Сборник статии със същото заглавие,проведена в Пресклуб бта,26 август 2010 гДата10.04.2018
Размер61.74 Kb.
#65852
Цветан АНДРЕЕВ коментира ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА

ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА
Повод - Националната премира на сборник статии със същото заглавие,проведена в Пресклуб БТА,26 август 2010 г.

Това е истината.

В България има не някаква си криза,а истинска демографска катастрофа.Което ще рече,че населението се стопява,и то не от днес,и не от вчера.Истинската и целенасочена политика за насърчаване на раждаемостта остана в недалечното минало,което все повече заприличва на отдавна далечно.Разруши се из основи българската държавност,а нова не се построи,интуиция- та пък ни подсказва,че няма и намерение да се въвежда нова държавност и като бъдещност за българската нация.

Именно затова няколко смели мъже от гражданското общество проявиха истинска загрижено- ст за бъднините на деца и внуци,на държава и Родина,и не на последно място загриженост за истинското бъдеще на обезлюдяващата се стремглаво ТЕРИТОРИЯ БЪЛГАРИЯ.

По този страховит повод бе и свиканата премиера-пресконференция в пресклуб БТА.

На която присъстваха освен организаторите от инициативния комитет,създаден в Русе,проф.д-р Петър Иванов,съставител и научен редактор,доц.Пламен Павлов,историк,Кр.Каракачанов и Костади- нов от централното ръководство на ВМРО,Валери Чакалов,издател на книгата.От страна на ве- стник”РОДОВО ИМЕНИЕ” присъства акад. Атанас ПАНЧЕВ.

Пресконференцията предизвика голям интерес от всички централни медии,но ние дълбоко се съмняваме болезнената тема за бъдещето на майка БЪЛГАРИЯ и на българския род да се подхване и ежедневно да се дискутира в българското медийно пространство.

Книгата „ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА” е сборник с текстове,разкриващи същността,парамет- рите,причините и възможните все още начини за противодействие срещу демографската катастрофа в България по време на отчайващия безкраен преход.

Показани са социални,морални,конфесионални,психологически,образователно-културни,ико- номически,етнически и други аспекти на реалната опасност от ИЗЧЕЗВАНЕТО НА БЪЛГАРСКА- ТА НАЦИЯ.

Тази книга е опит да се говори смело,ясно и точно по една отбягвана и укривана от всички досегашни правителства по същността си екзистенциална тема.Книгата е предназначена за широка читателска публика и всички съмишленици на „Родово имение” могат да я потърсят в книжарниците на „Пингвините”,”Хеликон”,”Сиела”,”Хермес”и др.
Проф.д-р ПЕТЪР ИВАНОВ:

-Фактът,че българите изчезват от демографската карта на света има символично потвържде- ние от скандалния факт,че в българските документи за самоличност един задължителен за подобни документи реквизит,присъстващ във всички паспорти по света,-„ NATIONALITY”- се превежда неправилно като „гражданство” и съответно в него не пише,че притежателят на съответния документ е БЪЛГАРИН или БЪЛГАРКА,както пише задължително във всички евро- пейски паспорти.

Няма вече българин по света,който да представи валиден документ,с който да удостовери,че е б ъ л г а р и н.
Най- просто казано,нещата по отношение на изпреварващото документно легитимиране на изчезването на българите изглеждат така:В европейското пространство има страна България, която по чл.2 от своята Конституция е „единна държава”.Тя е населена.Все още.Населението на единната държава би следвало също да е единно.Единна държава с неединно/разединено/на- селение,според мен,не е възможна.
Това единно население се състои от българи,които имат български паспорт,спазват българските закони,избират си български парламент,българско правителство с български премиер,имат задължението да изучават и ползват българския език /чл.36,ал.I на Конституцията/и т.н.
В целия свят наименованието на държавата се свързва с идентичността на хората в нея.Даже думата БЪЛГАРИЯ етимологически означава „българи,множество българи”.На старогръцки наставката А се слага за обозначаване на множествено число:например библос/книга/-библиа /книги/,боулгарос/българин/ - боулгария/българи/.
Поданиците на английската кралица са англичани,народът на Франция се състои от французи,а на Чукотка – от чукчи.Дядо Коледа е лапландец.Възможно е сред французите да има негри/на- пример Тиери Анри/,араби,представители на най-различни етноси,но всички те са французи, не са германци.
Дали великият Зинедийн Зидан,който по произход е магрибинец/арабин от Алжир/и живее в Испания,ако го попитат,какъв е,ще отговори с някакъв друг отговор,освен:”Аз съм французин”? Въобще няма да му мине през ума да каже,че е алжирски французин или френски арабин.
Защо само в България е възможно цели етноси с благословията на политиците/комунистите, Доган,царя,Б.Б. и др./да се идентифицират не като българи,а като например”български турци” или „турски българи”,”български цигани”,даже”български турски цигани” и т.н.Защо представители на разни такива етноси,притежаващи български паспорти,казват „Вие,бълга- рите...”
Според мен и в България,както във всички страни по света,трябва различните етнически мал- цинства/арменско етническо малцинство,турско етническо малцинство,евреи,цигани,араби, китайци и др./щом имат български паспорт,да бъдат идентифицирани като българи.

Когато един човек има български паспорт/лична карта/,а държавата е единна,в смисъл едно- национална,по конституция той е българин. И е част от българската нация.

Дали се казваш Ахмед,Сергей Димитриевич,Бойко,Гарабед или Сульо и т.н.,не е важно.
ВСИЧКИ СМЕ БЪЛГАРИ.

Имаме си български химн „Мила Родино”,български трикольор,български исторически символи/Паметника на връх Столетов,например/,български герб с короната на Цар Симеон Велики,български национални празници:Трети март,Шести септември,Двадесет и четвърти май,Великден,Коледа и др./Напоследък един министър с турско име например предлага Трети март да отпадне,но не вярвам това да стане./Имаме си и български ...мурафети.


Най-интересният от тези мурафети е този с липсата на националност в новите лични документи на българите.Както е известно,във всички паспорти в света/в интернет могат да се намерят спе- симени на лични паспорти на всички държави/има реквизит NATIONALITY.
Но в българските лични документи той,вместо да се преведе с националност/или даже народност/,заради може би комунистическата идиосинкразия към национализма,срамежливо се превежда като гражданство,което на английски е съвсем друга дума –CITYZENSHIP.Само и само да не мирише на национализъм и да е в угода на ДПС.
Защото според нашите лични документи ние наистина нямаме националност,нямаме народно-ст , а сме само граждани,в смисъл поданици.
Думата гражданин е правно понятие и има съвсем друг смисъл и изисква съвсем друг контекст. Тя не идентифицира националността на на определена личност.
Важно е да се знае,че освен българи има и друго понятие- етнически българи,в което се визи- ра главно произходът и други исторически обстоятелства.
Етнически българи живеят във всички съседни страни – например в Турция,Румъния,Гърция,Ру- сия,Молдова и т.н.Там те всичките обаче са по паспорт съответно турци,румънци,гърци,русна- ци...Според нашия тълковен речник турчин е”човек от основното население на Турция”/стра-ница 1028 на последното издание на речника/.Аналогично би трябвало да се счита,че хората от основното население на единна България са си българи.
В българския народ не може да има турци/по националност/,американци,финландци и т.н.Тур- ците са в Турция или на друго място с турския си личен паспорт,а финландците – във Финлан- дия.
Понятието”турски българин” или „финландски българин”е оксиморон,все едно да кажеш бял негър или чернокоса блондинка.Наистина,има българи с турско/или тюркско/етническо потекло,с финландско потекло,каракачани,с арменско потекло или с руски етнически произ- ход...

Но те всички са българи,щом са с български паспорт и са граждани на България,която е еднонационална/единна/държава.


Според личните ни документи излиза,че ние българите нямаме националност,нямаме народ- ност,а имаме само гражданство...
Като гражданин на държавата ти си имаш други идентификации –единен граждански номер.

Но като гражданин на Френската република или поданик на испанския крал имаш още и нацио- налност – съответно французин или испанец....


По-вероятното е ,че отдавна някъде са решили,че и без това българите изчезват – защо са им тогава документи,в които да пише че са б ъ л г а р и?Тоест,някой някъде вече е легитимирал предизвестените последици от демографската катастрофа...”

ПАНАЦЕЯ ИМА И ТЯ Е УНИВЕРСАЛНАТова са идеите на Анастасия,родовите имения и целите родови поселения,които никнат като гъби след дъжд не само в земите на Русия,но и в Шотландия,Америка и на други места по белия свят...Многомилионните тиражи на книгите на В. Мегре,сподвижник и спътник на ведрусата от тайгата вече отвориха очите на мнозина.
Изход винаги има и приятелите от Инициативния комитет начело с проф. Петър Иванов трябва задължително да си припомнят за него,когато правят такива родолюбиви и загрижени семинари за бъдещето на българската нация и идентичност.
Не трябва да изпускат от поглед младежта на България – най-важната прицелна точка на наши и чужди асимилатори.
Цветан АНДРЕЕВ


Сподели с приятели:
©obuch.info 2022
отнасят до администрацията

    Начална страница