Резервивай и купи!Дата24.09.2016
Размер44.95 Kb.

Резервивай и купи! В сайта www.air.bg е вграден модул за резервации, който позволява на пътника сам да провери възможностите за пътуване при най-изгодните цени, да направи резервация и да купи билет. Приемат се плащания с кредитни карти VISA и MasterCard, както и с български дебитни карти, регистрирани в ePay.bg.

1. Избор на полет» Пътуването трябва да започва минимум 3 часа резервация.

2. Цена» Системата предлага най-изгодната цена при посочените условия ( дата, свободни места, класа )

3. Данни на пътника» Пътникът трябва да въведе всички необходими данни за резервация и издаване на билет - име, адрес, е-мейл, актуален телефон и т.н. Всички данни се съхраняват в Amadeus GDS.

4. Потвърждение за направена резервация и плащане» Пътникът получава потвърждение от webmaster@amadeus.net за направената резервация на посочен от него е-мейл адрес. В него се съдържа и кода на резервацията. С този код може да се проверява информацията за пътуването в Интернет на адрес www.checkmytrip.com. Плащане може да бъде извършено с кредитни карти с логото на VISA и Master Card, както и с Български дебитни карти, регистрирани в www.ePay.bg.

5. Издаване на билет» Билетът се издава след потвърждение за извършено плащане и се изпраща на посочения при резервацията е-мейл. За пътуване пътникът се нуждае от копие от билета, както и от документ за самоличност.

6. Отказ / промяна на направена резервация» Откази и промени в пътуването след извършено плащане и издаден билет са възможни само от отдел “Интернет продажби“ на авиокомпания България Ер.


 • Избор на полет

Попълнете формата за търсене на полет на началната страница

 • Тръгване от
  Изберете от падащото меню града на тръгване и дата. За улеснение ползвайте календара . Може да се направи резервация за пътуване след минимум 24 часа.

 • Пристигане в
  Изберете от падащото меню града на пристигане. Ако се интересувате и от връщане изберете дата и примерен час на обратния полет. За улеснение ползвайте календара .

 • Тип на полета:
  Изберете отиване (ако се интересувате само от еднопосочно пътуване) или отиване и връщане.

 • Натиснете  

Следващият прозорец е на английски, той е отговорът на глобалната резервационна система AMADEUS на вашето запитване. Разписанието показва полетите на България Ер, които отговарят на вашите условия. Ако за посочен от вас ден няма полет, ще ви се предложи най-близката възможност. • Outbound – показва двойката летища на пътуването при излитане, дата на полета, авиокомпания, часове на излитане и кацане, продължителност на полета, брой междинни кацания и резервационна класа.

 • Return – показва параметрите на полета на връщане

 • Fare Type: Lowest Fare – предлага най-ниската възможна цена по зададеното пътуване

За да видите възможностите за тръгване един ден по-рано натиснете previous day. Аналогично, ако искате да видите възможностите за връщане един ден по-късно натиснете next day.


 • Цена

След избора на полет/и натиснете бутона Check Price. На следващия екран ще видите разписанието и цената за пътуването в лева с включени такси. Ако сте съгласни с цената натиснете бутона Traveler Details. • Данни на пътника

След избора на цена следва въвеждането на данни на пътника. Изключително важно е правилното изписване на Латиница на имената на пътниците, като се попълват последователно Фамилия и Собствено име, дата на раждане, е-мейл, актуален телефон за връзка с международен код за избиране /необходим в случай на промяна в разписанието/. След попълване на задължителните полета можете да зададете на системата да запомни Вашите данни за бъдещи резервации.

В случай, че желаете да поискате други услуги по време на полет – специално меню, инвалидна количка, спортна екипировка, транспортиране на домашен любимец и др. бихте могли да посочите това като отбележите полето Additional Options. След като изберете или не тази опция натиснете бутона Purchase.След попълване на желаните услуги по време на полет, натиснете бутона Save. • Потвърждение за направената резервация и плащане

След успешна регистрация на екрана се изписва пълната информация за пътуването – цена, дестинации, дата и час на полетите, име на пътниците. Можете да видите условията на избраната тарифа като натиснете purchase conditions. Следва да бъдат попълнени детайли, необходими за пътуването – номер на ЛК или задраничен паспорт. След попълване на задължителните полета отново можете да запазите попълнените данни за бъдещи резервации. Преди да потвърдите пътуването си, моля да отбележите задължителните полета, че сте запознати с условията на избраната тарифа, както и че приемате заплащането на посочената предварително такса обслужване. Натиснете бутон Confirm Trip за да потвърдите пътуването си. На посочения от вас е-мeйл адрес ще получите потвърждение за направената резервация. • Плащане

След успешно потвърдената резервация страницата Ви препраща към www.ePay.bg, където можете да видите номера на резервацията си, както и сумата, която следва да бъде заплатена за резервираните билети. В дясно на екрана натиснете бутон Pay with credit card /Плащане с кредитна карта/, в случай, че картата Ви не е регистрирана в www.ePay.bg.

След натискане на този бутон ще имате възможност да попълните данните от кредитната/дебитната си карта – марка и номер на картата, валидност (моля да обърнете внимание, че при въвеждане валидността на картата месеца и годината следва да бъдат разделени от наклонена черта - „/”), CVV код.След въвеждане на данните от кредитната карта ще получите потвърждение за успешно извършеното плащане.Автоматично ще бъдете прехвърлени обратно в нашата интернет страница www.air.bg за да видите детайлите от резервацията си.

Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница