Противогаз за цветя Данаил МариновДата18.09.2023
Размер12.81 Kb.
#118701
Противогаз за цветя
Свързани:
Пропуснах чакайки, Non-verbal communication

Противогаз за цветя
Данаил Маринов

Усещането за живот - най-сладкото чувство. Душата има нужда да усеща, освен чувства, така и усещания от живота. Те са вкусват през ръцете, през носа, очите, ушите, устата и всяка една друга част на тялото. Чисто човешките усещания като: спокойствие в ума и душата след края на дълъг ден, докосването на слънцето по цялата кожа, засичането на погледа с любим човек, първият плач на дете - са само малка част от предложенията в менюто на живота. Всеки заслужава да изпита всички усещания на живота, дори във времена на деца отглеждани в епруветки, силиконови цици и чувства траещи по пет минути. В такъв живот се опитваш да помиришеш цвете с противогаз, но единственото което усещаш е гадната кожена маска, която тежи с предния си метален филтър и не ти позволява да погледнеш към небето - дома на живите. А докато си долу с мъртъвците, опитващи се да вкарат щастие в кръвта си, за да усетят и едно вдишване на небесните хора се закопаваш още по-дълбоко и от тях.


Фалшивото не заслужава да бъде просто изтрито с гума, а да бъде подпалено и ритано между очите с всичка сила до края на вечността.
Истински живот живян двайсет минути, си заслужава си заслужава повече, отколкото фалшив живот живян двеста години с очила замъгляващи всичко хубаво.
Свалянето на противогаза не е сгода на всички, така те никога не помирисват въздуха, а камо ли цветята растящи точно заради нас.

Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница