Rotary internationalДата08.05.2018
Размер36.16 Kb.
#68240

ROTARY INTERNATIONAL

DISTRICT 2482 BULGARIA

Krasimir Ganchev

District Governor 2010-2011

19-A K.Fotinov Str., 8000 Bourgas, Bulgaria

Phone: +359 887795526, fax: +359 56840228

E-mail: governor@rotarydistrict2482.org

www. rotarydistrict2482.orgДекември: Месец на семейството

Месечно писмо


Уважаеми ротариански приятели,

наближава един от най-хубавите месеци за Ротари – Декември. Наближава време да празнуваме, но и време, в което най-осезаемо можем да покажем благородството, което носим в нашите широки ротариански сърца. Преди да това обаче нека дадем дължимото обобщение на най-важното събитие от отиващия си месец Ноември, който по традиция посвещаваме на Фондация Ротари. На 13 ноември във Велинград се проведе дистриктният семинар, в който участваха 83 ротарианци от 35 клуба. С уважение отбелязвам присъствието в този форум на нашия приятел Акин Гьокай - координатор за Фондация Ротари за зона 20Б. Благодаря на домакините от РК Велинград и специално на президента на РК Велинград Борислав Борисов, както и на организаторите на семинара: ПДГ Калчо Хинов и ПДГ Любен Атанасов, на лекторите и модераторите ПДГ Пламен Минев, ДГЕ Анелия Дошева, АДГ Димитър Димитров, ПАДГ Валентин Стоянов, РКП Стоил Костов, АДГ Капка Войнска, ПРКП Нина Лискова.

Декември е месецът на семейството – онзи свят съюз, от здравината на който зависи съществуването и развитието на всяко хуманно и високоморално общество. Затова Коледа трябва да бъде озарена не само от блясъка на нашите празнични балове, но и от идеалите, които следваме – в служба на по-слабите, онеправданите, болните. Нека споделим част от нашата трапеза с тях. Има толкова много начини да ги зарадваме – с посещения в социални домове за деца и възрастни, с покана за участие в културно-развлекателни мероприятия, с изпращане на подаръци и много други инициативи, които бихте могли да реализирате съвместно с вашите Ротаракт и Интеракт клубове. Убеден съм, че нашите малки приятели ще се включат в тези празненства с голямо удоволствие, но от вас зависи дали ще ги увлечете, дали ще ги „запалите“ с личния си пример за благодетелност и ентусиазъм.

Декември обаче е свързан и с нещо, което е от особена важност за нашия организационен живот. Препоръчвам ви до средата на месеца да проведете клубните асамблеи за избор на президенти и клубни офицери и да ви припомня, че спазването на процедурните правила на Ротари Интернешънъл е абсолютно задължително. Това не е формален избор. Огледайте приятелите си в клуба и се запитайте дали няма такива, които през годините проявяват типичните за ротарианството лидерски качества, посещават дистриктните мероприятия, включват се в инициативите, но са останали незабелязани. Гласувайте им доверие чрез избор в Управителните съвети. В тях трябва да попаднат опитните, подготвените – естествените обединители. Не подхождайте към този избор технически и като задължение, защото това ще са вашите водачи през идната ротарианска година. Изборът на елект президент е от изключителна важност, защото той ще е първият между равни, но и вашето лице пред ротарианската общност. Президентът ви трябва да е пример за поведение и визия пред всички останали, защото вън от нашата общност именно той представлява Ротари във вашите градове и региони. Помислете кой е най-подходящият сред вас, който да покрие високите критерии. Веднага след избора на офицерите, нека вашите секретари отразят имената в указателя на РИ, както и да изпратят информацията до Секретаря на Дистрикта.

Всички новоизбрани клубни офицери трябва да знаят какви отговорности ги очакват и да плануват отсега участието си в ПЕТС на Дистрикта, който ще се проведе на 26.03.2011 г. в Пловдив и обучението на Дистрикт екипа за 2011-2012 г.

През този месец разгледайте клубните планове и отбележете какво е постигнато за първото полугодие на Ротарианската година. Очаквам вашите отчети до 30 декември. Нека секретарите на клубовете стриктно да проследят какво е свършено и да го отбележат. Напомням, че това е и крайният срок за заплащане на авансовите вноски за второто полугодие към Ротари Интернешънъл и Дистрикт 2482. За улеснение ползвайте сайта http://www.rotary.orgMember Access”. Ако имате неясноти в указанията, можете да се обръщате към мен, към секретаря Христо Мавродиев или към координатора на дистриктния сайт Даниел Захариев.

Припомням, че до края на месеца е срокът за преференциална регистрация за участие в Конференцията на РИ, която ще се проведе на 21-25 май 2011 г. в Ню Орлиънс, САЩ. Ако искате да ползвате отстъпките, не чакайте последния момент. Можете да се регистрирате и чрез сайта на Дистрикта www.rotarydistrict2482.org. Подготвяме и групови оферти за пътуването, хотелите и програмите за колективно участие от Дистрикта.
Скъпи мои ротариански приятели,

Позволете ми с наближаването на Светите Коледни празници да ви пожелая крепко здраве, топлина в семейството, успехи в бизнеса и удовлетворение от свършеното в полза на обществото. Нека не забравяме, че големият ни план е да укрепваме общности и да сближаваме континенти. Обръщам внимание на големия план, защото в малките планове няма вълшебство. Идва Коледа, нека повярваме в силите си, за да постигнем най-голямата и най-висша цел – опазването на мира и доброжелателството на планетата.

Ваш в Ротари,Красимир Ганчев
Дистрикт Гуверньор 2010-2011

Дистрикт 2482 България Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница