Ръководство за инсталация и експлоатация на монитор разопакованеДата23.10.2018
Размер181 Kb.
РЪКОВОДСТВО ЗА ИНСТАЛАЦИЯ И ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА МОНИТОР


  1. РАЗОПАКОВАНЕ:

Монитора е опакован в кашон, като е уплътнен със стиропор за предпазване на удари по време на транспортирането му. Отворете кашона и внимателно извадете монитора. Желателно е да запазите опаковката на монитора, за да можете сигурно и безопасно да го транспортирате при евентуално възникнали проблеми до сервизния център посочен на гаранционната карта.

Прегледайте окомплектовката на Вашия монитор, която обикновено се състои от:  • самия монитор, който е от два основни типа:

CRT (с кинескоп) LCD (с течни кристали)  • захранващ кабел за монитора

  • интерфейсен кабел за монитора, два основни типа:

D-Sub DVI

(обикновено DVI кабела е опция)
компакт диск(ове) със софтуер; диск с драйвери, USB кабел; audio кабел (ако монитора е с вградени колони).

  1. ИНСТАЛИРАНЕ:

Монтиране на стойката

След като извадите монитора от кашона трябва да монтирате стойката му (ако тя не е вече монтирана). За целта поставете монитора с долната част нагоре и приплъзнете стойката в жлебовете, докато щракне и се заключи. Някои монитори имат други начини за монтиране на стойката – консултирайте се с ръководството на потребителя на Вашия модел.Избор на подходящо място и положение на монитора

Поставете монитора на стабилно бюро или маса. За оптимална работа с монитора, той трябва да е малко по д очите и отдалечен на поне 20см. от тях. Оптималното разстояние зависи от размера на кинескопа или LCD панела и от екранната резолюция. Около монитора трябва да има поне 10см. свободно пространство, за да може да се охлажда.

Не поставяйте монитора на места:

- с повишена температура:- изложени на вибрации и удари

- в близост до места или обекти генериращи силни магнитни полета като: телевизор или други домашни уреди

- не излагайте монитора на силно замърсена или запрашена околна среда

Не поставяйте монитора в близост до отворен прозорец, ако все пак няма по добро място се уверете, че вашия монитор е добре защитен (и достатъчно отдалечен) от влиянието на външната околна среда.Свързване на монитора с компютъра

Монитора се свързва с компютъра посредством интерфейсния кабел, като в зависимост от модела на Вашия монитор и компютър можете да използвате или D-Sub или DVI интерфейсен кабел.


След това свържете и захранващия кабел, като контакта който използвате трябва да е „шуко” и да е заземен. Напрежението да е в границите на 210 - 230V. Ако напрежението във Вашия дом варира в по- големи граници използвайте UPS.


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница