Семинар на 22 януари, 2010 година, хотел „Хилтън София биографии на лекторитеДата21.02.2017
Размер79.73 Kb.
Ползи за бизнеса от корпоративната социална отговорност в туризма
Международна конференция на 21 януари и експертен семинар на 22 януари, 2010 година,

хотел „Хилтън” - София


биографии на лекторите
Луси МъкКуум е консултант по отговорно развитие на туризма и на общностите с 10-годишен опит във възстановяване на градски територии във Великобритания и развитие на общностите в международен мащаб. Тя има значителен опит в допитването до обществеността и участието й в процеса на вземане на решения, планирането и изграждането на капацитет, както и специален интерес към управлението на социалното и културното въздействие на туризма. Освен това тя се занимава с качествени изследвания и интерпретационно планиране. Наскоро Луси беше назначена като научен сътрудник в Международния център за отговорен туризъм в Университета в Лийдс. Занимава се най-вече с преподавателска и консултантска дейност и изследвания в областта на развитието на отговорен туризъм.
Международният център за отговорен туризъм (МЦОТ - ICRT) към Университета в Лийдс извършва обучения, консултации и изследвания в туристическата и гостоприемната индустрии и индустрията на свободното време. Още от самото си създаване МЦОТ играе водеща роля в движението за отговорен туризъм, развивайки научноизследователска и приложна дейност в сътрудничество с бранша и с правителството, а самите студенти също имат водещи роли в това движение. Обученията, провеждани от МЦОТ, се основават на консултации с бранша и изследователска дейност. Консултантските услуги включват:

  • Развитие и управление на дестинации.

  • Стратегическо планиране на отговорен туризъм.

  • Предпроектни оценки, дългосрочно планиране и бизнес планиране.

  • Сертификация, мониторинг и оценка на екологични инициативи и инициативи за устойчиво развитие.

  • Обучения и консултации на МСП в туристическия, гостоприемния и културния сектори.

Екипът работи на регионално, национално и международно ниво, като някои от най-новите му клиенти включват Световната туристическа организация на ООН (UNWTO), „ВизитБритън” (VisitBritain), Програмата за околната среда на ООН (UNEP), Министерството на туризма на Арабска република Египет и архитектурната и инженерингова компания „АЕКОМ Интърнешънъл” (AECOM International).
Роджър Джъунс е роден във Великобритания през февруари 1963 г. и цялата му кариера е преминала в голф индустрията и индустрията на свободното време. Роджър започва да се занимава с голф на 10 години и става професионален играч през 1981 г., като в началото играе турнирен голф, след това преминава към ръководство и маркетинг на голф събития, преди да стане консултант по проектиране и изграждане на голф съоръжения през 1990 г. Оттогава Роджър проектира и консултира изграждането на голф съоръжения във Великобритания, Ирландия, САЩ, Европа и Близкия Изток, някои от които са получили награди. В момента е добре известна фигура в голф индустрията и редовен участник и лектор в голф конференции, семинари и други.
Хосе Мануел Наваро, Главен изпълнителен директор на „Сол Мелиá България”, е роден през 1948 г.  и цялата му кариера е преминала в туристическата и гостоприемната индустрия. Преди да постъпи в гостоприемния бизнес, той е работил в туристически агенции и туроператорски фирми и е преподавал в училището по туризъм в Испания. Има над 40-годишен професионален опит, 32 от които  в „Сол Мелиá S.A.” на различни длъжности - управител на хотел, регионален мениджър в Испания и Балеарските острови, вицепрезидент по развитието и управител в Турция и Хърватия. В началото на 2008 г. г-н Наваро идва в България от Мадрид, където последната му работа е управител на хотел „Meлиá Галгос”.  Успешно е управлявал както курортни, така и градски хотели, което му е дало възможност да придобие опит във всички аспекти на модерното хотелско управление. Разнообразните ключови длъжности, които е заемал по време на дългата си кариера в гостоприемната индустрия, несъмнено го правят един от неоспоримо най-добрите професионалисти в гостоприемната индустрия до момента.
Вероника Тонг е специализиран консултант по отговорен туризъм и управление на проекти.   Нейната област на специализация е отговорният туризъм в зимните спортове и ски индустрията. Вероника е основател на ResponsibleSkiing.com. Тя се занимава с изследвания в сферата на зимните спортове и консултира и управлява проекти на различни компании и международни организации. От 15 години работи за различни глобални мултинационални компании в хотелската индустрия, онлайн туристически услуги, коли под наем, бизнес пътувания, а преди това и във финансовата индустрия, където ръководи много проекти на различни континенти и в разнообразна културна среда - от планирането до окончателното им завършване.  Сега тя е насочила своя опит и умения към други сфери на туристическата индустрия - към т.н. „метод на тройния баланс”, при който социалните, икономическите и екологичните аспекти на туризма са балансирани: Отговорен туризъм.
Брус Тейлър е специалист по международен маркетинг и комуникации. До 1999 г. е работил в Британското туристическо управление (БТУ, сега „ВизитБритън”) като директор на задгранични клонове на БТУ в пет ключови европейски пазара. Преди шест години, след кратък период на консултантска дейност в туризма, той намира нова ниша и става туристически журналист и коментатор в дигиталния свят, въпреки че напоследък новото му увлечение е редактирането на печатни медии. Той пише, говори и изнася лекции на разнообразни теми в областта маркетинга. Освен това работи с отбрани, но все повече на брой, клиенти от Брюксел и по целия свят, като се грижи за международните им комуникации на английски и други езици чрез своята комуникационна компания „4айз”. Брус е находчив познавач на пазара (с око за детайлите) и е един от първите в туристическата индустрия, получил грамота за професионален експерт от Професионалния институт по маркетинг. Спечелил е многобройни награди в областта на маркетинга - както във Великобритания, така и в Континентална Европа. Член е на Британското туристическо дружество и на Групата по туризъм към Професионалния институт по маркетинг (CIMTIG).
Роден в София през 1970 година, Ивайло Славов има магистърска степен по Международни отношения от Университетът за Национално и Световно стопанство, София и по Икономика от Гьоте Университет, Франкфурт Германия. Славов има повече от 16 години опит на ръководни позиции, с фокус в бизнес и продуктово развитие, управление на големи проекти в компании за човешки ресурси, ИТ и комуникации . С широки познания в областта на банкирането, финансовия секор , производството и пазара на IT & Комуникации с широка мрежа от бизнес контакти в цяла ЕМЕА. Областите, в които Ивайло Славов е експерт включват: Бизнес процеси и аутсорсинг в областта на информационните технологии, Управление и оптимизация на процеси, Продажби и бизнес развитие.

През последните шестнадесет години Ивайло Славов е работил за SEB, Unisys и Microsoft в Европа на различни управленски нива. От 1 Април 2008г., Ивайло Славов пое управлението на Адеко България в качеството си на изпълнителен директор. Адеко е в списъка на 500-те компании във  „Fortune Global 500” и е световен лидер в предоставяне на услуги в областта на човешките ресурси. Компанията разполага с мрежа от около 6000 офиси в над 60 страни и територии по света. От Март 2009г., Ивайло Славов зае позицията на Директор управление на процеси и ИТ за Адеко на територията на Източна Европа и Балканите. В тази си роля, Ивайло отговаря за решенията в областта на управлението на процеси, които Adecco Group предоставя за клиенти като IBM, HP, Microsoft, Oracle, Dell и Cisco. Неговите основни задължения включват изграждане на стратегия за всеки ключов клиент, управление и мониторинг на продажбите и работа с ключови клиенти, както и контрол върху предоставяните услуги.


Джеймс Найт участва в семинарната и лекторска верига със своя многогодишен опит в успешната търговия и управление, както и с професионалната си подготовка. Той притежава уникалната способност да образова публиката с практическа информация по начин, който й дава възможност веднага да я приложи на практика в своя личен и професионален живот. Неговият искрен ентусиазъм и силното му желание да сподели предимствата на системата, която е разработил, превръщат презентациите му в уникално преживяване. Той изпълва залата с енергия, а презентациите си - с хумор, и предлага информацията и средствата, необходими, за да направите положителни промени в живота си. Презентациите на Джеймс са забавни и увлекателни и така научаването на нови неща е удоволствие. Фокусът е върху изнасянето на сериозна информация, но форматът е жив и приятен - лекциите му са забавлявали публики по целите Съединени щати и Европа. Джеймс е и основател и директор на компанията за международна търговия с недвижима собственост, маркетинг и благоустройство „Найт Интърнешънъл” (Knight International), http://knight-international.com.

Антонио Аргандоня е професор по икономика и председател на Факултета по икономика към Наварския университет, както и ръководител на Катедрата по Корпоративна социална отговорност и корпоративно управление към университетската Бизнес школа IESE. Работи предимно в областта на макроикономиката и монетарната икономика, международната икономика и приложната етика в икономиката, бизнеса и корпоративната социална отговорност. Преподавал е в университетите в Барселона, Малага и Навара. Проф. Аргандоня е получил докторската си степен от Университета в Барселона. Бакалавърската му степен по икономика

е от същия университет. През 2006 г. той е финалист за факултетските награди „Пионер”, присъждани от Европейската академия за бизнес в обществото (EABIS) и Аспенския институт. Проф. Аргандоня е член на Кралската академия по икономика и финанси (Барселона). В момента е редактор на списание IESE Alumni и е член на редакционните съвети на European Economic Overview, Kluwer Series on Business Ethics, Business Ethics: A European Review, The Business Ethics Quarterly and Journal of International Business Education. Проф. Аргандоня е публикувал много книги и статии за испанската икономика, макроикономиката, международната икономика и етиката в икономиката и бизнеса.


Роден в Мостар през 1949 г., Mирослав Драгошевич има степен Доктор по икономика от Университета в Загреб. Със своя над 35-годишен изследователски и консултантски опит в туризма, включително поста изпълнителен директор на Института по туризма в Загреб, Mирослав основава „Хорват Кънсалтинг Загреб” (Horwath Consulting Zagreb) през 1993 г., като пренaсочва кариерата си от научни изследвания и консултации към консултантска дейност в областта на управлението на бизнеса. През последните десет години се е посветил на развиването на консултантска дейност в областта на управлението на гостоприемната и туристическата индустрия, основавайки „Хорват Кънсалтинг Загреб” като водещата частна консултантска компания в Югоизточна Европа, специализирана в туристическата и хотелската индустрия и индустрията на свободното време. Като създава връзки с международни източници на ноу-хау и прилага модерни управленски концепции към туризма в преход, Mирослав активно насърчава развитието на туристическата индустрия в Хърватия и Югоизточна Европа. Участвал е в създаването на две компании за хотелско управление в Хърватия: „Хърватски хотели и курорти“ (Croatian Hotels and Resorts) и „Хотели и курорти Валамар” (Valamar Hotels and Resorts). Mирослав е член на Международното сдружение на туристическите консултанти (ISHC), Центъра за туристически изследвания (TRC), изпълнителния борд на Международната асоциация на научните експерти в туризма (AIEST) и редакционния съвет на професионалната публикация „Анали на туристическите изследвания (Annals of Tourism Research).
Каталог: uploads -> files
files -> Книга на етажната собственост (Загл изм. Дв, бр. 57 от 2011 г.)
files -> П р е д у п р е ж д е н и е от Управителя/Управителния съвет
files -> 10 години движение за социален хуманизъм
files -> Категория : open, индивидуален смесен Хендикап : за жени 8 точки на игра Дати : от 06 октомври до 12 октомври 2008
files -> Xxxv редовна годишна среща „Регионални организации и местни органи 2016”
files -> Списък на застрашените от изчезване местни сортове, важни за селскотостопанство
files -> Наредба №4 от 11 март 2011 Г. За реда и условията за провеждане на конкурси за полски инспектори
files -> Наредба №31 от 11 септември 2008 Г. За сертифициране на хмел и продукти от хмел и за регистриране на договорите за доставка на хмел
files -> Рег.№ Име на фирмата Адрес на управление и телефон
files -> Т е Х н и ч е с к о з а д а н и е технически изисквания и технически спецификации


Поделитесь с Вашими друзьями:


База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2019
отнасят до администрацията

    Начална страница