Q. Какви видове плодове и зеленчуци може да се сложат в Healthyjuicer?Дата19.09.2017
Размер43.28 Kb.
#30522

Healthyjuicer Electric Frequently asked Questions (FAQ)Q. Какви видове плодове и зеленчуци може да се сложат в Healthyjuicer?
A. Електрическата сокоизстисквачка Healthyjuicer е много добра за изцеждане на сок от пшенични стръкове и може да се използва за всякакви видове зеленчуци, включително листни зеленчуци – спанак, марули, кълнове и магданоз. За твърди или влакнести зеленчуци като моркови, цвекло и зеле, е най-добре да се нарежат на ивици и да не се претоварва сокоизстисквачката.
Q. Колко е голяма сокоизстисквачката?
A. Електрическата сокоизстисквачка е 38х18х28см.

Q. Електрическата сокоизстисквачка Healthyjuicer има ли защита от претоварване?

A. Да, защитата е поставена на дъното на сокоизстисквачката и ще я изключи, ако е блокирана повече от 30 секунди. В такъв случай трябва да рестартирате уреда, за да продължите работа.Q. За колко време се получава чаша сок?

A. Зависи какво изцеждате и по колко продукти поставяте в сокоизстисквачката на един път. Обикновено отнема няколко минути, за да се получи чашка 30 мл сок от пшенични стръкове или 200 мл смесен сок от примерно морков, ябълка и селъри. Почистването също става само за няколко минути.Q. Сокът, изцеден със сокоизстисквачката Healthyjuicer съдържа ли някакви фибри?

A. В сока има малко количество фибри, които може да се разглеждат като допълнителна здравословна добавка. Може да го прецедите със ситото, ако не искате да има никаква излишна пулпа.
Q. Издръжлива ли е сокоизстисквачката? От какво е направена?
A. Сокоизстисквачката Healthyjuicer е много здрава. По-голямата част е направена от поликарбонат (Lexan), който е почти неразрушим(Lexan се използва при производството на бронирано стъкло). Бъркалката е направена от полимер с висока плътност (найлон) и накрайници от неръждаема стомана, където има най-много напрежение. Вътрешността на накрайника е също с вградена неръждаема стомана.
Q. Каква гаранция има сокоизстисквачката?
A. Електрическата сокоизстисквачка Healthyjuicer има 2-годишна ограничена гаранция за двигателя. Има също едногодишна гаранция за части, които не функционират правилно, поради производствен дефект, при нормална употреба.

Q. Има ли някакви предимства сокоизстисквачката да е направена от пластмаса, а не от метал?
A. Противно на мнението на много хора, всъщност е по-добре сокоизстисквачката ви да е направена от пластмаса. Металните сокоизстисквачки може да ръждясат след време, тъй като повечето плодове и зеленчуци са до известна степен киселинни.


Q. Може ли да се използва сокоизстисквачката за направа на ядкови масла от бадеми, фъстъци и други?
A. С електрическата сокоизстисквачка Healthyjuicer може да правите ядкови масла от меки ядки като орехи, кашу и фъстъци.

Q. Може ли да се използва за меки плодове като банани и авокадо?

A. Healthyjuicer не работи много добре с много меки плодове и зеленчуци, които са с ниско съдържание на вода, като бананите, авокадото или нахута, но ще направите от тях идеални пюрета за гуакамоле, хумус или за печива.Q. Може ли да се разтрошава лед или да се използва за замразени плодове и зеленчуци?

A. Не е препоръчително да използвате сокоизстисквачка за трошене на лед, но от замразените плодове може да се получи вкусен замразен десерт. Вижте книжката с инструкции за повече подробности.Q. Какво става със семките на плодове като гроздето, когато се изцеждат?

A. Семките се отделят от предната част на сокоизстисквачка, заедно с излишната влакнеста част. (Много големи семки или повече семена накуп е добре да се почистват предварително, за да не се задръсти сокоизстисквачката).Q. При определени плодове и зеленчуци като ябълки и домати, не се получава много сок, а голяма част остава в сокоизстисквачката във вид на „каша”.

A. Това може да се случи, ако плодовете и зеленчуците са стари и са омекнали. Може и да не са отглеждани добре и съдържанието им на вода да е много ниско. Може да увеличите добива на сок като натискате бутона за въртене на обратно (reverse) от време на време. Важно е също да използвате оранжевата бъркалка за по-меки плодове и зеленчуци.Съвети за работа със сокоизстисквачката Healthyjuicer
• Ако изтича сок от предния накрайник, може да го затегнете леко (не прекалено) – това става най-добре, когато сокоизстисквачката е поставена върху основата.
• След като изцедите сока е най-добре леко да разхлабите предния накрайник с приложения ключ, преди да свалите основната част за почистване.
• Ако двигателят спре да работи, веднага натиснете бутона за спиране (stop). Свалете накрайника с приложения ключ и извадете ако има натрупани повече отпадъци от вътрешната страна на накрайника.

• Уверете се, че използвате подходящата бъркалка за съответната храна. Зелената е за пшенични стръкове и листни зеленчуци, а оранжевата бъркалка е за повечето от другите плодове и зеленчуци.


• Ако нарежете морковите, цвеклото или други твърди зеленчуци на ивици, изцеждането на сок ще бъде по-лесно и по-малко ще натовари двигателя.
• Ако не можете да завъртите напълно заключващия винт на сокоизстисквачката, уверете се, че основната част за изцеждане е влязла плътно в основното тяло и че е поставена найлоновата шайба за уплътнение в предния накрайник.
• Когато изцеждате цитрусови плодове като лимони и портокали, първо трябва да обелите кората.
• Когато изцеждате по-меки плодове и зеленчуци (като ябълки), ги редувайте с по-влакнести (например целина), за да избутат по-лесно меката кашеста част.

• Приятно изцеждане на сокове с електрическата сокоизстисквачка Healthyjuicer!

Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница