Реферат по Компютърна графика 2010 тема име, фак. № ОценкаДата12.03.2018
Размер33.76 Kb.
ТипРеферат
Теми за реферат по Компютърна графика - 2010

ТЕМА

ИМЕ, фак. №

ОЦЕНКААлгоритми за определяне на видими линии и повърхнини - постановка на задачата и основни методи за решаване. Алгоритми за определяне на видими линии и повърхнини - отстраняване на задните стени и алгоритъм на приоритетното запълване (алгоритъм на художника).

Алгоритми за определяне на видими линии и повърхнини - Z-буфер.

Модели на възприемане на цветовете - основни понятия, модели RGB, HSV, HLS, модел CIE, начини за задаване на цвят в системите за реалистична компютърна графика

Създаване на фотореалистични изображения. Трасиране на лъч - основен принцип, право и инверсно трасиране.

Трасиране на лъч - нерекурентен алгоритъм. Изчисляване на пресечната точка на лъча с обектите от сцената - случаи за сфера и многоъгълник.

Трасиране на лъч - рекурентен алгоритъм, методи за оптимизиране на изчислителната процедура.

Създаване на фотореалистични изображения. Метод на радиацията - постановка на задачата, енергиен баланс за повърхнините от сцената.

Добавяне на детайли върху повърхнини на обекти от сцената - постановка на задачата, методи за текстуриране, процедурни методи, добавяне на неравности върху повърхнините.

Описание на повърхнини чрез мрежи от многоъгълници - видове, начин на представяне в компютъра. Алгоритми за създаване и модифициране. Параметрично и непараметрично описание на криви и повърхнини - предимства и недостатъци.

Криви и повърхнини на Безие - описание, контролни точки и базови функции; свойства; свързване на криви на Безие; алгоритъм на Кастелжау за определяне на точка от кривата.

В-сплайн криви и повърхнини – описание, видове, свойства. Рационални сплайн функции - свойства, използване на NURBS за описание на геометрични обекти.

Фрактали – основни понятия, видове, свойства и принципи на построяване. Множество на Манделброт (Mandelbrot set), множество на Юлия (Julia set).

Визуализация чрез обработка и трансформация на изображения (image-based rendering).

Граф на сцената (Scene graph) – описание, свойства, приложение.

Добавяне на компютърно генерирани обекти към снимки.16.

Стандарти за представяне на тримерна векторна графика в интернет – VRML, X3D.17.

Стандарт за мащабируема векторна графика SVG.Каталог: Computer%20Graphics


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница