Quantum EspressoДата21.04.2017
Размер13.63 Kb.
#19688
Кратко описание

Quantum Espresso,

Създаден от DEMOCRITOS National Simulation Center of CNR-INFM, CINECA National Supercomputing Center in Bologna; Department of Materials Science and Engineering, Massachusetts Institute of Technology; Department of Chemistry, Princeton University, Princeton ; Minnesota Supercomputing Institute for Advanced Computational Research, USA; Institut de Minèralogie et de Physique des Milieux Condensès, Universitè Pierre et Marie Curie,France; Computational Science, Department of Chemistry and Applied Biosciences, ETH Zurich; Institut Romand de Recherche Numèrique en Physique des Matèriaux (IRRMA),Lausanne, Switzerland  Theoretische Physik, Universität Paderborn, Germany

347,000 реда

Обем 43.1 MBQuantum Espresso е интегриран пакет от програми , специално разработени за електронно-структурни изчисления и моделиране на материали, на базата на теорията на функционала на плътността, плоските вълни и псевдо потенциалите, за които стана дума по-горе. Всички пресмятания са основно преструктурирани, като са използвани нови. оригинални алгоритми за пресмятане на електронната структурата на материалите. разработени от авторите на пакета. През последните 20 години те с успех са използвани от редица водещи групи за изследване на материалите в целия свят.

Иновациите и ефективност са основен фокус на проекта Espresso, който обединява 19 изследователски института от Италия, Германия,Франция, САЩ, Швейцария и Словения. Специално внимание се обръща на масивно паралелните архитектури.

Много усилия са положени за осигуряване на удобен интерфейс за работа на потребителите, включително и на тези, които не са добре запознати с квантово-механичните изчисления.

Консорциумът QUANTUM ESPRESSO насърчава всички, които работят в областта на квантово-механичното моделиране на материалите , да участват в проекта със свои идеи за подобряване на съществуващите програми или с нови алгоритми, които разширяват възможностите и повишават точността на моделирането.
Каталог: ncsa -> downloads -> inst adapt
inst adapt -> Кратко описание на програмния пакет dl poly
inst adapt -> Създаден от University of California, San Francisco
inst adapt -> Програмата съдържа повече от 750000 реда, написани на Fortran 77
downloads -> Кратко описание specfem3D seismic wave propagation
inst adapt -> Nwchem е програмен пакет за решаване на задачи в областта на изчислителната химия, моделиране на нано структури и на атомни клъстери чрез използването на високопроизводителни суперкомпютри
inst adapt -> Dalton bg общи характеристики


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница