Ръководство за употреба Скъпи потребителиДата25.07.2016
Размер272.28 Kb.
#5414
Ръководство за употреба

Скъпи потребители:

Благодарим Ви, че избрахте този продукт. Ние се надяваме да се наслаждавате на продукта и да го използвате дълго време. Това е добър избор!

Цялата информация в тази брошура е вярна, когато тя е била отпечатана. Но поради непрекъснато актуализиране и подобряване на софтуера на нашия продукт, вида на функциите на оборудването може да е малко по-различен от описания в тази брошура.


Внимание:

Тази брошура включва важна информация как да се експлоатира продукта правилно. За да избегнете всякакви проблеми, моля прочетете внимателно брошурата.


 • Моля не използвайте продукта при висока температура на околната среда, на влажно място и място с висока запрашеност на средата.

 • Моля не излагайте продукта на директна слънчева светлина, особено затворен в автомобил при тези условия, защото екранът може да се повреди.

 • Избягвайте падане или силен удар на този продукт, и пазете TFT екрана от силни вибрации ( не поставяйте нищо върху екрана)

 • Моля изберете нормална сила на звука, интензитета на звука от слушалките не трябва да бъде прекалено висок. Ако усетите шум в ушите, моля намалете звука или прекратете използването му.

 • Моля заредете продукта при следните обстоятелстава:

A. Иконата на батерията показва, че няма заряд.

B. Системата автоматично се изключва и мощността пада бързо след рестартирането на продукта.

C. Основният ключ не реагира.

D. Когато иконата горе в дясно, показва червено.“ ”.

【Забележка】: Не използвайте друг модел зарядно устройство, в противен случай ще повредите продукта. Нашата компания не носи отговорност за това. Ако се нуждаете от оригинално зарядно устройство, моля свържете се с нас или оторизиран от нас сервиз.


 • Когато устройството е в процес на форматиране, прехвърляне или изтегляне на данни, моля не го изключвайте внезапно, в противен случай това ще доведе до грешка в програмата.

 • Производителят не носи отговорност при загуба или изтриване на паметта, при повреда на продукта или поради друга причина, моля използвайте правилно инстукциите за употреба посочени в ръководството за стандартни операции.

 • Моля не разглобявайте таблета. Моля не го почиствайте с алкохол, разредител или бензин.

 • Моля не излагайте таблета на силни магнитни и електрически полета.

 • Моля не използвайте таблета докато карате или ходите, в противен случай може да възникне инцидент. .

 • USB се иползва само за прехвърляне на данни.

 • Моля не изхвърляйте продукта в битовия боклук, а съгласно местните разпоредби.
 • Производителят притежава всички запазени права за този продукт.
 • Продуктът не е водоустойчив.

【Забележка】Това Ръководство и списъка със снимки в него служат само за справка. Това ръководство може да се изменя без предизвестие.Съдържание

Преглед на продукта

Спецификации 3

Указания 4

Включване/Изключване MID 4

Представяне на продукта 4

Начален екран 5

Персонализиране на начален екран 5

Лента със задачи 5

Безопасност 7

Архивиране и въстановяване на заводски настройки 8

Мрежи 8

Електронна поща 8

Gmail 9

Браузър 10Магазин за игри и забавления 11

Google Talk 11

В списъка с приложения, докоснете иконата Google Talk, за да я въведете. 11

4K Player 12

В списъка с приложения, докоснете иконата „4K Player“, за да я въведете. 12

Музика 14

Камера 15

Инструменти 16

Календар 16

Часовник 17

Управление на документ 17

Звуков рекордер 17

Калкулатор 17

USB Връзка 18

Wi-Fi 18
Спецификации


Размер(L*W*H)

192.5*117.4*10.5mm

Тегло

Около 500g

Процесор

A23

Твърд диск

4GB(standard)

DDR

512MB

TF Card слот

T-flash 1G-32G

Камери

Front 0.3M / Rear 0.3M

Дисплей

7”TFT capacitive multi touch

Резолюция

800x480

В реж. на работа

2-12 hours

USB

OTG

Говорител

Един стерео говорител

G-сензор

Да

I/O порт

OTG,TF card slot,3.5mm stereo earphone

Вход

Micro ,DC port input,

Wifi

Built in WiFi802.11b/g/n

Bluetooth

НоУказания

Включване/Изключване MID


 1. Включване:натиснете и задръжте захранващия бутон за 2 секунди;

 2. Изключване:натиснете и задръжте захранващия бутон за 2 секунди;изберете изключване – да.

Представяне на продукта
Основен ключ

Въвежда меню с приложения

Включване/Изкл Бутон/Екран заключен/Рестарт бутон

1. Натиснете и задръжте захранващия бутон за 2 секунди:

2.Кратко натиснете бутона:черен екран - заключен,Устройството е в режим на засиване, натиснете бутона отново, за да светне екрана

3. Натиснете и задръжте бутона за 6 секунди:Принудително изключване за рестарт на екрана.Начален екран


След отключване може да се види началния екран, на екрана може да видите индикаторни икони, програмки, преки пътища към приложенията и други проекти; главния екран се простира до ширината на екрана. Плъзгайки с пръст по екрана на таблета, може да отидете на друга страница.

Персонализиране на начален екран


На главния екран докоснете горния десен ъгъл на иконата, за да въведете следния

списък с приложения ::.

 1. За добавяне на препратка, уиджет, папка и т.н, моля натиснете върху Меню иконата , като при избор и задържане върху икона на инсталирана вече програма, система ще ви даде възможност да поставите препратката на удобно за вас място на главния екран на таблета.

 2. За да преместите препратка или уиджет на друго желано от вас място на екрана, е необходимо да задържите пръста си върху желаната програма, след като тя бъде подчертана, я преместете където желаете и махнете пръста си от екрана.

 3. За премахване на препратка или уиджет от екрана, задръжте пръста си върху иконата, която искате да изтриете и след като тя бъде подчертана, преместете иконата към икона „Х”, което се появява в горната част на екрана.

 4. За смяна на тапета, от началния екран изберете икона , и от списъка натиснете върху „Тапет”(Wallpaper), след което изберете снимка за вас десктоп тапет.

 5. За смяна на Системни настройки, пак от икона Меню , изберете „Настройки”. Може да избирате измежду различни категории настройки: “Wireless & Networks”(Мрежи), “Sound(Звук)”, „Display(Дисплей)”, „Apps(Контрол на инсталираните приложения”, „Language(Език)”, „Date&Time(Дата и час)” и т.н.Лента със задачи


  1. В различни програми, може да се връщате едно ниво назад с помощта на икона 1.

  2. Където и да сте в менюто на таблета или в определена програма, може да се върнете към началния екран с бутона 2.

  3. В различни програми с натискане на бутон 3 ще се покажат допълнителни функции.

  4. Бутон 4, натиснете за да се появи менюто

  5. Показва иконата на съобщение и състоянието на устройството.
   Докоснете, за да се отвори панела за уведомяване.Бърза информация и икона на състоянията

Икона

Дефиниция

Икона

ДефиницияБлизо е до налична Wi-FiОсъщесвена връзка Wi-FiКачване на данниИзтегляне на данниОсъщесвена връзка към PCНиво на батерия

Панел уведомление
Натиснете дясната страна на екрана, където е позициониран Панела за уведомление –отворете го както е показзано по-долу. Натиснете иконата за бързо коригиране на някои настройки.

Режим полет: Включено / Изключено Режим полет


Wi-Fi: Включено / Изключено Wi-Fi
Автоматично завъртане на екрана: Включено / Изключено автоматично завъртане
Яркост на екрана: Плъзнете плъзгача, за да регулирате яркостта на екрана
Уведомление: Настройката за предупреждение да напомни е включена
Настройки: Отидете на функция Settings
Въртящ се сензорн екран

Устройството има вграден сензорен екран, който се завърта спрямо ориентацията на устройството. Ако желаете да изключите тази настройка, натиснете горе в дясно на системната лента за изключване.


Отключване и заключване на сензорния екран
Натиснете и задръжте иконата за заключване на екрана, след което я плъзнете до мястото на иконата за отключване на екрана; ако желаете да заключите сензорния екран ръчно, натиснете клавиша за захранване.

Въвеждане на текст


Можете да използвате екранната (виртуална) клавиатура за въвеждане на текст. Натиснете върху областта за въвеждане на текст, за да отворите екранната клавиатура. Кликнете върху лентата със задачите, за да затворите екранната клавиатура. Ако ви се наложи да превключите метода на въвеждане бързо, щракнете върху лентата на задачите, въвеждане на текст, можете да използвате въвеждане като използвате копиране и поставяне функции.

Настройки на устройството
Изберете Настройки в списъка с приложения или отворете панела за уведомяване и изберете Настройки, можете да направите настройките, от които се нуждаете.
Меню приложения
Изберете Настройки в списъка с приложения, изберете въвеждане на приложения, за да се направи управлението на приложения. 1. Ако желаете да деинсталирате свалено приложение, въведете „Изтегляне“, въведете приложението, което желаете да се деинсталира и подвърдете деинсталацията.

 2. Ако желаете да спрете приложение, да преразгледате настройки и други управления, моля изберете „ALL” или „RUNNING“, изберете приложения и следвайте стъпките.

Безопасност


Вие може да изберете много начини да предпазите Вашия компютър и информацията в него като: Заключен екран, Лична информация и т.н.
Заключен екран

От настройки, изберете „ Безопасност“ и въведете „ Заключен екран“  • NoneНе заключвай екрана

  • Slideне е необходим PIN код или парола, за да отключите екрана

  • PIN нужен Ви е PIN код за отключване на екрана, след като направите необходимите настройки, Вие трябва да въведете PIN код, под форма на цифри в диалоговия прозорец.

  • Patternсъздайте си личен модел за заключване на екрана, съгласно подсказките. След като направите необходимите настройки, Вие трябва да начертаете същия модел, за да отключите екрана.

  • Passwordнужна Ви е парола за отключване на екрана. След като направите необходимите настройки, Вие трябва да въведете парола , за да отключите екрана.

  • Face look:необходим Ви е изглед на лицето. Следвайте подсказките

да направите настройките, въведете интерфейс за улавяне на лицето, адаптиране на устройството, за да се обхване по-подходящо лицето, когато това е направено, кликнете „ напред“, за да зададете допълнително отключване чрез PIN код или модел. След тези настройки, можете да отключите таблета, като погледнете в него. Ако се провали този вариант, можете да отключите устройството чрез въвеждане на PIN кода и/или съставяне на модела.
Автоматично заключвне след известно време

Кликвайки на „ Settings-security-automatic locking“, Вие можете да настроите по-късно време за автоматично заключване на екрана.


Архивиране и въстановяване на заводски настройки


В списъка с приложения, изберете настройките за архивиране и заводски настройки , можете да върнете фабричните настройки на устройството и изтриете всички данни в него..
Предупреждения: Тази операция ще изтрие цялата лична информация и изтеглени приложения. Веднъж изтрити, тези данни няма да могат да бъдат възтановени.

Мрежи

Електронна поща


Кликнете Email в списъка с приложения, за да влезе.

Той поддържа писма в POP3, IMAP, Exchange agreements и мулти акаунти. Можете да получавате и изпращате имейли, след направените настройки


Имейл настройки

 1. Кликнете Gmail, за да влезете;

 2. Въведете информацията в диалоговия прозорец на настройките, кликнете “next”, за да приключите.

 3. Ако трябва да добавите други имейл адреси, кликнете Меню – горе в ляво, изберете настройки – добави акаунт и следвайте стъпките, за да завършите.

След настройките, имейлите ще бъдат изтеглени автоматично. Ако имате повече от два акаунта, може да правите промени между тях.

 • Изтриване на акаунти

 1. След като сте въвели имейл акаунт, кликнете на настройки в Меню, горе в ляво.

 2. Изберете, този който искате да изтриете.

 3. Кликнете на „ Изтрий“.

 4. Потвърдете.

 • Изпращане на имейли

 1. Въведете имейл интерфейса

 2. Кликнете

 3. Въведете един имейл адрес в адресната кутия на получател. Ако са повече имейл адреси, те трбва да бъдат разделени с английска запетая.

 4.  CC, CC / BCC различни получатели, Ако са повече имейл адреси, те трбва да бъдат разделени с английска запетая.

 5. Въведете темата.

 6. Въведете имейл;

 7. Кликнете бутона „Изпращане“ в лентата със заглавия.Gmail


Кликнете Gmail от листа с приложения, за да го въведете.

Можете да получавате и изпращате имейли през Gmail accounts. Когато влизате за първи път, трябва да добавите или да създадете акаунт.
 • Създаване на Gmail account

Ако нямате „Gmail account“, можете да кликнете „създай“ , за да приложите Gmail account, следвайки подсказките.


 • Gmail настройки

Ако вече имате Gmail account, въведете съответна информация в настройките на страницата съветник, влезте си в акаунта, кликнете „Next”, за да въведете имейл.


 • Проверка на имейли

 1. След въвеждане на главния интерфейс на Вашия Gmail, броя на непрочетените съобщения ще бъде показан на заглавната лента и непрочетените съобщения ще бъдат показани с удебелени букви.

 2. Кликни имейлите, за да ги прочетеш.

 3. Кликвайки знака звезда под получените данни, имейла ще бъде отбелязан със звезда ( любим). Ако кликнете върху звездата отново, този знак ще изчезне( имейла вече няма да има такава маркировка).

 • Изпрати имейл

 1. Докосни бутон в заглавната лента;

 2. Въведи имейл адрес в адресната лента на получател, ако са повече адресите, използвайте запетая в Английски режим, да ги разделите.

 3. Докоснете Cc, въведете имейл адрес в лентата CC/BCC, ако са повече адресите, използвайте запетая в Английски режим, да ги разделите.

 4. Въведете тема;

 5. Въведете главния текст;

 6. Кликнете бутона „ Send”, в заглавната лента.

Браузър


В листа с приложенията, кликнете в/у иконата „Browser“, за да го отворите.

 • Достъп до уебсайтове

 1. Въведете браузъра, настройката по подразбиране за достъп до главната страница;

 2. Ако желаете достъп до друга страница, кликнете “URL input bar”, ключа URL, докоснете бутона “Go” на клавиатурата;

 3. Когато сърфирате в интернет, може да използвате два пръста като отправни точки на екрана, докоснете екрана с пръстите и ги раздалечете за уголемяване на страницата; сливане на пръстите намалява уеб страницата;

 • Отваряна на повече уеб страници

Може да отворите няколко уеб страници, превключвайки между няколко различни уеб страници.

 1. Докоснете бутона на заглавната лента да отворите нова страница;

 2. Докоснете заглавния прозорец да превключите на различна страница;

 3. Кликнете бутона след заглавието, да затвирите текущата страница.

На началния екран, докоснете “Application”, кликнете “Browsing”

 • Настройки начална страница

 1. След като въведете браузър, моля докоснете бутона Menu в горния десен ъгъл;

 2. Изберете “Setting”;

 3. Изберете "General”;

 4. Докоснете “Setting homepage”;

 5. Изберете или въведете URL , после потвърдете.

 • Задаване на етикети

Когато отворите уеб страница, изберете бутона ,може да добавите етикет за тази страница.

 • Разгледайте отметки и история

 • Кликнете бутон на заглавната страница да проверите отметките, след кликване, можете да отворите страницата бързо;кликнете на “History”, да проверите наскоро посетените страници, кликнете да отворите съответните страници.

 • Дефиниран от потребителя браузър

Кликнете на бутона Меню в горния десен ъгъл и изберете „Settings“, да персонализирате браузъра, като например да смените размера на шрифта, браузъра и т. н.

Магазин за игри и забавления


В списъка с приложения, докоснете иконата „Play store“, за да я въведете.

Използвайки „Play store“,може лесно да изтеглите масови приложения за устройства(ако за първи път влизате в Play Store, нуждаете се от Google акаунт)След като успеете, въведете Play store като начална страница

 • Намерете приложението, от което се нуждаете, за да го въведете;

 • Кликнете „install”;

 • Прочетете внимателно инструкциите за достъп

 • Потвърдете и изберете“accept and download“, за да започне изтеглянето. То ще бъде автоматично инсталирано, след успешното му изтегляне.

Забележка

 • Всяка софтуерна поддръжка в „Play store" е разработена и предоставена от трета страна. Подробна информация е на разположение на страницата на всяка програма

 • Ние не сме отговорни при въпроси възникнали след употреба на приложенията разработени от трета страна.

Google Talk

В списъка с приложения, докоснете иконата Google Talk, за да я въведете.


Ако сте регистрирали Gmail account, можете да си говорите с приятели писменно, чрез колонки и слушалки и чрез видео връзка, използвайки Google Talk.

 1. Кликнете Google Talk акаунт, за да стартирате Google Talk;

 2. Кликнете върху „ добави приятели“, ключа въведи приятели, ключово съобщение и изпратете покана (Другия вариант е Gmail account)

 3. Чата може да започне след като един път сте добавили приятел


Забавление

4K Player

В списъка с приложения, докоснете иконата „4K Player“, за да я въведете.


Можете да разглеждате или играете с 4k видео файлове, поддържа видео каталог с предварителни прегледи на анимации, четири прозореца с видео могат да бъдат отворени едновременно.


 • Поддържани файлови формати File Formats Supported

Поддържа 4K standard video full формати, най-високате резолюция е 4096*2304 пиксела.

Забележка Според файловия формат за кодиране, някои файлове няма да могат да тръгнат нормално.

 • Play Video

 1. След въвеждане на 4K player, ако желаете да се показат повече видео прозорци едновременно, моля изберете „Режим Cool”, ако желаете да се покаже един видео прозорец, моля изберете „Режим Оптимизиране“;

 2. За спестяване на енергия, моля изберете „save power mode”, Видео предварителен преглед е статично умален при режим „save power mode“;

 3. При „режим cool“, поотделно кликни на клиповете, които желаеш, избраните видео файлове са показани като стек; кликни “Tiled arrangement window” отгоре на екрана, всички видео прозорци са показани като видео стена, сега кликни на “stack arrange window”, видео прозорците ще бъдат показани като стек.

 4. Използвай бутона на екрана, контролиращ процеса на пускане, в същото време плъзни пръсти навън или кликни два пъти върху екрана, за да превключиш в режим цял екран; в режим цял екран с два пръста прибиращи се бавно, можеш да превключиш в режим на плаващ прозорец, също можеш да кликнеш два пъти върху екрана.

 5. Може да използвате HDMI линия, за да свържете таблета към PC и HDTV, ще получите по-добро видео изживяване.

 • Преглед на наскоро пускано видео

 • Кликнете бутона за бърз преглед на наскоро пускано видео, кликнете върху него отново, за да затворите браузъра.

Галерия КартаМожете да въвеждате чрез докосване иконата на изображения в приложения интерфейс. Можете да разглеждате и отваряте документи, за да видите снимки или да възпроизвеждате видео, в допълнение, можете също да редактирате или да изпращате снимки, да определите тапета, да определите лицето за контакт и така нататък.


 • Поддържан формат за документи

Type

Format

Изображение

JPEG、 GIF、BMP、PNG и така нататък

Видео

AVI、RM、RMVB、MOV、FLV、3GP、MP4 и така нататък

Забележка:Според файловия формат за кодиране, някои файлове няма да могат да тръгнат нормално.

Разглеждане на снимки

 1. Кликнете върху изображенията, които искате да видите, плъзнете наляво или надясно, за да прегледате Последно / Следващо изображение.

 2. Използвайте два пръста, за да докоснете екрана, след това плъзнете пръстите си, за да уголемите изображения, два пръста бавно затворени за намаляване на изображението. Разбира се, може да го направите и чрез двойно кликване върху екрана.

 3. За да видите снимките автоматично, докоснете бутона,кликнете върху екрана за да спрете показването по време на слайдинга.

 4. За да видите детайлна информация, кликнете на Меню в горния десен ъгъл на заглавната лента – „Details“;

 5. Докоснете , изпрати файлове по MMS или E-mail.

 6. За да зададете изображение като тапет, моля кликнете Menu бутонÊSetting Ê wallpaperÊ Тримера ще бъде преместен в необходимата площ ÊCut.

 7. За да зададете изображение като фото галерия, моля кликнете Menu buttonÊSettingÊ caller photoÊContactÊ изберете изображението, което искате да добавите или да създадете като нов контакт ÊFinishÊ Тримера ще бъде преместен в необходимата площ ÊCut

 • Редактиране на изображения

 1. Кликнете в горния десен ъгъл на Menu бутонаÊcut,за да регулирате параметрите на изображението.

 2. Ако преместите приспособлението за рязане към друга площ от изображението, моля кликнете вътре в устройството за рязане, и след това плъзнете пръстите на областта, която искате.

Ако искате да регулирате размера на тримера, кликнете върху ръба на инструмента. След като се появи стрелка, можете да настроите неговите параметри, като плъзнете пръста си от центъра навън и отвътре към центъра на тримера. В същото време, ако искате да запазите показаните пропорции, моля, кликнете върху всеки един от четирите ъгъла – кликнете „Запази“

 • Touch“ Save”

3. Кликнете в горния десен ъгъл на Menu бутона ÊEdit, за да се направи изображението, така че да се приложат всички видове ефекти.:Ефект на различен филтър

:Регулиране контраста на изображението

:Различни цветови ефекти

:Изрязване, изправяне, завъртане, обръщане на картината
Възпроизвеждане на видео

 1. Кликнете video;

 2. За да контролирате процесите на възпроизвеждане, използвайте бутоните по-долу на екрана

 3. Можете да използвате HDMI кабел за да свържете таблета към PC и high-definition TV, ще получите по-добро видео изживяване.

Музика


Въвеждане чрез докосване на икона за музика в приложения интерфейс.

Плейъра поддържа: MP3, AAC, APE, WMA, OGG ,WAV, M4A

Забележка:Според файловия формат за кодиране, някои файлове няма да могат да тръгнат нормално.

 • Добавяне на музикални файлове към плейъра

Първо копирайте файловете в устройството или картата с памет

 • Възпроизвеждане на Музика

 1. Кликнете на музикалните файлове;

 2. За да контролирате процесите на възпроизвеждане, използвайте бутоните на екрана

 3. : Произволно възпроизвеждане;

:Повторение на възпроизвеждането;

:Повторете възпроизведената музика.

 • Настройка на плейлиста

 1. Въведете плейъра , натиснете и задръжте заглавието, което искате да добавите;

 2. Изберете “ Add to the play list”;

 3. Изберете“ Set up new play list”;

 4. Въведете име на play list;

 5. Докоснете“ Save”;

 • Изтриване на плейлиста

 1. натиснете и задръжте плейлиста, който искате да изтриете

 2. Докоснете“ Delete”

Камера


Въвеждане чрез докосване на икона за камера в приложения интерфейс..

 • Правене на снимки

 1. Преди да започнте да снимате, направете необходимите настройки, които желаете:

Изобр-я

ДефиницииВключете предна/задна камераБутон за фокусиране, коригира фокусното разстояние заедно с лявата на дъгатаПоказва други бутони за настройкаКамера шаблонПанорамен фото изгледНастройка баланса на бялотоНастройка видимосттаВ настройките на фотоапарата, задайте размера на снимката или може да възстановите настройките по подразбиране

 1. Обект на камерата, докоснете . Снимките ще се записват автоматично в папката DCIM в главната директория.

 2. След като направите снимка, кликнете върху горния десен ъгъл на изображението, за да видите всички снимки

 • Запис на видео

 1. Влез в камера и докосни иконата ,Превключете на режим на видео, трябва да регулирате настройките за видео, преди да започнете записа. 1. Натиснетеза да започне камерата да снима, ще се появи. Дължината на записаното видео зависи от използваното пространство за съхранение

 2. Натиснетеза да спре камерата да снима . Сегментът на видео ще бъде записан автоматично в главната директория DCIM папка документ.

 3. Записаното видео може да се провери чрез натискане на селекция "картина"- в горния десен ъгъл.

Инструменти

Календар


Натиснете “Calendar”, за да въведете приложението.

Използвайте „Calendar”да управлявате ежедневно, ежеседмично и ежемесечно

събитие, задавайте известия за напомняне на важни събития.


 1. За да създадете събитие, натиснете заглавната лента или натиснете празния панел на ден, дата и месец в интерфейса.

  1. Въведете съдържание на данните, потребителят може да зададете тип, дата и час, който да напомня според точното изискване

  2. Натиснете “Done” след като е приключено с въвеждане на съответната информация.

 1. Дата на програмата може да бъде проверена в съответствие с един ден, една седмица, един месец и всички дати.

 2. Ако някоя програма трябва да бъде изтрита, въведете „schedule“натиснете ,после потвърдете, за да я изтриете.

Часовник


Натиснете “Clock” за да въведете приложението.

Натиснете “Set Alarm Clock”: 1. Натиснете “Add Alarm Clock”:

 2. Изберете “Start Alarm Clock”:

 3. Настройте времето за аларма, изберете звукова настройка на алармата, натиснете "Confirm", след като приключите.

 4. Когато алармата се включи, натиснете "Отказ", за да затворите звуковата аларма, натиснете "пауза повторна аларма", за да се рестартира след няколко минути.

 5. За да изтриете алармата, влезте в "настройки", изберете алармения часовник, който трябва да бъде изтрит, задръжте. Изберете "Изтриване на аларма", след това натиснете “Confirm”.

Управление на документ


Натиснете “Document manager” за да въведете приложението.

Потребителят може да управлява всички видове документи и папки с документи, да отваря, създава, копира, преименува и търси документи и папки с документи. Потребителят може да прехвърля документ от съвместим компютър, да изтегля документи, докато сърфира в интернет или да получава документ по имейл поща като прикачен файл.

Забележка:


 • Устройството може да не поддържа някакъв формат, това зависи от софтуера на устройството.

 • Някой документ може да не бъде нормално отворен, заради метода за кодиране.

Звуков рекордер


Натиснете “Sound Recorder”, за да въведете приложението.

 1. Натиснете, за да започне записа,натиснете, за да спрете записа,натиснете “Done”, за да запазите звуковия запис.

 2. Натиснете , за да пуснете записа.

Калкулатор


Натиснете “Calculator” , за да въведете приложението.

Натиснете виртуалните бутони на екрана, за да направите основни или сложни изчисления.

Връзка

USB Връзка


Устройството може да се използва като високо капацитетен преносим твърд диск за връзка към друг компютър и голям каталог от документи.

 1. Поставете карта памет в устройството;

 2. Свържете устройството към PC, посредством USB:

 3. На лентата със задачи, отворете “Notice”панела,изберете “USB connected”:

 4. Отворете “My computer” на свързания компютър, натиснете “Moveable Disk” за да го въведете, документите могат да бъдат копирани, прехвърляни между компютъра и картата памет.

Wi-Fi


Използвайте Wi-Fi, за да се свържете към интернет или друга използваема мрежа като точка за достъп или Hot Spot.

 1. Отворете списъка с приложенията, изберете settingÊwireless and network;

 2. Включи Wi-Fi;

 1. Сканиране и свързване Wi-Fi функция;

 2. Устройството ще търси използваема Wi-Fi връзка след включено Wi-Fi;

 3. Натиснете Wi-Fi мрежата към която трябва да се свържете;

 4. Въведете парола за достъп и натиснете “Connect” от диалоговия прозорец.

VPN
Може да създадете виртуална лична мрежа и да се вържете към личнтата си мрежа посредством глобалната мрежа – интернет.

Забележка: За да използвате тази функция, трябва да започнете функцията за отключване на екрана.
 • Настройка на VPN връзка

1 Изберете set Êmore ÊVPN, за да го въведете и изберете „Add VPN Configuration file itemized“, въведете съответната информация (възможните опции, много зависят от типа на VPN.)

2 Когато завършите, изберете „Save“.


 • Връзка към частна мрежа

1 Изберете setÊ MoreÊVPN, за да го въведете и изберете „private network“;

2 Въведете потребителско име и парола и изберете „Connect“.Указания за безопасност

Внимателно използвайте този продукт в следните случаи: • Самолети

Забранен в самолети, изключете устройството преди да се качите в самполета. По време на излитане и кацане, трябва да спазвате наредбите на авиокомпаниите за използването на безжично електронно устройство.

 • Безопасност при трафик

Когато шофирате, не използвайте машината. Поставете устройството на безопасно място. Избягвайте да поставяте машината върху седалката или други места, където е лесно да се повреди.


 • Възможан експлозия

Препоръчваме да изключите устройството, където съществува потенциално взривоопасна атмосфера, и да се съобразявате с табели и указанията поставени там. Защото само една искра може да предизвика експлозия или пожар, водещи до телесни наранявания или смърт и повреда на имущество.


 • Пейсмейкъри и други медицински устройства

Производителите на пейсмейкъри препоръчват да се поддържа най-малко разстояние от 20 см между мобилни устройства и пейсмейкъра, за да се избегне евентуалното неблагоприятно въздействие на мобилните устройства. • Работна среда

Когато устройството е свързано към друго оборудване или аксесоари, моля прочетете ръководството за потребителя на устройството за подробни инструкции за безопасност. Не свързвайте несъвместими продукти.
На място, оказващо забрана на електронни продукти, се уверете че сте изключили устройството, в противен случай може да се причинят смущения. • Публикувани бележки

Където има изрично условие или е отбелязано да се изключи устройството, моля изключете.
Правилно съхранение и употреба на оборудването

 • Използвайте само аксесоари от съответния производител на машината. Аксесоари от неуторизиран производител, могат да повредят устройството и да скъсят живота на машината;

 • Поддържайте устройството сухо и не го мокрете;

 • Пазете устройството, не го използвайте на прашни и мръсни места;

 • Не дръжте устройството на горещи или студени места;

 • Не съхранявайте устройството в близост до магнитно поле;

 • Не използвайте уреда с метални предмети като монети, ключове, и други;

 • Пазете устройството от изпускане.Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница