Родители на деца със сопДата11.12.2022
Размер14.9 Kb.
#115854
Родители на деца със СОП

Родители на деца със СОП
Родителя е една от най – важните фигури е живота на едно дете . Родителя подкрепя ,закриля и се бори за справедливост в името на по добро бъдеще за детето си . Родителите на деца със специални образователни потребности участват в отглеждането и възпитанието на децата си . Търсят адекватна помощ дали ще е педагогическа, медицинска или социална.
Приобщеният родител е този, който активно участва в живота на детето си, както в училище, така и извън него. Важно е родителите да съдействат и да са активно включени в целия образователно-възпитателен процес.
В конкретното филмче родителя е приел , че неговото дете е различно. Подкрепата и любовта идва от семейството , а именно тази майка търси варианти , как нейното дете да бъде приобщено , да играе с другите деца . Децата според мен по лесно приемат различните без бариери и предразсъдъци . Включването на семейството, чрез придобиване на практически умения в дейности, насочени към образователната интеграция на децата от етническите малцинства е един от механизмите за превенция на риска от отпадане от училище. Прякото участие на родителите в училищния живот повиши активността и отговорността за успешно обучение, повиши социалната и гражданска отговорност. Преодоляването на културните бариери в общуването и промяна на общественото мнение в подкрепа на качествено образование е гаранция за успешна образователна интеграция.
Емпатия
Това е способността да се вживееш в ситуацията на семейството и да изразиш разбиране. Дали учителите са съпричастни към родителите се разбира от техните реакции. Тези, които успяват да споделят с учителите, усещат тяхното емпатично отношение. Има и семейства,които обаче не обичат да разговорят за проблемите си.

Сподели с приятели:
©obuch.info 2023
отнасят до администрацията

    Начална страница