Рекордно висока сума набра втория Дарителски кръг в Габрово!Дата24.10.2018
Размер23.08 Kb.

Фондация „Обществен дарителски фонд – Габрово“
Рекордно висока сума набра втория Дарителски кръг в Габрово!


Второто събитие по модела „Дарителски кръг“ в Габрово надмина успеха на първото като набра цели 23 550 лв! То се проведе на 21 март като организатор и домакин отново бе Обществен дарителски фонд – Габрово. Набраната сума ще бъде удвоена по Програма на Фондация „Работилница за граждански инициативи” и така габровци „ще спечелят” 47 100лв.


Габровци, иначе известни със своята пестеливост, за пореден път се оказаха изключително щедри дарители. На събитието присъстваха над 60 участника, но много повече бяха обещали подкрепа предварително и техните дарения бяха обявявани от присъстващите. Изключително активно се включиха членове на Ротари клуб - Габрово и Съюза на работодателите. Най-щедрото частно дарение бе на Любомир Борисов - фирма PL Control, който дари общо 3000лв – първоначално 1500 лв, след което обяви предизвикателство към публиката в размер на още 1500лв, които той също дари при набиране на други 1500лв от останалите участници. Предизвикателството бе прието и изпълнено.
Четирите проекта, които ще бъдат финансирани чрез събитието са:


  • Възстановка на Шипченските боеве, подкрепена от Сдружение „Нашето по-голямо Габрово“; августовските тържества на Шипка през 2012г. бяха посетени от над 6000 души. Това бе и каузата набрала най-много средства.
  • Иновативна танцова декада – проект на Народно читалище „Габрово – 2002“, касаещ подобряването на условията в които танцуват и се учат повече от 400 танцьори и последващо провеждане на танцова декада за участници на възраст от 5 до 85 години
  • Поход от миналото към бъдещето, съвместен проект на 3 организации Интеракт Клуб - Габрово (младежкото звено на Ротари Клуб - Габрово, Сдружение „Планета Габрово” и Настоятелството при ОДЗ „Дъга“) – възстановяване на историческия поход на Рачо Ковача, основателят на Габрово, от с. Боженцидо Габрово. Проектът включва и облагородяването на съществуващата екопътека (за момента непроходима) и възстановяването на градинката, където ще се направи възстановка на ковачницата.
  • English through arts - Иновативно изучаване на английски език чрез дейности, включващи всички сетива на Сдружение “Младежко общество за алтернативи – Ден за нощ”

Първият дарителски кръг в България е Дарителски кръг „Развитие” - създаден от Фондация „Работилница за граждански инициативи през май 2012 г., вдъхновен от опита на Финансиращата мрежа във Великобритания (The Funding Network, UK), която от 2002 година насам обединява индивидуални дарители за финансиране на проекти за социална промяна. Досега са проведени три дарителски кръга в София и четири в страната.


Обществен фонд Габрово е подкрепян по програма Социални иновации на ФРГИ, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“
Каталог: documents
documents -> Български футболен съюз п р а в и л н и к за статута на футболистите
documents -> Изготвяне на Технически инвестиционен проект и извършване на строително-ремонтни работи /инженеринг/ на стадион “Плевен”
documents -> П р а в и л а за организиране и провеждане на ученическите игри през учебната 2013/2014 година софия, 2013 г
documents -> К о н с п е к т по дисциплината “Обща и неорганична химия” за студентите от І–ви курс специалност “Фармация” Обща химия
documents -> Издадени решения за преценяване на необходимостта от овос в риосв гр. Шумен през 2007 г
documents -> За сведение на родителите, които ще заплащат таксите по банков път цдг” Червената шапчица”
documents -> Стъпки за проверка в регистър гаранции 2016г. Начална страница на сайта на ауер електронни услуги
documents -> Общи въпроси и отговори, свързани с държавните/минималните помощи Какво е „държавна помощ”


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница