„Пътека на сътрудничеството“, със знаци с цветовете на българското и турското знаме



Дата28.10.2018
Размер2.52 Mb.

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

За втора поредна година, на 21 септември 2013 г. Съвместният технически секретариат по Програмата за трансгранично сътрудничество по ИПП България- Турция отбеляза Деня на европейското сътрудничество. Под надслов „Заедно към върха” се проведе съвместно изкачване на най-високия връх в транс-граничния регион – Голяма Махиада (1031 метра), намиращ се край село Йенидже, област Къркларели, Република Турция.



Официалното откриване на проявата се състоя в двора на община Йенидже, където бе разположена информационна маса с материали за информация и популяризиране на Деня на европейското сътрудничество и Програма за трансгранично сътрудничество по ИПП България- Турция. Екипът на Съвместния технически секретариат раздаде тениски, брошури и сувенири с логото на Деня на европейското сътрудничество 2013.



Повече от 75 участника от туристически и спортни клубове от Хасково, Ямбол, Бургас, Одрин и Киркларели взеха участие в отбелязването на Деня на европейското сътрудничество 2013 г.



Участниците в изкачването маркираха пътеката до върха, наречена „Пътека на сътрудничеството“, със знаци с цветовете на българското и турското знаме.






Освен това, участниците поставиха в началото и в края на маршрута информационни табели – по една в село Йенидже и на върха, както и многобройни указателни табели, визуализирани с логото на събитието, които да посочват началото и края на пътеката.




Турските и български участници заедно почистиха и подготвиха място за къмпинг на 800 м. надморска височина, където представителите на българските туристически клубове устроиха своя палатков лагер.

По време на инициативата, посветена на Деня на европейското сътрудничество 2013 г., представителите на туристическите клубове от България и Турция имаха възможността да установят директен контакт за бъдещи съвместни инициативи и проекти.




Каталог: upload -> docs -> 2013-09
docs -> Наредба №2 от 10. 01. 2003 г за измерване на кораби, плаващи по вътрешните водни пътища
docs -> Наредба №15 от 28 септември 2004 Г. За предаване и приемане на отпадъци резултат от корабоплавателна дейност, и на остатъци от корабни товари
docs -> Общи положения
docs -> І. Административна услуга: Издаване на удостоверение за експлоатационна годност (уег) на пристанище или пристанищен терминал ІІ. Основание
docs -> I. Общи разпоредби Ч
docs -> Закон за изменение и допълнение на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България
docs -> Закон за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси
docs -> Наредба за системите за движение, докладване и управление на трафика и информационно обслужване на корабоплаването в морските пространства на република българия
2013-09 -> Информационните технологии и съобщенията изпълнителна агенция


Поделитесь с Вашими друзьями:




База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница