Семинар на тема „Публично-частни партньорстваДата27.11.2017
Размер57.66 Kb.
ТипСеминар
ОФЕРТА

за организирането на семинар на тема „Публично-частни партньорства”

Катедрата по икономика на Строителен университет „Ваймар”, ФРГ, съвместно с консултантска фирма Алфен Консулт предлагат на Вашето внимание следния семинар. Цел на семинара е полагането на основни знания в областта на ПЧП. Обучението ще включва и обмен на практически опит с лекторите и другите участници.

Програма:

12.10.2008 – неделя

Пристигане в неделя вечер във ВаймарДен 1 – 13.10.2008 -- понеделник

09:00 Откриване

09:00 – 09:30 Поздравителен адрес към участниците

10:00 – 10:30 Представяне на участниците

10:30 – 10:45 Кафе пауза10:45 Начало на семинара

10:45 – 11:45 Въведение в тематиката на ПЧПЛектор: Проф. Алфен

 • цел и история на ПЧП

 • понятия и дефиниции

 • области на приложение

 • характеристики, фактори за успех и потенциал

 • участници и заинтересовани страни

 • препоръчителна литература

11:45 – 12:30 Преглед на пазара и актуални инициативи в Германия

Представител на Федералната специална група по ПЧП или проф. Алфен

 • задачи на специална група по ПЧП

 • проектни договори за ПЧП

12:30 – 13:30 Обедна почивка

13:30 – 15:00 Модели на договори и организацияПроф. Алфен

15:00 – 15:15 Кафе пауза

15:15 – 16:45 Процес на отдаване на ПЧПГ-н Даубе

 • Характер и общ преглед

 • Различните фази

 • Тест за пригодност

16:45 – 17:00 Кафе пауза

17:00 – 18:30 Проучване на икономическата рентабилностГ-н Даубе

 • Въведение и методика

 • Сравнение на публичния сектор като мащаб за сравнения

 • Стъпки на сравнение в процеса на отдаване на ПЧП

18:30 Край на ден 1

20:00 Вечеря с лекторите

Ден 2 – 14. 10. 2008 -- вторник

09:00 Начало на ден 2

09:00 – 10:30 Управление на рискаГ-н Франк

 • Рискове при ПЧП проектите

 • Основи на управление на риска

 • Процес на управление на риска

 • Поделяне на риска като фактор за успех при ПЧП

 • Особености и различия в управлението на риска от частна и държавна страна

10:30 – 10:45 Кафе пауза

10:45 – 12:15 ФинансиранеГ-н Франк

 • Частни средства за финансиране

 • Финансиране на ПЧП – финансиране по проекти и фортифиране

 • Възможности за финансово подпомагане

12:15 – 13:30 Обедна почивка

15:15 – 17:00 Подготовка за ПЧП и позициониране на пазараПроф. Алфен

 • Изисквания на пазара на ПЧП към строителните фирми

 • Спомагащи успеха ресурси и ноу-хау

 • Възможности за разделение на ПЧП проекти

 • Партньори за сътрудничество и форми на сътрудничество

 • Позициониране на пазара

17:00 – 17:15 Кафе пауза

17:15 – 18:30 Участие в процедурите по отдаване на ПЧПЧлен на Централната федерация на строителната индустрия Др. Хеншел-Бец

 • ПЧП като част от дейностите във фирмата

 • Конкурениця при участие

 • Изготвяне на оферта

 • Процедура на преговаряне

17:30 Край на ден 2

20:00 Вечеря с лекторите

Ден 3 – 15.10.2008 – сряда

Посещение на обекти, построени в рамките на ПЧП.

Магистрала Айзенах, построена от Hochtief

Ден 4 – 16.10.2008 – четвъртък

Посещение на училище и затвор в гр. Хале, построени от Bilfinger Berger, в рамките на ПЧП

Отпътуване за Берлин

Вечеря в Берлин с г-н Книпер от Немската асоциация на строителната индустрия (HDB)

Ден 5 – 17.10.2008 – петък

Заседание с HDB и представители на Министерство на икономиката и Министерство на строителството на ФРГ. На заседанието ще бъдат представени проблеми в строителния сектор в двете страни и ще бъдат обсъдени възможностите за тясно сътрудничество между българските и немските фирми.

Среща с немски фирми, търсещи сътрудничество в България.

Ден 6 – 18.10.2008 – събота

Отпътуване за България

Финансова оферта

За реализирането на горе-описаната оферта ще е необходима сумата от 1.500 – 2.000 Евро на участник в зависимост от броя участници. Тази сума не обхваща пътни разходи, разходи по настаняване и изхранване.Представяне на лекторите:

Проф. Др. Ханс Вилхелм Алфен

Той е ръководител на катедрата по икономика в строителството в Строителния университет Ваймар и е управител на фирма Алфен Консулт. Проф. Алфен е един от най-известните немски и международни експерти в областта на ПЧП. Той притежава над 7 години практически опит в икономиката като Мениджър, и 8 години като научен работник и консултант в Строителния университет Ваймар в областта на международните проекти по ПЧП. Той е член на различни групи немски експерти по темата ПЧП/ Приватизация и е автор на редица публикации.Дирк Даубе

Г-н Даубе е научен сътрудник в катедрата по икономика в строителството в Строителния университет Ваймар. Освен своята лекторска дейност в областта на ПЧП в здравното строителство, той е правил различни проучвания по темата управление на риска и проучване на икономическата рентабилност. В тази връзка г-н Даубе има редица публикации за Групата по ПЧП към областното правителство на провинция Северен Рейн Вестфалия. Някои от тях са „Оценка на икономическата рентабилност на първите пилотни проекти във общественото високо строителство в Северен Рейн Вестфалия” и „ПЧП – проверка на рентабилността.”Михаел Франк

Г-н Франк работи в Алфен Консултинг и отговаря за сектор „Високо строителство”. Г-н Франк консултира в областта на обществените поръчки и по-точно структуриране на проекти, извършване на проучвания за рентабилност и икономичност, интегрирано управление на риска, подготовка и участие в процедури по отдаване на ПЧП. Той е компетентен експерт с богат опит в сферата на високото обществнео строителство (училища, университети, болници, обществени сгради). Преди да започне работа в Алфен Консултинг, г-н Франк е бил консултант в Ърнст & Иънг по множество ПЧП проекти.Кратко представяне на организаторите:

Катедра по икономика в строителството към строителния университет Ваймар

Темата ПЧП заема централно място, както в преподаването, така и в научните проучвания на катедрата по икономика в строителството на университета Ваймар. В последните години за извършени многобройни проучвания по темата строителство ориентирано към цикъла на живота и ПЧП в различни сектори на общественото високо строителство и транспортната инфраструктура. Написани са четири дисертации, а около 15 други по темата са в процес на писане.

В тази връзка се изпълнява проект по поръчка на Федералното правителство за строителство и благоустройство по темата „Управление на училища ориентирано към цикъла на живот”, както и проучване по управление на собствеността в болниците по поръчка на голяма немска строителна фирма. Извършват се и две други проучвания относно управлението на недвижими имоти и икономическото съветване на Агенцията за развитие, покупки и бизнес , още един проект с Агенция към Федералното министерство на отбраната за осъществяване на ПЧП, както и консултиране на ПЧП работната група към Министерство на финансите при стандартизирането на ПЧП – икономическите проучвания.

В катедрата по икономика в строителството се извършват много научни проучвания (на тема ПЧП), както и практически обучение (напр. проучване на икономическата рентабилност на ПЧП проектите). Катедрата е взела активно участие във федералния доклад “ПЧП в общественото високо строителство.” Това е съвместен доклад на Федералното правителство и Общините, както и частната икономикя. Докладът обхваща възможностите за приложение на ПЧП в най-общи линии.

От 2001г. Катедрата организира „Икономически симпозиум – строителство” (www.symposium-bau.de), който приспада към едни от най-реномираните пероприятия по ПЧП в Германия. През 2008г. в него са взели участие над 700 участника. В тази връзка се провеждат редица курсове и семинари, в които тематиката са основни и по-задълбочени познания по ПЧП.

Алфен Консулт

Алфен Консулт е основана през 2004г. към Катедрата по икономика и строителство към строителен университет Ваймар. Основател и ръководител е Проф. Др. Алфен. Алфен Консулт работи в тясно сътрудничество с Катедрата по икономика в строителството, въпреки че е финансово независима фирма. Това гарантира не само практичната насоченост на семинарите, но и научната обосновка на тяхното съдържание.През последните години, Алфен Консулт е разработила много добра експертиза в областта на ПЧП. По този начин фирмата участва в редица референтни проекти във всички сектори на обществената инфраструктура, като например училища, спортни зали, улици, бани, мостове, административни сгради и университети. Алфен Консулт има опит в консултирането на общини и сметни палати в кандидатстването по ПЧП (например Сметната палата на Хамбург).


Каталог: images -> stories
stories -> 3 Настоящ адрес: 4 Височина/тегло
stories -> За медитацията ошо въведение
stories -> Отчет за изпълнение на бюджета и сметките за средства от Европейския съюз
stories -> Закон за изменение на някои правила за държавната служба от 7 февруари 1995 г. Gvnw, стp. 102, наричан по-нататък «спорната разпоредба»
stories -> Заседание на общински съвет калояново докладна записка от инж. Александър Кръстев Абрашев Кмет на Община Калояново Относно
stories -> Конкурс за приемане на военна служба на лица, завършили граждански средни или висши училища в страната и чужбина
stories -> Заглавие на доклада (на български) (14 pt Times New Roman, Style TitleA)
stories -> Наредба №2 от 15 март 2007 Г


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница