Ротари интернешънълДата11.06.2018
Размер55.71 Kb.РОТАРИ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ

ДИСТРИКТ 2482
БЪЛГАРИЯ


ВАЛЕНТИН СТОЯНОВ

Дистрикт Гуверньор

2013-14


www.rotarydistrict2482.org


e-mail: drvstoyanov@yahoo.com2013-14 CLUB OF THE MONTH

Формуляр за кандидатсване

Моля, попълнете внимателно всички точки, преди да изпратите формуляра.

Ротари Клуб__Русе брой членове __23____


Президент 2013-14 Биляна Ат. Бурова-Христова Дата_05/10/2013
1. Резюме. Този месец клубът извърши следните дейности:

  1. Дейност едно. Септември е посветен на грижата за новите поколения. Затова нашият клуб избра да зарадва завръщащите се в училище след ваканцията с нови баскетболни табла. Дарихме 6 нови баскетболни коша на най-старото училище в Русе. СОУ Хр. Ботев е и едно от най-големите училища в града, обхваща деца от първи до 12 клас.

  2. Дейност две. За 30 септември планирахме баскетболен двубой с участието на ротарианци, ротарактори и интерактори. Въпреки че лошото време попречи на нашите планове, срещите и обсъжданията с младите приятели от 23 и 30 септември бяха достатъчно вълнуващи и полезни. Помогнахме на малките интерактори да заздравят клуба си и да начертаят планове за проекти. С ротаракторите продължихме обсъжданията и работата по подготовката на предстоящата асамблея в Русе.

  3. Дейност три. – Взехме решение да дарим две стипендиите за даровити деца. Едната от тях спечели Симона Тодорова. Осмокласничката е с множество изяви и награди от олимпиади по математика, физика и астрономия, а в същото време семейството й изпитва финансови затруднения. Единодушно бордът прие решение, че така ще подпомогнем и бъдещите й участия в национални и международни състезания. От своя страна Симона Тодорова направи презентация пред представители на четирите клуба (РК Русе, РК Русе Дунав, Ротаракт Русе и Интеракт Русе), с която информира ротарианците за резултатите от работата си по време на двуседмична лагершкола през лятото (спонсорирана от РК Русе). Открила и приела за себе си ротарианските ценности, Симона реши да се включи в редиците на русенските интерактори.

  4. Дейност 4. Информиране на русенската общественост относно дейността на РК Русе през месеца.

2. Относимост към темата на месеца. Как всяка от описаните дейности отговаря на темата на месеца?

(Моля, попълнете в същия ред, както в т.1)

Всяка една от дейностите на през месеца както и всяка сбирка беше посветена на грижата за новото поколение:

Дейност 1. Връзката е пряка: ново поколение – нови баскетболни табла – нови нагласи и ценности – по-добро физическо и духовно здраве.

Дейност 2. Връзката отново е пряка: съвместните ни срещи с Ротаракт и Интеракт затвърдиха тяхната увереност да помагат на онеправданите и подпомогнаха организирането на клубните им дейности.

Дейност 3. Възможността да спечелят стипендия действа мотивиращо за талантливите деца и подпомага разгръщането на техните дарби. Чрез периодичното си отчитане под формата на презентации пред РК Русе, младежите и децата подобряват комуникационните си умения и заздравяват връзките си с ротарианството.

Дейност 4. Това е най-важната дейност. Разпространявайки чрез електронни медии и фейсбук информацията относно грижата на ротарианците за младото поколение има синергичен ефект – от една страна носи удовлетворение от членството в семейството на Ротари, а от друга страна приобщава нови деца и младежи към ротарианските ценности. Не на последно място, това връща и вярата на младежите, че все още някои от възрастните ги е грижа за тях.

3. Влияние в общността. Опишете накратко важността и влиянието на вашите дейности в общността, в която работи клуба ви.


В десетина местни и национални медии беше отразена дейността на РК Русе през месеца. Ето някои от електронните издания:

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1153032

http://www.ruseinfo.net/news_118473.html

http://sedmicata.com/events/ротари-клуб-русе-с-грижа-към-подраства/

http://ruse-portal.com/новини/ротари-клуб-русе-с-дарение-за-соу-хрис-fee6/
Тук, на принципа „копи-пейст”, прилагам горната аргументация към Дейност 4:

Разпространявайки чрез електронни медии и фейсбук информацията относно грижата на ротарианците за младото поколение има синергичен ефект – от една страна носи удовлетворение от членството в семейството на Ротари, а от друга страна приобщава нови деца и младежи към ротарианските ценности. Не на последно място, това връща и вярата на младежите, че все още някои от възрастните ги е грижа за тях.

4. Участие. Колко членове на клуба взеха пряко участие? Приложете поименен списък на участниците: Елена Игнатова, Нина Крушева, Димитър Акъллиев, Младен Ганчев, Емил Коцев, Свилен Николов, Владо Владов, Пламен Абаджиев, Димитър Танев, Стоян Камарашев, Тодор Ангелов, Галин Григоров, дано не изпускам някого.


5. Нови членове. Бяха ли привлечени нови членове в резултат на извършените дейности?

Бяха привлечени двама нови ротарактори и двама интерактори. Освен това активността на клуба се отрази благоприятно на мотивацията на двамата кандидат-ротарианци, за които докладвахме в предходната номинация.


6. Задържане на членството. Дейностите на клуба доведоха ли до задържане на „стари“ членове? Разбира се, за момента нямаме отказали се членове. Нещо повече, нямаме и индикации за подобни намерения.
7. Снимки. Приложете снимков материал за събитията, ако желаете. Моля, дайте пояснения към всяка снимка(не повече от 6).

Прилагам снимки от презентацията на Симона Тодорова по време на обща среща с ротарактори и интерактори, както и снимки на старите и новите баскетболни табла.


8. Свободни коментари(ако има).

Ето текста, който повечето от медиите публикуваха без изменние:
Ротари клуб Русе с грижа към подрастващото поколение
Както е известно, основната мисия на ротарианството е да служи на обществото. Традиционно Ротари Интернешънъл подпомага изпълнението на тази мисия, като предлага конкретни теми за проектна дейност през всеки отделен месец.  Това дава насока и изпълва със съдържание и смисъл усилията на ротарианците по света.

Темата за месец септември е “Новите поколения”. В тази връзка Ротари клуб Русе реши да изненада младите любители на баскетбола от СОУ “Христо Ботев”, като им подари шест баскетболни табла. Очакванията са този жест да провокира физическата активност на “компютърното” поколение и обширният двор на училището отново да се огласи от детски смях.

Друг повод за детска радост е и решението на клуба да обяви конкурс за две стипендии на даровити деца от русенските училища. Специално избрана комисия ще разглежда и оценява постъпилите кандидатури. Успехите на децата могат да обхващат широк спектър от дейности – както от областта на знанието и науката, така и в сферата на изкуството и спорта.

През този месец ротарианците проведоха и няколко съвместни срещи с по-младите си приятели от Ротаракт Русе – клуб на младежи от 18 до 30 годишна възраст, обединени от желанието си да се чувстват полезни и да помагат на по-уязвимите социални групи. На срещите се разискваха идеи за съвместни проекти, кактои въпроси, свързани с организацията на предстоящото отговорно домакинство на тазгодишната Ротаракт Асамблея. Тя ще се проведе на 19-20 октомври в Русе, като очакванията са повече 200 ротарактори от цялата страна да уважат събитието и да обменят опит.

В приятелска и ведра атмосфера, поддържана и от присъствието на най-малките приятелчета от Интеракт (деца от 14 до 18 години), русенските ротарианци отчетоха дейността си през месец септември с чувство за изпълнен дълг и удовлетворение.ул.Ген.Гурко75 75 Gen.Gurko Str.,

гр.Стара Загора 6000, Stara Zagora 6000, BulgariaТел. +359 888 611 104 Mobile: +359 888 611 104
Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница