Punctured Convolutional CodingДата03.01.2022
Размер51.86 Kb.
#112012
Punctured Convolutional Coding
Свързани:
Punctured Convolutional Coding

Punctured Convolutional Coding
Този модел показва как да използваме блоковете Convolutional Encoder и Viterbi Decoder за симулиране на пробита кодираща система. Сложността на декодера Viterbi се увеличава бързо с скоростта на кодиране. Пробиването е техника, която позволява кодирането и декодирането на кодове с по-висока скорост, използвайки енкодери и декодери със стандартна скорост 1/2.


Структура на примера
Този пример съдържа тези блокове от Communications System Toolbox ™

- Двоичен генератор на Бернули: Създава произволни битове, които да използваме като съобщение.Параметри които можем да променяме са вероятност за нула, първоначални параметри,времетраене,брой проби на кадър,типа на изходните данни.

Convolutional Encoder-Кодиране на съобщението, използвайки техниката на конволюционното кодиране.Параметри които можем да променяме са-типа на структурата на решетката,режима на работа

-BPSK Modulator Baseband:BPSK Modulator Baseband-Модулира кодираното съобщение, за да се подготви за предаване.Модулирането става чрез метода на двоично фазово изместване.Параметри-Фазово отместване (rad), тип изходни данни.
-AWGN Channel:AWGN Channel-Предава данни, добавяйки произволни числа, за да симулира шум в канала. Добавя бял гауссов шум към входния сигнал. Входният сигнал може да бъде реален или сложен. Този блок поддържа многоканална обработка. Когато се използва някой от режимите на дисперсия със сложни входове, стойностите на дисперсията се разделят по равно между реалните и въображаемите компоненти на входния сигнал.Параметри които можем да променяме са типа обработка на входа,режима на работа,отношението сигнал-шум и силата на входния сигнал
-

Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница