Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Милко Киров, обвиняем за кражба на автомобилиДата15.10.2018
Размер26.5 Kb.
#88308
Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Милко Киров, обвиняем за кражба на автомобили

Районен съд – Бургас, в съдебно заседание, проведено на 08.09.2016 г., взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Милко Киров. Киров е обвиняем за извършване на престъпление по чл. 346, ал.2, т.1, т.2 и т. 3, вр. ал.1, вр. чл. 195, ал. 1, т. 4, вр. чл. 26, ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1 от НК, за което законът предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от една до десет години.

Милко Киров е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 25.08.2016 г. за времето до 04.09.2016 г., при условията на повторност и продължавано престъпление – с две деяния, е осъществил поотделно едно и също престъпление. За времето 25.08 – 26.08.2016 г., в гр. Бургас, противозаконно отнел чуждо МПС – лек автомобил, от владението на И.Б., без негово съгласие, с намерението да го ползва. Деянието е извършено при условията на чл. 195, ал.1, т. 4 от НК – чрез използване на техническо средство, автомобилен ключ и превозното средство е изоставено без надзор. Второто деяние е станало на 03.09.2016 г., в гр. Бургас. Киров отнел чуждо МПС – лек автомобил от владението на Л.К., без негово съгласие, с намерение да го ползва.

С оглед на събраните до момента доказателства, Бургаският районен съд намира, че в случая може да се направи обосновано предположение, че Киров е извършил престъплението, в което е обвинен, поради което и съдът счита, че е налице първата от законоустановените предпоставки, за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Според съда извършената престъпна деятелност, при условията на чл. 26 от НК, доказва хипотезата на продължавано престъпление, с две деяния, осъществени през непродължителен период от време, при една и съща обстановка и при еднородност на вината.

Бургаският районен съд отчита, че лицето е било привлечено като обвиняем за извършената престъпна деятелност и във връзка с чл. 28 от НК, т.е. извършване на престъплението при условията на повторност, като деецът е бил осъден с влязла в сила присъда за друго такова престъпление. Видно от справката за съдимост, Киров е осъждан общо 36 пъти.

Настоящата инстанция е отчела, че са налице и двете алтернативно предвидени предпоставки за вземане на най-тежката мярка за неотклонение, а именно лицето да се укрие или да извърши друго престъпление. Според съда, Киров е личност с трайно установени престъпни навици и с висока степен на обществена опасност.Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред Окръжен съд – Бургас, на 12.09.2016 г.

09.09.2016 г. Пресслужба РС - Бургас


Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница