Самолетна екскурзия до португалия – калейдоскоп от цветове МаршрутДата15.10.2018
Размер64.5 Kb.
#87890
САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ПОРТУГАЛИЯ – калейдоскоп от цветове
Маршрут: София – Лисабон – Фатима – Томар – Селорико – Транкозо – Алмейда – Линяреш – Порто – Бон Жезус ду Монте – Брага – Гимарайш* – Селорико да Бейра – Визеу – круиз по река Доро – Куимбра – Лисабон – София
Дати: 27.04.2017, 18.09.2017, 25.09.2017
8 дни / 7 нощувки
1 ден: София – Лисабон
За самолетна екскурзия в Португалия ще се съберем на Аерогара София, терминал 2 в 19.00ч. Отпътуване за Португалия в 21.10ч. Пристигане на летището в Лисабон 23.20ч. Трансфер и нощувка в Лисабон.
2 ден: Лисабон
Закуска. Свободно време в Лисабон. Възможност за полудневна туристическа обиколка на Лисабон /допълнително заплащане/. Ще разглеждаме основните туристически забележителности: булевард Либердаде, площад Росио, площад Праса де Комерсио, кулата Белейм, паметника на Откривателите, манастира Жеронимош, най– стария квартал на Лисабон – Алфама. Този квартал е с гледка към средновековния замък Сао Жорж. Нощувка.
3 ден: Лисабон – Фатима – Томар – Селорико
Закуска. Отпътуване за Фатима – третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници. Отпътуване за Томар. Разглеждане на манастира на Ордена на Христос, построен от Ордена на тамплиерите през 12 век. Първоначално като замък, а в последствие тук действа Орденът на Христос, който е наследник на този на рицарите тамплиери в Португалия. Отпътуване за Селорико. Настаняване в хотел Кинта дош Седрош или подобен. Вечеря. Нощувка.
4 ден: Селорико – Транкозо – Алмейда – Линяреш – Селорико
Закуска. Възможност за екскурзия до Транкозо, Алмейда и Линяреш /допълнително заплащане/. Отпътуване за Транкозо – средновековно градче, обградено с крепостни стени, с каменни къщи и павирани улички. Внушителната Порта дел Рей е главния вход на стария град, построен в знак на почит към крал Диниш, който тук е отпразнувал брака си с Изабела Арагонска. Интерес представлява и еврейският квартал. Отпътуване и разглеждане на Алмейда – укрепено селище, което от въздуха изглежда като 12– лъчева звезда. Тази забележителна крепост е построена през 17 век, около средновековен замък. Свободно време. Отпътуване за Линяреш – град–музей от 12 век. Разходка по тесните улички, която ще ви върне назад в историята. Ще видите еврейския квартал и множество къщи в типичния за Португалия стил – Мануелино. Линяреш е известен с нетипичните пейзажи на каменни къщи, вкопани или притиснати от огромни канари. Архитектурата на градчето се е преплела с природата по интересен начин – огромните гранитни блокове са използвани вместо стени за изграждане на много от къщите. Посещение на средновековната крепост, кацнала на скала над градчето. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ден: Селорико – Порто – Бон Жезус ду Монте – Брага – Гимарайш* – Селорико
Закуска. По желание еднодневна екскурзия до Порто, Бон Жезус ду Монте, Брага, Гимарайш /допълнително заплащане/. Отпътуване за Порто в 08.00ч. Разглеждане на втория по големина град в Португалия, разположен на двата бряга на река Доро. Историческият център в Стария град е под егидата на UNESCO. Ще пресечем реката по моста Дон Луиш І – най – атрактивния от 6– те моста на река Доро, построен по проект на ученик на създателя на Айфеловата кула – Густав Айфел. Свободно време в стария квартал Рибейра. Дегустация на прочутия Портвайн в изба на брега на реката. Отпътуване за бароковата базилика Бон Жезус де Монте, намираща се на върха на хълм, недалеч от Брага. До светилището се стига по впечатляващо двойно бароково стълбище – „Виа Сакра” с денивелация от 116м. Площадките на Виа Сакра впечатляват с интересни градини, малки параклиси, скулптури, и алегорични фонтани. Първият фонтан символизира раните на Христос, следващите пет – сетивата и последните три – добродетелите. Разглеждане на средновековна Брага – често наричана „религиозната столица” на Португалия, заради големия брой църкви и катедрали. Градът е основан през 300 г пр.н.е от келтите. Бил е административен център при Римската Империя и епископски център през Средновековието. Разглеждане на историческия център: Катедралата в различни архитектурни стилове от 12в. (UNESCO), Епископския дворец, Праса де Република, сградата на Общината и др. Отпътуване за първата Португалска столица – Гимарайш. Тук е мястото, където Алфонсо Енрикеш се провъзгласява за крал на Португалия през 1139г. Градът е популярен с добре запазения си ранно – средновековен исторически център (UNESCO) и малки улички, които подканят да се разходите по тях. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
6 ден: Селорико – Селорико да Бейра – Визеу – Дегустация на вина в Пеналва до кащело – Селорико
Закуска. Възможност за екскурзия до Селорико да Бейра и Визеу с дегустация на вина в Пеналва до кащело /допълнително заплащане/. Разглеждане на Селорико да Бейра – музей на открито. Посещение на Църквата Санта Мария и крепостта, от която се открива гледка към долината на река Мондего. Посещение на музея и дегустация на известното сирене “Queijo da Serra”, което се произвежда само в тази част на Португалия. Отпътуване за Визеу. Известен със своите кадифени червени вина и пищни гастрономически изкушения, Визеу очарова със своите фолклорни фестивали, пасторален пейзаж и изобилие от културни атракции. Посещение на търговския център „Palacio de Gelo“, където най– голямата атракция е бар, изграден изцяло от лед. Тук дори стените, масите и столовете са изработени от чист лед, пренесен от Канада. Свободно време за обяд. Отпътуване за винарна – FTP вина. Дегустация на сирена и вина от долините на реките Дао и Доро. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
7 ден: Селорико – круиз по река Доро – Селорико
Закуска. Възможност за круиз по река Доро /срещу допълнително заплащане/. Отпътуване за долината на река Доро /UNESCO/. По бреговете и терасовидно са разположени лозовите масиви, от които се произвежда прочутото вино Порто /Портвайн/. Круизът включва пътуване с влак срещу течението и с кораб надолу по течението на реката. Обяд и чаша Портвайн на борда. Пристигане на пристанището в Регуа в 19ч. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
8 ден: Селорико – Куимбра – Лисабон – София
Закуска. В края на нашата екскурзия до Португалия ще освободим стаите. Отпътуване за Лисабон. Попътно разглеждане на Куимбра – често наричан „Университетската столица на Португалия”. Разглеждане на университета, който е бил кралски дворец. Атмосферата в бароковата Библиотека към него наподобява училището за магия и вълшебство „Хогуортс“ от филма „Хари Потър“. Свободно време в стария град на Куимбра, където тесните улички се вият надолу по хълма. Те отвеждат от Катедралата през множество арки до Байшатърговската част на града. Ще видим и църквата на Светия кръст, където е положен първия крал на Португалия, Алфонсу Енрикеш. Свободно време за последни покупки и вечеря в Лисабон. В 21.00ч. трансфер до летището. Отпътуване за България в 00.10ч. Пристигане на аерогара София в 06.00ч. /на следващия ден/.
Хотели по програмата:

Hotel Quinta dos Cedros 3*

www.ftphotels.com
Hotel Vip Zurique 3*

http://www.viphotels.com/


Дата

Възрастен в двойна стая

Единична стая

Възрастен на допълнително легло

27.04.2017 г.

1368 лева

1718 лева

1338 лева

18.09.2017 г.

1368 лева

1718 лева

1338 лева

25.09.2017 г.

1368 лева

1718 лева

1338 лева


Цената включва:

 • Самолетни билети София – Лисабон – София;

 • Летищни такси /в размер на 110 евро към 01.10.2016г/;

 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Лисабон в Hotel Quinta dos Cedros 3* или подобен;

 • 5 нощувки със закуски хотел 3* в Селорико в Hotel Vip Zurique 3* или подобен;

 • 5 вечери в хотела с включени вода и 1/4 бутилка вино на човек;

 • Екскурзия до Фатима и Томар;

 • Екскурзия до Куимбра;

 • Дегустация на вина и сирена в избата на Пеналва до Кащело /за закупилите екскурзия до Визеу/;

 • Дегустация на Портвайн в изба в Порто /за закупилите екскурзия до Порто/;

 • Дегустация сирена “Queijo da Serra” в Селорико да Бейра;

 • Водач екскурзовод по време на пътуването;

 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро на ЗД Евроинс АД;


Цената не включва:

 • Всичко неописано в цената включва;

 • Туристическа обиколка на Лисабон: за възрастен: 49 лева, за дете до 10г.: 24.50 лева;

 • Екскурзия до Транкозо, Алмейда и Линяреш: за възрастен: 59 лева, за дете до 10г.: 29.50 лева;

 • Екскурзия до Порто – Бон Жезус ду Монте – Брага – Гимарайш: за възрастен: 114 лева, за дете до 10г.: 57 лева;

 • Екскурзия до Селорико да Бейра и Визеу с дегустация на вина: за възрастен: 75 лева, за дете до 10г.: 37.50 лева;

 • Круиз по река Доро с включен обяд и дегустация на вино + трансфер: за възрастен: 196 лева, за дете до 10г.: 98 лева;

 • Такса обслужване за екскурзоводи и шофьори: 100 лева за целия престой;

 • Входни такси за посещаваните обекти;

 • Разходи от личен характер;


Забележки:

 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 35;

 • Необходими документи за пътуване – лична карта, валидна 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия;

 • Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията;

 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“;

 • Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в почивка със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника;

 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти;

 • Всички упоменати часове са приблизителни;


Важно:

 • Цените и датите в сайта: WWW.BULCOMTOUR.COM подлежат на препотвърждение преди резервация;

 • Цените на ранни записвания гарантират местата ви по програмата, но не гарантират най–ниската цена при наличие на оферта за "last minute";

 • Резервации направени по ранни записвания не могат да бъдат променяни по оферта на "last minute";

Каталог: img -> PROGRAMI
PROGRAMI -> Мароко нова година екзотика от „1001 нощи”
PROGRAMI -> Имперски тур кръстопът на цивилизации, на границата между два свята. Тук свършва Европа и започва Африка. Една многоцветна мозайка от древна култура, ориенталски пейзажи и прекрасна природа
PROGRAMI -> 1 ден: Казабланка
PROGRAMI -> Концерт на Guns 'N' Roses 22 23 септември 2010 в Белград
PROGRAMI -> Програма: 1-ви ден: 30. 12. 2014 (вторник)
PROGRAMI -> Дата на провеждане: 15. 12. 2011 програма
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък, ст. Загора!!!
PROGRAMI -> Програмата се предлага с тръгване от: софия, пловдив и хасково; габрово, велико търново, казанлък и стара загора
PROGRAMI -> Програма: Ден 1 07. 12 Излитане от летище София за Дубай в 00: 00 ч


Сподели с приятели:
©obuch.info 2024
отнасят до администрацията

    Начална страница