Рекорден брой потребители подкрепиха своята любима марка в петото издание на инициативатаДата07.01.2017
Размер32.55 Kb.
#12204

СЪОБЩЕНИЕ ДО МЕДИИТЕ!РЕКОРДЕН БРОЙ ПОТРЕБИТЕЛИ ПОДКРЕПИХА СВОЯТА ЛЮБИМА МАРКА

В ПЕТОТО ИЗДАНИЕ НА ИНИЦИАТИВАТА
COCA-COLA Е ЛЮБИМАТА МАРКА НА БЪЛГАРСКИЯ ПОТРЕБИТЕЛ ЗА 2013 ГОДИНА
27 юни 2013 г., София
Над 23 000 души номинираха предпочитаните от тях брандове в единствената потребителска класация у нас „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ”. Днес, в 12.00 часа приключи последният етап от петото издание на инициативата, в който участие взеха близо 15 500 потребители. Coca-Cola е марка №1 на българския потребител за 2013 година, следвана с минимален брой гласове от автомобилния гигант BMW и иновативната българска козметика Revive Snails Extract.
В категория ТЕЛЕВИЗИЯ наградата за пореден път спечели bTV, следвана от ТВ 7 и Bulgaria on Air. За любима марка в раздел РАДИО първото място бе отредено на радио Fresh, като след него се нареждат радио Витоша и N-Joy. В категория ЕЛЕКТРОННИ (УЕБ) МЕДИИ първенци са Focus news, следвани от News.bg и Bnews. Sportal.bg грабна първото място в категория УЕБ САЙТОВЕ, оспорвайки мястото си с Mail.bg и Svejo.net. В IT ПРОДУКТИ любимата марка на потребителите е HP, второто и третото място поделят съответно Dell и Microsoft.

В сектор АВТОМОБИЛИ с огромна преднина печели BMW, като Infiniti и Mercedes бяха конкурентите в този отрасъл. За любима марка в категория МОТОЦИКЛЕТИ потребителите определиха отново BMW, преследван от Harley-Davidson и Ducati. Предпочитаният бранд за 2013 година в категория ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ е Мтел, оспорвайки първото място с Виваком и Net1. В сектор ЗАСТРАХОВАТЕЛИ първото място потребителите отредиха за ЗАД Виктория, като с малка разлика назад останаха Алианц и Армеец.

ФИНАНСОВИТЕ ИНСТИТУЦИИ също бяха доста оспорвана категория. Тук за любима марка за 2013 година се класира Банка ДСК, следвана от УниКредит Булбанк и Алфа банк. В категория ИНТЕРИОР И ОБЗАВЕЖДАНЕ голямата награда грабна мебелен магазин Явор, като второто и третото място си поделиха Галакс-М и Платан. За любима марка в раздел ОБЛЕКЛА потребителите излъчиха Battibaleno, а назад останаха модна къща Юнона и H&M.

В новия за петото издание на класацията раздел ВИНО И ВИНАРСКА ИЗБА на първо място се класира винарска изба Катаржина Естейт, следвана от Карнобат и Вила Винефера. Отново нова категория – БЪЛГАРСКА МАРКА, като първото място е за сладкарници Неделя, а останалите две места заемат мебели Явор и застрахователно дружество Армеец. Happy Bar&Grill отново са определени за любима марка от българския потребител в раздел ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ОБЩЕСТВЕНО ХРАНЕНЕ, а по петите ги следват KFC и Dunkin Donuts.

В категория ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ марка №1 е Тандем, а второто и третото място заемат Верея и Danone. В БЕЗАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ голямата награда грабна Coca-Cola, а с огромна разлика изостанаха брандовете Cappy и Девин. Следват ВИСОКОАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ, в който отрасъл печели Jameson, следван от Absolut и Jack Daniel's. За любима марка в раздел НИСКОАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ българският потребител определи Загорка, а на второ и трето място останаха Heineken и Martini.

В най-атрактивната категория ДЕБЮТ НА БЪЛГАРСКА МАРКА със завидна преднина състезанието спечели българската натурална козметика с екстаркт от охлюви Revive Snails Extract, следвана от ресторант "Пето Авеню" и АДТ България. Тук условието беше марката да е създадена преди не повече от 3 години. В отрасъл КОМЗЕТИКА наградата отиде при L'Oreal, като зад него останаха брандовете Garnier и Manhattan.

Поради нестабилната политическа обстановка в страната и нарастващото напрежение в столицата, официалната церемония по награждаването на спечелилите брандове, обявена за 27 юни от 16.00 часа беше отменена.
Резултатите можете да проследите тук: http://mylovemarks.eu/results.php. От целия екип на класацията “ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” най-любезно ви благодарим за участието и отношението към марките, които са успели да ви докоснат и впечатлят.
Партньори на инициативата тази година отново са Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и Сердика Център София. Медийни партньори на класацията "ЛЮБИМИТЕ МАРКИ" 2013 г. са радио Витоша, сп. BUSINESS LADY, Mail.BG, Radar.BG, BLife.BG, BNews.BG, Хайлайф, рекламна агенция „Кресли адвъртайзинг”, информационна агенция Cross.bg, b2bnews.bg, Biolife.bg, медийна компания Xenium, Bulevard.bg, Kulinaria.bg и BGreklama.bg.
-------------------------------------------------------------

Всяка година в класацията „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” взимат участие над 20 000 потребители. Инициативата е израз на потребителските предпочитания към дадени брандове в различни отрасли. И не просто на предпочитанията, а на една истинска емоционална привързаност към конкретни марки, които ако изчезнат биха ни липсвали. Любимите ни марки се избират единствено чрез гласуване от страна на крайните потребители.


За разлика от други класации, "ЛЮБИМИТЕ МАРКИ" не разчита на жури при номинациите – те са свободни, основани единствено на потребителските предпочитания и не включват специални пазарни критерии. По този начин "ЛЮБИМИТЕ МАРКИ" представя не експертното, а потребителското мнение за брандинга.

За допълнителна информация, моля, не се колебайте да се свържете с Даниела Илиева, +359 886 849 452, ilieva@bgbusiness.com
Каталог: press
press -> Іі. 2016 година Първа стратегическа цел
press -> Списък на одобрени за финансиране проекти сесия м. ІІ. 2016 година Втора Стратегическа цел
press -> Конкурс за първи и втори филми, Големите пет, Киното днес, Киното утре, Ново българско кино, Балкански конкурс и други. За девети път ще бъде присъдена
press -> Пресинформация – 28 февруари 2012 16-и международен филмов фестивал
press -> Търговски дела в окръжен съд- пазарджик
press -> Европейска комисия Съобщение за медиите
press -> Тема: здравеопазване
press -> Обществени и политически нагласи октомври 2014


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница