), благодарение на която става меко изхвърляне на шлаките и токсините.

Легендарната програма Коло – Вада в продължение на 30 години е разработвана от канадският учен Алберт Зер.

И така, от казаното по-горо можем да направим изводи, за Закона на Здравето.

Ако осигурим клетката с необходимите сстроителни материали, в достатъчно количество качествена вода, изчистване от шлаки и празити, то клетката ще бъде здрава – здрав ще бъде органът, след органите системата – и целият организъм.А ЗНАЧИ НИЕ СМЕ ЗДРАВИ И СЕ ЧУВСТВАМЕ ВЕЛИКОЛЕПНО

Нашето тяло - това е клетка за Вселената,

Нашето тяло – товае Вселена за нашато клетка.

В нашият организъм, живеят повече от 100 милиарда клетки, които се раждат и умират, размножават се и искат да бъдат здрави. Благодарение на жизнеспособността на човека, паралелно с тях в нашият организъм се заселват и други жители – паразити, гъбички, вируси. Бактерий, ракови клетки, които искат да завладеят властта. В тялото ни постоянно има борба (добра и зла). Кой ще победи зависи само от нас! Употребявайки модифицирана храна, газирани напитки, алкохол, лоша вода, закислявайки и затлачвайки нашия организъм, ние създаваме прекрасни условия за живот на нашите гости, помагайки им да унищожат нашите клетки.

Това накрая ще доведе до гибел на организма. Стува си да се замислим и да преминем от другата страна на фронта? Да помагаме не на врага ,а на съюзниците нашите клетки, да ги задоволим с хранителни вещества, защитавайки, укрепвайки и те с лекота ще се справят с недоброжелателите. Ще ви се отплати със здраве, дълъг и активен живот.
Така, на чия страна сте вие? На кого ще помагате? Почувствайте, как всяка клетчица от вашия организъм радостно възприема тази информация!

Почувствайте радостният стремеж на всеки. Вашите клетки изграждат здраво тяло. Почувствайте също и своята съпричастност със Своето здраве.Пътища за възстановяване и запазване на здравето

 1. ПСИХОЛОГИЯ (позитивно мислене) + отказване от вредни напитки (газирани, консервирани, подсладени) и храни (отровни Е добавки и вечен “неразвалящти” се в естествения срок)

 2. ФИЗИЧЕСКА АКТИВНОСТ

 3. НОРМАЛИЗАЦИЯ НА ВОДНАТА С РЕДА В ОГРАНИЗМА

Жива вода – Корал Майн, Алка майн, Вита стик, Микро Хидрин, Хидросел.

4.ИЗЧИСТВАНЕ НА ОРГАНИЗМА:

От паразити, вируси, бактерий, гъбички.

Кора от мравчено дърво, противопаразитарна билкова комбинация №7, каскара саграда (зарнастец), кора от бял дъб,

МСМ (сяра), асимилатор, Корал Пробиотик, силвер – макс (колоидно сребро)От шлаки и токсини

Билкова комбинация №2, лакс – макс, Коло – Вада, Про -волокно.Изчистване на лимфата

Сладък корен, келп.5.ПОЛУЧАВАНЕ ВСЕКИ ДЕН ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ВЕЩЕСТВА

28 аминокиселини – спирулина, противити, биошейп, зелено злато.

15 минерала - Меджик калций, активин, 24/7, ПауерМин

12 витамина – алтимейт, активин, 24/7, “В” комплекс, спирулина, фито-енергия, ПауерМин, фито-си.

7 фермента-Асимилатор,Храносмилателна формула, папая

3 незаменими мастни киселини-омега 3/60, Ай Кю ,масло от черен дроб на акула, Про-волокно.6. ЗАЩИТА НА ОРГАНИЗМА ОТ НЕБЛАГОПРИЯТНИ ФАКТОРИ

Неутроник – защитита от електро – магнитни излъчвания, микрохидрин – антиоксидантна защита.

Днес на пазара съществуват много компаний, предлагащи продукти за здраве. Международният Коралов Клуб (МКК) значително се отличава от всички, неговите продукти обхващат целият път за възстановяване на здравето за което ние упоменахме по-горе, и има най-високо качество: Продукти за изменение качеството на водата. Днес да изменим качеството на водата за да съответства на потребностите на живата клетка, може само единственият продукт в света Корал – Майн (Алка – Майн) Принадлежащи на МКК. Така че в компанията има методи и способи, за витализация на водата.

Безопасна натурална продукция, насочена срещу паразити, вируси, гъбички, бактерий.Продукция за клетъчно-балансирано хранене, включвайки растителни ферменти, създадена с използвани нанотехнологии.
На членовете на клуба компанията предлага:

 • Отстъпки – 20%

 • Система за възнаграждение.


За всяка покупка Ви се начисляват бонуси, които Вие можете да обмените с продукция. Внимание! Хора, които сте поканили в компанията, правят покупка, прибавят бонуси за ваша сметка.

Превод от руски език – Р.Чолакова
Каталог: attachments -> article
article -> Решение за отказ за заплащане на правна помощ служебно или по предложение на адвокатския съвет
article -> Публични прояви в духовната сфера в горна оряховица март 2016 година
article -> Национален календарен план за 2014 година I. Национални инициативи
article -> Национален календарен план за 2015 година I. Национални инициативи
article -> Списък на възстановените заглавия към 31. 07. 2012
article -> Секции за гласуване на избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването
article -> 1 април /неделя/, 10. 00 часа, център село Поликраище
article -> Отчет за изпълнение бюджета на община Годеч за 2012 година
article -> Публични прояви в духовната сфера в горна оряховица февруари 2016 година


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница