Решение за закриване на производството на смоли в Поликолор ад и го прехвърли изцяло в Оргахим ад, поради по-ефективното и навременно преструктуриране на производството на алкидни и полиестерни смоли на компанията в БългарияДата09.01.2018
Размер23.28 Kb.
#42122
ТипРешение


СЪОБЩЕНИЕ ЗА МЕДИИТЕ

Дата: 24.02.2009 г.


Оргахим АД прехвърля производство от Поликолор Румъния
Извънредното Общото събрание на акционерите на Оргахим АД упълномощи Управителния съвет и Генералния изпълнителен директор да сключи договор с румънската Поликолор за прехвърляне на цялото производство на бои и лакове на Поликолор в завода в Русе.
Промяната ще се отнася за производство на продукти за Поликолор АД в завода в гр. Русе, посредством избрани суровини и междинни материали, включително и опаковки, които ще са осигурени от Оргахим АД, при цени и условия, предварително одобрени от Поликолор Букурещ. Предвижда се от продукцията на румънското предприятие да остане единствено производството на автомобилни бои, както и на индустриални покрития Договорът ще бъде сключен за срок от една година и може да бъде продължаван с решение на Общото събрание на акционерите на дружеството. В резултат на новото споразумение Оргахим АД очаква ръст на експорта с над 15 млн. евро годишно.
През 2003 г. Мажоритарният собственик на компанията, Whitebeam Holdings, взе решение за закриване на производството на смоли в Поликолор АД и го прехвърли изцяло в Оргахим АД, поради по-ефективното и навременно преструктуриране на производството на алкидни и полиестерни смоли на компанията в България.
Намеренията на мажоритарния собственик на Оргахим АД са, да се създаде една силна и конкурентноспособна група за производство на бои и лакове с водеща позиция на Балканите, като се използват предимствата и пазарните позиции както на Оргахим, така и на Поликолор. Предвижда се повишаване ефективността на производството в групата чрез специализация на отделните дружества в традиционни за тях производства.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

За „Оргахим” АД
"Оргахим" АД – най-големият производител на бои, лакове, смоли и анхидриди в България и дружество с повече от 105 годишна история.

Развитието на Дружеството е във всички посоки – преструктуриране на производството, създаване и внедряване на нови продукти, опазване на околната среда, ангажираност към проблемите на обществото.

Днес в "Оргахим" АД работят над 1200 човека. Около 30 процента от производството е насочено за задоволяване нуждите на потребителския пазар, останалите покриват промишления пазар. Продуктовата гама включва - бои, лакове, емайллакове, грундове, лепила, електроизолационни лакове, смоли. Дружеството е единствен производител в страната на анхидриди и най-голям производител на пластификатори и алкидни смоли. Регистрираните търговски марки на "Оргахим" са: "Фасаген", "Алутин", "Балкид", "Рувипласт", "Винакол", "Хамелекон", "Protecta", "Mefisto", "Леко", "Интерин", "Еманел", "Благо", "Deko Professional", "Spirit".

За контакт:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Диляна Стоянова

MARKETOR

marketing consulting & communications


Тел. & Факс: +359 2 806 37 55 / 61
Лозенец, бул. Драган Цанков 12 - 16

Мобилен: +359 885 691 010
dilyana@marketorbg.com

http://marketorbg.comСподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница