Ротари интернешънълДата26.10.2018
Размер75.06 Kb.РОТАРИ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ

ДИСТРИКТ 2482
БЪЛГАРИЯ


ВАЛЕНТИН СТОЯНОВ

Дистрикт Гуверньор

2013-14


www.rotarydistrict2482.org


e-mail: drvstoyanov@yahoo.com


2013-14 CLUB OF THE MONTH

Формуляр за кандидатсване

Моля, попълнете внимателно всички точки, преди да изпратите формуляра.

Ротари Клуб Варна-Евксиноград

брой членове - 31
Президент 2013-14 - Любомир Господинов

Дата - 05.01.2014 г.


1. Резюме. Този месец клубът извърши следните дейности:


 1. Дейност едно

- на 3-ти Декември 2013 г. - на редовна клубна среща, членът на клуба ни и доскорошен Директор на Дирекция "Европейски и национални оперативни програми" в Община Варна, Д-р Петър Радушев изнесе пред членовете на клуба информация на тема „Бъдещето на Варна - през погледа на основните планови стратегически документи приети за развитието на града. В подробната презенатация изнесена с помоща на лаптоп и проектор членовете на клуба бяха запознати в детайли с Общинският план за развитие 2014 – 2020 г който предначертава целите и приоритетите за устойчиво и интегрирано социално-икономическо развитие на Общината в рамките на следващия седемгодишен период, като се базира на наличния потенциал на Община Варна, определен от ситуационния анализ на настоящото състояние и перспективите за развитие, както и политиките, залегнали в актуалните европейски, национални, регионални и областни стратегии за регионално развитие и е съобразен с Новата Стратегия на Европейския Съюз „Европа 2020, Национална програма за развитие на България 2020, Национална стратегия за регионално развитие 2012-2022, Регионалния план за развитие на Североизточен район за периода 2014 – 2020 г и Областната стратегия за развитие на Област Варна 2014-2020 г.

 1. Дейност две

- на 10-ти Декември 2013 г. - на редовна клубна среща, членът на клуба ПАДГ Людмил Икономов, консултант на Община Варна по въпросите на екологията, изнесе пред членовете на клуба изключително интересна информация на тема „Ролята на екологичните фактори в управлението на големите европейски градове - примера на град Варна”. За съжаление се констатира че в града в посока на екологияат има много нерешени въпроси като все още липсва мисленето за осигуряването на качествен въздух, има проблеми с чистотата на морската вода на варненските плажове, с възможните наводнения, по пожарната безопасност в града и т.н.

 1. Дейност три

- на 13-ти Декември 2013 г. - се състоя ежегодния Благотворителен ротариански коледен бал на Варненската ротарианска общност. Тази година той се проведе в ресторант „Капитан Кук“ като благотворителната кауза беше закупуването на музикална уредба за Националното училище по изкуства „Добри Христов“ Варна. От Ротари клуб Варна-Евксиноград в бала се включиха 36 приятели със семействата си, като активно се включиха в благотворителната томбола и в наддаването за различни произведения на изкуството, както разбира се и в забавната част на вечерта като бяха активни и на дансинга.

 1. Дейност четири

- на 17-ти Декември 2013 г. - проведохме станалата вече традиционна предколедна среща на членовете на клуба, със семействата им в English Academy, при члена на клуба Калина Георгиева. На срещата, преминала в приятелска и ведра атмосфера присъстваха над 20 от членовете на клуба и бяха припомнени весели случки от изминалата година и какво е свършил клуба и какво предстои, като темите се въртяха и около Контейнера с 13 тона помощи, който предстоеше бъде освободен от митницата на следващия ден, като гости ни бяха на тази вечер и Кристин Томпсън и съпругът й Кристофър Томпсон от английската фондация „Bulgarian Aid”.

 1. Дейност пет

- на 18-ти Декември 2013 г. - За третa поредна година Ротари клуб Варна Евксиноград и английската фондация "Bulgarian Aid" доставиха, разпределиха и дариха близо 13 тона с помощи за домове за стари хора, за домове за деца лишени от родителски грижи и социални заведения и кухни, както и медицински материали и консумативи за нуждите на болничните заведения в град Варна.

Хранителните продукти ололо 9 тона, включваха разнообразни зеленчукови консерви, супи, зърнени закуски и спагети, плодови сокове, бисквити, печени изделия, варива и супи като всичките продукти са с поне още 1 година оставащ срок на годност. Медицинските материали от над 420 артикула с тегло 2,5 тона включваха облекла за медицинския персонал, одеала, кърпи, медицински инструменти и съдове, патерици, колички за инвалиди, специални столове за вземане на кръв и много други специализирани медицински консумативи и приспособления.

Контейнерът беше получен и освободен на митницата от ротарианците от РК Варна-Евксиноград и след направен план за разпределение, продуктите бяха разтоварени и разпределени по получатели с личен труд от членовете на РК Варна-Евксиноград Калина Георгиева, Ангел Сафев, Георги Петров, Любомир Господинов, Валери Пенчев, Пламен Панайотов и Валентин Марков.

Тази година хранителните помощи бяха разпределени в процентно отношение според натовареноста на различните домове, като помощи получиха Фондация "Вяра, надежда и любов" която храни в обществената си кухня над 800 души, Социална асоциация "Св. Андрей" грижеща се за 170 човека, Асоциация “Да съхраним жената”, Дневен център за деца и младежи с увреждания "Св.Йоан Златоуст", Дом за стари хора в град Провадия и Хоспис Асклепий в с. Водица а медицинското оборудване и консумативи бяха разпределени между Военна болница-Варна и МБАЛ Света Марина. 1. Дейност шест

- на 20-ти Декември 2013 г. - По повод празника на Дневен център за деца и младежи с увреждания "Св.Йоан Златоуст" Варна, както и във връзка с настъпващата Коледа и Нова Година Ротари клуб Варна-Евксиноград дари 1 тон с дрехи, предимно спортни облекла и аксесоари на децата в Дневния център, за които клуба се грижи от 2011 г., както дарихме и 200 лева за ремонт на Микробуса, дарен от клуба ни на центъра чрез реализиран Матчинг Грант проект през 2011 г.
2. Относимост към темата на месеца. Как всяка от описаните дейности отговаря на темата на месеца?

(Моля, попълнете в същия ред, както в т.1) 1. Дейност едно

 2. Дейност две

 3. Дейност три

 • Благотворителните ротариански балове са най-доброто средство за опознаването на Rotary и дейността му от партньорите на ротарианците, за запознаване и сприятеляване на вече целите семейства на ротарианците, като във Варна поради това че баловете са винаги общи спомага и за запознаването и сближаването освен на ротарианците от отделните клубове и за запознаване на семействата им. В този смисъл тук темата е в пълен синхрон с темата на месец Декември - Ротарианското семейство.

 1. Дейност четири

 • традиционна предколедна среща на членовете на клуба, със семействата им - като горната точка, винаги срещите в които участват и партньорите на ротарианците са изключително полезни както за Rotary така и за самите семейства на ротарианците.

 1. и т.н.

3. Влияние в общността. Опишете накратко важността и влиянието на вашите дейности в общността, в която работи клуба ви. 1. Дейност едно

 • с огромно значение за дейността на клуба е да се познават в детайли Плановете за развитието на конкретната община или населено място, защото това дава възможност клубовете да се включат компетентно с нужните инициативи на точното място и в точния момент с конкретната помощ, точно от която се нуждае общността в дадения момент.

 1. Дейност две

 • Rotary работи много в сферата на екологията, като проекти за осигуряване на чиста вода и т.н. и затова е важно да се знаят проблемите в дадена общност в тази насока, което може да ни даде идеи за проекти и и нициативи с които да бъдем полезни в тази насока на града си.

 1. Дейност три

 2. Дейност четири

 3. Дейност пет

 • с даряването на тези 13 тона помощи подпомогнахме над 3000 жители на Варна и региона в нужда, като им дадохме възможност да посрещнат и прекарат Коледните и Новогодишни празници с достойнство, с радост и с лъч на надежда!

 1. Дейност шест

 • с даряването на децата в Дневен център за деца и младежи с увреждания "Св.Йоан Златоуст" Варна с 1 тон дрехи подпомогнахме възпитаниците на дома да бъдат обезпечени с дрехи за поне 12 месеца напред, като така облекчихме финансово и техните родители, а с даряването на 200 лв. за ремонт на микробуса гарантирахме безпроблемната работа на Центъра по извозването на децата до сградата на Центъра и обратно по 2 пъти всеки ден.

4. Участие. Колко членове на клуба взеха пряко участие? Приложете поименен списък на участниците:

- 25 от членовете на клуба се включиха и взеха участие в една или друга дейностите на клуба през месеца - Ангел Сафев, Ара Капрелян , Валентин Ананиев, Валентин Икономов, Валентин Марков, Валери Пенчев, Весела Блажева, Георги Георгиев, Георги Петров, Димитър Радев, Драгомир Вардалиев, Златан Йорданов, Калина Георгиева , Любомир Господинов, Людмил Икономов, Николай Доцински, Олга Влайкова, Оксана Николова, Петър Радушев, Пламен Панайотов, Румяна Дончева, Стефан Шулц, Светослав Панков, Станислав Иванов и Цвета Боцановска.
5. Нови членове. Бяха ли привлечени нови членове в резултат на извършените дейности?

- на Коледния бал и на предколедната ни среща бяха поканени гости извън клуба, които така да се ориентират какво е Rotary и при интерес и активност да бъдат поканени за членове на клуба.


6. Задържане на членството. Дейностите на клуба доведоха ли до задържане на „стари“ членове?

- Да, със всички инициативи и проведени приятелски срещи през месец Декември на членовете на клуба бяха дадени каузи, за чиято реализация да могат да работят и така да усетят смисъла и полезността от дейноста на клуба и същевременно да почустват удовлетворение от членството си в Ротари.
7. Снимки. Приложете снимков материал за събитията, ако желаете. Моля, дайде пояснения към всяка снимка(не повече от 6).
Снимки от Ротарианския Коледен Благотворителен бал:
Снимка от предколедната среща на клуба:


Снимки от разтоварването и разпределението на Контейнера с помощи:8. Свободни коментари(ако има).ул.Ген.Гурко75 75 Gen.Gurko Str.,

гр.Стара Загора 6000, Stara Zagora 6000, BulgariaТел. +359 888 611 104 Mobile: +359 888 611 104
Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница