Р а з я с н е н и е №2 уважаеми госпожи и господаДата23.02.2017
Размер32.35 Kb.

Изх.№ 602/11.10.2013 г.ДО

ВСИЧКИ Участници в открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: "Наемане на оптична свързаност между Франкфурт и БНТ - София в периода на Зимни олимпийски игри, сочи 2014г."
Р А З Я С Н Е Н И Е № 2
УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

На основание чл.29, ал.2 от Закона за обществени поръчки и по повод запитване относно:Въпроси:

1. Contribution или Distribution да бъдат енкодерите?

2. Енкодерите хардуерни ли трябва да бъдат или може и софтуерни?

3. В какъв формат ще бъде компресиран аудио сигнала?

4. В каква резолюция ще трябва да бъде кодиран видео сигнала - 1080i или 1080p?

5. Какво представляват “устройствата за координация, които поддържат G.722 или Е1”? Какво представляват “устройствата за звукова координация”? Моля, дайте примери.

6. Какво представлява “OBS панел”-а? Какво означава абревиатурата?

7. Превключването между резервния и основния енкодер автоматично ли ще трябва да се извършва или ръчно?

8. Каква ще бъде целта на мрежовите рутери в цялата схема?

9. Кой ще поеме конвертирането на Ethernet -> SDH? Трябва ли офертата да съдържа и такива устройства?

10.Оборудването, което ще предоставим за срока на договора, под наем ли ще бъде или остава собственост на БНТ след прекратяване на услугата?


Отговор на въпроси с № №1, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 и 10:

С настоящото задание БНТ очаква участниците в процедурата да имат добър опит не само в предоставяне на оптична свързаност, но и да имат добър опит със свързване към нея и на крайни устройства за кодиране и декодиране на full HD видео и съответно звукови сигнали, т.е предоставяне на комплексна услуга. Би следвало фирмата участник в процедурата да има акредитирани по време на зимната олимпиада в Сочи 2014 год. свои представители в сградата на IBC (International Broadcast Center), контакти с OBS (Olympic Broadcasting Services), както и добър опит в пренос на full HD сигнали и координация по време на олимпиади или подобни събития.

БНТ ще изгради на място в сградата на IBC, Сочи свое HD студио с техническа апаратна и монтажен комплекс, при което изходящия сигнал от това студио трябва да бъде пренесен до БНТ София по наета STM-1 оптична свързаност и наети по време на олимпиадата крайни устройства. Преносът на изходящия full HD сигнал (1920 x 1080/50i) от студиото на БНТ в IBC, Сочи до БНТ София е обект на настоящата процедура. БНТ разчита на участниците да имат достатъчно добър опит при пренасяне на full HD сигнали по време на олимпиади и други сходни международни събития и да предложат адекватно решение. БНТ ще подаде full HD 4:2:2, 10 bit, изход на BNC, с вмъкнати 8 звукови пътеки (пътека 1 и 2 – стерео, пътеки 3 до 8 – съраунд 5.1; 48 KHz, 24 bit), а участникът в процедурата трябва да предложи решение за пренос на този сигнал до БНТ София. Предложените кодери трябва да поддържат MPEG-4, HD, 4:2:2, 10bit, поне pass trough. Кодирането от съраунд 5.1 в Dolby Digital ще бъде извършено в София от БНТ и ще се излъчва от кабелните оператори на 3 и 4 звукови пътеки. Кодерът трябва да е Mpeg-4 encoder for contribution over IP networks. Резервирането на наетите устройства може да бъде пасивно, т.е при отпадане на основен блок, резервният да се превключи ръчно. Между студията в Сочи и БНТ София е необходимо да бъде предложено решение за разговор (координация) с качество, описано в стандарта G.722 или Е1. БНТ ще свърже към предложеното устройство за координация стандартни четирипроводки (4 Wire) с аналогови входове и изходи (XLR или отворен край). Устройството за координация представлява кодек, работещ по стандарта G.722 или Е1. Той преобразува звукови аналогови входно/изходни сигнали в IP и обратното. OBS ще монтира в техническата апаратна на БНТ, IBC, Сочи, панел с оптични конектори. Участникът в процедурата трябва да достави, монтира и оживи в техническата апаратна на БНТ, IBC, Сочи съответната апаратура. След което е необходимо да се направи тест с монтираната от него апаратура в БНТ София, както и да осигури поддръжка (повикване по телефон) на наетите устройства по време на олимпиадата на място в Сочи и БНТ София. Устройствата няма да са необходими на БНТ след официалното закриване на зимната олимпиада в Сочи 2014.
Отговор на въпрос № 2:

За да се отговори на въпрос № 2 на участника, последният следва да предостави следното разяснение:Какво имате в пред вид за софтуерен кодер: Такъв, който може да се ъпгрейдва софтуерно, производство например на Ericson или Thomson, или решение, базирано например на PC с инсталиран софтуерен кодер и входно/изходна HD платка, например BlackMagic?


С уважение: ( п )

ВЯРА АНКОВА

ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА БНТ
Каталог: public -> files -> about texts
about texts -> Българска национална телевизия 16 – 21 октомври 2011 г
about texts -> Р а з я с н е н и е уважаеми госпожи и господа
about texts -> Р а з я с н е н и е №3 уважаеми госпожи и господа
about texts -> Технически изисквания към респиратор за новородени деца Общи изисквания
about texts -> Част първа предмет и субекти
about texts -> Конкурс за детска песен на евровизия І. Общи положения
about texts -> Първо място по позиция „игрален пълнометражен филм“ на проекта „Бартер“
about texts -> Правила за отразяване на евро 2012 от не-лицензирани тв оператори на територията на България
about texts -> Одобрявам, вяра анкова /П/ генерален директор


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница