Решение на Министерски съвет №593 от 20 юли 2016 г за условията и реда за разплащания на разпоредители с бюджет по договори, Ви информираме за следнотоДата12.04.2017
Размер15.15 Kb.
ТипРешение

МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА

НАЦИОНАЛЕН ФИЛМОВ ЦЕНТЪР

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,Във връзка с изпълнение на Решение на Министерски съвет № 593 от 20 юли 2016 г. за условията и реда за разплащания на разпоредители с бюджет по договори, Ви информираме за следното:

  • Преди извършване на плащания по договори на стойност, равна на или надвишаваща 30 000 лв., всички разпоредители с бюджет без тези по бюджета на Народното събрание и на съдебната власт задължително уведомяват Националната агенция за приходите и Агенция „Митници” за идентификационни данни за лицето /бенефициент/ – насрещна страна по договора, по който ще бъде извършено плащането, данни за договора, размер на предстоящата за изплащане сума, данни за банковата сметка, по която ще бъде извършено плащането и за нейния титуляр.

  • Уведомяване се извършва и в случаите, когато предстоящата за изплащане сума по договорите е на стойност под 30 000 лв., но не по-малка от 100 лв., когато представлява част от парична престация по договор, чиято стойност е равна на или надвишава 30 000 лв.

  • Информацията се регистрира в информационната система на Министерство на финансите не по-късно от 10 дни преди датата на плащането.

  • Плащания в Системата за електронни бюджетни плащания /СЕБРА/ се нареждат единствено след като са получени потвърждения от компетентните органи /НАП и АМ/ за липса от страна на лицето /бенефициент/ на просрочени публични задължения.

Моля имайте предвид, че всичко това удължава процедурата за преглед, одобряване на представени отчети, уведомяване и получаване на потвърждение от НАП и АМ и съответно превод на дължим транш по сключени договори между ИА НФЦ и бенифициенти за предоставяне на държавна помощ. Всяко забавяне на представяне на отчет, както и при получаване от страна на НАП и АМ на уведомление за наличие от страна на лицето /бенефициент/ на просрочени публични задължения, ще се отрази на срока и размера на превода по договор.
ИА „Национален филмов център”


София 1000, бул.”Дондуков” 2А, тел.(02) 988 38 31, 987 51 35, факс (02) 987 36 26, e-mail: nfc@nfc.bgПоделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница