Регистрация в Република България на граждански брак, сключен на територията на Руската федерация Граждански бракДата30.11.2017
Размер11.08 Kb.
Регистрация в Република България на граждански брак, сключен на територията на Руската федерация
Граждански брак, сключен в Руската Федерация между български граждани или между български и чужд гражданин, следва да бъде регистриран в България за отразяване на промяната в гражданското състояние на лицата в регистъра на населението.

Руското удостоверение за граждански брак, преведено и заверено в Консулската служба, следва да се представи в България в общината по постоянния адрес на съпруга, а ако той не е български гражданин - в общината по постоянния адрес на съпругата.

Регистрирането в общината може да бъде направено и с пълномощно, заверено в консулската служба, или служебно – чрез Консулската служба.

От общината се издава оригинал на българско удостоверение за граждански брак.След регистриране на брака в съответната община, Консулската служба може да издаде дубликат на удостоверение за сключен граждански брак.
Въз основа на удостоверение за сключен граждански брак, в случай че има промяна във фамилното име на някой от съпрузите, в консулската служба може да бъде подадено заявление за издаване на нови лична карта и паспорт.


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница