Семинар на тема „Разработка на мобилни приложения Разработване на мобилни приложения с. Net compact FrameworkДата05.08.2017
Размер43.13 Kb.
ТипСеминарРазработка на мобилни приложения

3-4 декември 2005 г., ВелинградСеминар на тема „Разработка на мобилни приложения”

Разработване на мобилни приложения с .NET Compact Framework


Лекцията ще направи въведение в многообразния свят на мобилните устройства, базирани на Windows Mobile и ще изясни основните принципи и концепции в разработката на .NET приложения за тях. Ще бъдат демонстрирани техники и подходи за решаване на специфични задачи, както и някои нови елементи, свързани с .NET Compact Framework 2.0.
Лектори: Руслан Трифонов и Тихомир Игнатов - 75 мин.
Руслан Трифонов е сертифициран MCSD.NET разработчик и работи като старши програмист в Омегасофт ООД. Професионалната му дейност е свързана основно с технологии на Майкрософт. Има професионален опит и интерес в разработката на мобилни приложения на базата на .NET Compact Framework.
Тихомир Игнатов e ръководител на софтуерни проекти в iFD Engineering GmbH.

Професионалните му интереси са в областта на разработката на софтуер с продукти и технологии на Microsoft. Има богат опит в разработката на приложения за мобилни платформи, базирани на .NET Framework.


.NET Compact Framework – програмиране за производителност


В темата ще бъдат разгледани някои ключови параметри за постигане на по-добра производителност на приложения, реализирани с .NET Compact Framework. Ще бъдат дадени конкретни препоръки за управлението на паметта, добри практики при работа с данни и използването на определени програмни елементи за оптимизиране работата на приложенията.
Лектор: Руслан Трифонов – 45 мин.

Oracle Wireless


Oracle Application Server Wireless е платформата на Oracle за изграждане и внедряване на безжични услуги. Темата има за цел да запознае разработчиците с архитектурата и средствата за разработка на мобилни приложения, както и с представянето на съдържание посредством Oracle Wireless през различни канали на достъп (Internet, гласови услуги, кратки съобщения и др.)
Лектор: Николай Манчев – 30 мин.
Николай Манчев (www.manchev.org) е консултант и J2EE разработчик в областта на приложните сървъри. В момента работи в Oracle България, където отговаря за Oracle Application Server и инструментите за разработка. Почетен член на БАРС.

Тенденции в развитието на мобилните услуги


Презентацията има за цел да ви запознае с текущото състояние на мобилните услуги и тенденциите за развитие на 3G мрежите в световен мащаб и в частност в България. Особено внимание ще се отдели на услугите с добавена стойност и сигурността при мобилните комуникации.
Лектор: Николай Недялков – 30 мин.
Николай Недялков е президент на Асоциацията за информационна сигурност, която е създадена с цел прилагане на най-добрите практики за осигуряване на информационната сигурност на национално ниво и при извършването на електронен бизнес. Той е автор на статии и лектор на множество конференции и семинари в областта на софтуерните технологии и информационната сигурност. Николай има бакалавърска степен от Факултета по математика и информатика на Софийски университет „Св. Климент Охридски”. През 2004 г. е награден от Президента на България Георги Първанов за приноса му към развитието на информационните технологии и информационното общество.

Качественото обучение – възможност за реализация и развитие на бизнеса


Лекцията дава информация за обученията на софтуерни специалисти в Национална академия по разработка на софтуер. Представят се целодневните, вечерните и фирмените курсове по практическа разработка на софтуер.
Лектор: Светлин Наков – 20 мин.
Светлин Наков е директор на Национална академия по разработка на софтуер (НАРС) и председател на Българска асоциация на разработчиците на софтуер (БАРС). Той има дългогодишен професионален опит като разработчик, консултант и преподавател в областта на Java технологиите, .NET платформата и информаци­онната сигурност. Светлин е автор на няколко книги и няколко десетки публикации, свързани с разработката на софтуер и е носител на наградата "Джон Атанасов" на Президента на България за 2004 г.

Java 2 Platform, Micro Edition (J2ME) – разработване за мобилни телефони


Лекцията ще даде информация за различните видове ‘издания’ на Java, като се спре на Java 2 Micro Edition. Ще бъдат разгледани различните профили и специално внимание ще бъде отделено на профила CLDC/MIDP. В демонстрационната част ще бъде проследено изграждането на малко примерно приложение.
Лектор: Пламен Желязов – 75 мин.
Пламен Желязов e управител на Eternity Logic. Дейността на фирмата е разработка на приложения за мобилни устройства. Пламен има около 15 години професионален опит, като половината от това време е прекарал в разучаване на Java средата и в частност програмиране за мобилни устройства с Java.

Разработване на игри за мобилни телефони с J2ME


Лекцията ще покаже какво трябва да съобразите преди да започнете разработката на игри за мобилни устройства. Ще бъде представено ‘гейм’ API на J2ME – CLDC. За пример ще бъдат разгледани структурата на една игра за мобилен телефон и няколко често използвани техники, използвани при разработката.
Лектор: Стоян Христов – 45 мин.
Стоян Христов е разработчик на игри за мобилни телефони в Blue Edge България. Интересите му са в областта на J2ME, Symbian, Brew. Стоян е завършил ТУ-София и Технологично училище - Електронни Системи (ТУ-ЕС).

OSGi стандарт за разработка на мобилни и вградени приложения


OSGi спецификацията дефинира стандартен компонентен модел за мрежови услуги. Чрез използването на OSGi платформа на вградени устройства се добавя възможността за управление на жизнения цикъл на софтуерните услуги през мрежата. Такива услуги могат да се инсталират, осъвременяват и изтриват без да се нарушава работата на устройството.

Новата версия 4 на OSGi спецификацията, която се публикува в края на тази година, добавя към цифровите домашни и автомобилни платформи, и платформа за мобилни устройства. Очаква се първите телефони, базирани на нея, да се появят през 2006 година.


Лектор: Павлин Добрев – 1 час.
Павлин Добрев е технически директор в Просист Лабс. Завършил е ФМИ на СУ "Св. Климент Охридски", специализация изкуствен интелект. Павлин има дългогодишен професионален опит в Java, OSGi и embedded технологии и активно участва в разработка на стандарти в Open Services Gateway Initiative (www.osgi.org) и Java Community Process (www.jcp.org). Павлин има множество научни и технически публикации. Ръководил е една от първите пълни имплементации на J2EE (сега SAP Web Application Server). Бил е асистент на курса "Структури от данни" в СУ.
Каталог: seminars -> seminar-3-december-2005
seminar-3-december-2005 -> Семинар "Разработка на мобилни приложения" на 3 и 4 декември 2005 г в хотел "Двореца", Велинград
seminars -> Семинар за софтуерни специалисти на тема Качествен програмен код на 12 април (сряда) от 17. 30 ч в зала 1153
seminars -> Професионална асоциация на медиаторите в България
seminars -> Програма на семинарите Понеделник, 24 Януари Планиране на Дистрибуцията Distribution Planning
seminars -> Програма 13-17 Септември 2004 София Symix Bulgaria apics international Associate
seminars -> Семинар корпоративна сигурност и информация за управители, директори и отговорници по сигурността в държавните и частните структури
seminars -> Утвърдена със заповед № рд 09-1304/29. 08. 2012 г
seminars -> Панел б 09. 09. 2008 Профил 10 12 клас
seminars -> Семинар- круиз по река дунав (Видин-Белград Видин) 28. 09. 02. 10. 2005
seminars -> Семинар Основи на практическото софтуерно инженерство 14 януари (четвъртък) от 19. 00 ч в зала 200 на фми


Поделитесь с Вашими друзьями:
База данных защищена авторским правом ©obuch.info 2020
отнасят до администрацията

    Начална страница