Рекордна година на десет от пазарите в ЕвропаДата03.01.2017
Размер42.65 Kb.
28 януари 2010 година

Рекордна година на десет от пазарите в Европа


  • Покачване на продажбите с 15 процента в Западна Европа

  • Пазарен дял от 2.3 процента в европейски мащаб

  • Вносна автомобилна марка номер едно на руския пазар

  • Четвъртата по обем на продажбите автомобилна марка в света

  • Моделът Cruze бе отличен с наградата AutoBest 2010 и е ключов фактор в ръста на продажбите на марката в Китай

  • Най-добър пазарен дял на марката в България от встъпването й на българския пазар

През 2009 година Chevrolet отбеляза общо 425 874* продадени автомобила в Европа, равняващи се на пазарен дял в размер на 2.3 процента (през 2008 година – 506 433 продажби и дял от 2.3 процента). Марката Chevrolet се представи по-добре от средното развитие на автомобилната индустрия в Западна Европа, увеличавайки броя на новорегистрираните автомобили с близо 15 процента в сравнение с 2008 година (увеличение от 148 868 на 170 591 екземпляра). В изпълнената с предизвикателства икономическа среда през годината Chevrolet постигна рекорден пазарен дял на десет от пазарите на Стария континент.


"На много пазари през последната година успяхме да привлечем нови клиенти, предлагайки продукт с отлично съчетание от качества и цена в условията на напрегната икономическа ситуация," отбеляза Уейн Бранън, президент и управляващ директор на Chevrolet Europe. "Възнамеряваме да продължим отбелязания през миналата година ръст с нашите нови модели, сред които Chevrolet Cruze, носещ титлата AutoBest Car of 2010 и изцяло новия градски автомобил Spark. Oсвен това, ние ще разширим гамата си от модели с нов семеен ван, с новия Camaro и с изключителния електромобил с удължен пробег Volt," допълни Бранън.
Chevrolet успя да постигне повече от удвояване на своите продажби във Франция (+132,4 процента) и да ги увеличи в Германия с 40 процента. Абсолютни рекорди по отношение на обема на продажбите и пазарния дял бяха отбелязани в Италия, Германия, Франция, Великобритания, Турция, Австрия и Португалия. Исторически рекорд по отношение на пазарния дял бе постигнат на пазарите в Испания, Полша и региона на Югоизточна Европа. По отношение на обема на продажбите, най-значимите пазари за марката Chevrolet през 2009 година бяха Русия, Италия, Германия, Франция и Испания.
Отличното представяне на марката в Западна Европа бе придружено от остър спад на автомобилните пазари в Източна Европа и особено в Русия. Пазарният дял на Chevrolet в общоевропейски мащаб остана стабилен, независимо от 50-процентовия общ спад в продажбите на автомобили в на руския пазар. По отношение на обема на доставените нови автомобили, през 2009 година марката Chevrolet зае за пореден път лидерското място на вносна марка номер едно в Русия с пазарен дял от седем процента.
Най-продаваният автомобил в гамата на Chevrolet в Европа през 2009 година бе моделът Aveo (91 229 екземпляра), следван от Matiz (82 520 автомобила). В цяла Европа продажбите на новия Cruze (21 048 продадени екземпляра през 2009 година) надхвърлиха и най-оптимистичните прогнози на Chevrolet. Изцяло новият градски модел Spark ще отбележи пазарната си премиера през месец февруари 2010 година.
Обемът на продажбите на марката Chevrolet в световен мащаб през 2009 година надхвърлиха 3.5 милиона автомобила, превръщайки я в четвъртия по отношение на броя на продажбите автомобилен производител в света и най-големия в портфейла на GM. През 2009 година Chevrolet увеличи обема на своите продажби в Китай с 67 процента, реализирайки 332 774 автомобила и превръщайки този пазар в третия по големина за марката след пазарите в САЩ (1 344 629 продажби) и Бразилия (595 500 продадени автомобила). В момента в Китай има 800 000 собственици на автомобили Chevrolet, като около една трета от тях са закупили своя автомобил през 2009 година. Моделът Cruze е призван да изиграе ключова роля в подкрепа на ръста на присъствието на марката Chevrolet на китайския пазар.
През 2009 г. в България Chevrolet реализира 1404 продажби, които донесоха на марката пазарен дял от 5,24%. В сравнение с 2008 г. това представлява увеличение с 0,82%. Постигнатият за изминалата година пазарен дял е най-добрият резултат на марката от встъпването й през 2004 г. на българския пазар. Бестселъри на Chevrolet в България през 2009 г. бяха Aveo и Captiva. Новият глобален модел – Cruze, вече набра скорост и се радва на изключителен интерес и продажби.

За марката Chevrolet

Chevrolet е водещата глобална марка на компанията General Motors с годишен обем на продажбите в размер на около 3,5 милиона автомобила в повече от 130 държави. Това е четвъртата автомобилна марка в света по отношение на обема на продажбите, както и един от най-бързо развиващите се в тази насока производители в автомобилната индустрия. Продуктите на Chevrolet се отличават с ярък дизайн, въодушевяваща динамика и стремеж за постигане на най-доброто съчетание от цена и качества във всички сегменти от пазара, в които марката присъства. От момента на обновяването на представянето на марката в Европа през 2005 година, Chevrolet успя да постигне повече от удвояване на продажбите, достигайки обем от 500 000 екземпляра през 2008 година. Новата гама на марката Chevrolet включва новия градски модел Spark, малкия Aveo, компактния седан Cruze, SUV-модела Captiva и модела от среден клас Epica.Най-значимите пазари за Chevrolet в Европа са тези в Русия, Италия, Германия, Франция и Испания. Основаната от швейцарския емигрант Луи Шевроле през 1911 година фирма се подготвя да отбележи своя вековен юбилей с представянето на пазара на революционния електромобил с удължен пробег Chevrolet Volt. Повече информация за марката Chevrolet можете да намерите в интернет на адрес http://www.chevroleteurope.com или http://media.chevroleteurope.com или www.chevrolet.bg


* all figures are preliminary registration figures

Каталог: content -> Pages -> news
news -> Класическа Grand Prix звездите на 111-годишната история на Opel в света на моторните спортове
news -> Chevrolet ще покаже творението на младите дизайнери на изложението в Женева
news -> Пресинформация 29 септември, 2011 година Opel Ampera спечели международната награда ecobest
news -> Пресинформация 26 октомври, 2015 година Перфектен рали сезон за Opel
news -> Отборът adac opel Rallye Junior Team запазва водачеството си в шампионата erc
news -> Пресинформация 29 юни, 2015 година Тройна победа за Opel на рали Ypres
news -> Програма за развитие на нови таланти с ангажименти в областта на пистовите надпревари и рали-спорта
news -> Пресинформация 30 март, 2015 г


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница